Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
Sziasztok,
Szeretném cserélni jelenlegi Ryzen 5 3600 processzoromat.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Leginkább Black Desert Online-ra lenne használva (+ Counter Strike 2 és Stellaris).2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
MSI B450 Tomahawk Max II
Noctua NH-D14
CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3000MHz CL15
be quiet! Pure Power 11 500W
Corsair Carbide Series 300R
RTX 4060
1080p 144Hz3. Mennyi pénzt szánsz rá?
5600 és 5700X között gondolkodom, de ha van értelme akkor szánok rá többet is.4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Újat szeretnék.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Igen, de csak minimálisan.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
Sziasztok,
Újra itt!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék. CS:GO, LOL, Path of Exile, Stellaris.
Újabb játékok kipróbálás szintem (legutóbb ilyen 2 éve volt...).2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Adatlapomon minden alkatrész.
Tervezett alaplap: MSI MAG B460 Tomahawk, ha intel. MSI B450 Tomahawk Max, ha AMD (egyelőre ők vannak tervben). Plusz DDR4 ram.3. Mennyi pénzt szánsz rá?
~70k4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Ha lehetőség van rá, akkor igen.Ryzen 5 3600 és Intel 10400f-et nézegettem, ezek árban elég közel vannak lappal+rammal. Alaplappal együtt (ha a ram ugyan az) a két konfig között ~10k különbség lenne az Intel javára.
A 10600k már több mint 40k-val lenne több (egy normális lappal), így az kiesik.Őszintén a 3600 szinpatikusabb a szorzózármentessége miatt, szerintem úgy megérné a felárat. Mit gondoltok?
Köszi a válaszokat!
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A válaszaitok eléggé elgondolkoztatott és úgy döntöttem, hogy várok még a cserével. Ha a következő VGA-val nem birkózik meg a procim, akkor majd jelentkezem megint. (:
-
kristof123
őstag
válasz
szabolcs1975 #91427 üzenetére
Igazából 90%-ban multizom. A stellaris az a játék amivel szoktam single-ben is játszani, vagy ha kijön valami új játék ami érdekel.
A mostani procimat 7 éve vettem, szóval a ryzennel is legalább 5 évre tervezek. Ezért inkább veszek erősebbet, ami később is ki tud majd szolgálni. -
kristof123
őstag
válasz
VirsLee #91418 üzenetére
Köszi a választ!
" Azonban tegyük hozzá, hogy a GTX970 egy óriási limitáló tényező a rendszerben nálad. Kb. mindegy milyen új procit teszel mellé, az a kártya limitálni fog még egy 3300X-et is, ami 4 mag 8 szál."
Egyelőre nem baj, a 3600 bírjon ki 1-2 VGA váltást akkor jó lesz. (: -
kristof123
őstag
Sziasztok!
Új gép építésébe szeretnék belefogni (jelenlegi az adatlapomon). Most procit, lapot, ramot, ssd-t és tápot szeretnék cserélni.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?)
Játék és általános felhasználás. Multiplayer és singleplayer játékok egyaránt. Újabb játékokkal csak szökőévente szoktam játszani, inkább CSGO 1280x960 felbontás, League of Legends 1080p, Stellaris 1080p, ezekkel heti szinten.2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Adatlapomon van a jelenlegi gépem. VGA az éven marad még, a monitort (1080p, 144 Hz) még pár évig nem fogom cserélni, táp és alaplap cserés lesz.3. Mennyi pénzt szánsz rá?
~60-70k, indokolt esetben többet.4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Mivel több alkatrészt veszek egyben így inkább új.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
A mostani konfiguráció is húzva van, így nem zárkózom el tőle.A jelenlegi árakat tekintve, kacsingatok az AMD felé. Ryzen 3600 és 3600x-et néztem ki. Megéri a 3600x azt a ~15k-t amivel többe kerül?
Sajnos az Intel 10600k-t kicsit drágállom. Nem érzem azt, hogy megérné a felárat (ráadásul a Z-s alaplapok is 40k+nál indulnak). Jól látom?Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
Kedves nyulnyulu!
Nem rosszak az FX processzorok, de nem mai darabok már. A játékok még mindig csak 1-2 magot terhelnek (van pár kivétel), így az intel itt is előnyben van, mert egy szálon erősebb az Fx-nél.
Szorzózáras intel alá a legfapadosabb alaplap is elég a gyári hűtővel, ezért körülbelül egy árkategóriába soroljuk az FX 8xxx, 9xxx processzorokkal.
Melegedésről meg annyit ejtenék meg, hogy ezek a processzorok 80°C-nál sem vágják hanyatt magukat, így ez nem mérvadó (szorzózáras cpu-k stock coolerrel sem érik el játékok alatt a ~70°C-ot...).Az árkülönbözet mostanság főleg azért van (1151 -> DDR4), mert az intel a processzor piacon jóformán monopol helyzetbe került.
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
válasz
kalozhun100 #65827 üzenetére
Szerintem már alapon is kihajtja. (:
A legegyszerűbb az, ha megnézed alapon hogy megy a játék és elkezded emelve is megnézni (pl.: 4, 4.2, 4.4 Ghz-en). De szerintem nem lesz nagy különbség, ha játékról van szó, mert ott még mindig a vga dominál.
-
kristof123
őstag
válasz
kalozhun100 #65825 üzenetére
Szia!
A helyedben még nem váltanék és szerintem még évekig elég lesz a 4670k (főleg ha meg van kicsit húzva). Kivétel, ha valamilyen cpu igényes programhoz kéne.
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
-
kristof123
őstag
válasz
Kristof9094 #50410 üzenetére
Haswell!
-
kristof123
őstag
válasz
DonThomasino #50064 üzenetére
Szia!
Szvsz nem éri meg váltani!
-
kristof123
őstag
válasz
jolti05 #49830 üzenetére
Szvsz az FX 6350 egy erősen túlárazott processzor(~35k
). Semmiképpen ne azt vedd! Ha megelégszel az fx 6xxx-el akkor a legjobb vétel egy FX-6300-as (~27k)! Ha nem, akkor mindössze 3k-val drágábban (6350-hez viszonyítva) már FX-8320-as (~38k) processzort tudsz vásárolni!
Szerk.: Természetesen ezek alá egy megfelelő alaplap dukál. Ami után itt tudsz érdeklődni.
-
kristof123
őstag
válasz
Robo sapiens #49607 üzenetére
Szia!
"több szem többet lát" Talán így több jó tippet tudsz szerezni.
Szvsz nincs! Akadás mentesen tudsz majd vele játszani, csak maximum a játékban kell birizgálni a beállításokat.
Ez már csak pénz kérdése. Van olyan hűtő ami simán lehűti a processzort megfelelő hőmérsékletre, minimális hang mellett. Csak be kell nyúlni a zsebbe! : D
De e mellé megfelelő házat kell venni és +ventilátorokat a megfelelő szellőzés érdekében. -
kristof123
őstag
válasz
tranceplanet #49377 üzenetére
+1!
-
kristof123
őstag
válasz
LanyUs #49374 üzenetére
Szia!
Az i5 bizony hozna plusz fps-eket. Főleg, ha multizol, mert ott már kevés az i3 szvsz. De ha neked nem éri meg a felárat, akkor mindegy. Viszont az ilyen processzorok alá teljesen fölösleges Z-s lapot tenni, mert nem tudod emelni az órajelét benne. Egy jó b85 vagy h87-es lap is kijön már 20-25k-ból.
-
kristof123
őstag
válasz
Rypejakten #49257 üzenetére
+1
-
kristof123
őstag
válasz
tranceplanet #49134 üzenetére
Miért? Te AMD-s vagy? Fúúúúj!
Bocsánat ezt nem hagyhattam ki! ^^Mindenkinek szíve joga eldönteni mit szeretne venni. Program válogatja melyiken fut jobban Amd vagy Intel. Viszont arról essen már szó, hogy a játékokat FHD felbontás mellett "nem a processzor fogja befolyásolni" hogyan-, hány fps-el fut majd!
(#49128) mrhitoshi:
A te processzorod a 8320! Új, 3 év garancia, későbbi tuningolhatóság... -
kristof123
őstag
válasz
grizlisandor #49031 üzenetére
Szia!
1. Nem kell 990-es chipset-es alaplap, csak akkor ha SLI/CF lesz. Így az alaplap összege 25k-ra leugorhat.
2. Nem jó összeállítás. Z-s lapban csak K-s processzort lehet tuningolni.
3. Szvsz ez a legjobb összeállítás.
4. A SB is jó, de ha megteheted és régi gépről váltasz mindenképpen haswell.Nálam a 3. opció a befutó.
(#49030) jimmy74:
Szia!Tudtommal a WOT az 1 magot használ ki. Így az intel is szóba jöhet, de ahhoz lapot is cserélned kell. A legjobb megoldás az lenne, ha tennél bele egy FX-6300-as processzort.
-
kristof123
őstag
válasz
vadallat88 #48998 üzenetére
Szia!
Szvsz nincs. Húzd meg a 3570k-t minimum 4.2 Ghz-re (inkább tovább) és nem lesz vele gondod.
-
kristof123
őstag
válasz
hegegabi80 #48990 üzenetére
+1 az i5-nek.
-
kristof123
őstag
válasz
hegegabi80 #48883 üzenetére
+1! Egyetértek veled.
Egy kis korrigálás azért kell:
"Jah és még ott van a memória kérdés is, hogy pl az amd elég kényes szokott lenni a memória típusára, sokszor csak olyan memóriát érdemes venni, ami benne van az alaplap támogatási listában. Az intelnél nem ennyire kényes a memória."
Ivy és Haswell prociknál maximum 1.57 V-os memória mehet. -
kristof123
őstag
válasz
agressor12 #48870 üzenetére
Mert rossz esetben alap órajelen sem megy a processzor benne. Nem kell alá drága lap. Maximum 25k és nagyon patent lap van az FX alatt. Ráadásul pont nem az alaplapon kéne spórolni.
-
kristof123
őstag
válasz
agressor12 #48860 üzenetére
Szia!
Szvsz ha az alaplapra 15k-t szánsz akkor az FX-et zárd ki.
-
kristof123
őstag
Ezzel a cpu-val nem fog.
Egy új processzorról beszélünk, nem fogja vissza azt a vga-t. Szvsz a 4670 nem éri meg a felárat, de a 4670k csak akkor éri meg, ha tuningolsz. Viszont akkor szinte mindenre több pénzt kell fordítani. Jobb alaplap, jobb hűtés, szellős ház, nagyobb, minőségi táp. -
kristof123
őstag
válasz
dookiee #48824 üzenetére
Ha mATX is játszik, akkor olcsóbban is tudsz jó alaplapot venni. pl.: Asus Gryphom, Asus VI Maximus Gene, Gigabyte GA-Z87X-UD3H, GA-Z87X-UD4H, Asrock Extreme 6....
De ez már ide tartozik. Megmondod mennyi pénzt szánnál az alaplapra, milyen igényeid vannak... és megmondják neked a frankót.^^
-
kristof123
őstag
válasz
MiklosSaS #48822 üzenetére
"Meg egy megjegyzes ha megengeded. Amikor gepet szerelsz ossze, akkor inkabb egy i5-4670K es mondjuk egy Sabertooth kaliberu alaplap, mint egy i7 es egy fapados alaplap. Ez persze tuningnal jon ki a legjobban."
+1.
dookiee:
Inkább eggyel kisebb vga-t vegyél, mint ilyeneken spórolj... -
kristof123
őstag
-
kristof123
őstag
válasz
dookiee #48786 üzenetére
Szia!
A z77-es lap nem jó. z87-es alaplap kell alá.
Játékra szvsz nem éri meg az i7, elég az i5 is.(#48785) z444c:
Egy dualcore processzorral, 1 gb ram-al Linux alatt Vboxban 2 virtuális gép gyönyörűen elvan. Nem a leggyorsabb, de teljesen használható. Ezért írtam, hogy erre a célra és játékra egy 4570 is bőven kiszolgálna.
Mire használjátok -
kristof123
őstag
válasz
MiklosSaS #48769 üzenetére
Kupakolás nélkül is első osztályú szvsz, csak egy normális lap kell alá.
Szerk.: Nekem 1.175 V-al 4.5 Ghz-en vitt mindent. Egyedül a 28.1-es prime95 akasztotta meg. Hogy az is jó legyen felmentem vele 1.19 V-ra és így patent. Ha lesz kedvem megyek feljebb, ha értelmes feszültségen viszi a 4.6 Ghz-et akkor az lesz a végleges beállítás.
De ez már csak olyan plusz lesz ami szvsz nem is kéne. Mivel 4.2 Ghz körül már mindenben tökéletes. -
kristof123
őstag
válasz
LógaGéza #48695 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy próbálj meg itt érdeklődni.
(#48696) Grave444:
1,57 V a maximális. De szvsz Z-s lapban nem lesz gáz és emellett meglehet oldani a dolgot: "...a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V...." -
kristof123
őstag
válasz
CoolBoy323 #48688 üzenetére
Ha beletudsz rakni intelt akkor mehet az is. : DDD
+1. Tökéletes választás, a jövőre nézve is. Tuning lesz? (:
-
kristof123
őstag
válasz
Ace Ventura #48681 üzenetére
AMD oldalon szvsz el kell mellé, sőt....
-
kristof123
őstag
válasz
Ace Ventura #48678 üzenetére
Üdv!
Nekem egy Athlon II X4 630 2.8 Ghz-en majdnem minden helyzetben kihajtotta.
Intel oldalon szvsz 2-3-4. gen. i5 röhögve elviszi. Még i3 is... -
kristof123
őstag
válasz
Johnyheroo #48673 üzenetére
Gugli, árgép a barátod. ^^
-
kristof123
őstag
válasz
Johnyheroo #48670 üzenetére
Szia!
Az a lap nem igazán javasolt 8 magos FX alá.
Szerk.: Sőt, a CPU support list-ben sincs benne. Szóval nem jó.(#48671) Casanova*:
Ez egy jó összeállítás.
+1 -
kristof123
őstag
Ez már egy nehéz kérdés. Nekem.
8350 vs 2500k Ebből a lényeg hogy egy szálon erősebb az intel, de ahol több szálat is használ a program ott az amd a jobb.
BF4-ben alap órajelen a 8350 a jobb, de ugyebár bűn a 2500k-t alapon használni, de a 8350-et is lehet tuningolni....Én az intelt választanám, de nem tudok releváns érvet hozzá fűzni.
-
kristof123
őstag
válasz
pityu6 #48522 üzenetére
A 2500k (ahogy írták is) még ma is megállja a helyét. Annyi a teendő, hogy szépen megrángatod 4-4.5 Ghz fölé.
(#48526) Casanova*:
Ez nagyon jó, csak szvsz nekünk semmi haszna nem lesz. Pénzügyileg szinte az elérhetetlen sávot fogja képviselni, ráadásul a teljesítményére sem lesz szükségünk. -
kristof123
őstag
válasz
Casanova* #48503 üzenetére
A videóban MAXIMUS V GENE van, ne kever össze a MAXIMUS VI GENE-vel. Mindenképpen nézz utána a méreteknek.
-
kristof123
őstag
válasz
GrooveHero #48492 üzenetére
Ha 4 Ghz a cél, akkor a haswell is bőven jó lenne. Annyira nem kell eltemetni őket. Nekem 4.5 Ghz-en játékok alatt 61°C volt a max. Ráadásul úgy tudom az ivy is szépen melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest