Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kikikirly
senior tag
Látom félreérthetően fogalmaztam, my bad.
Azon SW rajongok közé tartozom akik kifejezetten szeretik az előzmény trilógiát de az animációs Clone Wars-t is többször végignéztem(filmet és a sorozatot is). Nem R-es besorolású Tarantino filmet várok Disney-től(való igaz imádom a csávó stilusát, szivesen megnéznék egy Tarantino SW filmet, that's for sure, mikor cikkeztek hogy Star Trek-et rendez nagyon megörültem, kár hogy nem lett belőle semmi).
És akkor jöjjön a fekete leves, Sequel trilógia:
Ennél a trilógiánál számomra végig érződik hogy elsősorban a fiatal / gyerek közönséget célozzák, felnőttesebb részek csak mellékesek és kizárólag a profit maximalizálást célozzák(felnőtt jegyvásárló is bevételt jelent ráadásul ha a komplett családok nézik együtt az a legjobb). Mivel indít a második film: Poe Demeron egy X-szárnyú vadászgéppel idióta poénok és borzalmas vágások közepettefelmossa a padlót az első rend flottájával. Ennek volt előzménye a Kylo VS Rey összecsapás(gyakorlatilag nulla előképzettséggel legyőzni egy kiképzett ellenfelet még ha Palpatine unoka is vagy ez nekem nem fér bele a hiteles kategóriába), de annak úgyis ugyanez lett volna a vége: Rey elmenekül, ha ezt a csaló írást nem fojtatják nincs probléma. Sajnos ott még csak bemelegitettek. Ez a mentalitás végig kíséri a trilógiát, Solo filmet(nem lett rossz, csak borzasztóan semmilyen) és a sorozatokat: Obi One-nál amikor a gyermek Leia lefutja az üldözőit meg egy faág kiüti őket vagy mikor Obi kicsempészi őt a csuhája alatt… na erre mondom azt hogy gyerekek a célközönség. Ha felnőtteknek készitesz filmet ilyenek nem férnek bele, Lucas sem tett ilyet az előzmény trilógiánál pedig ő is célozta a gyerekeket, családokat de nem vetette el ennyire a súlykot(plusz halgatott a visszajelzésekre, második résztől parkoló pályára tette Jar-Jart, harmadik rész kifejezetten sötét hangulatú, végig vágni lehet a feszültséget, jó a gyerekszüléses rész elég gagyira sikeredett de ez legyen a legnagyobb probléma). Ez a csaló forgatókönyv írás nálam oda vezetett hogy a győzelmeknél nem tudok együtt örölni a főhösökkel, mert nem kiérdemelt hanem magától értetödő. Filmet 95% a jók nyernek, de mindig ott van a kérdés hogy hogyan. Disney SW-nél ezt megoldják azzal hogy az ellenséges katona egy helyben állva a feddezéke mellett lövöldözik össze-vissza, persze soha semkit nem talál el, ha mégis akkor is csak vállon és oly módon hogy ,,sebesült” főhösünk két perc múlva egy maga megállit egy komplett ellenséges rohamot. Bagatel, erre nincs jobb szó.Visszatérve az Obi-one sorozatra: Ilyen közkedvelt karakternek sorozatát akit korunk egyik legjobb szinésze alakit elbaltázni megint csak nem kis teljesítmény. Tegyük fel neked tettszett, 2022-ben jött ki és egy büdös szó nincs arról hogy jönne második évad, vagyis nem vagyok egyedül a véleményemmel. Ha neked se jött be nyugodtan tekintsd elöző mondatot tárgytalannak.
Epikusság: Marvel filmek közül az X-men Apokalipszist láttam legutóbb. Két jelenet: Amikor magneto elvesziti a családját együtt tudsz érezni vele, át érzed a fájdalmát. És amikor Xavier professzor a végső csatánál visszatériti azok a szavak amiket mondd nem üresek, mindegyiknek súlya van, megnyilvánul bennük a barátság, a közös múlt és rengeteg érzelem. Ezzel szemben mire futotta a Sky-alker korában: bármiféle alapozás nélkül benyögi az ex rohamosztagos csaj hogy szerintem te jó fej… Hiszem hogy a két jelenet közé nem lehet egyenlőség jelet tenni. Sequel trilógia görcsöse próbál epikus lenni, de csak próbál, kínosak ezek a jelenetek. Ezt a megállapitást ha kiseb mértékben is de tartom a Solora és a sorozatokra.
SW az akció film kategóriában is nevez. Itt megintcsak oriási gondok vannak. Kapkodós, követhetetlen az akciójelenetek 75%-a, vagyis sok rossz / semmilyen jelenet jut egy-egy jóra, és a jó jelenetek is álltalában nem egymás után következnek hanem szétdarabolva a pocsék jelenetek által. Házon belül ott a Marvel 12-es besorolású filmjei(kb 5 marvell filmből 4 ezt a besorolást kapja, mostanság valamivel nyitottabbak a +16 +18-as besorolásokra). Marvell filmeknél érezni hogy forgató könyv szinten figyelembe veszik a korhatár besorolást, nem azt mondom hogy eldobom az agyam, viszont élvezhető, követhető a koreógráfia, van bennük adrenalin, hébe hóba még látványosak is, szóval megjárja. Star Wars-nál viszon azt érzem hogy ész nélkül dolgoznak, úgy forgatják le az akció jeleneteket mintha a korhatár besorolás nem létezne majd a végeredményt addig nyesegetik a vágó szobában amíg nem felel meg a kritériumoknak, ezért a sok felesleges vágás amitől kapkodóssá, élvezhetetlenné válik az egész. Olyan a téma hogy a normális elmeséléséhez felnőttesebb hangulat és vele együtt magasabb besorolás szükséges(mondjuk egy fejvadász a főszereplő)? Fuck you azt is leforgatjuk koncepció váltás nélkül. Képzeljen el mindenki egy 12-es besorolású Deadpoolt, Végtelen háborút vagy Expanse-t…
-
Micsurin
nagyúr
Nagyon régóta vannak hasonló tartalmak az SW univerzumban. Ezzel a játékkal sem ilyen értelemben van vagy volt gond.
Inkább az volt a baj, hogy az új hősök végtelen grindwall mögé lettek kb zárva vagy vehetted a battlepasst. Semmi új ötlet nem volt pályatervezés vagy játékmódok terén, az ingyenes skinek gyakorlatilag nevetségesek voltak... szóval a játék nem is ösztönzött arra, hogy leülj elé. Az alap mechanika meg nem volt magában arra elég, hogy hosszabb távon leszögezzen a képernyő elé.
A mondadódra kitérve, azért elég meleg negligálni kb az egész sequel trilógiát valamint a teljes high - old republic erat és csak az OT-t nézni. Nem csoda ha az említett '78-as HS kiadás sem volt így meg.
Katalin nénivel egyébként részben egyetértek, üdvözlendő lesz ha feláll a székből. De nem vagyok teljesen nyugodt jelenleg a Filoni Favreau párostól sem, többnyire jó amit letesznek az asztalra de elég önkényesen faragják a kánont.
-
kikikirly
senior tag
Ez gonosz lesz, de örül a szívem. Pedig videó játék részen nem akkora a baj, Fallen Order és folytatására nem panaszkodhatunk, Outlaws olyan lett amilyen de az inkább az Ubisofton ment el, amennyire tudom Battlefront széria, Squadrons is egész jó.
Viszont ez a játék egy az egyben testesít meg mindent amit gyűlölök a Disney / Kathleen Kennedy féle Star Wars-ban. Röviden: Star Wars-ban két frakció háborúzik egymással, a szinte kimerithetetlen erőforrásokkal rendelkező, elnyomó rendszerű birodalom a náci 3. birodalom mintájára,( szimbolúmok, zászlók, masirozó katonák, sith tanok - okkultizmus stb) és az ellenük elkeseredett gerilla harcot vivó lázadók akiknek a szabadságon kívül nincs semmilyük(Francia ellenállás, Ukrán, Orosz partizánok stb). Vagyis alapvetően háborús drámára allkalmas Star Wars-ból próbálnak 90+%-ban családbarát filmeket és sorozatokat készíteni a mai napig(kivétel Andor és Zsivány egyes, de ezekhez is csak annyi köze van Kennedy-nek hogy hagyta a szakembereket dolgozni, számomra kimeríti a bűncselekmény fogalmát hogy a stáblistájukon szerepel a Disney és Kennedy neve.) Disney féle Star Wars mellé odateszem az Expanse-t vagy házon belül a Marvellt, képtelen vagyok megérteni a Disney miért van megelégedve a ,,tevékenységével", azért így lelakni egy franchise-t nem kis ,,tejesítmény”.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Jövő hónapban jön az utolsó frissítést, októbertől befellegzett a játéknak végleg.
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest