Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
klepto #78324 üzenetére
Én úgy olvastam hogy a Z370-es alaplapok Coffee Lake Onlyk lesznek, azaz csak a nyolcadik genes processzorokat képesek befogadni.
A legjobb amit abba rakhat az ember az a 8700K end.
Amúgy olyan hülyeségnek tartom hogy a Z370-es deszka vissza miért nem kompatibilis.
A 6. és 7. Genes processzorokat ha befogadná már is jobb vétel volna.A válasz aki írt a GTX 1050 kihajtásról, szerintem az mellé egyenlőre elég a G4560. 1080P-ben elég az is, Legalább a 7. Pentium ára be van állva. Durván 15E forintért hozzá lehet jutni, ami egész jó összeg.
Apron találtam G4560-at 11,500-ért. Esetleg ha kell a 4 mag I5-6400 is van már 28E-ért.
Pentium Gold-ra azaz a G5400-re hát nem tudom érdemes-e várni. Lehet itthon is lesz pár hét mire beáll az ára :SA másik a használt árak, az a poén hogy egy I7-4790K-ért manapság majd nem annyit kérnek el mint amennyibe apron hozzájuthat az ember egy 8700K-hoz. 90-93E-ért már láttam I7-8700K-t ami csak új szinte és dobozos. Egy elég régi (Talán szénné tunningolt) I7-4790K meg 75E forintba is kerülhet.
Egyenlőre én is várok nem sürgős a fejlesztés, ilyen ram árak mellet nem is váltom egy darabig a mostani gépemSzemembe az I5-6400 se ér meg 28E forintot, mikor az I3-8100 újanta bontatlanul kerül 30E forintba.
-
válasz
klepto #78195 üzenetére
Ha úgy nyit a 2600X, mint az 1600X tette, akkor kb 90 körül kezd majd. Nyilván esik majd idővel szépen, ahogy az 1600X esetében is tette.
2600X mellett szól: magasabb alap és turbó órajel, adnak hozzá elvileg egy elég korrekt gyári hűtőt is, fejlesztett memóriatámogatás (2666MHz helyett már támogatja official a 2933MHz-eseket is)
Ha ez a dia igaz, akkor tudhatóak az órajelei is:
cikkHogy ez hány forintot és mennyi várakozást ér meg, az nem tudom.
mod: ja igen, 45-öt szerintem megér, boltban 55-60k körül mennek, különbözetből tudsz venni hozzá hűtőt.
-
NOKA32
aktív tag
-
Balion
senior tag
válasz
klepto #71859 üzenetére
Szerintem sem fog nagyon esni az ára. Így is nagyon jó, hiszen majdnem i3-6100 szint, 10-15 ezerrel olcsóbban.
Én berendeltem Alza-ról, hétfőn adtam le a rendelést, és szerdán itt volt Csehországból
Akkor még csak az Alza-t mutatta árukereső, de most már Ipont, Merlint is, igaz ők máris drágábban árulják kicsivel.
(Ja, amúgy hétfő óta esett egy ötszázast Alzán...) Az nem semmi, hogy USA-ban január közepén még keresgették a helyeket, ahol lehet kapni, de csak előrendelni tudtak (most olvasok egy fórumot), két hétre rá meg már a gépemben csücsül. Ilyen friss procim sem volt még, de pont most kellett gépet össze raknom, és így esett. -
válasz
klepto #67156 üzenetére
Szerintem jól döntöttetek, én elégedett vagyok az A8-7600 APU-mmal, amolyan mindenesnek használom, netezni, filmezni bőven elég, ha rám jön, akkor egy kis Skyrim 1080p-ben, med-low beállításokon 30+ fps stabilan.
SSD-t tegyetek alá, ha nincs és futja, sokat lendít a sebességérzeten. -
válasz
klepto #67148 üzenetére
Gépindulás, programok megnyitása inkább SSD függő. Amúgy egy szálas teljesítménye kb hasonló lehet az A8-7600-nak és az FX-8120-nak (előbbi c2c erősebb elvileg, L3 hiánya ellenére is, utóbbinak magasabb a turbó órajele) Sok feladatnál gondolom előjönne azért a 8 mag előnye, meg sok szálat használó szoftverek és játékok futtatásakor, de itt ilyen kis mindenes gépről lenne szó, szóval ez talán nem annyira lényeges.
Esetleg kérdezz be az A8-7600 topikjába.Ha nem sürgős, akkor lehet megvárnám már a helyedben a hamarosan debütáló AM4 foglalatot, jön bele a max 65W TDP-s Bristol Ridge. Teljesítmény hasonló lesz várhatóan Kaverihez képest, energiahatékonyság elvileg javul, később Zen bővíthetőség, meg DDR4 szólhat mellette.
-
jocomen
aktív tag
válasz
klepto #67152 üzenetére
Pentium 1 szálon erősebb mint az amd-k (Youtube, WOT) néhány játék viszont lehet nem fog elindulni vele. AMD filmhez jobb, erősebb igp miatt.
Általánosságban egy SSD-től gyorsulna többet.
Pentium mellett az szólhat, h kevesebbet fogyaszt és lehet uabba a lapba feljebb fejleszteni. AMD-nél 7850k (úgy tudom) a teteje (~i3 szint).
Játékhoz i3 / i5 + dvga jobb kombó. Árakat most nem néztem. -
válasz
klepto #67143 üzenetére
Szia!
Ha játék is lesz, akkor inkább az A8-7600-ra szavazok, egyébként meg kb mindegy, netezni, ilyesmikre bőven elég mindkettő. Ha az A8, akkor a RAM-ok menjenek dualban és legyenek min. 1866 MHz-esek (hivatalosan 2133MHz-ig támogatja őket). Ha lesz VGA, akkor inkább Athlon X4 860K, vagy az említett Pentium, kár volna fizetni az okos és viszonylag erős IGP-ért (kb R7 240 DDR3 szint lehet, picit talán felette a több shader okán).
-
válasz
klepto #66859 üzenetére
Szia!
Én vennék ez esetben inkább egy belépő szintű kártyát, ha elég a mostani gép. Az új procik nem igazán jelentenek előre lépést a mostani procihoz képest. Nyilván nagy terhelésű munka esetén megérheti a váltás, de nem írtad, hogy ilyenről volna szó. AMD oldal egyelőre felejtős, majd a Zen hoz talán változást, megjelenés 2016. év vége felé.
-
miresz
veterán
válasz
klepto #38046 üzenetére
A jelek,szerint Októberben érkeznek,többet én sem tudok. Nézz be a Nagy AMD Piledriver, Trinity, Kaveri, Jaguar topic-ba. Memókban azt hiszem az is 1866-ig támogat,de ez az AMD-nél nem téma simán feljebb állítod és kész,működik.Ha jól láttam akkor Pl. azASRock FM2-es lapján 2400+Mhz volt feltüntetve.
-
miresz
veterán
válasz
klepto #38044 üzenetére
Fényévekkel gyorsabb az Athlon x64-nél. Bár én a Giga lapot hanyagolnám,inkább ezt: Asus F1A75-M Memóriából annál jobb minél magasabb Mhz-n megy,mert a Llano IGP-je is azt használja. (viszont a Sandy nem profitál belőle,mert csak 1333-ig támogat)
Ha nem annyira SOS a gép akkor szerintem várj még egy kicsit,mert Októberben jönnek a Trinity-k FM2-es foglalatba. Sajnos FM1-be már nem érkezik semmi,ez a hátránya,bár így is jó pár évet kiszolgál ez a konfig az biztos. -
stratova
veterán
válasz
klepto #38034 üzenetére
Ha olyan ütemben fog cserélődni mint a korábbi X2 akkor édes mindegy mikor "jár le az ideje" így is, úgy is teljes csere lesz.
(#38035) miresz: Ugyanezt tettem jó pár éve, csak AM2 alapon X2 3800+ X1250-es integrált (2D CAD-hez untig elég, csak a kevés RAM miatt lesz csereszavatos lassan).
-
miresz
veterán
válasz
klepto #38034 üzenetére
Mit csinálnak szüleid a géppel,hogy ilyen procikat nézegetsz? Én a szüleimnek egy AMD Athlon II X2 250 procis gépet raktam össze,alaplapi VGA-val (HD4290) és bőven elvannak vele. Pedig FullHD videókat is nézegetnek rajt.
-
miresz
veterán
válasz
klepto #38031 üzenetére
Hát,ha szüleid szeretnek BF3 multizni,vagy nagyiparban videót vágnak,renderelnek,akkor jó választás.
Mert,minden másra feleslegesen sok.
Ha már erős procit akarsz nekik akkor max ez: AMD Phenom II X4 965 Black Edition,de még ez is felesleges szerintem.
-
miresz
veterán
válasz
klepto #37706 üzenetére
Árakat még nem tudni,de az A85-ös chip lesz a tokozáson kívül a újdonság.Az FM2-be érkezik még majd a Trinity utódja is a Kaveri,ez az ami biztos,ergó hosszabb távra tervez az FM2-vel az AMD.
AM3+ -ba a 9xx szériás lapok egyikén sincs igp. AM3+os foglaltú 8xx chippes lapok között van pár darab,de azok az igp-k amik ezeken vannak meg sem közelítik a Llanoban,vagy majd a Trinity-ben lévő igp-ket..Ha nem sűrgős én várnék őszig,mig kijön a Trinity.( #37708 ) gyenesmartin: Nem csak igp-ben lesz erősebb,mivel az FX utódjaként kijövő Vishera modulok lesznek benn. A Llano meg még a régebbi phenom arhitectúrára épül.
-
válasz
klepto #37709 üzenetére
Igen, FM1 csak egy generációt élt, ezért írtam, hogy nagy öngól lenne, hogy ha az FM2 is így járna, csak ezt lefelejtettem.
(#37708) gyenesmartin: szerintem megéri, eléggé jó áron kelletik már magukat az A6-ok és az A8-ak és az Athlonok. Trinity biztos drágább lesz eleinte. Ráadásul most árazták le a Llano-t is, előbb utóbb talán hozzánk is beszivárok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest