Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
edari
őstag
Nem akartok átmenni AMD vs Intel topicba? Baromi unalmas ezt az állandó offot/nyavalygást/sírást/veszekedést olvasni....
-
edari
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #89586 üzenetére
Nem olyan hihetetlen az.
Magasabb ipc, magasabb órajel, a játékok még nem használják ki a 12 szálat (már amelyik). Majd pár év és megfordul a kocka, kérdés hogy hogy fog öregedni a 2600. -
edari
őstag
Nem lehetne ezt az állandó offot abbahagyni? Unalmas, és már a 2. topicot szemetelitek tele.
-
edari
őstag
válasz
Yushchenko #83872 üzenetére
9400F-ben nincs vga (tehát azt venned kell külön), illetve nem lehet tuningolni se.
9600K-ban viszont van igp (nem feltétlen kell hozzá külön vga ha elég a teljesítménye), illetve "Z" chipsetes lapban tudod tuningolni. -
edari
őstag
válasz
sarkadifeca #83852 üzenetére
1060 meghálálta a 4-nél több feldolgozó szálat. Rx 580 azzal egy szinten van. Persze kérdés milyen játékról van szó.
-
edari
őstag
Meggyőztetek, 2600 lesz. Köszi mindenkinek.
-
edari
őstag
válasz
Hannibhál #79436 üzenetére
"néha érdemes otthon tartani egy 2-3 ezres pci vga-t erre az esetre"
Erre én is gondoltam."miért szempont a monolitikus design"
Nem próbáltam ki az 1600x-emmel, de szerintem a régebbi játékok (vagy már csak ami szimplán 4 magot kihasznál) nem preferálják annyira a CCX-ek közötti kommunikációt. Na persze lehet hogy én gondolom rosszul. -
edari
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni proci választás ügyében.
AMD a kiszemelt, ugyanis lap, memória már van hozzá.
Páromnak lesz a vas, nincsenek nagy igények.1: 2400G
Miért venném: monolitikus design, nem feltétel a gyors ram, ha tönkremenne a vga akkor van benne tartalékMiért nem: lassú a memória elérés, ha jól tudom kevesebb pci-e kimenete van
2: R5 2600
Miért venném: több mag/szál, jobb imc (vele együtt jobb memória késleltetés)
Miért nem: vga halál esetén nincs tartalék vga, ccx-es design (bár a ramot fellehet húzni értelmes órajelre, így ez most annyira nem fájó pont)Kérdésem a következő: mennyire számít a memória késleltetés pl játékokban? Igazából a 4 mag / 8 szál bőven elég lenne, de a jobb imc miatt a 2600 felé hajlok, az igp és a monolitikus design miatt meg a 2400G felé.
-
edari
őstag
válasz
bluemirage #78686 üzenetére
"Most használtan keresnék olyan 10-15 ezer forintig az utódját, így várom az ötleteket, akár AMD-t is."
Szerintem az I7-4790 kicsit drágább. -
edari
őstag
válasz
Naturalist #78617 üzenetére
Mégis hogy tudná? Ipc-ben még mindig gyengébb, ahhoz hogy azt leküzdje órajel kell. Annyit viszont nem fejlődött. Nem tudom ki remélte hogy 8700k verő lesz. Szerintem senki.
Azonban ahhoz képest hogy csak csiszoltak rajta nem lett rossz. -
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #78609 üzenetére
-
edari
őstag
válasz
Pintim.... #78132 üzenetére
Sokszor volt róla szerintem itt is, ha visszakeresel akkor megtalálod hogy hogyan kell a kettőt beállítani hogy kb bármit kiírathass a gépedről játékon belül.
-
edari
őstag
válasz
Pintim.... #78130 üzenetére
Monitorozd és megtudod mi a kevés. De egyébként van olyan játék ami alapból szar és kb bármit rakhatsz alá, nem fog jól menni.
-
edari
őstag
válasz
Pintim.... #78126 üzenetére
A valós fizikai mag valóban többet ér mint egy ht, viszont a mai játékok (pl. bf1) szépen skálázódnak több szálra. Innen is jön a baj: az i5-nek kevesebb feldolgozó szála van mint egy i7-nek.
Multiban több mindent kell számolnia a cpu-nak.
-
edari
őstag
válasz
Pintim.... #78115 üzenetére
4 mag / 8 szál.
Egy ideig még elég lehet. -
edari
őstag
Ha akarsz ramot váltani ha nem, kénytelen leszel, mert gondolom az fx mellett nem ddr3l ramok vannak (1,35v-osok), hanem rendes 1,5v-osok. Skylake és kaby meg azokat nem szereti.
1060 mellé minél magasabb órajelű i5-öt keress, mert a kicsik nem hajtják ki teljesen.
Legjobb lenne egyébként egy i7-6700 vagy i7-7700. Ezek később is jók lesznek, amikor már a több szálat is elkezdik használni a programok/játékok. Már most is van ilyen.
Nézelődhetsz/tervezhetsz ryzen felé is (pl. ha ráér még a vásárlás akkor várd meg kisebbeket), de ne felejetsd el hogy a ryzen nagyon szereti a gyors ramokat.
-
edari
őstag
válasz
Askformore #72505 üzenetére
Oda viszont i7 az ajánlott. I5 is elviszi, de nem 64 fős szervereken. Ott konstans 100%-ot látnál kihasználásban.
-
edari
őstag
válasz
Askformore #72503 üzenetére
Magasabb órajelű i5 kihatja, de pl bf1 alá már nem elég, oda i7 a legjobb (multi persze). Egyre több játék használja ki a több szálat.
-
edari
őstag
válasz
Askformore #72501 üzenetére
Miben? Játékban? Munkában?
Ha játék, akkor egy jobb i5 látható előrelépés lenne, ha munka akkor akár ryzen.
-
edari
őstag
válasz
L4stWish #72083 üzenetére
A lapod gyártói oldalán találsz olyan biost ami támogatja.
A C.9 már valószínűleg támogatja.Biosodba ha belépsz akkor ott is írja, de rendszerdiagnosztikai program is kiírja, pl. Aida64.
-
edari
őstag
válasz
maxika2004 #71803 üzenetére
Próba:
CMOS reset.
Elem ki, táp kábel kiha esetleg rendbe jönne ettől, akkor régi procival próbálj meg egy bios updatet.
-
edari
őstag
válasz
xPraetoriaNx #71736 üzenetére
Abban a Pentium le van tiltva az avx utasításkészlet. Nem igazán érzed meg.
-
edari
őstag
válasz
wowpegazus #71631 üzenetére
Ugyanarra a platformra épül a kaby mint a skylake.
-
edari
őstag
válasz
deny330 #70575 üzenetére
Ha nem használsz, és nem is tervezel használni nvme-s ssd-t, akkor nem érdemes Z170-re gyúrni.
Nézz használtan egy i7-et a mostani lapodba. Tuningolni nem szokás azoknál akik aktívan renderelnek/dolgoztatják a gépet, de ezt neked kell eldöntened. BF1 már aktívan kihasználja az i7-et.
-
edari
őstag
válasz
tothjozsi96 #70426 üzenetére
"És ha nincs 3570, egy 3470-is hozza azt a szintet, vagy I7 2600?
Ezek nagyjából egy árban mozognak,"Értelemszerűen ha lehet akkor 2600.
Majd később egy jobb vga."Vagy inkább vegyünk új foglalatú alaplapot?"
Attól függ hogy mennyi az össz keret. -
edari
őstag
válasz
M4XP4YN3 #70359 üzenetére
Itt tudod megnézni hogy melyik procikat melyik bios óta támogatja a lap.[link]
Minden alaplap kijön egy alap biossal, ami támogat bizonyos cpu-kat. Vegyük példának a H61-es lapokat. Azok akkor jöttek ki amikor a Sandy procikat kiadta az Intel. Utána jött az Ivy, ami ugyanazt a foglalatot használta. Minden procinak van egy microkódja, amit ha nem ismer a Bios, nem tud mit kezdeni az adott procival. Szóval amikor kijött az Ivy, akkor kapott jó pár H61-es lap új bios, amivel felismeri az Ivy-s cpu-kat.
-
edari
őstag
válasz
Balazs9011 #69427 üzenetére
Mehet.
-
edari
őstag
válasz
nemethbalazs #60211 üzenetére
Nem lesz olyan vészes. Szerintem ha egy picit visszaolvasol, akkor találni fogsz egy jó párost.
up:
i5 4590
+ egy neked tetsző lap a maradék pénzért.Remélem valaki majd kijavít, ha hülyeséget mondok
-
edari
őstag
válasz
nemethbalazs #60209 üzenetére
Még szép hogy kijön.
50k-ért procit nézel (jófajta i5 már van ennyiért), és van még 20k-d lapra.Konkrétat nem mondok, nem vagyok jelenleg tisztában az árakkal (i5 2500k-m van, ne tervezem lecserélni [pedig már min. 3 éves, bőven elég még mindig]), így nem nézek árakat, se procikat. Majd valaki jön és mond neked ajánlott holmikat.
-
edari
őstag
válasz
nemethbalazs #60207 üzenetére
Ha minden áron AMD-t akarsz, akkor inkább a 8320/50
A 8150 jobban melegszik, illetve többet eszik a 83**-es szériától. Nem mellesleg picit gyorsabbak is (mmint a 83**-asok).Intelen egyáltalán nem gondolkozol?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel