Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz kekesj #167266 üzenetére
Szia. Miért lennének értéktelenek, win7 drivert általában megeszik, vagy a win10 is szed le drivert, amivel megy. Kb 10%-al volt még gondom, ahol ilyen driver oldalakról kellett vadászni, de azok sem ezek a workstationok, azoknál ment a win 7 driverrel, szinte minden. Viszont azokból is dobálom ki a hdd-ket, és ssd-re cserélem, ha muszály, akkor még ram upgrade.
a win7 kulcs még technikailag működik win10 alatt is.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz kekesj #151555 üzenetére
A tesztben is titkolták a laptop típusát?
Ha leírod, akkor a többiek tudnak segíteni, akkor az is kiderül majd, hogy lehet-e bővíteni a memóriát, mert ha igen, akkor nem számít, hogy mennyi van benne gyárilag.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #151555 üzenetére
Videovágás: 360p 800 Kbps vagy 4K 50 Mbps
Mind a 2 videovágás. Csak van köztük egy 60-as szorzó Szóval igen. Mikor valaki tervezésre meg vágásra kér konfigot, első körben nézze meg, valakinél tapasztalja ki mi az, ami neki kelleni fog. Mert így vakvilágban leszünk. Egyes programokról nem is beszélve.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
D@ny7
aktív tag
válasz kekesj #150661 üzenetére
Nem köszi. Nem akarok külön azért asztali gépet venni hogy játszhassak.
Nekem olyan notebook kell ami a fontosabb dolgokat (ami nem játék és nem 3d tervezés) el tudja látni, de emellett nem 150+ FPS-el FHD felbontással, hanem egy minimláisan élvezhető minőségben fusson rajta pár játék.Magyarán mondva olyan notebookot keresek ami megfelel az alap elvárásoknak, de legyen benne bőven tartalék erőforrás.
De ha nem alkalmas játékra akkor sincs gond, 10 éve megvagyok játék nélkül.
Csak ha annyival gyengébb teljesítményű akor már az árában is mutatkozzon meg.Részemről ezt itt lezárom, másik topikban már kaptam választ, a legelső kérdésemre.
-
senior tag
-
pataig
tag
válasz kekesj #147195 üzenetére
(#147194) Khelben
Köszönöm a válaszokat!
A lényeg, hogy ezt a gépet beszámították egy újba, s én a boltost ismerem, s ő ajánlotta nekem ezt a lehetőséget! (holnapig van időm gondolkodni ezen)
Előttem megnézte a Hp oldalán a sorozat szám alapján a vásárlás dátumát... (mondjuk nem figyeltem a monitorra, csak amit ő mond), szóval azt mondta, hogy lejárt már róla a gyári..... így a 3 hónap garanciát a bolt vállalná! Ezt akkor nem nagyon értem, mert 3 éve még nem gyártották ezt a szériát ... mondjuk a számlája, papírjai nincsenek meg, s gondolom az kellene a garihoz...Gondoltam jó vételnek számít ennyiért, mert ajánlott kategória volt (persze a minimum), s gondoltam rakatok bele egy SSD-t, s kiszolgálna 3 évig...(az i5, full HD,jó akksi..)
Szóval ezek tudatában megér ennyit a gép?? Vagy inkább hagyjam?? Mit ajánlotok?? Minden érdekel ami segít a döntésben!
Néztem HP-t újat : HP 250 G6 gondolom ez sem jobb az anyaghasználatot tekintve, s talán az előnye a 3év gari...Vagy rosszul látom?? Ez jobban megérné 3 évre?
Amire én szeretném sajnos újban normális gondolom 170eft fölött lenne, s lehet keveset mondtam!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Brandynew
őstag
válasz kekesj #144176 üzenetére
Ha a MySoft-on rákattintasz a plusz Hardverekre, azzal külön beszerelést kérsz, és a beszerelés díját is hozzáadja az árhoz, ezért lesz irreálisan drága.
Szerencsére két megoldás is van:
1. Eleve az igényeidnek megfelelő konfigurációt kell kiválasztani, akár MySoft-ról, akár Laptopszalonról, akár más, megbízható webáruházból.
2. Ezek a HP gépek minden gond nélkül megbonthatók otthon is garanciavesztés terhe nélkül, szóval ha plusz SSD-re vagy RAM-ra van szükséged, akkor veszel hozzá, akár használtan is (a RAM és SSD pont olyan alkatrészek, amelyek bátran megvehetők használtan is), és beleteszed magad.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Brandynew
őstag
válasz kekesj #144172 üzenetére
1. Milyen panelt vársz 120-130 ezer Ft-ért? Az IPS nem itt kezdődik.
2. Hogy jöttek ki neked ezek a számok? 256 GB SSD-vel szerelt HP 250 G6 már 138 ezer Ft-ért is van.
3. Gyenge processzor? Mégis mihez képest? Ebben az árkategóriában nincs erősebb CPU-val szerelt gép.
4. Milyen alternatívát ajánlanál a kérdezőnek? Előrebocsátom, hogy nem fogsz tudni ajánlani, ahogy tájékozódsz egy kicsit a piacon, Te is látni fogod.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #144089 üzenetére
Jó árak. Azt mondjuk nem tudom ennyiért ki vásárol ilyesmiket, de hát na.
szerk.: Ahhoz képest, hogy mi a piaci áruk nem. Ha hazalátogatok akkor otthon is tapasztalom a helyi számtek boltban azokat az árakat, amiktől szédülök. De nyilván a netet használni sem tudja mindenki és el is hiszi, hogy majd mást kap helyben. Nope. A futár is kott onnan viszi oda a dolgokat, csak rámegy még egy szép haszonkulcs.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #144087 üzenetére
Nyilván nem veszünk ennyiért 250-es HP-t
150 rugóért ha általános gép kell vennék egy flotta T420-at. Vagy akkor az ár tetején egy 2 év garis még valami probookot, esetleg kifogva valami mást. Akkor pénzben, használatban és árbuktában is jó vagyok. Saját gépeimet, telóimat és minden mást is így rotálok. Egyszerűen hiába magamnak javítok mindent, annyira drága az alkatrész amit be bírnak zabálni az újabb vasak, hogy csak így lehet gazdaságos
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #144085 üzenetére
Hogy üzleti gép űűűber állesz, tartósság, elnyűhetetlenség és patent szoftveres háttér jellemzi. Amíg nem jött az ultrabook hullám ez kb. meg is volt, azóta csak úgy repülünk bele a gödörbe.
Garit merem csak felhozni már. Azt még azért tartják, nyilván, mert szétkaparnák a flottások ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #143713 üzenetére
Az első sem kicsit túlárazott, de a második az nem semmi. Most fogom felrakni majd az enyémet is apróra, IPS-el és 256-os SSD-vel is új akkuval köbö ennek a felét merem kirakni. Ebből eldönthető, hogy vagy én vagyok suta vagy a boltban valamit elnéztek.
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #140106 üzenetére
Minden típusnak van 1-1 olyan konfigja ami az ideális, az aranymetszés, a sweet spot. Az ettől eltérő vagy túlmotorizált lesz vagy alulkonfigolt. Ezek mind árban is elpörkölt pénzek, mert reálértéken rosszabb gépet veszel.
Ha mondjuk sok választásod nincs, akkor igen, ezekbe kell ugrani. De ha lehet akkor tényleg nem ezekből kell vadászni.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #136294 üzenetére
Egy picit van csak túllőve. Pont kétszer annyiba fáj, mint ami a reális ára Mint az X230t 200k-ért srác, aki betonfixre tartja a gép árát. Mindig vannak emberek akik azt hiszik a piac az úgy működik, hogy majd ők megmutatják
ruti: Ez sosem működik. Én elhiszem, hogy ez így elsőre úgy tűnik, okos dolog, de nagyon nem. Nekem vannak azonos gépek alap-közép és full konfiggal is. Totálisan mindegy melyiket használom, SSD mellett ugyanúgy el fog fogyni a belépős proci és integrált mint a baromi nagy csúcs X-es CPU vadorzó vidkarival. A diffi az az, hogy előbbi viszonylag csendben és alacsony hőmérsékleten szenved, a másik meg ontja a meleget és üvölt, mert hát erőből próbál megoldani olyan dolgokat, amiket úgy sem tud.
A hosszútávú megoldás, főleg mióta az élettartam egy sokadlagos kérdés lett, hogy jól vegyél gépet és jókor add el, majd vedd a kövit.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz kekesj #134386 üzenetére
Furcsa, hogy több generációval korábbi CPU-kat hasonlítgatsz össze, más generációsakkal (egyébként az általad írt porcesszorok i3-asak, nem 13-asak ), ez nem teljesen korrekt így. De, hogy választ adjak a kérdésedre igen, az asztali gépekbe szánt processzorok jellemzően jóval erősebbek.
A laptopokba szánt U végződésű processzorok ún. "ultra low voltage" kiadások, ~15W TDP-re lettek tervezve, hogy ne termeljenek sok hőt és ne zabálják az akksit. Ezzel szemben egy asztali processzorba ami 50-70-90W TDP-re lett tervezve nyilván több tranzisztor rakható, aminek egyenes kihatása van a teljesítményre is.
Ha erőműre van szükséged nem érdemes laptopban gondolkodni, de az átlag ember igényeit (nem szerver, renderfarm, vagy 4K játék esetén) egy HQ/MQ-s laptop proci teljesen kielégíti.
What I cannot create, I do not understand
-
Frawly
veterán
válasz kekesj #133623 üzenetére
Nem. Pont ez a poén az üzleti gépekben, hogy olcsóbban van hozzájuk alkatrész, és otthon is relatíve könnyen szerelhetőek, legalábbis könnyebben, mint a kommersz, belépő szintű laposok. Szerintem ez az előnye az üzleti gépnek, nem az, hogy megbízhatóbb, hanem könnyebben javítható, ami főleg a garancia lejárta után nagyon fontos.
-
félisten
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz kekesj #103857 üzenetére
Igen, tudom, hogy mindenkinek a környezetében van egy konzumer gép, ami matuzsálemi kort ért meg. Egy. Ezzel szemben kérdezd meg mondjuk Tikakukac kollégát, hogy naponta hány ilyen műanyag vackot visznek hozzá 1-2 évesen törésekkel, belső hibákkal. Na most amikor gépet veszel, kinek a statisztikája számít? Aki 6 év alatt látott egy ilyen gépet, vagy aki naponta lát 10-et? És ez csak a megbízhatóság. Napi 8 órában használtál egy gépet, aminek pocsék a kijelzője, rossz rajta gépelni, hangos a hűtése, stb. Hiába nem romlott el, rossz volt használni.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz kekesj #103843 üzenetére
Strapabírásban, tartósságban nincs különbség. A Fujitsu műanyag külseje talán kicsit kevésbé érzékeny a karcokra, de nagy eltérés nincs, ez belépő kategória így is, úgy is. Ami nagy különbség az pl. a billentyűzet, ami a Fujitsuban elég jó, a Dellben pedig a ma divatos rövid úton járó gombok vannak, amivel kicsit olyan érzés gépelni, mintha tablet kijelzőjén írnál (legalábbis nekem). A garancia hosszát általában a marketing osztály határozza meg, nem a mérnökök. Így ebből nem nagyon lehet levonni olyan következtetést, hogy amire több a garancia, az megbízhatóbb és tovább fog működni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- ASUS Chromebook C523
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ASUS VivoBook : RYZEN 5, 8GB DDR4, 512GB SSD, Vega 6, OLED Kijelző
- MacBook Pro 15.4" Retina Touchbar 2019 i7-9750H 2.60GHz 16GB/256 SSD , ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁ-s
- acer swift sf114-34
- Eladó Fujitsu Lifebook A3510
- Lenovo ThinkPad Yoga 11e /Érintő kijelző/ 2in1 táblet is/8Gb/SSD/ Több órás akku/ Office/ Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest