Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sitotomi
tag
válasz Farkassacred #161178 üzenetére
Jók a kérdések
Azt gondolom azért tetszik a kisasszonynak az Apple mert Apple. Elmondhatná, hogy neki az van. Szerintem meg kevésbé komfortos, mint egy wines egy oktatási környezetben. (Én még a cégnél is “szenvedek” vele a policy miatt.) Szóval nem gondolom, hogy fontos a fényes kijelző.
Viszonylag ritkán lesz hordozva, szerintem heti 1-2 alkalom.
Sajnos a CPU kérdésről pont annyit tudok, hogy az U-s CPU gyengébb. Azt gondolom nem lesz olyan felhasználás, amihez a több core több szál kellene. Max ha egy minimális virtuális gép és valamilyen developer programok elfutnak (pl. Netbeans, SQL developer, stb.) az általános felhasználáson túl, szerintem már jók vagyunk.
Viszont nem szeretnék használt gépet, ha nem muszáj. Ha ennek az az ára, hogy 500-ban áll meg a gép, akkor 500-ban áll meg.
Köszi az eddigieket! ( a linkelt Dell gép amúgy csúcs ) -
Farkassacred
őstag
válasz zlatan92 #161198 üzenetére
Üdv. Két laptopot tudnék ajánlani a számodra.
Az olcsóbb hp probook, tavalyi processzorral. Probook 450 g6
Kicsit" drágábban meg itt a legújabb processzorral. Probook 450 g7
Ez a legmegbízhatóbb laptop ennyiért, ezért nem is ajánlottam olcsóbban.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
zlatan92
csendes tag
Sziasztok!
Már 9 éve nyüstölök egy nagyon alap Sony Vaio notebook-ot, de már egyre inkább úgy érzem, hogy elérkezett az idő a váltásra.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-Év végéig szeretném megejteni a váltást.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-100-200 ezer forint között. Nagyon max. 250, de csak akkor, ha tényleg nincs olyan lentebbi ársávban, amit érdemes lenne megvenni.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-Netezés, film és sorozatnézés elsősorban, időnként pár office alkalmazás használata. Illetve jó lenne, ha tudnék nézni 1080p 60fps streameket pl twitchen, és ilyen videókat youtube-on akadás és belassulás nélkül.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-Nem nagyon használnám játékra, egy normális gamer notebook már nem igazán férne bele a büdzsébe, úgyhogy a gaming az nem igazán szempont most nálam, mint ahogy a mostani gépen se játszogattam már nagyon.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-Igazából ez lényegtelen, elvoltam eddig 1366*768 felbontású, rossz betekintési szögű TN kijelzővel is nagyon sokáig.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem nagyon hordoznám, többnyire csak ott használnám, ahol éppen lakok.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
lehetőleg windows 10 legyen rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-Min. 500GB-os merevlemez jó lenne. RAM nem igazán tudom mennyi lenne szükséges minimum a mai követelményeknek megfelelően. Optikai meghajtó nem hátrány ha van hozzá, de nem kizáró tényező az se, ha nincs.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-Így hirtelen most nem ugrik be semmi ilyesmi.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Lehetőleg újat szeretnék inkább.Előre is köszönöm a segítséget!
-
pavicevic
tag
válasz Farkassacred #161195 üzenetére
Mármint a linkelt lenovo felejtős? Köszi a választ, lehet mégis elgondolkodom a drágább megoldáson.
-
Farkassacred
őstag
-
pavicevic
tag
válasz Farkassacred #161180 üzenetére
szia!
köszi az ajánlást! esetleg valamelyest olcsóbban hasonló teljesítményű gépet találok valahol? (akár használtan is, ami alkalmas még 4K lejátszásra, fotószerkesztésre, sok excelre) Amúgy a kérdésedre válaszolva, fontos a processzor teljesítmény, ha veszek gépet, akkor normálisat szeretnék beszerezni. (használtan még ezt néztem: erről mi a véleményetek? Lenovo 720S 13" Ryzen 7 2700U
-
Laliferi
friss újonc
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek laptopot .
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-260e FT.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Excel, Word, ezen kívül minden programmal kell tudni dolgoznia, ami online tanításhoz szükséges (egyszerűbb grafikai programok a "teteje"), ezen kívül filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lenne játékra használva
Full HD 15'6 pref, 14 is elfogadható.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Túlnyomó részt otthon lenne használva. Utazás közben nem lenne használva
Windows és oprendszer nélküli is jó
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum, 256 SSD, 8GB ram. Optikai meghajtó nem feltétel.
Minél szívósabb, annál jobb. 8-10 évig biztos nem szeretne újat venni ha nem muszáj
Asust Lenovot nem szeretnénk (Acerrel is eddig rossz tapasztalatok voltak).
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjEzt a laptopot néztem ki alapból, mit gondoltok?: https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=5593FI5UH2
Minden segítséget köszönök -
Tikakukac
titán
válasz Tamas1982.1 #161188 üzenetére
Ha nagyon van kedvem egyszer felrajzolom hogyan is megy ez. Addig is maradjunk annyiban, hogy amíg nem lesz nettósítva egy gép, addig az ÁFA-s tud lenni, rendes, 27%-os, visszaigényelhető.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Farkassacred
őstag
Üzleti laptopot munkára nem kapsz 200-ból újonnan. Ahogy felettem is írták, tényleg vannak boltok/aprós eladók akik áfás számlával/papírokkal és garival árulják a gépeket. Sok helyen talán renew laptopnak is nevezik ezeket.
Tényleg csak jót akarunk, munkára nem ajánlunk kellemetlen vételt senkinek.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
HARDVERAPRÓD
?????
a linken ott van a 27-es áfatartalom. -
HARDVERAPRÓD
válasz Tamas1982.1 #161183 üzenetére
Pl:
[link]
nem ismerem őket, csak 1 pl írtam, ez 2 év garral 240ssd, 8gb ram. 110e[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
Sziasztok, melyikek most a legajánlottabb használt thinkpadek a 100-200k-s kategóriában? Webfejlesztés lenne a cél.
Olvasgattam itt kicsit, de nem tudtam dönteni.T460s-t láttam már élőben és valami ilyesmit szeretnék (összeszerelési minőség, kinézet). Csak erről a modellről pont írtátok, hogy melegedősebb. Ezért T460 most a nyerő eddig. Van esetleg x1 carbon széria, ami belefér ebbe a sávba és ajánlott? Nem feltétlen ragaszkodom a thinkpadekhez, de erről tudom, hogy nagyon tetszik."I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
HARDVERAPRÓD
válasz Tamas1982.1 #161183 üzenetére
Használt is van áfás szàmlával 1, de akár 2 év garral is.,
-
Tamas1982.1
tag
válasz Farkassacred #161181 üzenetére
Irodában lesz használva, néha lesz csak hurcolva. Használt nem, mert ÁFÁ-s számlás kell.
-
Farkassacred
őstag
válasz Tamas1982.1 #161173 üzenetére
Üdv. Pár fontos tényező sajnos elmaradt felénk.
Mennyit lesz hordozva a masina, és hogy használt szóba jöhet e boltból, garival.. ?I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
válasz pavicevic #161171 üzenetére
Hali.
Mennyire fontos a processzor teljesítménye számodra? (Elég e az u-s processzor, vagy kell e vajon az erősebb.)
A jelen tények alapján úgy vélem, hogy kell az erősebb, úgy hogy drágábban ugyan, de ezt ajánlanám számodra. ZbookI'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
válasz Tetsuo #161163 üzenetére
Ebben a jelen világban ilyet ne várjunk, legalábbis a véleményem szerint.
A hatóság meg már egy más tészta..
Viszont véleményem szerint nem is olyan rossz opció ez a variálás a merevlemezekkel. Még egy ok, hogy használtan vegyek gépet boltból..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
válasz sitotomi #161164 üzenetére
Már csak pár kérdés és tényleg elérkezünk a kiválasztotthoz..
Első körben a legfontosabb információ mifelénk, hogy hetente hányszor lenne hordozva a masina?! (ez a gép váza miatt lényeges, ha sokat lesz hordozva, akkor igen szívósnak kell lennie amellett, hogy kellően könnyű is persze a szállítás végett.)
A másik elég fontos tényező a kijelző lenne. A macbook gépek mind fényes kijelzősök kivétel nélkül.. Filmezésnél, videónézésnél, persze nem verő napfényben, igen hasznos lehet, viszont nagyon kevés ilyen laptop van a piacon ami nem apple.
A harmadik kérdés a processzor lenne, persze ez már kicsit rövidebben. Hogy látod, elég lenne számára egy u-s (energiatakarékos, legtöbbször 2 mag-2 szálú) processzor?Vélemény szerint egyenlőre úgy állunk hogy: Aprón kifogni egy dobozos macbook gépet 500 alatt, garanciával stb.
Vagy használtan/újszerű állapotban, akár 3 év garival kifogni egy laptopot boltból, amit nyugodtan ajánlanék hordozásra.Például én szívem szerint egy ilyet javasolnék nektek 400 ezerért. Dell
Prémium gép (Amit 700-800 alatt nem kapsz meg újonnan ) több éves garival, magyar billentyűzettel.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
HARDVERAPRÓD
Szia.
Nem kell az neked, hagyd. -
Tikakukac
titán
Nem tudom miért akarnál szemetet vásárolni ennyire, én hagynám
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősöm anyjának keresek laptopot.
1-2 hónapon belül.
Maximum 350.000 Ft.
Böngészés (3-4 ablakos), irodai programok (esetében Word, Excel) minimális használata, filmezés 1080p-ben (laptopon, nem lenne TV-re kötve).
Nem lenne játékra használva.
14" vagy 15.6", FullHD, matt, IPS.
Minimális hordozás lakáson belül, utazás közben nem lenne használva.
Semmi.
256 GB-os SSD, 8 GB RAM (többre nincs szükség, nem lenne kihasználva), optikai meghajtó nem kell.
Nincs.
Új.Az alábbi ACER Swift 3 laptopot néztem ki.
Köszi.
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok!
ilyen paraméterű, hasonló notebook van esetleg valahol? Ha drágább nem baj. Asus VivoBook X512DK. Nagy áruházakból kellene (media markt, notebook.hu, emag, alza stb)
-
pinnacle
nagyúr
válasz Öcsielvtárs #161169 üzenetére
Köszi Öcsielvtárs, Tikakukac! Akkor marad a Dell Inspiron 3793.
-
pavicevic
tag
sziasztok!
ajánljatok kérlek egy jó laptopot a lentiek alapján!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? /minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? /max 160 ezer forint
(3) Felhasználás? /irodai alkalmazások, sok excel, programozással. esetenként fotószerkesztés, 4K-s filmnézés. Monitorra kötném rá, billentyűzet+egérrel lenne használva az idő legnagyobb részében
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?/nem játszanék rajta
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?/ez mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?/nagyon ritkán
(7) Operációs rendszer? windows
(8) Tárhely mérete és típusa (SSD), memória (RAM) mennyisége-legalább 8 GB, optikai meghajtó kell-e?-nem szükséges, de jó ha van benne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs!
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használtban gondolokodom -
Tikakukac
titán
válasz pinnacle #161168 üzenetére
Ő már érezte akkor, hogy melyik az a gép, amivel nem érdemes kezdeni
Most írnék egy szép nagy oldalt egy hasonló felállással ahol évek után sikerült megérteni, hogy miről gagyoválok. Szerintem 4 évet is elszórakoztunk hulladék Pentiumos vacakkal és gatya géppel, mire vettem egy "régi" vasat. Ez érdekes módon gyors, nem esik ki random topcase darab és még hordozni is lehet. Csak azt a 4 évet bánom, amit elszórakoztunk.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Farkassacred #161167 üzenetére
OK! Köszi! Ezért mondtam, hogy jobb lenne kicsi laptop, monitorral (mert ugye olyan kijelzője, amilyen a monitor, egy laptopnak sincs), vagy inkább vegyen PC-t, de ő nagy kijelzős laptopot akar. Egyébként ilyen laptop + FHD monitor kombóra, (böngészésre, irodára, Youtube-ra) akár egy Acer TravelMate TMB118-M is jó lenne? Ilyet vettem a lányomnak, szerintem nagyon jó, masszív kialakítású gép, de neki nem tetszett így vissza kellett vinni.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz pinnacle #161166 üzenetére
Ebben a méretben? Semmi korrekt ajánlat, amihez lenne legalább egy vagy több év gari.. Egy hat hónap garis Envy-t találtam 250-ért Westnotebook-on.. de annyi pénzért az kevés nagyon.
Nagyon csekély a kínálat a 17 colos laptopoknál, bár véleményem szerint már 15-öst is csak kínszenvedés mellett találni. Manapság a legtöbb laptop 13-14 colos az üzleti fronton, így azokat használtan is sokkal könnyebb kifogni.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Farkassacred #161162 üzenetére
Köszi mindenkinek! Ha ebben az árkategóriában a Dell Inspiron 3793-nak van a legjobb kijelzője, akkor jó lesz. Csak azt nem értem miért AMD VGA-at írnak, amikor csak nvidia-val van. Egyébként ugye ki lehet kapcsolni a VGA-t, gondolom alap dolgokhoz a Intel® UHD Graphics 620 is elég. Akkor talán kevésbé melegszik.
Használtban mi jöhetne szóba?[ Szerkesztve ]
-
sitotomi
tag
válasz Farkassacred #161159 üzenetére
Akkor lőjünk 400k-ra.
-
Tetsuo
őstag
válasz Farkassacred #161162 üzenetére
De ha a gyártókat seggberúgnák tisztességtelen piaci magatartás címszóval a drága SSD- vagy memóriaopciók miatt, nem kellene vesződni ilyesmivel. Feltéve, ha a hatóságok érdeke a tisztességes paici magatartás - természetesen ez hiú ábránd.
-
Farkassacred
őstag
-
pinnacle
nagyúr
válasz Farkassacred #161160 üzenetére
Szia! Köszi! Ez csak az én mániám, hogy a kijelző minősége a legfontosabb. Illetve még azon gondolkoztam, lehet a legkisebb SSD-vel kell venni, és vásárlás után tenni bele nagyobbat. Gondolom úgy olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz pinnacle #161158 üzenetére
Hali.
Ha nem lesz filmezés se fotószerkesztés, akkor rejtély miért fontos az a kijelző annyira. De persze nincs ezzel semmi baj, csak rácsodálkoztam a dologra.
Az ajánlásra visszatérve, nyugodtan megveheti azt az inspiron-t, abban van a legjobb kijelző ebben a méretben.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Idős ismerősnek keresek laptopot. Mondtam jobb lenne, kicsi laptopot venni + monitort, de ő nagy kijelzős, 17"-es laptopot akar. Kijelző minősége a legfontosabb, illetve az, hogy tartós gép legyen, amit sokáig tud használni. Ezért is néztem i7-et, lehet pár év múlva már böngészéshez is az kell. Úgy emlékszem, hogy az AMD VGA-kal állandóan driver probléma van, ezért esett ki a HP, ugye az Intel lenne a legjobb, de az csak ASUS van, nem tudom az milyen a HP, Dell-hez képes. Így végül a DELL Inspiron 3793 maradt. Ha van jobb ötletetek, köszönettel veszem.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ráér
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 350.000Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) iroda, böngészés, Youtube,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FHD
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? asztalon lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 512GB SSD, 8GB RAM,
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) kijelző minősége a legfontosabb
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új, de ha van valami jó használt, azt is megnézném[ Szerkesztve ]
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem!
Most.
Ársávban érdekelne, mi ajánlott 300-ig, mi ajánlott 400-ig, mi ajánlott 500-ig.
Jelenleg gimis lánynak, aki infó szakra megy majd továbbtanulni. Film, zene, hobbi képszerkesztés, pár programozós tool fusson azért el, de nem kell 4-5 gépet futtatni a virtualboxban. 3-4 évet jó lenne, ha kibírna a gép.
Játék nem lényeges. (max egy simset tudok elképzelni vész esetén)
14-15,6 között jó lehet bármi. Viszont mivel ez az egy gép van, nem tudom mennyire megerőltető az "egérmozi". IPS jó volna. (A macbookok jönnek be a kisasszonynak, ezért jó lenne, ha designban sem lenne rossz a gép.)
Lesz hordozva, de utazás közben nem lesz annyira használva.
Win
SSD kéne, RAM-ból legalább 8GB. Optikai meghajtó nem kell.
hdmi, usb, type-c, minél több féle csati van annál jobb.
Új gép.Azt gondolom, hogy az egyetemek nem apple cuccokkal vannak tele, és talán jobb választás volna egy szélesebb körben használható win gép, mint egy macbook (merthogy az jól néz ki) jelen helyzetben. Aztán javítsatok ha tévedek.
Én HP elitebook-probook, Dell Latitude-XPS-Precision vonalon gondolkodtam eddig.
-
Tikakukac
titán
válasz Kbali #161155 üzenetére
Bocsi, thinkwikiről kopiztam ki sebtében a sort
Itt akkor egy még fullosabb buli, ami AG-s:
35.56 cm (14.0 in) diagonal 4K IPS anti-glare LED-backlit, 400 cd/m2, 72% sRGB with ambient light sensor and HD IR webcam for WWAN (3840 x 2160)
Ez meg 840 G5.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz gratzner #161151 üzenetére
A panel-lottó élő dolog, ezt semmivel sem úszod meg. Kotványabb típusoknál lehetnek durva szórások, ha mákod van, max 2 fajta lehet a gépedben. Ez is egy olyan dolog, ami piszok mód köcsög húzás, hiszen SN-t visszabontva lehet egyébként tudni mi van a gépekben csak ugye ezt a bolttal lejátszani... az egy másik sztori.
4K-t nem ajánlom. Sok pixel, sok GPU tekerés. WQHD-ig simán el lehet menni, csak így hirtelen a fejemből kiesett egy T490:
35,6 cm (14,0") WQHD (2.560 x 1.440), IPS, glänzend, 500 cd/m²
Ez így nem rossz, most fel nem sorolom az összes gépet ami ezt tudja, én ezzel boldog lennék. 450cd/m²-es kijelzővel én nagyjából bárhol el tudok lenni. Nyilván semi-glossy bevonat mellett, fényesen nem segítene ez az érték sem.
-
gratzner
tag
válasz Tikakukac #161146 üzenetére
Ezt a részét tudom, minden árnyoldallal együtt, csak azért említettem hogy a tb ne maradjon ki semmiképp, de elvitte teljesen a sztorit :/
Nem baj, nem lényeg.Thinkpad-eknél és talán más típusnál is olvastam itt a fórumon, hogy típuson belül ips és ips közt is lehetnek nagy különbségek. Ezt hogy tudom szűrni vajon? Vagy félreértettem?
Amúgy nagyon élnék egy 2k/4k 14-es (akár még 15-ös is lehet ha nem.megy 2 kiló fölé a gép súlya) jó kijelzőt, de amit találtam mind érintős, fényes, nem kellenek :/ Létezhet amit keresek? Az általad felsoroltak közt mondjuk 4k matt IPS jó paraméterekkel?
Köszi köszi! -
Farkassacred
őstag
válasz Kbali #161148 üzenetére
Maradnék inkább a már jól bevált márkáknál. Megaztán lassan úgy kiherélik őket, (kb mindenhol, ami nem kína..), hogy csak otthon maradnak meg már idővel.. Nem akarok én áldozat lenni, szimplán nem veszek tőlük semmit..ahogy eddig se.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kbali
nagyúr
válasz Farkassacred #161123 üzenetére
AMD-vel, két év háztól-házig garival, használható billentyűzettel, kijelzővel, win10-zel 200-ért?
-
Lionela
csendes tag
Megpróbálom a lehetetlen küldetést
Tavasz óta nézegetem a laptopokat, de egyszerűen nem találtam még meg azt, ahol nem kellene 2-3 feltételemről lemondani.
Bármikor. Nem sürgős. Ha valakinek tuti tippje van, én simán várok őszig is, most már mindegy XDD De most azonnal is meg tudom venni.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Ha olyan az ár-érték arány kiadok érte 700 ezer környéki pénzt is.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tervezésen és programozáson kívül szinte bármi. Hobbi szinten kis Photoshop és kis videóvágás, internet, irodai programok, stb.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Lenne játék mindenképp, de nem ragaszkodom a tűéles, fullos 4K grafikához és csilliárd FPS-hez. Ha erős, közepes szinten, fullHD-ban elmennek a legújabb a játékok már elégedett vagyok.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6-t keresek főleg, de ha nem féltégla méretű és súlyú 17 is szóba jöhet. Mindenképp IPS, és ilyen árnál már szerintem elvárható a minimum 120Hz :)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hurcolva lesz, de utazás közben nemigen használom, csak viszem A-ból B-be.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 (de utólag is megveszem, ha ezen múlik)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
A lényeg hogy min. 1 Tb SSD-ig bővíthető legyen, optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Eddigi nézelődéseim alapján most jönnek a lehetetlen kéréseim XD:
- Csuklós részen fémborítás
- Wifi 6
- NUMPAD-os billentyűzet
- beépített kamera
- Minimális terhelésnél minimális hangja legyen, azaz ne visítson, csak mert meg van nyitva 4 weblap meg fut a háttérben egy videólejátszás.És a legfontosabb NE legyen full gamer kinézete. Tehát a fekete-vörös, agresszív rácsos, 14 évesek pornóálma vonalat felejtsük el. Vinném magammal tárgyalásokra is. Ha esetleg ezüst lenne kifejezetten előny lenne, de nem ragaszkodom hozzá.
Csak új.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz gratzner #161145 üzenetére
Jó, hát akkor te tudod jobban, meg kell venni.
Az a baj, hogy ez az EVGA-s dolog sem úgy működik, mint azt te szeretnéd. Rádugom és megy. Nem, nem fog. Nekem van olyan kifejezetten mérnök barátom aki fél évig próbálta stabilra megoldani a gépével a boxot és nem sikerült, mert ez a dolog sajnos még mindig nem tart ott ahol kéne.
Thinkpad, elitebook, probook, latitude, minden jöhet. Én tutira onnan indulnék el, hogy külső VGA és tuti kapcsolatok. Majd onnan minden más, különben nagyon kellemetlen időszakod jön
-
gratzner
tag
válasz Tikakukac #161144 üzenetére
Nemnem, nem keresek mást sztem. Max nem voltam egyértelmű.
Haegy 250 környéki xps a fent leírtaknak megfelel, könnyű, jó a billentyűzet, jó minőségű a kijelző, elég erős a mindennapokra, jó az üzemideje és tudok csatlakoztatni rá eVGA-t tb3-on (nem érdekel hogy milyen a teljesítménye), akkor megvan a megoldás.És folytathatjuk is a szűkítéssel, illetve más hasonló vasakkal. Pl. melyik Thinkpad-ek, Probook-ok stb azok, amik hasonló paraméterekkel rendelkeznek és meg szabad venni használtan viszonylag sok pénzért? Vagy ezek közül akkor maradjon az xps, amit Farkassacred is ajánlott?
-
gratzner
tag
Hú azt hittem a prémium cuccokat egyszerűbb szervizelni a gyenge minőségű társaikhoz képest. Mármint csavarok patentok helyett stb.
Nah f.sza... most nézem, az első néhány hsz-t a feleségem accountjáról írtam
-
Tikakukac
titán
válasz gratzner #161139 üzenetére
Nagyjából ennyiért mennek, igen.
Ha javítani kell na az kegyetlen. De ez igaz minden prémium gépre. Volt XPS ügyfél, akinek 3 nappal gari után lett kijelző cseréje. Mivel egyben megy fedlappal, zsanérral, mindennel ezért az egy 150k-s kör volt. A gép is 200k körül ért a piacon. Ütött.
-
blue_23
senior tag
210e rtx 2070 eVGA, ha laptop monitoron használod kb 1660 TI szinten lesz, vagy még annyi se. Ennyiből már majdnem egy asztali PC kijön jobb teljesítménnyel, csak egy monitor kell hozzá... Mellé 200e egy kicsi, könnyű használt üzleti gép, U-s CPU-val, aminek jó az akkuideje, könnyű, kicsi hordozható.
Nem létezik kicsi, könnyű laptop, ami képes lehűteni a H-s CPU-t, így a teljesítmény vagy súly mindenképpen kompromisszum lesz.
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
gratzner
tag
válasz Farkassacred #161138 üzenetére
Egyszerre írtunk... :)
Virtuális gép tényleg max 1-2 tesztek erejéig. Azért azzal csak ellenne... -
gratzner
tag
válasz Tikakukac #161137 üzenetére
Ahhaa...
Aprón mostanában van 1-2 db 250 környékén régebbi generációt...
Dell XPS 13 9370 Ultrabook 13,3” i5-8250U 4Mag 8Gb 256GB SSD FULLHD IPS
Vagy ez gyanús ennyiért? :D Annyira nem félek a jó alapanyagtól még ha javíttatni kell is esetleg. De ezért jöttem, hogy a hülyeségeimet oldjátok fel ha kell :) -
Farkassacred
őstag
Ahogy felettem is írták ilyen nemigen lesz. A virtuális gépek futtatása szerintem alapból kizárja az u-s (energiatakarékos) processzorokat, így egyben a könnyű gépek is elszálltak vele együtt.
Mert amire te gondolsz, az egy ilyen gép lenne. Dell
De a hűtése elégtelen, így nem ajánlott lapos sajnos. (A kijelzőjéről nem is beszélve, környezetkárosítás kategória már a legyártásuk is, a pontszámok alapján..)
Az olcsó xps meg itt kezdődik, de ez is csak u-s processzorral felszerelt..
Xps[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz gratzner #161135 üzenetére
Az XPS sem egy rossz választás, de olyan eszetlenül drága, hogy tényleg aranyporban mérik és ott sem fenékig a tejfel, vannak konfigok, amik kifejezetten nem jó párosítások.
Jellemzően szegény XPS a Win-es Mac célját tölti be a legtöbb embernél. Nagyon sok vásárlónak ez a célja velük.
-
Farkassacred
őstag
-
Hópihe5
tag
válasz Farkassacred #161124 üzenetére
Viszont garanciális mindkettő. De elgondolkoztattál a használtakon. Azokból mit ajánlanál?
-
GTV
csendes tag
válasz Farkassacred #161122 üzenetére
Ezzel már közelebb érzem a célt... Létezik hasonló kategória mondjuk nem 3 helyett másfél kilós, 14 colos, kivitelben, hasonló megbízhatósággal? Ez a kérdés azt hiszem.
ImportPC / info@importpc.hu / +36 70 420 9546
-
legendz
csendes tag
válasz Farkassacred #161126 üzenetére
Köszönöm!
Ha esetleg lejjebb visszük a keretet 200-250-300-ra akkor melyik laptopokat keressem? Mérlegelni szeretnék. -
csendes tag
válasz Farkassacred #161121 üzenetére
Köszi!
Látom a Probook is gyakran van ajánlva, így meg fogom nézni -
-
tearitup
csendes tag
Sziasztok, új laptop vásárlásában szeretnék segítséget kérni, a szempontjaim a következők:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300-400k között.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Egyetlen gépként mindenes lenne, munka (főleg Word), böngészés, filmnézés, játék, napi sok órában, gyakran reggeltől késő estig.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Eddig főleg indie és alacsonyabb igényű stratégiai játékokkal jásztottam, részben a jelenlegi gépem (8 éves Dell 7537) korlátai miatt, egy új gépen szeretnék újabb játékokkal is játszani, de azért nem online FPS-re kell.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Csak 15,6-os játszik, fullHD IPS, mindegy, hogy fényes vagy matt, eddig fényes volt és elvoltam vele.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Rendszeresen hordoznám (heti legalább 2-3 alkalom), viszont menet közben relatíve ritkán használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szempont, örülnék ha alapból WIn10-el lenne, de semmiképpen nem felárért)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Mindenképpen SSD, ideálisan egy 512-es, mivel nagy tárterületre annyira nincs szükségem, ezért ez jobb lenne, mint egy kisebb SSD+HDD kombó. A jelenlegi gépben egy 2,5-ös 512-es SSD van, nem bánnám ha ezt át lehetne rakni bele. Legalább 8 GB RAM, ezt idővel valószínűleg bővíteném 16-ra, szóval ha alapból nem 2x4 lenne az előny. Optikai meghajtó súly és vastagság miatt nem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Letiszult megjelenés (csillogó-villogó tipikus gémergép kinézet kizáró tényező), strapabíró kialakítás, nem bánnám, ha a ház részben fém lenne.
10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új, 5-6 évig ismét nem szeretnék laptopvásárlással foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Üdv. Erre a felhasználási módra egy gamer gép a lehető legrosszabb választás lenne. A képernyő és a billentyűzet miatt legfőképp, messze nem munkára valók azok. Neked egy használt munkaállomásra lenne szükséged garival, boltból. Például részemről kezdésnek egy ilyen.
DellI'll meet you again through the eyes of our son.
-
GTV
csendes tag
válasz blue_23 #161116 üzenetére
Teljesen igazad van abban amit mondasz a külső vga témáról, viszont nekem releváns több szempontból.
Ezen a vonalon indulva beleférhet az árba egy komolyabb üzleti gép, akár használtan ami hordozni, dolgozni stb sokkal jobb, mint egy gamer, viszont amikor nekem KELL az az eVGA cucc akkor rá tudom kötni. Szóval minden tisztelettel, maradjunk a témánálImportPC / info@importpc.hu / +36 70 420 9546
-
Hópihe5
tag
Vagy ez az Asus [link] ?
-
Hópihe5
tag
Melyik laptopot éri meg jobban megvenni? [link]
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
eVGA jelenleg rossz vétel: elveszíted laptop hordozhatóságát, külső monitoron használható (egyébként hatalmas FPS drop), dVGA mindenképpen lesz a gépedben, ami így felesleges pénzkidobás, illetve ha azt a pénzt inkább laptopba fekteted, sokkal jobbat kapsz. Felsoroltakat mindenképpen gondold át vásárlás előtt!
-
legendz
csendes tag
Köszi mindenkinek a megerősítést, visszavittem a gépet, viszont nem hoztam el másikat. Időközben átgondoltam a dolgot, nem ragaszkodok a játékhoz.
(#158215) Így ezek a alapján, eltekintve a játéktól és hogy nem is szükséges annyira a 15-ös méret, max 370-ért (de ezt a keretet nem feltétlenül szeretném kimeríteni) milyen opcióim vannak?
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz Jorge #161112 üzenetére
Szia, én erre ránéznék:
https://edigital.hu/notebook/acer-aspire-a515-54g-573c-nxhs8eu00u-notebook-fekete-p775327
ips, 10th gen i5 proci, 8 gb ram, 512 ssd, 3 év gari.
ThinkPad
-
GTV
csendes tag
Sziasztok!
Jól jönne egy kis tapasztalati iránymutatás, mert kezdek elveszni és alakítgatni az eredeti elképzelést, úgyhogy inkább kérdezek... :)
Kiindulási alapnak nézegettem az Zephyrus g14-eket 4800hs/1660ti, de nincs tb3 rajtuk (talán az intelnél van csak ) pedig az olvasottak alapján tökély lenne. Kicsi, erős és takarékos egyben (hs cpu-val), persze biztos van olyan tulajdonságuk, ami nem olyan klafa csak elsiklottam felette...Mikor:
Mielőbb
Összeg:
400 ezer ha kompromisszumos, 600 kornyéke ha tökéletes.
Felhasználás:
Olvasás, sok gépelés, excel és társai, kis kép szerkesztés, 1-2 virtuális gép futtatása, a többi nem mérvadó...
Játék:
Nem érdekes, lehet de nem tudok kategorizálni
Kijelző:
14' lenne a legjobb, minimum FullHD, IPS, az sem baj, ha 144 Hz-es
Hordozás:
Lesz, de nem használat közben
Oprendszer:
Linux támogatás jó lenne, de szerintem ez nem lesz gond talán
Tárhely:
Minimum 256 ssd m2, plusz vagy még 1 m2 hely, vagy 2,5 hely.
Ram 2x8 minimum
Egyéb:
Thunderbolt 3 csati eVGA és társaihoz fontos
Használt is lehet
Okítsatok! Köszi szépen!ImportPC / info@importpc.hu / +36 70 420 9546
-
csendes tag
most
(2) A gépre szánt összeg forintban?
~250 EFt
(3) Felhasználás?
irodaiprogramok
no játék
passz
nem lesz
(7) Operációs rendszer?
nem fontos
csak SSD, min. 8Gb Ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
főleg új -
csendes tag
-
Pano
addikt
válasz Gyb001 #161108 üzenetére
Szeretném elmondani neked -jó ha tudod-, hogy az E15-nél megesik az, hogy hajlik a ház ha mondjuk úgy fogod meg és ha a trackpointot használod jobban besüpped a billentyűzet. Nem lesz baja tőle, bírja, csak illúzióromboló tud lenni és valakit nagyon zavar. E14-el nincsenek ilyenek, az merevebb.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Gyb001
senior tag
válasz Farkassacred #161099 üzenetére
Oké köszönöm.
Még várok vele, hátha megtalálható lesz ez is magyar forgalmazónál, magyar garanciával. ThinkPad E15 Gen 2 AMD Ryzen 7 4700U [link](#161107) Öcsielvtárs
PontosanA bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz Farkassacred #161100 üzenetére
Sztem nem ez a problémája, hiszen simán letiltja, és onnantól nem használja a dedikáltat a lapos, hanem hogy lehetősége se legyen játszani...
ThinkPad
-
-
blue_23
senior tag
válasz legendz #161102 üzenetére
Újonnan nincs jobb gamer laptop ebben az árkategóriában. Pixel hiba olyan dolog, amíg nem veszed észre nem zavar, de ha egyszer észreveszed, onnantól mindig látod.
Szerintem állj el a vásárlástól, ha ezt leszámítva meg voltál elégedve, cseréld hibátlan kijelzősre.
-
-
legendz
csendes tag
válasz Farkassacred #161093 üzenetére
A következő a helyzetem, vettem a MM-ban egy ASUS ROG Strix G G531GU-AL347-t, szerintem egész jó áron, akcióban 370k volt. Tökéletes lenne számomra, azonban van rajta egy pixel ami hibás, zöld ill. kék hátteren látszik, de csak 1 db pixelnek látom a képernyő jobb alsó kvadránsában. Megkerestem a MM-ot, hogy mik a lehetőségek, annyit írtak hogy elállhatok a vásárlástól ha szeretnék, még kb. 2-3 napom van rá, hogy döntsek, de nem tudom, hogy csak én nagyítom így fel és csak "együtt kéne élni vele", vagy éljek az elállás lehetőségével? Ebben az esetben viszont kellene helyette egy másik. Korábban feltettem már kérést ide (#158215), ez lényegében nem változott, talán annyi, hogy játékból már csak Fortnite van, ami adott esetben elengedhető, illetve azért az egyetemi éveket (levelező) szolgálja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy laptop vásárláshoz. Jó rég néztem ilyesmit, így most nem vagyok képben merre érdemes elindulni.
1-2 hónapon belül
200.000 HUF
irodai programok, böngészés, munkára és hobbira is, preferált, hogy ne 2 évre szóljon a laptop
Nem lenne játékra használva
15,6", nincs egyéb preferencia kijelző szempontból
Nem nagyon lenne hordozva
Windows
Nem kiemelt szempont
Preferált, hogy teljes billentyűzet legyen, numerikus résszel. Ha lehet, ilyet választanánk, de ha nagyon leszűkíti a lehetőséget, akkor lehet elengedhető.
Csak új.Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Delta Force (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest