Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• canopus

újonc

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Augusztus közepéig kell beszereznem, akár holnap is jó.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    200.000 Ft a felső határ.
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Irodai programok, leginkább word és power point, tanulás szintjén. Olvasásra, internetezésre filmezésre és skype-ra is gyakran használnám emellett.
    (3) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Nem használnám játékra.
    (4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    11-13 colos, IPS.
    (5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Pontosan erre a célra szeretném, mindennapi utazásos használatra, ezért max 1,5 kg-t bírnék el, de minél könnyebb, annál jobb. A súlya az egyik fő szempont.
    (6) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Nem feltétlenül kell rajta lennie, de windows, ha van rajta.
    (7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    SSD, min 4GB RAM.
    (8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    Webkamera és mikrofon fontos lenne. Nem baj, ha US vagy UK billentyűzet, csak legyen rajta hosszú í és ű is.
    (9) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Használt is, viszont mindenképpen számlával és garanciával (min. egy év).

Egyelőre ezt néztem ki:
    http://hardverapro.hu/apro/ibm_lenovo_thinkpad_x260_x240x250_t450t460_-60_i5-630016_1
    mert olvasásra a yoga verzió tökéletes lenne, és maga a thinkpad szimpatikus és könnyű, viszont a leírásban az áll, hogy 0-ás számla van hozzá. Ennek igyekeztem utána nézni, de nem derült ki számomra, hogy ez a garancia érvényesítésénél jelentene-e problémát. Mivel úgy néztem, hogy ilyen számlát csak használt gépre lehet adni és kintről behozott termékre talán, viszont így az elképzelhető, hogy az nem az eredeti számla volna, amivel meg a gari nem érvényes?
    És még annyi, hogy nézegettem ezeket a windowsos tablet-notikat, ezekről esetleg tudtok véleményt mondani? Ezek megfelelnének esetleg a célnak? Mert könnyűnek könnyűek, de gyengébb procival vannak szerelve, ahogy néztem.

Várom a véleményeket, és előre is köszönöm szépen a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés