Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Egon #33513 üzenetére

Lehetne egy kicsit civilizáltabban és kevésbé személyeskedően? Multibit csak poénkodott, te pedig nekiugrottál, és nem értem miért. :F (ld. "vered a melled")

Az említett bővítési előny az valós négylemezes NAS esetén. Ha és amennyiben valakinek erre szüksége van! Én például 2 darab 12 terás lemezt tettem bele, BASIC-ben, az összesen 24 tera. Ez a hely nem fog elfogyni, vagy mire elfogy, addigra veszek új NAS-t úgyis.

Számomra az egyetlen valós előny, hogy egyben látod az egész tárhelyet. Ebben teljesen igazad van, nem kell szórakoznod, hogy melyik köteteten hozol létre shared drive-ot. Bár én azért ezt is elég jól megoldottam, tök arányosan tudtam szétosztani a tartalmat, jelenleg mindkét lemezemen van kb. 2-3 TB szabad hely. De valóban sokkal könnyebb az élet, ha egy nagy tárhelyed van.

A RAID5 védelme pedig otthoni NAS, és nem enterprise grade diszkek használata esetén sajnos csak látszólagos az URE miatt. De ez nyilván csak akkor jön elő, amíg valóban meg nem hibásodik egy lemez. Addig lehet bízni benne. Én mondjuk inkább a backupban bízok. :)

Ha én otthon négylemezes NAS-ra váltanék, akkor nekem kéne 4x8TB kapacitás, hogy ugyanúgy meglegyen a 24 terám. Hát, ebben a konfigurációban már túl nagy az esély arra, hogy összeomlik a tömböm helyreállítás közben. Itt a kalkulátor.

Mondjuk azt nem tudom, hogy a Synology féle SHR tartalmaz-e valamiféle védelmet az URE bekövetkezése esetén, például csak az adott fájl veszik el, és nem omlik össze az egész fájlrendszer, őszintén szólva ennek nem olvastam utána.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák