Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz Biga123 #28324 üzenetére

Teljesen random a dolog és a QNAP-nak nincs ötlete. Elöjön szinte bármin. Van aki 231-en, van aki 451+-on küzd vele de még a nagyobb 7-8xx szériák is érintettek.

Külföldi QNAP fórumokon próbáltak utána járni a dolognak de problémás. QNAP adott is ki FW update-et ami pontosan ezt címzi, volt akinél működött, volt akinek nem. A baj az, hogy senki se tudja mi történik, valszeg a rendszer borul össze valahol de elég érdekes módon. Mikor lehasal akkor például szinte minden service leáll, ping-re nem válaszol, PMS nem elérhető, SMB lehal, stb. Viszont ennek ellenére a virtuális gépek futnak, elérhetőek és kommunikálnak. Én volt, hogy nem tudtam pingelni a NAS-t, totál halál, de a VM válaszolt ping-re és szépen kommunikált HomeKit-tel és használta az USB-t. Aztán egy idő után, jellemzően hajnali 1-3 között valami beüt és újraindul. Nem tudni mi mert a crontab-ban semmi sincs ami utal rá. Log teljesen tiszta, semmi probléma nincs benne csak a reboot utáni “System was not shut down properly last time” és “File system not clean” utal rá, hogy reboot volt.

QNAP mindenkinek mást mond. Ha valakinek RAM upgrade volt akkor kapásból arra fogják, akinek meg nem annak hardware hibával RMA-zni akarják. Nekem is felajánlották, hogy 220€-ért kicserélik. Egyértelmű válasz nincs, support pingvinezik, a felhasználók meg akik így jártak… azok így jártak.

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés