Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

válasz Dave™ #16694 üzenetére

hát majd 20K a lap, ízléstől és igényektől függően 4-10K egy laptop HDD, vagy bontott SSD, amire az OMV megy, paneltáp hozzá való adapterrel az úgy 10K, a RAM-ot nem számolom, mert az ugyanúgy kell ebbe is. és akkor jön a ház kérdése, én 20K alatt nem találtam olyat, amit kiraknék a TV mellé. és akkor ott tartunk, hogy legalább 60K, plusz még némi kábel, egy halk venti a házba. én, ha mindent összeszámoltam, amit akartam volna, akkor nagyjából 70K volt a vége a tervezett gépnek. és akkor nem számoltam az időt, amit a szoftveres rész lábra állításával töltöttem volna, mert biztos vagyok benne, hogy nem lett volna meg minden elsőre (pl a kamera kezelés).

írtam is, hogy ha nem kell az embernek hibrid cucc, nem versenyképes az ára, nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban felesleges még köröket futnunk. érdekelt az OS, fogyasztást akartam csökkenteni és most perpill az idő fontosabb, mint a ~12K, amit az eredeti elképzeléseimhez képest pluszban el kellett költenem és itt van azért pár csatolt szolgáltatás (mobil appok), ami részben kárpótol is. pont annyira szürreális választás az építés helyett, mint bármelyik értelmesebb Synology, erre szerettem volna felhívni a figyelmet, aki a helyett építene, e helyett is fog, én most nem akartam, talán majd legközelebb.

azért mondjuk a korrekt kis HTPC-t így leírhatnád részletesebben, hogy gondoltad, mert ott szintén eltérőek a fogalmaink a költségekről, persze, ott a RPi2 és klónjai, az olcsó, de akkor meg ne vicceljünk azzal, hogy ez részben desktop gép is lehet, mert annak rohadt gyenge.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés