Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
válasz AiRLAC #26466 üzenetére
hmm Ez igaz, ez kimaradt. 4 Felhasználóról van szó, mindegyik felhasználónál van Windows rendszer + egy telefon. A mennyi adatra így kicsit nehéz válaszolni, mert nyílván végtelen felé konvergálunk mindig. Viccet félre téve, az 1 TB első nekifutásra elegendőnek tűnik, de az idő múlásával nem akarok korlátozva lenni, szóval legalább 2, de inkább 4 fiókos rendszerben gondolkoznék. Médialejátszás nem jellemző, vagyis olyan formában biztosan nem, mint mondjuk egy HTPC. Médiára streaming szolgáltatáókat használunk, szóval ez annyira nem prio. Persze megeshet, hogy néznék egy-két filmet róla, de akkor bőven elég az, ha csak hozzátudok férni az adathoz. Szóval nem várom el a NAS-tól, hogy ő maga transzkódolja az adott filmet. Nem tudom mennyire volt így érthető, annyira ebben a témában már nem vagyok jártas.
Ha ilyenféle igény felmerülne, akkor vennék a NAS mellé egy külön dedikált médialejátszót. Kb ez a lényeg.(#26469) Tonyk: "Synology DSM is GNU/Linux."
Igen, ööö nem így értettem, hanem hogy előre csomagolt, hívjuk így, és a többi."Akkor végleg nem értem mi tántorít el a nas építésétől?!"
Egyedül az, hogy nem tudom, van-e olyan szoftver telefonra, hogy kényelmesen tudjam az adataimat szinkronizálni. Ugye afelől kétségem sincs, hogy linux alatt ne lehetne bármit is megoldni, de itt kicsit úgyérzem a telefonos rész a szűk keresztmetszet. Ez bőven abból fakad, hogy ez a terep ismeretlen számomra. A lényeg, hogy szeretnék magánfelhőt, de a kliens oldali szoftverekkel nem akarok bajlódni.
(#26470) boba6: Egy RAID-et azért elvárok a rendszertől. Ha már magánfelhő irányába mennék el, akkor RAID1-et bevállalok. Tekintve, hogy nem több tíz TB-ot akarok tárolni, ezt úgy érzem járható út. Ha én magam építenék, akkor indulásnak 1-1 TB-os lemezek bőven fedeznék az igényeket. (Nincs összesen 40GB fontos adatom, a család többi tagjának is kb ugyanennyi van jelenleg)
A bütykülős részre én inkább azt mondanám, hogy ki mire költi az idejét. Jelenleg féleg egyetemen félig a munkavilágában vagyok kezdőként, nulla gyerek, nincs nő, szóval időm az van ilyenre.
[ Szerkesztve ]
PS4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB
- 32Gb (4x8gb) G.Skill Aegis 3000Mhz CL16 DDR4
- Eladó laptop/Notebook processzorok i7 3630QM/ i5 3210M
- 8GB - 16GB DDR4 - 2133MHz - 3200MHz / brand memóriák / számla / garancia / több darab
- DELL Latitude 5440 14" FHD IPS 1345U / 32GB / 512GB SSD - még 2 év Dell Gari - Mobilnetes verzió
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest