Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni monitor vásárláshoz! Visszaolvasgattam kicsit a topikban, de nem nagyon találtam támpontot.
A keretem olyan 50-55 ezer Ft de ha nagyon kell (és megéri azt a plusz pár ezer forintot) akkor olyan 60 ezerre is fel tudok menni. Az igényeim pedig a következők:
- 24"-os méret, de 23" is még el tud menni, de azért nem szereznék belehajolni a monitorba, hogy el tudjam olvasni a szöveget.
- FullHD felbontás
- a monitor leginkább netezésre, alkalmi játékra (nem progaming) illetve filmezésre kellene
- LED háttérvilágítás, mert fontos az energiatakarékosság
- Pixelhiba garancia mindenképpen kell!Mivel munkám a fotózás, filmezés, ezért nem baj ha nem csicsamicsás túláradó színei vannak, hanem azért bekalibrálható valamennyire színhelyesre, de dolgozni alapvetően nem ezen akarok, mert később még jönne egy jóval drágább IPS paneles darab mellé, csak az most nem férne bele a keretbe, meg amúgy is dupla monitoros rendszert szeretnék.
Előre is köszönöm annak aki tud tippeket adni! Ja és ne csak egyet mondjatok, jöhet több is!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #2859 üzenetére
Na, inkább új kérdést teszek fel:
Melyik éri meg jobban? LG E2360V-PN vagy a Samsung BX2331?
Egyikről sem találtam egyetlen épkézláb tesztet sem, az LG-ről konkrétan még egy összesített átlag értékelést sem, addig a Samsungról találtam utóbbit... de nagy a szórás, van ahol 2/5 vagy 40%-os elég gyenge értékelést kapott, de van ahol 70-80% felett, de olyan is volt ahol 90%-ot kapott.
Laptopról váltok vissza asztalira, holnap jön meg a konfigom és kéne hozzá egy monitor is, így kicsit sürget a dolog! :\
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz DeathAdder #2873 üzenetére
Köszönöm a választ!
Dell lesz belőle, de nem ez. Találtam az egyik nagyobb boltban 62.900 Ft-ért Dell U2311H-t, ami az IPS panel és a lényegesen jobb tulajdonságok miatt inkább megéri. Na meg erről a monitorról egy nagy maroknyi tesztet találtam és mindegyiknél 9/10 értékelést kapott... szóval inkább rászánok még egy kicsivel többet!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2877 üzenetére
Mi az amire oda kell majd figyelnem vele kapcsolatban? Holnap mennék megvenni, elláthatsz pár instrukcióval, mert nekem is fura, hogy ennyire olcsó. Én első körben a garanciára gyanakszom, hogy nem gyártói, csak az üzletbe szól, így meg könnyen bukhatom a pixelhiba garit.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2883 üzenetére
Igen igen. A monitor hivatalos weboldalan is irjak, hogy a korlatozott garancia ideje alatt vegig jar a pixelgarancia is mar egy pixelre is! Gondolom ez csak a premium ultrasharp szeriara igaz, szoval ha igy van akkor csak gyartoi garanciaval szabad csak megvenni!
En pedig kezdek elkeseredni, mert ugy tunik csak bolti gari van ra...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Peter Kiss #2888 üzenetére
Gondoltam, hogy a garanciával trükköznek és azért ilyen olcsó... azt hiszem kénytelen leszek én is megvenni drágábban 70 ezerért, csak így meg veszélybe kerül az asszonypajti karácsonyi ajándéka...
Vagy ha várok januárig a következő fizumig akkor gond nélkül meg tudom venni, de addig meg itt fog csücsülni egy vadi új konfig amihez nincs monitor! Nem tudom mi legyen...
-
Stauffenberg
nagyúr
De ha RiGS kollégát a Dell-hez irányította az Aqua, akkor van rá rendes Dell garancia vagy sem? A monitor egy olyan dolog amit nem cserél az ember évente, ha 12 hónap után (mondjuk a 14. hónapban) történik vele valami akkor szépen befürödtem vele, mert fukar voltam azon a 7 ezer forinton.
De a helyzet meg az, hogy per pillanat nekem most az a 7 ezer forint is sokat jelentene így karácsony előtt...
-
Stauffenberg
nagyúr
Az egyik monitoromat (Dell U2311H) lassan nyugdíjba küldeném, mert egyre aggasztóbb a panel állapota, kalibrálás után már van egy-két visszamért szín (jellemzően a vörös csatorna környékén), ami már dE 5 felett jár és lassan, de folyamatosan romlik. Megfáradt na (igaz 8 éves lassan).
Nincs kitűzött árbeli korlát, egyelőre kíváncsi vagyok, hogy mennyit kellene a jelenlegi elképzeléseimmel elkülöníteni:
1.) 4K UHD monitort szeretnék
2.) Méretben nagyobbat (28"-tól)
3.) Pivot mód nem elvárás (eddig sem használtam)
4.) Paneltípusból csak a TN-t zárnám ki
6.) Minimum sRGB 100% legyen (de nem ártana így 2018-ban közelíteni a DCI-P3 felé)
7.) Szerkesztenék fotót, vágnék videót, de ezeket csak öncélúan és webre, nem igénylem a wide-gamut EIZO és NEC szintet (ez megvan a munkahelyemen)
8.) Játék csak nagyon casual szinten, jellemzően konzolt rákötve a PC mellettTudom értelmezni az adatlapokat és teszteket, elkezdtem már nézelődni, de akkora a piac és olyan gyorsan jönnek-mennek a modellek, hogy nehéz követni, az EIZO portfóliót oda-vissza ismerem, de ennyit szimpla otthoni felhasználásra nem akarok költeni. Dell, Samsung, LG, bármilyen márka szóba jöhet.
Egyelőre csak kíváncsi vagyok hol tart most a piac ilyen igények mellett. Nem kritikus a csere, de már érik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Mamuska #90624 üzenetére
Köszi a válaszod, de azt hiszem teljesen félreértetted mit keresek, kiindulásként megismétlem, hogy egy Dell U2311H-t váltana (újkorában 80-90k volt), ami szintén halál messze van egy ColorEdge-től.
Egyszerű, otthoni felhasználásra szánt 4K UHD monitort keresek, ami a felbontáson túli minőségi jellemzőiben nem lenne visszalépés. Tudom az U2311H néhai árán nem találok hasonló tudású utódot UHD verzióban, ezért kérdezem, hogy most honnan kezdődik ez a szint most UHD felbontásra váltva.
(#90625) OgreImre: Köszi a tippet, ez már inkább olyasmi, amit elképzeltem, bár jó, hogy említetted a magasságállítás hiányát, eszembe sem jutott, hogy ezt is felírjam a követelmények közé, pedig fontos.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Mamuska #90632 üzenetére
Nem volt szó videós, grafikus munkáról a munka szó szerinti értelmében. Otthon csak az otthoni dolgokat dolgoznám fel (utazós fotók, videók, ilyesmi), ahova ezek az anyagok mennek (Instagram, Youtube) ott már annak is örülni kell, ha a 100% sRGB megvan nézői oldalon (és akkor a kalibrációról nem beszéltünk), mobilon meg jellemzően hatalmas a káosz és a többség valami szabványon kívüli, szarul kalibrált, cukormázas beállítással megy alapbeállításon. Webre "dolgozni" high-end professzionális monitorral olyan, mint disznók közé gyöngyöt szórni.
Sőt, Instagramra általában mobilon szerkesztek fotókat, csak nemrég lett olyan mobilom (OnePlus), aminél van rendes D65 sRGB és D65 DCI-P3 mód, előtte az LG-m is DCI-P3-at tudott, de azt például 7900K mellett... agyrém, már az elnevezést sem lenne illő használni, mert D65-ös fehérpontot ír elő a szabvány.
Szó se róla, ha valaki, akkor én eléggé tudom értékelni azt, amit egy professzionális monitor tud, de nekem otthonra ez olyan lenne, mintha néhány szög beverésére vennék egy több százezres dobtáras, kompresszoros szögbelövőt. Magamat biztosan jól elszórakoztatnám vele, de ennyi. Professzionális kliensnek dolgozni vele már más kérdés, de ez nem cél. Ha az lesz, tudom jól melyik EIZO-t kell megvennem az igényeimhez.
Az utánad hozzászóló által említett BenQ EW3270U például 100% sRGB, 100% Rec.709 és 95% DCI-P3 értéket tud. Nem akarom erről a monitorról meggyőzni magam, tesztek szerint azért megvan a maga baja ennek is, meg hiányzik a magasságállítás. Nem okvetlenül akarok 100% DCI-P3-at, de azért nem baj ha közelíti. Amit minimumként kitűztem az a 100% sRGB és az, hogy másban se legyen visszalépés az U2311H-hoz képest, amivel azt hiszem nem helyeztem nagyon magasra a lécet. Nem akarok most még monitort cserélni, ez az FHD 100% sRGB monitor még elég lenne, csak hát fárad a panel és jó lenne képet kapni arról, hogy mi az ami UHD-ban ennek a monitornak felel meg nagyjából.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Mamuska #90633 üzenetére
Közben rácsekkoltam a BenQ PD3200U-ra, ez még tetszene is, bár Type-C csatlakozója nincs, de a többi bejön (oldalába épített USB 3.0 sebességet tudó SD kártyaolvasó külön extrapont és az asztali nyomógombos vezérlő is). HDR hiánya nem ver földhöz és tud Rec.709-et is, ami mondjuk elég tud lenni ha Youtube a videók célja (meg nagyjából az egész monitoron érződik, hogy pont erre a "Youtube content creator" vonalra tervezték, pár olyan kényelmi dologgal, ami a profi monitorok felől érkezik). De sehol nem találtam arról tesztet, hogy mekkora részét fedi a DCI-P3-nak, ha 90% felett van, azzal már teljesíti az UHD Premium ajánlást.
A Poplacsek által említett LG 32UD99 nem sokkal drágább, de kicsit konzumeresebb egy-két dologban, ellenben legalább 95% DCI-P3-at tud (a Prohardver saját mérése szerint közelíti inkább a 97%-ot). Itt meg tetszik, hogy lenne Windows-os app, amivel a beállítások túrhatók (bár a PD3200U asztali vezérlőjén 3 db hotkey van preseteknek és így azonnal elérhetők). A HDR-t benne eléggé fikázzák mindenhol (van 4K HDR képes konzolom, de abszolút tudok élni nélküle).
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok,
bedöglött az egyik otthoni "játszós" (értsd: nem munka miatt fotót/videót szerkesztős + casual gaming) monitorom, ami egy Dell U2311H volt. Kéne SOS-ben valami másik, mert közben megjött az új konzolom is és nincs mire rádugni.
Ami szempont:
- 130-150k HUF büdzsé
- 4K UHD felbontás
- 27"+ méret (30-32" lenne az ideális, de tudom a büdzsé limitál)
- sRGB színtér (!!!)
- Inkább az IPS-t preferálnám, de egy jó VA is játszhat
- Nem pro grafikai monitort várok (a Dell sem volt az), de ne legyen teljesen fos (a Dell sem volt az)
- HDMI és DP bemenetek (egy a PC felől, egy a konzol felől)Extra igények (ha belefér):
- Állítható magasság (forgathatóság viszont nem kell)
- Audio kimenet (egy normál jack csati megteszi fejhallgatóhoz)
- USB 3.0+ HUBNa most elmondtam az igényeket és lássuk meg milyen kompromisszum hozható ki belőle. Valószínűleg még ma megrendelném. Köszi előre is minden tippet és segítséget!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120080 üzenetére
Azt a Dellt néztem, technikailag meggyőző, de az ívelt képernyőket nem annyira kedvelem.
Az ASUS esetén meg nincs magasság állítás. Tudom az extrák rovatba írtam be, de közben átgondoltam, hogy azért ez mégis mondható fontosnak.
AOC U28P2A (IPS, 28")
AOC U32P2 (VA, 32")Ezeket néztem még, de nem sok teszt van róluk (igaz most éppen dolgozom, szóval olyan sok időm sincs rá, ezért is jöttem ide dobjatok be neveket).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120084 üzenetére
""ne legyen teljesen fos" Mi számít annak ezek után?"
Ezt ugye arra mondtam, hogy fotót is szerkesztenék vele (de nekem a melóban van EIZO ColorEdge, itthon csak a magam dolgait szerkesztem, zömmel webes/instagramos kimenetre). Úgy voltam vele, hogy mikor váltok, akkor legyen UHD és >95% DCI-P3, de ezek olyan árban mennek, amit most a hirtelen jött vásárlási igényben nem tudok kiköhögni.
Amire itt gondoltam az tényleg egy Dell U2311H szintje színtér fedésben, homogenitásban, stb, nem pro ez a monitor sem, de azért ordító homogenitási/bevilágítási gondjai ne legyenek. Illetve ha túlmegy az sRGB színtéren, akkor nem baj ha tud menüből kapcsolható sRGB módot.
Az Acer B277K jobb, mint az említett AOC P2-es monitorok? Ez lenne méretben a legkisebb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz unclefucka #120089 üzenetére
Ahh, köszi a tippet a VG289Q-ra! Erről vannak tesztek is és nem is szerepel olyan rosszul a méréseken sem. Mondjuk a jólcsengő DCI-P3 ígéreteket nem tudja megugrani, de ennyi pénzért nem is várnám el, HDR sem izgat. A tesztekben kiemelik, hogy a gyári sRGB mód nem limitál eléggé és túllövi a színteret így is, de ez olyan szempontból nem a világ vége, hogy úgyis nekimegyek műszeres kalibrációval (i1 Display Pro Plus) kézi RGB beállításokkal és kap majd rendes ICC-t.
Úgy tűnik megvan a nyertes. USB HUB nincs rajta, amit kicsit sajnálok, de ezt fel tudom áldozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nincs PC-m ami többet kipréselne (pláne 4K-ban, de 1440p-ben sem) és a PS4 Pro-nak is 60 Hz/fps a teteje. Majd lesz idővel PS5, de nekem a 4K/60fps többet érne, mint a 1080p/120fps (és ezek sem minden játékban érhetők el). Casual gamer vagyok, sokszor hetekig-hónapokig nem nézek játék felé, de fotó/videót rendszeresen szerkesztek + multimédiázás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #120090 üzenetére
Az ASUS nem adta ki véletlenül a VG289Q-t normál (nem gamer) verzióban? Több tesztet is elolvastam és az jön le, hogy pont gamer aspektusból nem kiemelkedő, ami engem nem zavar, mert nem echte gamer monitort keresek.
Csak szívesebben néznék az íróasztalomon valamit, ami nélkülözi a gamer design elemeket ha van ilyen választási lehetőség is. A panel maga a tesztek szerint árkategóriájában jól sikerült abból a megközelítésből, ahonnan én közelítek (színhelyesség, homogenitás, színtér, stb).
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz buek1967 #120265 üzenetére
Én egy LG 27UP850-et vettem pár napja (ez a 27UL850 utódja). Szerintem videó feldolgozásra nagyon rossz választás egy 1440p monitor (ASUS PA278CV), mert sem a 1080p, sem pedig a 2160p anyagok nem fognak megfelelően mutatni rajta.
A 27UL850-ről nem tudok érdemben nyilatkozni, de az utódja ugyanez, csak egy kicsit frissebb panel van benne (magasabb peak brightness, jobb kontrasztarány és DCI-P3 95% színtér, ami nekem megérte a felárat). Néztem az ASUS PA279CV-t is (ami az általad kinézett PA278CV tudását hozza, csak már 4K felbontáson), de az jóformán beszerezhetetlen normális forrásból, sehol nincs raktáron.Én talán az LG-t választanám. Többet profitál egy rendes 4K felbontásból. Érdemes lehet kalibrálni/kalibráltatni, mert bár gyárilag van valamicske kalibrációjuk a 850-es monitoroknak, de túl nagy toleranciával (dE <5). MacBook Air-hez mindkettő jó lenne amúgy, van képátvitelre és töltésre egyszerre alkalmas Type-C csatlakozó rajtuk.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Irodai felhasználásra keresek monitort, semmi extrát nem kell tudnia, csak azt, hogy ne fárassza a szemet vibrálással (alacsonyabb fényerőn sem).
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Nincs keret, csak a belépő szintet keressük ami a lent kifejtett feltételeknek megfelel, ideális esetben 60-70 ezer körül.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Minimum 27" legyen, felbontásban nem kell több 1440p-nél és a 60 Hz is elég.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Elsősorban IPS, de a többi sem ördögtől való a TN kivételével.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai szoftverek futnának rajta, néha egy kevés Photoshop/InDesign (kb. sRGB gamut bőven elég), van külön grafikai monitor és kalibráló műszerünk is.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Integrált GPU, egy laptop meghosszabbítása lenne a monitor (nagyobb részt Windows, néha egy MacBook M1).
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Elsősorban HDMI, de jöhet tipp Type-C monitorra is (lehet néha MacBook is lenne rádugva, ott sokkal egyszerűbb lenne).
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Kicsit sem, be lesz lőve 120 cd/m-re és ennyi.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Forgatás nem kell, de a magasság állítása jól jönne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs