Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Üdv!
1 hónapos Gree
Egyszer csak kiirta hogy F0... (Leellenőriztem Beltéri egység visszatérő léghőmérséklet szenzor meghibásodás.) Szűrőt kitisztítottam és utána nem írta ki hanem rendben van a kijelző. Viszont langyos levegőt nyom, pár percig megy a kültéri majd "lefagy".
A szerelők kijöttek és a kültérinél valamelyik kábel vagy mi tiszta olaj volt. Pénteken folyt köv..Igaz mondták a szereléskor is hogy valami csőből nem a megszokottat kapták hanem picit vastagabb, de nem értek hozzá szóval nem is tudtam h miről beszélnek.
Addig is érdekelne hogy ez mi lehet. Csere / garanciális szerelés. Melyik az esélyesebb?[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz Sirandrish #12996 üzenetére
Bocs hogy ilyen későn.. 200 volt szereléssel együtt.. 145 volt a gép
-
Bali27
addikt
válasz Sirandrish #12993 üzenetére
Fateromnak és nekem is Gree van. Igaz idén szerelték mindkettőnknek.
200 kereken, és tök csendes. Eddig renben van mindkettő. Meg ugye nem mindegy hova.. Panelba egy jobb kínaival sincs gond azt mondják. Igaz a szerelők[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Be lett szerelve a 2.5-ös Gree. Igaz 3.5 -öst akartam, de lebeszéltek róla mert hogy örökké kapcsolgatni fogja a kültérit mert 16nm-es szoba + 6nm a os konyha.
Hangja szinte semmi, pedig az ágy magasságában a falon van a kültéri. A 16nm-es szobát pillanatok alatt behűti, viszont hiába van elhúzva az ajtó a konyhába ventilátorral kell kinyomni a hideget. Mint ha valami üvegajtó lenne ott Elég durva.
Régebben írta valaki hogy a Gree-ben a swing az rendben van de az oldal lamellák az kb vicc.. Na ezt megerősítem. Ugyan úgy egyenesen megy a levegő Igaz pár napja van meg de eddig meg vagyok elégedve. -
Bali27
addikt
válasz zsolt19900 #12795 üzenetére
Akkor torony ventit javaslok. Talán halkabb valamivel. Nekem Bionaire van ami kicsit túlárazott, főleg hogy annyit tud mint egy sima torony. Szóval jó belőle az olcsóbb is. Szerintem..
-
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Lehet marhaságot kérdezek, de a kültérit szokták valamivel védeni?
Panelba lakom, és déli fekvésű a lakás. Ahova ki akarják tenni ott 24 órába süti a nap, és az eső meg minden telibe kapja. -
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Nyitott felénk egy új klímaszerelő cég. Egész korrektnek tűnnek meg szimpik.
Jövő héten szereltetném velük akondit, és 2 split klíma között vacilálok. Tudnátok segíteni?
Gree GWH09QB-K3DNB8D és [Panasonic KIT-UE9-RKE] -
Bali27
addikt
Ha az ember mondjuk vesz egy Air izét vesz a metroba a hálószoba hűtésére, + Fujitsu (a cégtől aki csinálja a felszerelést)a nappaliba is 55 K körül lehet a szerelés?
Hálószobánál kb 1m rézscső kell mert csak kifúrják a falat és ott lesz a beltéri, a napőpaliba meg 4m körüli kell. -
Bali27
addikt
Mert az a fal amire ráraktam a klímát, és a másik oldalon is rohadtul felmelegszik, és a teraszon is igen csak meleg van. Néha fel szoktam tenni hőtükröket, picit árnyékos a terasz olyankor, és jóval hűvösebb. És ugye a lakás is picit... Ennek olyan 34-35 fokig van értelme, utána meg tök mindegy mert egy katlan az egész
-
Bali27
addikt
-
Bali27
addikt
Igen, tudom hogy nem lesz klíma mármint a + ventis megoldás
Fő cél a nappali lehűtése, és valamennyit a konyha is profitál belőle.. Ha a hálóban 32 ről pár óra alatt sikerül lehúzni 30 ra (abba már tudok aludni ) vagy jobb esetben 29-re az már tökéletes lenne. Természetesen klímást nem kérdezek meg mert tudom hogy lebeszél, és nem is vetnék semmit se a szemére mivel tudom hogy 2 klíma kell, de csak 1 et teszek.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz molnartibor #7974 üzenetére
Hatvanban?
-
Bali27
addikt
Sajna nincs álmennyezet, meg nem is lehet megoldani, mert olyan beépített szekrény van.
2 klímát nagyon nem akarnék.
Igazából az lett volna a kérdés hogy ha meg tudom oldani hogy tényleg frankón lehűljön a nappali/konyha, és légvonalba pont össze tudom hozni úgy ahogy a rajzon van, akkor a padlóventilátor ér -e valamit. Sajna 400.000-em nincs 2 klímára de ha léenne se tennék mert egy fos a lakás. Amikor ezt építették akkor kánikulának a 30 fok számított nem pedig a 40.Esetleg még az érdekel hogy ha az ajtót ami ugye elhúzós de megszüntetem, és egy tér lenne a konyha és a nappali, az ábrán jelzett "ÚJ" módon (barnás rész) nagyobb hatásfogú lenne -e a klíma?
Szóval nagyot szívtam ezzel alakással.. 2008-ba vettem 8 milláért, majd 1-et ráköltöttem, de még a nyílászárók hátra vannak ami olyan alsó hangon 500.000. És ha most akarnám eladni felújítva ha 7-et tudnék érte kérni az nagy szó
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Véleményetek érdekelne hogy ez így kivitelezhető -e, és hogy ér -e valamit. MIvel 2 klímára nincs pénzem és hülyén van megoldva a lakás így ez az ötlet jutott még eszembe.
Azaz nappaliba egy bivalyabb klíma és egy padló ventilátorral meg benyomom a hálóba..Gondolom a padló a jobb rá.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Van redőny, folyamatosan leengedve..Így 31-32 fok a lakás. Az a szívás hogy a nem középső lakások úgy vannak megcsinálva hogy egyik oldala a képen lévőre néz a másik meg ide ahol lakom... Szóval simán tudnak huzatot csinálni.. Én csak úgy hogy a bejárati ajtó fölé tettem egy bukóablakot, ami ugye necces lehet a lépcsőházi események miatt, nem beszélve arról hogy amikor nyitva van ha a talpam a kövön slattyog azt is hallják a lépcsőházban
Én nem azon az oldalon lakom amit láttok a képen, hanem pont a másikon. -
Bali27
addikt
Hatvanban Gabi soron a zöld [nem ugyan az tervezte mint a barnát (az jobb)] Középső lakás, déli fekvés én meg egy vadbarom hogy megvettem.
[nagyitva][ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz fi:zi'k #7798 üzenetére
Egyébként mikor érdemes csináltatni? Mármint melyik hónap? Szerelők leterheltsége gondolom most elég nagy lehet. Mert azon spekulálok hogy augusztus közepe van, és ezt az 1 hónapot ha már 7 évet kibirtam ebben a lakásban csak kibirom valahogy, de jövő március környékén???
-
Bali27
addikt
válasz fi:zi'k #7794 üzenetére
Léteznek olcsóbb inverteres klímák amiben éredemes lenne gondolkodni?
Gondolom a nyílászáró csere nem sokat érne, mivel így is az aránylag jól záró redőnyeim le vannak engedve folyamatosan.(hidegek az ablakok) A falból meg jön a meleg.
Elfelejtettem írni hogy a nappalimba van egy 3,5KW-os AEG mobil klima, de amikor nagy nehezen lehűti 29 fokra a nappalit, mondjuk 1 óra alatt, kikapcsolás után (mértem az időt) 1 perc és ujra 32 fokos volt a szoba. -
Bali27
addikt
Sziasztok! A tanácsotokra lenne szükségem!
2. emeleti déli fekvésű lakásban lakom ahol nem nagyon van légmozgás, és hiába szigeteltem belülről a falat, ontja a meleget egy durvább napon. Légkondi nélkül már elviselhetetlen az éjszakai 32 fok, hiába van minden nyitva és amennyire lehet járatom a levegőt.
Megpróbáltam a lakásom tervét megrajzolni, és a kültérit be is jelöltem az erkélyre, és az érdekelne hogy ti hova tennétek a beltérit, és hogy mekkora klímát ajánlotok ehhez az erkély nélkül 40nm-es lakjáshoz. Sajna az elosztás nem a legjobb, mivel a háló szoba ajtaja (ami a legmelegebb, télen meg ugye a leghidegebb ) előtt van egy fal, ami ugye megakadályozza hogy ha valaki bejön azonnal belásson oda. Vagy ilyesmi lehetett a szándék annó. Nyílászáróim régiek, de van redőny, miultiklímára sajna nincs pénzem. Beszereléssel együtt max 200 a vége
A válaszokat előre is köszönöm!LAKÁSOM[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest