-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
Csak érdekesség. 14 óra alatt a roncs 5.8 kW-ot evett meg, miközben 25-26 fokon tartotta a helységet.
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Én is gondolom, hogy nem a vén szar a hatékonyabb... bár sajnos az ördög nem alszik. Nem rég teszteltek hasonló szívóerejű porszívókat. A 90-es években készült darabok 30% kevesebb teljesítményfelvétellel tudták ugyanazon szívóteljesítményt. Ok: olcsóbb anyagok az olcsóbb gyártás miatt, a motor hatékonysága csökken.
Mikró saját tapasztalat. Samu 1991-es darab, 700W. Itthon és a munkahelyen is van egy ugyanolyan bögre melegítésre. A munkahelyen egy pár éves LG 700W turbó krucifix mikró. Hasonló mennyiségű és hőmérsékletű csapvizet az LG kétszer annyi idő alatt melegít fel megfelelő hőmérsékletűre.
Persze lehet optikai csalódás !
Ja, a Samu gyári adatlapja is 600W-ot ír!
[ Szerkesztve ]
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Egy dolgot nem értek (hátha valaki okosabb, tapasztaltabb nálam). Van ez a szerencsétlen vén Samu ablakklímánk. Szerintem kb. 10 éves. 2kW vagyon rá írva, és teljesítményfelvétel 600W (ezt tudja is, folyamatosan kontroll alatt van).
Nézegetem a modern ablakklímákat, és a 2,5 kW-os gépekre 1400W vagyon írva. Persze, lehet hogy már ezek is inverteresek, és nagyon jól leszabályoznak, de akkor is furcsa. Ha pedig nem inverteresek (erre nem tér ki a fáma), akkor pedig minek köszönhető egy a teljesítmény növekedés?
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Con Troll #2495 üzenetére
Az inyverteres csendesebb, energia takarékosabb (bár, hogy mennyivel, erről még nem készült tanulmány), pontosabban szabályoz. Manapság lassan csak már ilyet fogsz tudni vásárolni.
Az on/offos egyszerűbb (olcsóbb), meghibásodás esetén a javítás olcsóbb lehet.
Ha folyamatosan menni fog a klímád, akkor alul van méretezve. Ez pedig nagyon nem lesz jó a bukszádnak. Normálisan úgy kellene működnie, hogy amikor beröffented, akkor kavarni kell neki mint a gép, de a hőmérséklet beállása után szabályozottan kell neki működni.
Az, hogy milyen legyen pénztárca és igény kérdése. Ha elviseled, hogy zajosabb, és pontatlanabbul szabályoz, akkor nyugodtan megvásárolhatod. Ha éppen van egy alkalmi vétel!
-- Szerintem --
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Nos, eloljaroban annyit, hogy 20-22 fokon mukodok optimalisan, telen 19 fokban kellemesen alszom.
Ma amikor hazajottem, 28 fogadott a majdnem teljesen bezart helysegben. Bedurrantottam a hutest, 26 foknal mar kellemes huvos a hoerzet, ha 25 ala megy a homerseklet majdnem fazom.
Sajnos a mi on-offos ablakklimank "nagy" hibaja, hogy a sajat termosztatja min. 1.5 fokos hiszterezissel dolgozik. Gondoltam, hogy teszek ra egy kulso termosztatot, de letettem rola, mert a kompresszor nem szeretne a rovid kapcsolgatasokat.
De megbocsajtom neki ez a hianyossagot, amennyit fizettem erte.
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz csemberlen #2173 üzenetére
A kocsiban azé egy kicsit más a megoldás, de az elv hasonló!
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Én ezt egy ablakklímával oldottam meg, igaz a hangja és a külleme hagy kompromisszumot, de számomra elvislehető, csak egy picit hangosabb mint egy ventilátor max fordulaton, este pedig nem nézem a klímát, hanem "élvezem" az elviselhető hőfokot. Ez egy régi 2kW gép, de "csak" 600W-ot fogyaszt.
Nem tudom hova kell telepíteni, de egy furmánnyal "mobil" megoldás lett a dolgoból. Ezt inkább nem reklámozom tovább, mert még kinevetnek egy ilyen fórumon.
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz #90933760 #1959 üzenetére
Igazándiból, aki átalányt fizet annak úgyis "eloszlik", illetve úgyis jövőre szembesül az áram számlával. Én előre gondolkodom, és próbálok ésszel hűteni. Sajnos ez egy nagyon rosszul szigetelt ház, valamint folyamatosan süti a nap is.
Nagyon irigy vagyok, mert ha 24-25 fok lenne a lakásban, akkor nem igazán akarnék klímát, de itt inkább 29-30 fok volt már hét végére.
[ Szerkesztve ]
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz #90933760 #1949 üzenetére
Sajnos haragszom is a saját üzletünkre is, mert bejönnek a parasztok megfagynak, aztán meg amikor megszokják és kimennek akkor meg döbbenet.
Saját részemről úgy gondolom 10 foknál többet nem szabad hűteni, én is nagyon szeretem a 19-20 fokot, de a lakásban csak két helységet hűtünk (nincs többre kapacitás). Így megterhelő a lakásban mászkálás. Nincs oly rég, hogy hűtünk, de 37 fokban (ami a csúcs volt a múlthéten) 26-27 nagyon király volt.
Örülök, hogy mindenki modern jól szigetelt lakásban él, és nem probléma a "hűtésszámla" fizetése, de sajnos én nem tehetem meg, hogy egész nap járassam a klímát (főleg úgy, hogy a nap kb. 10 órájában nem is vagyunk otthon), én bizony, csak az estéket hűtöm végig. Ilyenkor egy este 4 kWh. Sajnos itt vadkeleten csóróság van.
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Neil Watts #1918 üzenetére
Nem lehet megoldas esztetikus kabelcsarornaban egy kulon aramkor a klimanak? Es akkor tuti nincs megterhelve csak a betap!
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Icedragon86 #1921 üzenetére
Mar nem belevau, de azt szoktak az orvosok mondani, hogy 5-6 foktol kevesebbre nem erdemes allitani a klimat, mert megfazhatsz. Hidd ell kinti 37 ben nagyon jol esik egy 27-28 fokos szoba.
Valamint hogy keszulsz villanyszamla ugyileg? Ha 8 orat szamolunk atlag mukodesre, es a ket egyseg megeszik 1 kWot orankent (lehet optimista szamitas), akkor az naponta 360 Ft a villanyszamlaban. 10 napra 3600, ha extremen egy honapig megy az ~ 10e Ft+ a havi szamlahoz!
Sok sikert!
Retro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest