Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
prisz
senior tag
válasz S e t h #75199 üzenetére
Melóhelyen vagy 8 midea, 10x éve. Szerelő csak évente egyszer látja őket, amikor pucolják. Itthon midea oasis, telken dalkin. Különbséget nem érzek, de a mideát sokkal jobban szeretem. Nagyon jó az app, 1-100-as skálán állítható a ventilátor, 15-ös ertéken már meg se hallod, a "follow me" is marha hasznos, és szabályosan kiröhögi a kb. 40m2-t amivel dolgoznia kell. A te döntésed, ez csak a saját tapasztalatom.
-
S e t h
nagyúr
válasz TeeJay #75198 üzenetére
A szerelőm nagyon mideas, azt rakja boldog boldogtalannak, valamiért kevésbé nyomja a greet, lg-re meg azt mondja hogy nem tud annyival többet amennyivel többe kerül.
Ezzel a három márkával foglalkozik, daikin sajnos nincs neki és a 15 éves ismertségünkre való tekintettel, plusz mivel rakott már fel családi körben 4-et és elégedettek vagyunk vele ezért nem gondolkodtam váltáson.
Szerinte az all easy proval nincs gond én meg ma szólok vissza neki, hogy all easy, oasis vagy esetleg LG, de azoknak utána sem néztem.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
TeeJay
félisten
válasz S e t h #75193 üzenetére
Biztos akarsz te Midea-t?
Kültéri szerintem hangos még hűtésben is. Ha csak hűtenél nézz Daikin vagy Mitsu vagy Pana vonalon vagy ott a Gree ComfortX / Syen Muse ezek erős közepes gépek,
Gree SmartR elég jó halk és príma gép, olcsón meg ott a Gree Pulse vagy Syen Bora
Fisher ComfortPlus bár az is Midea belül ha jól látomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz mandleee #75195 üzenetére
Évek óta bármelyik géppel végig fűthetsz egy komplett lakást röhögve
Daikin Sensira bár nem fűtésre van tervezve de mivel elektronikus adagolós még így is sokkal jobb mint egy mezei kapilláris csöves gép.
Szóval nem kell aggódni lazán fűt az ha kell.
Olvass vissza írtam tegnap hogy egy 18nm földszinti dohányboltban nálunk egy alsó polcos fostos MDV van évek óta és azzal fűtenek télen, nyáron meg hűtenek végig.
Ha az bírja akkor bármiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
S e t h
nagyúr
Srácok, mi az alapvető különbség a midea all easy pro és az oasis között?
Az ár, oké, de azt látom hogy itt nagyon az oasis van ajánlva, a többi midea nem, szerelőm szerint meg csak akkor ajánlja az oasist ha nagyon fűtenék, de nálam a fűtés alig játszik.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
arnyekxxx
veterán
válasz Reggie0 #75188 üzenetére
Ez jó elmélkedés, a valóságban meg mindenhol a "hősugárzó" név alatt alatt van az összes elektromos fűtőtest. Ez a köznyelvi megnevezése.
https://www.arukereso.hu/hosugarzo-c4176/?gad_source=1
https://www.mediamarkt.hu/hu/category/_hősugárzók-504746.html
https://www.alza.hu/hosugarzo/18855487.htm
.
.
. -
mandleee
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni klímaválasztásban. Panelba lenne elsősorban hűtésre, viszont a téli időszakban minimális fűtésrásegítésre, nem elsődleges fűtés lenne, csak időszakosan használva, ha a távfűtésre rá szeretnék picit segíteni.
Az ajánlatban két szimpatikus márka a Daikin és a Gree, viszont szerepel egy olyan az ajánlatban, hogy: "Azokkal a készülékekkel lehetséges a téli fűtés (mínuszban), amelyeknél jelöltük, hogy téliesített
berendezés."Gree Royal Amber GWH12YD - téliesített: mínusz 30 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel
Míg a Daikin Sensira (RXF35E,FTXF35E) és Daikin Comfora (RXP35M, FTXP35M) klímánál nincsen feltüntetve.Nekem a szívem a Daikin felé húz, mert számomra fontos, hogy minél halkabb és megbízhatóbb legyen, de fontos szempont, hogy télen is tudjam használni, ha szeretnék picit melegebbet a lakásba. Egy picit tanácstalan vagyok, mert az adatlapját megnézve alkalmas a fűtésre a Daikin. A problémát az okozza, hogy nincsen csepptálca fűtése a Daikinnak?
-
Reggie0
félisten
válasz arnyekxxx #75187 üzenetére
Hat ezaz. Nem minden rovar bogar, de minden bogar rovar. Ennek mintajara az altalad linkelt futotest nem hosugarzo, mert a hot nem sugarzassal, hanem hoaramlassal adja at, azaz a levegot futi kozvetlenul, mig a hosugarzo nem a levegot, hanem az egyeb targyakat a sugarzas utjan, amik aztan a levegot is felmelegiti.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz FerNandor #75162 üzenetére
Olcsóbb gépből
Syen Muse / Gree ComfortX / Nord Tanami mind azonos
Fisher ComfortPlus is jó de Midea gép belül és a kültéri nem annyira halk szerintem
Ha még több zseton van akkor Midea Oasis / Fisher NordicItt jegyzem meg feldobtam 2hét alatt 5 Syent és még a Bora is tolja az 50fokot lazán
A Muse meg aztán főleg. 2hete mostam itt egy panel épület alatti 18nm-es dohánybolt klímáját ahol a legótvarabb MDV alap gép van behányva és azzal fűtenek egész ősztől tavaszig, nyáron meg hűtenek úgy hogy a dohánybolt ajtaja nyitva csak az a gumiszerű függöny van hogy ne lássanak be. Tele volt tonna mocsokkal de hűtött fűtött és a tulaj nem panaszkodott hogy fáznának télen Ha az a nulla gép bírja akkor ahhoz képest bármi már több mint tökéletesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz erdey_a #75149 üzenetére
Ma Zuglóban ez az izé fogadott
vigyázat csak erős idegzetűek nézzék meg [link]2óra tömény szopás, bele küldtem 15liter vizet nagynyomáson meg deep clean koktélt de kellett az 50ml 1liter vízhez és még 1 liter külön csak a burkolatoknak olyan egy förtelem volt minden
Tulaj vette szorgosan a klíma spray-t és fújta bele nyaranta többször és mégis büdös volt aztán most szólt neki egy hölgy akinek már telepítettem klímát hogy nem kellene szórakozni és hívjon ki engemLegjobb poén hogy turbo módon járatta szegény gépet és úgy sem volt elég hűvős, most ahogy kimostam 23fokon alap ventilátoron szólt hogy emeljünk a hőfokon mert fázik a lába Ja kültéri is vastagon tele porral és repülőgép hangja volt mikor üzemelt, mosás után alig pörgette a ventilátort mert szépen át szellőzött már
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
FerNandor
őstag
válasz Technical #75173 üzenetére
Igen, infrapanel volt az alap terv, de aztán másik topicban sem kaptam túl jó véleményeket, bizonytalannak érzem, utána olvasás után, így inkább így elvetettem és mondom, akkor maradjon a klíma.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
static00
csendes tag
válasz lasz10 #75169 üzenetére
Reklámanyagból másolom:
(Általad linkelt linkről)Gyártó: Mitsubishi
Modell: MSZ/MUZ-FH25VELeírás:
Szem előtt a cél
Az új Oldalfali készülék azzal a céllal készült, hogy az Ön kényelmét szolgálja, hiszen a berendezés a háromdimenziós isee érzékelővel látja, hogy mit kell tenni.Igazad van, nem néz,hanem LÁT, értem a működését,de nagyanyámnak, aki megveszi, ez akkor is néz és lát.
Továbbiakban erre nem reagálok
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz static00 #75163 üzenetére
Köszi!
"Láttam olyat, ami lyukacsos, azt átenged több mozgó levegőt,lehet variálni."
Láttam lyukacsos terelőt én is, de szerintem hangos lehet. Néma csendben nemigen lehet megúszni a levegő áramlását azokon a kis lyukakon.
A Mitsu HR tud fújni csak lefelé, szinte függőlegesen?
[ Szerkesztve ]
-
static00
csendes tag
válasz lasz10 #75148 üzenetére
Ez hatalmas, néz a klíma
Tetszik.
Tuti vannak már AI klímák is, rá se merek keresniLiszi: nekem egy 3.5ös samuhoz van ilyen műanyag terelő, számít, van hogy használom, van, hogy nem, főleg a közeli fuvallatot tudom vele redukalni.
Láttam olyat, ami lyukacsos, azt átenged több mozgó levegőt,lehet variálni.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Téglalakás északi szobájába (hálószoba) szeretnék klímát, kiegészítő fűtésként, ha lekapcsolják a távfűtést vagy még nem kapcsolják be.
A szoba kb 11-12m².
Műanyag nyílászárós, szigeteletlen ház. A két déli szobában van 2db 3.5kW-os Polar Optimum. A felújításkor ebbe a hálóba nem terveztünk, mert elég a kettő amúgy, de mivel még két pici gyermek van és még külön megy az altatás zárt ajtókkal, így ebbe a szobába nem jön így be a meleg.Gondolom 2.5kW-os ide elég. Jó hatékonyságú, kívül-belül csendes klímát szeretnék (éjszaka is), és akkor elsősorban fűtésre lenne használva, hűtésre nem tartom valószínűnek, hogy sokat használnánk ezt.
Van klímás kontaktom, de mégis szeretném megkerdezni, hogy mik azok amik ajánlottak. Nem luxusgépet keresek. Köszönöm.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
flash-
veterán
akkor hát 18m2-es tetőteres szobába ha hűteni kell éjszaka csendesen, illetve télen gázzal 18 fokra felfütött szobában kell a klima hogy annyira hogy rá tudjak fűteni vele hogy a 18 ból 24 legyen, akkor most erre se jó a 3.5kw Daikin Sensira?
vagy 3.5kw Comfora kell a fenti szempontoknak?
vagy 2.5kw comfora? (3.5 felé azért inkább mennék mert ha még a 18m2 es szobán kivül nyáron képes lenne hüteni a 10m2-es folyosót,meg a szomszéd 15m2-es szobát az mégjobb lenne, persze nem fő szempont)
vagy Mitsubishi? azért kérnék valami konkrétat, mert akkor azzal keresném meg a helyi klímásokat (apropó, Monor-Albertirsa-Cegléd tengelyen tud valaki megbízható klímást?)
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz ANDROID??? #75151 üzenetére
Ezt senki nem tudja megmondani,hogy mennyit fog fogyasztani, kb annyiért megkapod a Fujit is
-
ANDROID???
addikt
-
feco70
senior tag
válasz ANDROID??? #75146 üzenetére
Nem nézted a Fujitsu KG sorozat? Az még tud fűteni rendesen
-
erdey_a
addikt
válasz lekorszke #75125 üzenetére
A normális !! klíma takaritas (nem a citromos spray meg szűrő elmosás) klímaszerelő szakmába tartozik.
kutya fülét kell ide klímaszerelő szakma. elhatározás és akarat kell.
műanyag burkolat le, mosózsák fel, egy flakon sanytol mindenre, mókuskereket körecsettel izgatni, aztán 15 perc múlva kézi permetezős, majd gőzpingvines "öblítés".
végül 2-3 deci sanytolos víz vastagon az egészre, hogy a "lefolyó" is kapjon áldást. törölgetés összeszerelés.
a mókuskereket eddig egyszer vettem ki (miután 2 évig a klímaszerelő cég jött takarítani és vastagon dzsuvás volt), akkor lepucoltam, azóta csilli-villi kiszedés nélkül is.természetesen a fentiek a 10 éve nem takarított gépen nem segítenek, de a rendszeres tisztításra szerintem elegendő.
kényelmes 2 óra a két beltéri, reumás kezekkel is.Vérboci
-
nagyúr
Esetleg valami ilyesmi hozzá? Valószínűleg ezzel kordában lehet tartani a zavaró légáramot. Jó lenne erről tapasztalat, aki már használt hasonlót!
A Mitsu HR-el másnak is van ilyen tapasztalata, hogy nem lehet rendesen beállítani, merre fújjon?
[ Szerkesztve ]
-
lasz10
junior tag
Erre is igaz, hogy "kétszer vesz, aki olcsón vesz". Volt alap Daikinem, hűtésben és hangban kiváló volt, de fűtésben és egyéb ficsörökben gyenge: vettem helyette egy Mitsubishit, az fűt, mint az állat, ha kell, megnyomom a "direkt" gombot, ha mondjuk hajat akarok szárítani, és tolja a 60 fokos meleget, ha azt akarom, hogy senkire se fújja, akkor megnyomom az "indirekt" gombot, annyi a hőmérséklet, amit beállítok, ott, ahol vagyunk, a Mitsubishi meg a többit beállítja, nem kell neki Ifeel, sem más micimackós okosság, ott a szeme, látja ki, hol van éppen.
https://bit.ly/3UUXZYw
-
BBéci
legenda
100-zal lett volna drágább az AY, így utólag azt mondom, simán megérte volna. De sajnos fel sem merült bennem, hogy létezik ekkora tervezési baki. A dual split Stiebel egyik beltérije pontosan ugyanott volt, tehát feltételeztem, hogy az új géppel nem vissza- hanem előrelépés történik.
Ha a másik fele is tönkremegy, konzultálni fogok Windyvel, a HR-t betennénk a nappaliba, ott nem probléma, ha lefelé is fúj és az étkezőbe kerülne egy dupla lapátos AY.
Addig fel fogok szerelni egy légterelőt, szerencsére azokból van dögivel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HÁZIGAZDA
"Ha tudtam volna, hogy a HR az egy lapátja miatt akkor is fúj lefelé, amikor vízszintesre van állítva, akkor bottal sem piszkáltam volna meg. Baromi kellemetlen a nyakamat, hátamat érő, állandó hideg légáramlat. Pont alatta ülök az étkezőasztalnál, az a hely fix, nem változtatható."
semmiképp sem jó, ha az ember a hideg légáram útjába kerül. vagy semleges helyre fúj (ez a legjobb), vagy teljesen igazad van, hogy az ilyen apróságok számítanak a legtöbbet, mert akárhány fokra állítod, tuti megfázol tőle a francba előbb-utóbb, ezért vagy azért.
lehet, hogy lenyelem a keserű pirulát és ráfizetek én is az ay-ra inkább, most fáj, utána 15 évig meg örülök, h kényelmesebb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
BBéci
legenda
válasz ANDROID??? #75139 üzenetére
Harmadik lehetőség: 3,5-ös AY.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz feco70 #75134 üzenetére
Rendkívül egyszerűen eldönthető, felhajtom az elejét és bekukucskálok a lamellák közé, még elemlámpa segítségét igényve veszem. Ha azt látom, hogy fél óra után nyoma sincs víznek, akkor nem fogom kétszerannyi ideig járatni.
2005 májusa óta üzemel a Stiebel Eltron, mindig csak 20-30 percet szárítottam és semmiféle problémát (penészt, lerakódást) nem tapasztaltam.
Ha Tee-Jay elvállalja a tisztítását, utána majd elmondja a véleményét, hogy milyen álapotban volt.#75137static00
Nincs szükségem WiFi-re, totál feleslegesnek tartom. Ráadásul az iFeel funkciót attól sem kapnám meg.#75138zsolosz
Tehát létezik kétlapátos, nem kamuk a fényképek.
Ha tudtam volna, hogy a HR az egy lapátja miatt akkor is fúj lefelé, amikor vízszintesre van állítva, akkor bottal sem piszkáltam volna meg. Baromi kellemetlen a nyakamat, hátamat érő, állandó hideg légáramlat. Pont alatta ülök az étkezőasztalnál, az a hely fix, nem változtatható. A Stiebelből halvány fuvallat sem jött lefelé, ha nem akartam. Hiába állítom bármerre az oldalirányú terelést, semmit nem változtat. Szívás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ANDROID???
addikt
Ismerősnél nagyon megy a matek, szóba került a Sorai Az AY-al szemben természetesen az ára fájdalmasabb.
Emellett egy 6*5m helyiséget és vele egy folyosót is szeretne fűteni. 4,2 -es AY, vagy 3,5 -es Sorai lenne oda ideálisabb?
A Scop 4,8 vs 5,1, megéri a felárat?Durván fogyasztásban mit jelenthet az egy fűtési szezonban összegben(H tarifa folyamatban)?
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz TeeJay #75132 üzenetére
Nálam zökkenőmentesen megoldottad a tisztítását azért
És működik rendben, nejemnek mondtam lecseréljük nem engedi annyira szereti. Majd ha hajlandó lesz behalni akkor.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
BBéci
legenda
válasz TeeJay #75128 üzenetére
Nem tragédia, de ha valamit 18 éven keresztül folyamatosan használok, megszoktam, megszerettem, arról nem szívesen mondok le egy 20 évvel modernebb, 300000 forintos készülékkel.
A fél órát nem az ujjamból szoptam, hanem sokszori próbálgatással, ellenőrzéssel állapítottam meg, hogy mennyi idő alatt tűnik el a víz a lamellák közül. Nem a 10 W-ról van szó, hanem a felesleges több százszor fél óráról az évek során. Valamint nem 1-es fokozaton, hanem magasabbat választva szoktam szárítani. Az okosabb beltérik ezt automatikusan megteszik.Lehet, hogy a te Daikinjaid pontosan a beállított hőmérsékletet tartják a beltéritől 3-4 méterre, a Stiebelem és a Mitsubishim erre nem képesek. Viszont az öreg gép távirányítóját a kanapém előtti dohányzóasztalra, tőlem karnyújtásnyira teszem, akkor ott lesz annyi, amennyit kívánok. Nem véletlenül rendelkezik iFeel funkcióval a kínaiak többsége, még a Cascade és a Polar is és a belépőket kivéve az összes japán gép.
"Mitsu HR is teljesen jó úgy ahogy van"
Szerinted. Viszont én egy idényt használtam és az a véleményem, amit leírtam.Itt látható a Comfora két lapátja: [link]
Mitsubishi AY szintén két lapáttal: [link] [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
válasz lala666 #75101 üzenetére
Én meg takarítottam pár tucatot és amikor már meglátom a lakásban hogy Samsung fogad elfog a hányinger
Egyik legundirítóbb gép állítom még a Whirlpool meg MDV-t is szeretem.
Samsung-ot lebontani egy fél agyvérzéssel felér, összerakás ugyanolyan finom és ha kész minden imádkozol hogy ne kezdjen el valamire hisztizni pl nem kalibrálja a legyezőt vagy leáll mert valamit rosszul érzékel és nem tetszik neki.
Egyik srác akivel egy suliba jártam ő konkrétan azért jött klímásnak mert nála már családtag volt a Samsung klímása mert annak a vacaknak minden hónapban volt valami baja Úgy mutatkozott be suliban első nap hogy ahogy meglesz a papírja hazamegy ledobja a vackot és tesz normális klímát mert már agybajt kap[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz F-ECT$ #75123 üzenetére
Mert pancser a "szaki" és nem emeli ki a beltérit az alaplapról hogy alátegye szépen a zsákot meg nem árt használni a felső hátsó lamella résznél egy terelő lapot hogy fent ne a zsákra fújja a vizet mert értelem szerűen az a klíma háta mögé csepegne onnan meg le.
Nekem még csak vízcsepp sem szokott előfordulni falon maximum a klíma alatt a padlón de erre meg tartok jó pár törülközőt amire mehet a kezemről vagy a pisztojról amivel küldöm a vízsugaratMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz FireFox1996 #75124 üzenetére
Nekem meg 5. szezont tolja már az FTXF35A és évente megy 4hónapot tutira folyamatosan azt mégsincs semmi baja...
Daikin-ból nekem van 2, unokatesómnak 4, másiknak 2, anyum nővérének 1, két havernak 1-1 azt mégse döglik megy egyik semMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Aztán mekkora tragédia hogy fél óra helyett 1 órát járatod FAN módban mielőtt lekapcsol? Fél óra amúgy sem elég de javaslom nyisd ki és tedd a kezed az elpárologtatóra és érezni fogod hogy még nincs kiszáradva
Beltéri 1-es fokozaton kemény 10wattot ha fogyaszt, biztos inged gatyád rámegy hogy 30perc helyett 1órát tekeriFeel meg akkora nagy fícsör hogy soha egy klímámról sem hiányoltam.
24fokot akarok akkor benyomom és 24fok lesz bármiféle hókuszpókusz nélkül
amúgy is akkor érne max ez a funkció sokat ha nem infrán adna parancsot a beltérinek hanem wifin mert akkor nem kellene hogy rálásson[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz FireFox1996 #75124 üzenetére
Vannak a HR35-tel negatív tapasztalataim, amik közül a levegőfújárt már említettem.
Buta, mint a föld, nincsenek olyan hasznos funkciói, amiket a 2003-as tervezésű Stiebel Eltronomom megszoktam.
Rendszeresen használtam az iFeel-t, mert azzal ott annyi a beállított hőmérséklet, ahová teszem a távirányítót.
Kikapcsolás előtt mindig beállítottam 20-30 perc önszárítást és csak utána állt le a mókuskerék, a Mitsun csak órás lépésekben lehetséges, mert nincs beépített órája, pontosidő kijelzése.
Amennyiért adják, ezek hiánya nehezen elfogadható, ahogy az egyetlen terelőlap is.
Ha a Stiebel másik kompresszora is bedöglik, biztosan nem HR-t fogok felszerelteni a helyére.
Viszont csöndesen és hatékonyan, valamint energiatakarékosan hűt és fűt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz F-ECT$ #75123 üzenetére
A spray fújkálás annyit ér, mint halottnak a csók, annál a gőz is jobb.
Nem feltétlenül kell minden évben a mosózsákos tisztítás, ez helytől, használattól függ. Ha pár csepp lefolyik, azt azonnal le kell törölni, akkor nem hagy nyomot, persze falfelülettől is függ. Nálam van tartalékban mindenféle színű festék, ha szükséges, átkenem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lekorszke
tag
A normális !! klíma takaritas (nem a citromos spray meg szűrő elmosás) klímaszerelő szakmába tartozik.
Ergo ha nem értesz hozzá, ne állj neki.
Ha nem tudod mit csinálsz simán hazavághatod a beltéri panelt vagy csapágyasra a mókuskereket Persze saját felelősségre..kinek mi.
Keress szakembert, lehetőleg olyat aki rendesen kimossa.
Nem csak befujja a citromos spray-vel vagy "gőzöli" aminek szintén semmi értelme nincs sajnos mégis sok nagy cêg szinte csak azt csinálja..
Persze pénzben is van különbség,de majd lejjebb képekkel szemléltetem és ellehet dönteni kinek mennyit ér az egészsége
Burkolat lebont, mosózsák fel, vegyszer (deepclean) felhordása, átmosás , átöblítés cseppviz ellenorzése stb..
Kb így kell kinêzzen gyakorlatban:
mosás előtti----mosás utáni állapot. Sztem elég látványos.
-
FireFox1996
őstag
válasz geman13 #75120 üzenetére
Nekem (2 éves) Daikin FTXF35-m van, 1 évesen kompresszor hibás lett (de erősen gyanús, hogy kezdettől fogva már az volt), garancia kb 3 hónap alatt sikerült kicserélniuk a kompresszort. Újra gondolkodás nélkül nem veszem a Dalkint. Most pont a Misubishi MSZ-HR35VF-et fogom megrendelni.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
-
BBéci
legenda
A spray nem tisztít, csak valamennyire fertőtlenít, gombaölő hatása van.
A normális, valamirevaló tisztítás mosózsákkal, nagynyomású vízzel, speciális oldattal (Deep Clean) történik.#75121CMR
A Sensira (belépő) egylapátos, a Comfora már dupla.
A Mitsubishi AY szintén duplás, ezért aki alatta tartózkodik, nem kapja a nyakába a hideg légáramlatot. Bámom, hogy nem olyat vettem.[ Szerkesztve ]
-
geman13
csendes tag
Sziasztok,
Daikin FTXF35D és Misubishi MSZ-HR35VF között ingadozok (távfűtéses téglalakásba kell, csak hűtésre).
Írtátok, hogy a Daikinok aljának (Sensira) minősége már "nem a régi".
Miben nyilvánul ez meg? Magasabb meghibásodási arány (elektronika)/gyengébb anyaghasználat (más műanyag, vékonyabb lemezek)/egyéb? Vagy ez mind együtt?
Akkor ajánlottabb a Misubishi?
Bár BBéci #75117 terelőlapátos hozzászólása miatt most ebben is megrendült a hitem...
Előre is köszi! -
CMR
tag
Klíma otthoni tisztításához tudtak ajánlani spray-t?
Meg esetleg egy youtube videot hogy kell csinálni?In Code We Trust
-
BBéci
legenda
Függőleges terelőlapát állással még nem találkoztam.
Ha már légterelés, a belépő készülékeknek, mint például a Mitsubishi HR csak szimpla lapátja van, ami sokkal kevésbé hatékony, mint a dupla. Hiába állítom vízszintesre, kapom a hátamra, nyakamba a hideg légáramlatot. Előtte, ugyanott dupla lapátos Stiebel Eltron volt, ahhoz hasonlítom. Annak másik beltérije még működik, a nappaliban teljesít szolgálatot.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz static00 #75109 üzenetére
Azok az oldalra terelő lamellák annyire kicsik, hogy minimálisan terelik a levegőt. Pár napja írtam, hogy kanalas szélmérővel vizsgáltam.
#75093tween
Annyira hatványozott Ytong falon a morgás, hogy ki kell menni és a kültéri alá állni, ha meg akarok győződni arról, hogy működik. Bent észrevehetetlen. Mitsubishi HR35, spéci, Windy-féle gumibakok vannak alatta.
A hatalmas, 65 kilós dual split Stiebel Eltron hallható bent, de az már 19 éve gyötri maga alatt a sima, mezei gumibakokat.[ Szerkesztve ]
-
Midway
senior tag
válasz Reggie0 #75091 üzenetére
Köszönöm az alapos leírást .
A gumibak cseréjét már én is tervbe vettem , mert amivel szerelik alapból az gyakorlatilag egy gumi alátét ami osszehuzva a csavarral nem sokat csillapit . 2 hete voltak karbantartani és mondtam a szerelőnek.
Abban maradtunk hogy hozz majd gumibakot (gondolom valami hasonlót amit te is felszereltél) legközelebb és kicseréli .Értette a problémát , ő mondta hogy a csővezés is viheti a hangot amit te is írtál .
Nálam is hallható a szoba melletti helyiségben is a morgó hang .
A képen piros karikával.
Kültéri a homlokzaton K, zöld színnel a csővezés , beltéri egység B
Hirtelen telefonon nem tudtam jobbat rajzolni . Sorry .Tehát első körben a gumibak csere , aztán majd utána meglátom , hogy mit érdemes még .
Osztom a véleményed, hogy spórolnak az anyaghasználaton sajnos . 🫤 -
nagyúr
-
nagyúr
Ellentmondásos infókat olvasok a Mitsubishi HR garanciájáról. Van ahol 2 évet írnak, van ahol 3 évet. Van ahol évente 2 karbantartást írnak elő számlával igazolva, van ahol 1-et. Vagy egyik sem igaz, és egyet sem kell igazolni, ahogy windy mondja. De akkor lehet pereskedni, ha ezt a forgalmazó cég nem így gondolja, és közzétesz a honlapján különféle feltételeket, például: [kép] Ennek külön érdekessége, hogy a náluk 336k-ba kerülő klímára 2 év garanciát írnak, holott érték alapján 3-at kellene adni kötelezően. (Lehet, hogy külön alkalmazzák a kültérire és beltérire a garanciát? Létezhet ilyen? Úgy alacsonyabb az összeg, és csak 2 év jár. Végülis külön is lehet kapni őket.) Ezek a cégek csak példák, nem itt rendelem, de a többféle infó összezavart, hogy működik végülis a Mitsu HR garanciája?
-
lala666
őstag
válasz F-ECT$ #75103 üzenetére
Akkor az összes ismerősöm akinél van mind 1 - 1 darabot fogott ki, igaz első évben megvolt a széria hibája kültéri beltéri panelcsere azóta hibátlan. Amúgy ez volt a probléma az én típusomnál pont, de egyből cserélték is.
Mondjuk ez bármelyik klímánál elő tud fordulni.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest