Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sisco2
tag
válasz kisfakir #76585 üzenetére
A kis 8nm -be keresnék egy kis AP20 -at az való oda mégjobban visszatud szabályozni mint az egyébként kiváló AP25/AY25. A 18nm -be pedig egy AP25/AY25 bőven elég.
Nekem a 20nm -es szobában van egy 3.5 de overkill ma már a kisebb 2.5-t rakatnám.
Kisebb szobában van itt egy 2.5, de a 2kw -os is bőven elég lenne.
Komfortosabb, jobban tudnak dolgozni. Olyan 10nm / 1kw -al érdemes méretezni ökölszabály, nyilván benapozottságtól redőny stb sok minden mástól is függ. -
VGNGR
senior tag
Webshop + szerelő kombó sokszor ki lett tárgyalva a téma a fórumon. 318-ért hozta a megbízható, ismerős szerelő a nagykerből a Daikint. Nem állok le vele alkudozni és kétes webshopos, szürkeimportos klímával traktálni.
#76597Lauda Holtidőben volt felszerelve, márciusban. Az igényekhez lett igazítva a választás, nem kerethez. -
Stitch
őstag
válasz kisfakir #76571 üzenetére
Gyakorlatilag akkor a 2.5kW-os szinte megfelel egy 3.5kw-os teljesítmenyének ha maxon van igénybe véve?
Valószínűleg a maximum értéket (ami felette van a névleges értéknek) nem fogja tudni huzamosabb ideig tartani. Szóval az AY25 csak rövid ideig bírja a 3,4-et, az AY35 pedig (normál, nem extrém körülmények között) akármeddig. -
TeeJay
félisten
Igen ha 5kW-os gépet rak azzal 30-40méter is mehet már ha megfizeti a csövezést mert 25méter cső 60ezer párban 5kW géphez meg 12-es rézcső kell visszafelé szóval nem lesz ócsó szerelés
Plusz rá is kell tölteni hűtőközeget de minden megoldható csak legyen pénz lóvéraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Jól gondolod.
Tegnap telepítettem panel 10. erkélyre Syen Muse 3,5kW gépet és sajnos be volt építve az erkély, középen egy két szárnyas ablak volt fullra nyitva de az ugye nem teljesen az mint amikor nincs semmi beépítés.
Működik a gép de jóval melegebbet fúj magáról és dolgozik a ventilátor.
Tulaj oda kérte és nagyon máshova nem is lehetett tenni.Na ez a klíma biztos hogy sokkal több áramot fog fogyasztani és gyengül majd a hűtési teljesítménye egy olyanhoz képest amit meg panel 1. emeletre raktam északi oldalra és a 3. emeletig fák vannak szóval még késő délután is főleg árnyékos környezetben dolgozhat a kültéri
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Van bizony, a névleges hűtési teljesítményt 27fokon adják meg a gyártók 3 vagy 5 méter gyanítom nyíl egyenes csővel tesztelve.
Ugyanez a klíma 15 méteren 38fokban 4 kanyarral biztos nem ugyanazt a teljesítményt adja majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz griffin90 #76569 üzenetére
Muse vs. Optimum
utóbbi beltérire halkabb, előbbi meg kültérire szerintem mivel már mindkettőt szereltem
Optimum szerintem sokkal műanyagabb beltéri míg a Muse elég komoly méretű minőségű.
Polar wifit nem néztem mert irodába raktuk rokonomnakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kisfakir
csendes tag
A.lakás amibe kerülnek.a Mitsuk itt van: [kép] .A 3.-as szobába mindenképpen AY2.5 lesz, a pirossal jelölt.helyre.A társasház ezen oldalara nyílik az összes hálószoba(minden lakásé).,ezért ide ide jön a kisebb(halkabb)A nappaliban filózok a nagyobbon(3.5kW),a helyet itt is jelöltem.A beltéri pozíciók véglegesen eldöntve.Hét közben,napközben, nyitott ajtók,délután/este a 2.szoba csukódik,de addig is nem ártana,dolgozna a nagy is a folyosó,konyha,étkező,fürdő felé.10cm szigetelés,műanyag ablak,belteri rolók,redőny.nincs,3.emelet.A klímás 2.5-est javasolt a nappaliba is,ebből ugye nyílik(ajtó megszüntetve a két helység között)az 1.-szoba(haló).Vajon elegendő lehet a kisebb is ide?
-
Sadam11
lelkes újonc
sziasztok, mennyire rontja télen a hőszigetelést, ha a klímához 2 lyukat fúrnak? 1 a kültéri bement és 1 pedig kondenzvíz kivezetés. 4méterre lesz a beltéri a kültéritől és a rézcsövet belül szeretném elvezetni, ∩ alakban ablak miatt. klímaszerelő azt mondta, hogy ez az alak miatt nem lehet kondenzvizet a bemenőn kivezetni
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Rosszul fogalmaztam. A lamellás tisztítást már megcsináltam, de a kellemetlen szag a mókuskerék felől jött. A terelőlapátoknál befújtam a habot, a hengert forgattam közben. Aztán folyt egy kis trutyis lé belőle. Most kb. 10 perce jár a klíma, de nem mondom, hogy hegyi levegőt érzek…
-
kisfakir
csendes tag
Miként értelmezendő a Mitsubishi specifikaciójában a hűtési teljesítménynél a zarójeles rész AY25-nél 2.5(0.9-3.4) AY35-nél(1.1-3.8)?Ezek a minimum,és legnagyobb kapacitasnál maximum hűtési teljesítmények?Gyakorlatilag akkor a 2.5kW-os szinte megfelel egy 3.5kw-os teljesítmenyének ha maxon van igénybe véve?GREE SMART R-nél pl. nincs specifikacióknal ilyen tól-ig ,ott Cooling Capacity :2700W és 3510W van feltüntetve(2.7kW és 3.5kW-os-ak)
-
csƵ
addikt
Üdv! 3 éve használok klímát fűtésre. Most hűtenék vele, de a mókuskerékből savanyú szagot érzek. Klímatisztító habot fújhatok oda a lamellákon keresztül? Bekapcsolva vagy kikapcsolva? Mi ennek a menete?
-
Gombinyó
őstag
Az, hogy egy kis hálószobában nem tudtam úgy terelni a lapátokat, hogy ne érezzem a bőrömön a hideg levegő mozgását. Hiába fújt át felettünk, a szemben lévő falról visszaverődött. Ez nem Daikin specifikus dolog. Most a háló melletti folyosón van a klíma, onnan kellően le tudja hűteni a szobát is és aludni is lehet mellette meg nem vagyunk tőle betegek.
-
ddany7
csendes tag
25-30 négyzetméteren a jelenlegi kinti 30fok mellett, 22fokra állított automata módban 25-re hűti a teret egy 3,5kwos régebbi daikin. Ez mennyire oké? (Nem nagyon van ez a helység fallal/ajtóval leválasztva, szóval máshonnan szökhet be a melegebb levegő ;
Falak kapják a napot egész nap, sok az ablak, redőnyök nagyrészt lehúzva, de klíma nélkül simán 29 fokot mutat bent is a hőmérő. csúsztatott zsalus épület)[ Szerkesztve ]
-
addikt
a nappalinak a közlekedővel határos falára tenni egy második beltérit nem opció? akkor egy kültéri lenne, meg két beltéri
nyilván a folyosóról a hideg csak korlátozottan jut be a 11m2 szobákba, de megszűnne vele a félelem a direktben kapott hidegtől“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Gombinyó
őstag
Én a közlekedőbe meg a nappaliba rakatnék egyet-egyet. Nálunk 100+ nm-es lakásban van 2db 3,5es, de sokszor elég, ha abból is csak az egyik megy, ami a folyosón van. Ha jó a szigetelés, jók az ablakok akkor komfortos lesz. Minden helyiségbe sztem felesleges. Az előző lakásba kértem a hálóba Daikint, de gyakorlatilag nem tudtunk mellette aludni, akárhogy nyomkodtam a fenyőfát.
-
BBéci
legenda
Helyiségenkénti beltéri egységgel lesz igazán hűvös a levegő és komfortos az élet.
A dolgozószobám, ahol éppen tartózkodom, szintén 11 négyzetméteres, az íróasztalomon lévő hőmérő 26,2 fokot mutat, (laptop alig termel hőt és ellenkező irányba fúj) ami elviselhető, de nem kellemes. Pláne egy órával ezelőtt, amikor kondigépen és súlyzókkal kínoztam magamat. A klimatizált csatlakozó helyiségben (konyha/étkező, előszoba) 23 fok van, ennyi jön be belőle. Ma határoztuk el feleségemmel - eddig csak kósza gondolat volt - hogy biztosan felszereltetünk ide is egy klímát. Annak plusz haszna is lesz, nem kell 23 fokra hűteni a lakás említett részét, amiben fázik az asszony, hosszú nadrágban és hosszú ujjú blúzban tevékenykedik (home office és főzőcske). Megfelelne a 24-25 is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kobe
veterán
válasz f4lcon #76554 üzenetére
anagyszoba nappali, ott nem alszik senki az egyik a hálószoba, a másik meg a dolgozó / gaming room, ott sem alszik senki
így igazából a háló ami kérdéses
illetve az hogy 67 nmre érdemes / szükséges-e 3 db beltéri egységben gondolkozni, vagy bőven elegendő pl 2 db is a lakás lehűtéséhez....
nem a nyavaják felől közeliteném meg a dolgot, hanem hogy mi az optimális méretezés ekkora kecóra, ezért is kérdeztem -
BBéci
legenda
-
titán
válasz birozoli7800 #76547 üzenetére
Szerintem itt azt kellene eldönteni, hogy vesz az ember egy japán gépet, ami csendesen és megbízhatóan teszi a dolgát, lesz hozzá alkatrész 10 év múlva is, vagy vesz valamit olcsóbban, ami ki tudja milyen minőségű, mekkora kamu van a számokban és milyen a supportja 5-10 év múlva. Egy klímát 10-15 évre vesz az ember általában.
-
BBéci
legenda
válasz birozoli7800 #76547 üzenetére
Úgy számolj, hogy legalább 10 évig fog hűteni és ha 100000 forinttal drágább a japán, akkor évi 10000 forintért birtokolsz igazán jó minőségű gépet és élvezed az előnyeit.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem direkt befúvás, hanem levegő keringtetés történik, amit lehet annyira minimálisra állítani, hogy szinte észrevehetetlen.
Itt a topikban multi ellenes a hangulat, pedig egyáltalán nem elvetendő. Kíváncsi vagyok arra, hogy akik ellene vannak, rendelkeztek-e valaha olyan berendezéssel. Nálam 20. éve üzemel a multi Stiebel Eltron.
Azért is jó ötlet, mert több gyártó kínálatában vannak olyan kisteljesítmányű beltérik (1,5 kW), ami ideális egy 11 négyzetméteres szobába.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kobe
veterán
lakásba terveznék klímát telepíttetni de nem akarok nagyon overkill rendszert sem
paraméterek: 67 nm csúszózsalu + nagy erkély (10nm) + 3 db egymás mellett levő szoba (22, 11, 11 nm) amit hűteni kellene.
A szobák egymás mellett vannak, ezért a kereszthuzat relatíve minimális, inkább zéró közeli.
Én max 2 db külső egységre + 3 beltéri egységre gondoltam (nappali külön 3.5-ről, a 2 kisebb szobába pedig egy duál külső egység és külön - külön beltéri egység), de lehet már ez is feleslegesen sok
Egyéb tényezők: A dolgozószobát sűrűbben használjuk, itt van nagy teljesítményű pc is ami azért leadja a hőt rendesen + direkt befúvás miatt hajlamosak vagyunk megfázásra, kötőhártya gyuszira, emiatt a hálóba mint külön beltéri egység, erősen gondolkozom.....alaprajz:
a szélső hálószoba alá nem lehet invertert telepíteni, az erkélyre kellene kerüljön mindegyik
hogyan lenne célszerű megoldani, max 2 db kültéri egységgel? (vagy akár 1 db, dualos, ha van némi esztétikai felára, nem gond)[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
Mesélt nekem a szerelő, amikor felszerelték a légkondit 2016 májusban, hogy bármelyik háziállat tilos ebből a kondenzvízből meginni, akkor elpusztulhat. Ezért kell a kevésbé zárt kanna szerű tartály.
Ui.: OBI-s vödör az 5 literes változat csak meg, megnéztem a webshopon, nekem legalább 20 literes szükséges, amit kaptam, az 18.9 literes változat, az bőven elég napi egyszeri kiöntése.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
BBéci
legenda
válasz TeeJay #76518 üzenetére
Pont nem színtiszta kapilláris, van benne elektronikus adagoló is! Ezt többször leírták neked, mellékelve a gyári dokumentáció egy részletét. Valamiért egyszer sem reagáltál rá.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titán
válasz birozoli7800 #76536 üzenetére
Az tényleg jó áron van. Ismerős klímás is ezeket szereli, delta, magma. Állítólag nincs velük gond. Én inkább a mitsut választottam.
[ Szerkesztve ]
-
VGNGR
senior tag
válasz birozoli7800 #76536 üzenetére
Rokonságban van. Kisegítő fűtésnek használják, illetve nyáron hűtenek vele, eddig nem volt rá panasz. 250-ért szerelve szerintem igen korrekt ajánlat.
-
celf
őstag
felmerült, hogy fateromék társasáházában klímát a lakástól csak nagyon messze lehet tetőre kitenni. olvasom, hogy 15-20 méter a max a kültéri és a beltéri között a távolság.
van valamilyen technikai megoldás, amivel a nagyobb távolságot is át lehet hidalni?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz birozoli7800 #76532 üzenetére
Az mit jelent, hogy jó áron szereli? Mekkora teljesítményű?
-
Sisco2
tag
válasz arnyekxxx #76527 üzenetére
Ilyenkor 15.8 - 16.2 fok körüli nem túl hideg hűs levegőt fúj ki, evvel szinten tartja a kis helyiséget ahol van. Jellemzően ez este/éjszaka fordul elő, mikor már a kinnti hőmérséklet nem több 28-29 foknál. Szóval nagyon visszatud szabályozni bizonyos esetekben ha kell.
A venti ettől jóval kevesebbet fogyaszt ha csak az megy.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
AUX Delta 2-ről van valakinek tapasztalata?
Helyi klímaszerelő nagyon jó áron szereli. Fórumokon általánosságban nem sok jót olvasok a márkáról, viszont így az ára, a funkciói valamint a 10 év kiterjesztett gari nagyon csábító. -
prisz
senior tag
válasz szimcsi #76524 üzenetére
24 fok, és auto fan. Viszont annyit lejt a pálya, hogy a lakás Dél-Keleti tájolású. A kültéri, kb. 10-től már árnyékban van. Szvsz. hatásfok és fogyasztás szempontjából rohadt sokat számit, hová helyezzük a kültérit. Ezt bekötés előtt nagyon érdemes átgondolni. Lehet, hogy 1.5m-el több cső kell, de a kültéri javarészt árnyékban van. Majd "TeeJay" kolléga remélem megadja a választ
-
titán
Annak van jelentősége a klíma működése szempontjából, hogy a két egység között 3 vagy 10 méter a távolság? Gondolok itt a teljesítményre, reagálás ideje, illetve bármi, ami a működésével összefügg.
-
bolic
őstag
Villámgyorsan megkaptam a ballon füles palackos kannát, volt víz stressz teszt és nem lyukadt ki és minden rendben van. Köszönöm szépen a VízBolt gyors reagálását.Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
prisz
senior tag
válasz TeeJay #76512 üzenetére
Így van. Pár napja a qrva melegben mi is éjszakára bekapcsolva hagytuk. Éjszakai módban, 95-108wattal pörgött, és picit susogott a kompesszor. Nem akartam hinni a szememnek, ráadásul abba a hosszabbítóba van bedugva a tv és a telekom box. Mondjuk standby-ba voltak, az par watt. Napközben is piszkosul le tud szabalyozni, normál módban gyakran latok 170-210 watt-ot. Pedig kb. 50-60nm-t kell hűteni, 24 fokra. Ja, a tipus "Midea oasis plus 3.5kw"
-
bolic
őstag
Eddig ő a legrosszabb állapotú, rozsdás légkondit látom a mi Gyakorló lakótelepünkben.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Kis hálóba (kb 15-20 m2) milyen halk, csendes klímát ajánlatok?
A legfontosabb, hogy halk legyen.
Keret 350ezer.Köszönöm szépen.
-
TeeJay
félisten
válasz this is life #76516 üzenetére
20-30%-al hatékonyabban üzemel és szélesebb tartományban képes szabályozni ezt még windy írta
Kapilláris csöves csak az inverterrel tud játszani mivel a kapilláris cső fix szabályzás az elektronikus adagoló pedig annyi hűtőközeget enged az elpárologtatóba amennyi még el tud párologni így hatékonyabban játszik
[ Szerkesztve ]
-
La Magra
tag
Sziasztok!
A házunk délnyugati oldalán található, 32,5 m2-es nappali-konyhába szeretnénk klímát, amit nyáron hűtésre, átmeneti időszakban és télen pedig fűtésrásegítésre (gázkazán mellé) használnánk. Ezt a helyiséget elég lenne fűtenie/hűtenie a klímának, de a nappali közepén ajtó nélkül, boltívvel nyílik egy 11m2-es folyosó, így tulajdonképpen összesen 43,5 m2-en terjedne szét a klíma hője. Fa vagy bármi egyéb árnyékolás egyelőre nincs, úgyhogy sütné a nap rendesen a kültérit, mint ahogy süti az említett helyiségeket is.
Szerintetek érdemes 5kW-os klímában gondolkodni, vagy elég lehet 3,5kW-os is?
Esetleg konkrét márkát, típust tudtok ajánlani?
(Szeretnék egy 500k-s keretbe beleférni, de ha azon múlik, ez minimálisan mehet feljebb.)
Ha van benne wifi és könnyen integrálható Home Assistantba, az plusz pont.[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Syen Bora 3.2 150watt össz fogyasztásig képes lemenni, tartósan ott maradni, panelben este mérve, fapad kapilláris vezérléssel.(pár napja 144.2wattot mértem, eddig ez a legalacsonyabb tartós cc 2 órán át mért minimum fogyasztás) Most épp 170 watton karistól.
Inverteres légkondinál, ha normális eszközről van szó ennyi minimum elvárható vsz.
Ehhez képest, mennyi pluszt adhat az elektronikus vezérlés, hűtés üzemmódban?Ui.: Köszi a segítséget mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
BBéci
legenda
Magyarázd meg, miért ad meg számára kedvezőtlen adatokat a Daikin? Azzal potenciális vásárlók tömegét vesztik el. Nem fognak az emberek Perferát venni, inkább a Sensirával azonos áron kapható Mitsubishi HR-t választják, mint én. 10-12 éve terveztem, hogy Daikin lesz a következő klímám.
-
TeeJay
félisten
válasz wwenigma #76513 üzenetére
Mérd meg éjszaka éjszakai módra állítva, amikor kint 20-22fok van és úgy is kell hűtened bent mert a lakás nem tud lehűlni (tipikus panel lakás ahol a beton hetekig ontja még a meleget) ott tudsz jó alacsony leszabályzásokat kifogni
Elektronikus adagolós gépek elég jól le tudnak menni teljesítményben
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
3,5kW-os Smart R-re 170W körül mértem legkevesebb össz teljesítményfelvételt, csendes módban nappal 25°C-ra állítva.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
De még mindig nem érted amit leírtunk sokan.
Ha igaz lenne a Daikin csak 1,3kW-ig vagy meddig szabályoz le akkor hogy a bánatba tudnánk 120wattos fogyasztást mérni amiben ugye bennevan a beltéri 10-15wattja is és a kültéri biztos hogy megy mivel egyrészt hallottam a kompresszort másrészt ha nem menne akkor a mérő csak 10-15wattot a beltéri ventilátor fogyasztását mutatnáMárpedig ha 120wattot mértünk vele és ez lenne az 1,3kW hűtőteljesítmény akkor a Sensira valami brutális EER-t tudna amit persze nem tud mivel alap gép.
Ha a Daikin-t és Mitsu-t egymás mellé tennénk gyanítom közel azonos fogyasztás mellett azonos teljesítményt produkálnának pedig papíron a Mitsu alacsonyabb tartományra megy le a Daikin meg gyakorlatban megoldja ugyanazt csak más van papíron.
Öcsém a Fisher Nordic-al mért 80wattot és ment a kompresszor hűtésben éjszaka.
Klímás ő is szerintem tudja mit mér és az még hatékonyabb mint a Sensira[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz DarkByte #76488 üzenetére
Jaja aztán az on/off klímából mostam 23 meg 30éveset amit sosem látott szerelő mégis mennek pedig azok a fránya on/off gépek örökké leállnak meg beindulnak
Azért egy minőségi inverteres gépnél nem kellene hogy bármit rövidítsen az ha naponta 10x bekapcsol ahelyett mintha folyamatos üzemben menne a kompresszorjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BBéci
legenda
válasz rmihaly #76501 üzenetére
Akkor mégegyszer: hagyjuk az áramfelvételnek csúfolt teljesítmény-felvételt, a lőtéri kutyát sem érdekli! Ne abból akarj következtetni a hűtési teljesítményre! Semelyik gyártó nem olyan ostoba, hogy saját maga számára kedvezőtlen adatokat adjon meg. Szerinted nem igaz, amit a Daikin közöl? Ezt beszéld meg velük, ne velem vitatkozz!
A Mitsubishi fele hűtési teljesítményre tud leszabályozni, ezért kicsi helyiségbe azt választom, pedig a Daikinok a kedvenceim. Hozzáteszem, Windy is Mitsubishit ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Jolida
tag
4 db. 2.5-es, egy 3.5-es Sensira 24C fokon .... no meg egy nagy kombinált hűtőszekrény és egy felfűtött 20l-es melegvíztároló .. ja és két router, két switch, egy NAS, a HA szerver fogyasztása.... és még a standby eszközöké is.
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz Csabroncka #76502 üzenetére
Köszi.
Nekem ez tiszta.
Előző hozzászólásom azt akarta hangsúlyozni, hogy daikin sensirája nem tolja a sarki hideget (310W felvett energiával) majd 1,3kW-t elvonva folyamat a lakásból, hanem tud jóval barátibb 150W körül is menni - ami arányait tekintve fele hőelvonással jár (kb 0,6kW)Nem igaz, hogy ne tudna leszabályozni 0,6kW közeli szintre.
Ha a Mitsu és Daikin közt csak ez az egy szempont miatt menne a vacillálás, akkor ebben a paraméterben
a daikin sensira vs mitsu hr közt valóságban kb 100W - hőelvonási értékre értendő különbség van, azaz szinte semmi. -
Csabroncka
addikt
válasz rmihaly #76501 üzenetére
A tényleges fogyasztási adatokat, azért nem tudod a gyári plakettel egy az egyben összehasonlítani, mert az áramfelvételben benne van a beltéri és kültéri ventik fogyasztása is.
9 éve amikor felrakták windiék a fuji klímám, már akkor a kültéri venti is inverteres volt, vagyis szerintem a mért fogyasztást elsősorban a kültéri hőmérséklet erősen befolyásolja. Tehát igen, van olyan a tesztpadnál ideálisabb külső hőmérséklet, ahol a venti alacsonyabb teljesítménnyel üzemel mint a tesztpadon.
Szerintem..."in medias res"
-
rmihaly
tag
Akkor mégegyszer: amit leírtak egyszerűen nem felel meg a tényleges működésnek.
Ahogy írtam, és TeeJay is megerősítette: Daikin Sensira üzemelő kompresszorral kb 150W-ig biztos, és van hogy ez alá is leszabályoz.
Nem hinném, hogy ebben az esetben közel 8,6COP-val üzemel, miközben a Mitsu hasonló elektromos teljesítmény mellett (kb 140W) "csak" 0,5kW-t tud elvonni (azaz COP-ja csak 3,57)De azt se tudom elképzelni, hogy a Mitsu 0,5kW leadott teljesítményhez Daikin fals COP-t figyelembe véve 60W-al üzemelne...(aztán lehet hogy japánok megcsináltak, hogy így működjön)
Megj: az én Nord klímám adatlapja szerint 220W a minimum felvett és ehhez 0,8kW tartozik. Gyakorlatilag meg lemegy 155-160W-ig is - ez folyamatos működés, kültéri venti, kompresszor, beltéri venti, wifi.
330-400W-al páramentesített az utóbbi héten, majd megfagytam, csinált 21C-t, 50m²-en. A Daikin is van legalább olyan jó mint ez a Nord
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem