Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz akos86 #70921 üzenetére
Szia!
Syen Muse klíma ugyan az mint a Comfort x csak kb 40-50e forinttal olcsóbb.
Ha esetleg Hajdú-Biharban vagy akkor tudok segíteni beszerelve 300e ft-ért tudom magyar hivatalos garanciával.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
TeeJay
félisten
válasz torma1981 #70990 üzenetére
Gree Pulse 3,2kW vagy Syen Bora Plus ami alá nem mennék, előbbi kb. 190ezer utóbbi 150-160között. Halkak és jól hűtenek, -7fokig fűteni is lehet vele
Gree SmartR ami már komolyabb gép, fűteni is és halk is
Daikin Sensira FTXF25 vagy 35D vagy E végű
Daikin FTXC25 vagy 35 D végű bátran vehető
FTXC Gree gyárban készül Malajziában, 1-2 funkcióval kevesebbet tud mint a Sensira ellenben egy picivel hatékonyabb kompresszort kapott szóval előnye és hátránya is van a másikhoz képestMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
250k-300k körül milyen klíma ajánlott? De inkább olcsóbban. Kb 25m2-re. Inkább hűtés, de azért a fűtés is lesz vele átmeneti időben.
Köszönöm.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A lenti klimak kozul melyiket vegyem?
Daikin FTXC35C / RXC35C
Daikin FTXC35D / RXC35D
Daikin FTXF35C / RXF35C
Daikin FTXF35E / RXF35E
Fujitsu ASYG12KPCE/AOYG12KPCA
Mitsubishi Electric MSZ-DW3535nm hűtésére kellene. Futesre csak vegszukseg eseten. Ami fontos a megbizhazosag es a zaj.
Illetve szerintetek mennek fel vagy le az arak a kovetkezo par honapban? Most 2021es arakon vannak.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
főként a ti ajánlásotokra vettem 4 darab Sensira-t tavaly, amit tök szuperekPár napja az egyiknek a távirányítója (ARC470A1) elkezdett nem működni. Bármit nyomok rajta, felvillan az összes létező embléma/ikon stb.. és nem csinál semmit. mit tudnék ezzel kezdeni? a neten nem nagyon találok semmit. Reset-elni kéne valahogy?
A távirányító hátulján van egy lyuk, amit tűvel lehet piszkálni, úgy emlékszem azt nyomkodtam már, de nem lett megoldás... köszi, ha van tipp! -
Mano66
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Van a csoportban olyan személy, aki ipari méretű klímát telepít?
2019-ben kaptunk iskolára ajánlatot, de nyilván ez már messze kukaSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
TeeJay
félisten
válasz Janaboy #70975 üzenetére
Changelog esélytelen. Ezt a Diagnosztika trükköt is éjszaka kerestem mert tömegesen mindenkinek elszállt és egyik klímát sem tudtam szabályozni.
Szerencsére segített igaz 3x kellett letolni de működik és megy rajta az új FW
Daikin Onecta app play áruház résznél véleményekhez írd be te is hogy hiányolod a comfort funkciót az appbólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Refco Combi szivattyú-ról van valakinek tapasztalata?
-
Janaboy
veterán
válasz TeeJay #70972 üzenetére
Köszi! Ez megoldotta nekem is a problémát.
Azért jó lenne tudni, hogy ilyenkor mit változtatnak a firmwaren. Nem tudom hogy van-e valahol change log?
Azt sajnálom, hogy a Comfort funkciót még mindig nem lehet az appból vezérelni, pedig írtam már nekik is, de nyilván válasz nem jött.
Janaboy
-
TeeJay
félisten
válasz Mano66 #70969 üzenetére
Diagnosztika részen tudod resetelni.
Beállítások - diagnosztika - speciálisban benyomod hogy törölje a hibaszámlálót és indítod a diagnosztikát. Vársz 5 percet megszakítod és arra nyomsz hogy indítsa újra. Akkor már lemegy a frissítés rendesen és újra menni fog a modul. Lehet többször kell csinálni ezt nekem 2 modul miatt 3x diagnosztikáztam de jó lett végül. Globális hiba mindenkinél elszállt a frissítéssel[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mano66
senior tag
Sziasztok. Daikin Sensira-n elindult a belső vezérlőprogram frissítése. Tegnap este óta frissít. Nem csinál semmit. Ilyenkor mit tudok csinálni? A wifit is lekapcsolta, de ezt írja is, hogy nem lesz elérhető. A klíma a távirányítóról működik, csak programról nem.
[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
TeeJay
félisten
válasz ramzess #70964 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok mert tudtommal csak FTXM-ben van a Perferában gyárilag wifi, a Sensira és Comfora utólag wifizhető úgy mint az FTXC is
Sőt volt pár éve az FTXB széria ami meg sehogy sem wifizhető csak külső okosító infrás cuccokkalMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz arnyekxxx #70957 üzenetére
Nyári takarításkor egyik hölgy mondta hogy barátnője szeretne klímát és mivel a hűtő sütő mosógép whirlpool így klímában is nagyon tetszik nekik, tudnék-e intézni
Mondtam hogy csak ellenségeimnek ajánlom annyira gáz klíma, ráadásul konyhai gépben sem ajánlott márka nemhogy klímában amihez semmi köze a whirlpool-nak csak matricáztat valami kínai masinát nulla supporttal és alkatrész raktárral
Utána gyorsan letett a barátnő az ötletről.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ramzess
csendes tag
[kép] Sziasztok megérkezett a klíma a raktáron van kérdeztem a wifi modult azt írták hogy az újabb modellekben már be van építve a wifi Daikin Comfora FTXP50N + RXP50N.Penteken szerelik fel .
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz rmihaly #70962 üzenetére
Ablak csukva, hogy mennyire tömítették le az áttörést az passz, nem látok bele, kint és bent is magasan van. Nekem még az jutott eszembe, hogy talán a réz cső viszi a hangot, mert mondta aki csinálta, hogy vastag cső kellett hozzá tizen valahányas.
Beton talpazatot tudunk csinálni neki, de 2 méterre tuti nem tudom rakni a faltól. Sajnos a falak régi típusú, légréses, 2 sor tégla, rajta max 1 centi dryvit. Itt a szomszéd tacsi hangja is bejön, hiába van zárva minden.
-
rmihaly
tag
válasz Reaper #70958 üzenetére
Falátvezetést rendesen letömítették?
Ablak csukva van?
Bent nem kéne hallani.Az én klímáim egymás mellett vannak, és a hátulról sokkal hangosabbnak tűnik mint szemből nézve.
Nekem beton lábon van, és kb 2m-re az ablakomtól. Az ablakon nincs semmilyen szellőző rész, így a kinti zajokból is nagyon kevés szűrődik be (szomszéd németjuhász kutyájának ugatását hallom néha, de azt is kb ingerküszöb alatt - ha nagyon figyelek rá)
Ha van rá mód akkor jobb az épülettől külön álló szerkezetre tenni.
-
Reaper
őstag
Sziasztok!
Nem rég szereltek be nekem egy légcsatornás hűtő-fűtő klímát, ami szuper, meg a beltéri a padláson jó halk is, viszont a kültéri nagyon hangos és ami a legroszabb, hogy olyan, mintha bent hangosabb lenne mint kint, sokkal. Nord nud71w. Nem tudom, hogy ez szerelési hiba ez, csináltam videót kint-bent, de lehet nem adja át a különbséget, meg szerintem túl közel is van a falhoz, de nem értek hozzá. Segíthet, ha lerakjuk egy beton alapra? Nem fog felborulni?
videók: [link]
Nagyon zavaró pláne este és télen folyamatosan kellene majd mennie a fűtés miatt, úgyhogy jó lenne valami megoldás. -
arnyekxxx
veterán
válasz freeknight #70955 üzenetére
"Elektrolux a mosógépem, biztos jó a klímájuk is, és milyen olcsó"
De legalább a facebook reklám alatt ki lehet belőlük szedni, hogy a készülék a Gree apjával kezelhető -
Csöves
őstag
-
freeknight
őstag
-
embe
nagyúr
válasz dredjudge84 #70951 üzenetére
Nekem Amber van, 2 db. 2,6-os és 1 db. 5,3-as. Tud hideget csinálni. Viszont 3-5°C csal a hőmérője.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Nagya21
addikt
válasz dredjudge84 #70951 üzenetére
Hali!
Ha folyamatosan megy a klíma, és mondjuk rakatsz redőnyt az ablakra, akkor szerinten minden tivábbi nélül lehűti egy 3.5 klíma.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
dredjudge84
őstag
Egy kérdés még eszembe jutott srácok. (gree amber UV)
A minimum jogok amit még lehet adni az 16 Celsius. Egy tizen pár négyzetméteres szobát képesnek kell lennie ennyire elvinni, ha csukva van az ajtó és ablak? Mert nálam jó ha 22-re leküzdi, igaz hogy nyugati fekvésű panellakásban lakom ahol minden ablak nyugatra néz, és délután süti a nap, az ablakok régi fa ablakok és nincs szigetelve a ház.
-
TeeJay
félisten
válasz lasz10 #70948 üzenetére
Jó én panel telepen lakok ahol a panel fal még külső szigeteléssel is fel tud melegedni 28-29fokra és így a lakások is ilyen melegek ha nem megy a klíma. Aki egész évben augusztus 20 után kapcsolja be először annak felesleges a klíma mert az nem 23-24fokos kényelemben akar nyáron aludni hanem szeret szenvedni a 30fokban klíma mellett is
-
lasz10
junior tag
válasz TeeJay #70939 üzenetére
Én is ma kapcsoltam be először szeptemberben, mert ma ment fel a hőfok 24 fokra, eddig nem kellett. Vagy 23 fok belső hőmérsékletnél, ami nekem kellemes, tegyem hűtésre? Vagy fűtésre? De nem büdös, múltkor elmostam a szűrőket, azokban sem volt szinte semmi por.
https://bit.ly/3UUXZYw
-
Nasuto
tag
Ariston klímákról tud valaki valamit? Nagyon új dolognak tűnik. Ariston gázkazánommal elégedett vagyok már sok-sok éve (kopp-kopp), a bojler is jó, csak ez nagyon olcsónak tűnik. Lehet valami kínai átmatricázott? Bár az inverter mintha Panasonic lenne...
-
lala666
őstag
válasz arnyekxxx #70944 üzenetére
Télen nincs is nyitva radiátor csak ablak, mióta beszigetelték a házat azóta télen 22-23 fok van így is. 4.emelet felettünk már senki nyáron viszont meleg lenne klíma nélkül.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
arnyekxxx
veterán
válasz lala666 #70943 üzenetére
Ez télen jó mert alig kell fűtenetek. Nekem 25 fok pont kellemes itthon, 21fokban azért már melegítőbe meg pulcsiban üldögélnék a gép előtt pedig alapvetően nem vagyok fázós fajta és jó eséllyel minden hazaérkezés egy kisebbfajta tüdőgyulladást indítana be (35fokról csatakizzadtan bemenni 21fokos szobába, már érzem, hogy kezd kaparni a torkom a gondolatától is)
-
lala666
őstag
válasz TeeJay #70941 üzenetére
Ez a hőmérséklet beállítás téma nekem is nagyon tetszik, én már 25 fokon is meg akarok sülni Aludni meg végképp nem tudok .
Autóban is mindig 21,5 re van belőve vagy 21-re ...[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
senior tag
válasz freeknight #70935 üzenetére
@mindenki, akit érint: igen, valóban lassan jött meg az alkatrész, de pont olyan időszak volt, amikor ez nem osztott, nem szorzott (meg a hiba sem olyan volt, hogy egyáltalán nem mentek a klímák). Én azon kívül, hogy lassan jött meg a cucc, más problémát nem tapasztaltam. Nem kötözködtek, nem hárítottak, megrendelték a cuccot. Igaz, lassan ért ide. Pont nem érdekelt, mert a klíma nálunk nem létfontosságú, hanem kényelmi cucc, amit télen amúgy sem használunk. Lehet, más brand gyorsabban küldte volna. De klíma nélkül (mi) télen sem fagyunk meg és nyáron sem sülünk szénné. Akinél prioritás, hogy egy héten belül legyen alkatrész, az ne vegyen Panasonicot ezek alapján. A lényeg annyi lett volna az eredeti posztomban, hogy nem szarakodtak a hiba felhasználóra hárításával. Se több, se kevesebb. Ehhez képest eléggé túlragoztuk ezt itt.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
TeeJay
félisten
válasz lala666 #70940 üzenetére
Rengeteken placebo-nak veszik, ha melegük van csak ránéznek a falon a klímára és máris elmúlik ez az érzés Többen mondták hogy majd akkor kapcsolják be ha már 35-36fok van, hiába mondtam hogy de hát csókolom akkor bent már 30fok lesz simán és csak szenved klíma mellett mert nem képes használni.
Másik kedvencem mikor az autós hőfok beállítás példával jönnek hogyha kint 36fok van akkor bent is csak pár fokkal kell hűvösebbet csinálni ezért 29-30fokon járatja a klímát Mondtam hogy az már kb. fűtés kategória és 5percre bekapcsol a gép utána meg többet se olyan hamar lehűti a szoba levegőjét 29fokra
Na pont ezek a klímák mindig a legkoszosabbak mert nem merik járatni, nem csapódik le elég kondenzvíz mert ugye 23-24fokon kellene tolni ehhez és csak a por meg a nyálka van rajta a csepptálcában meg áll a fekete gomba[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz lala666 #70938 üzenetére
Május-október között kb. folyamatosan megy nálunk, a többi hónapokban pihen de azért néha télen is tolok neki egy fűtést 10-20percre hogy megjárassam és lássam minden oké. Voltam aug 22.-én klímát mosni és idén akkor kapcsolták be először
Kicsit fogom ilyenkor a fejemet hogy minek az ilyen embereknek amúgy klímaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz vinczepeter2 #70934 üzenetére
Citromos lötyis mosás az nulla. Sajnos pár hónaposan is lehet büdös a gép mivel a pangó víz a tálcában a gomba melegágya. Nekem első 2 évben takarítva se volt a klíma mert ugye már jártam a klímás suliba és tudtam hogy majd én magamnak fogom takarítani de a hűtés után FAN mód trükk, tökéletes volt és sosem volt büdös a klíma
Évente 1x mosom csak a saját két klímát pedig májustól mennek még most is mert a kívülről szigetelt panel alig akar kihűlni plusz még napközben most is 32-33fok van.
DeepClean vegyszert is azért szeretem mert az tényleg leold mindent de persze érdemes lenne nálad meglesni hogy a csepptálcában megáll-e a víz vagy ki tud teljesen folyni hogy száraz legyen ha FAN mód megy 1órán átMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz lala666 #70925 üzenetére
Tudnád mennyien kerestek meg július közepén amikor épp mentem 6napra Siófokra nyaralni hogy épp akkor kapcsolták be a klímát és nem működik Szét tártam a kezem hogy így járt, majd legközelebb tavasszal már hűt majd vele és nem szezon közepén döbben rá hogy meg sem moccan a klíma
-
freeknight
őstag
válasz bogabi #70931 üzenetére
Az az alkatrész, amire két hónapot kell várni, az olyan, mintha nem is lenne. Azt meg nem értem miért fura neked, hogy valaki csak klímát használna a majdhogynem ingyenes H-tarifa, és a ténylegesen ingyenes éves szaldó korában, de mindegy, nem értem ettől miért kéne kevésbé fájjon a 2 hónapos várakozás.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz TeeJay #70915 üzenetére
Így nem nagyon látom, hogy hasa lenne a gégecsőnek. Amit írsz, nagyon logikusan hangzik: gombás/penészes az alja és akkor jön a szag ha kiszárad.
Decemberben lesz 1 éves, most nyáron befújták valami citromos szarral, még nem mosták. Akkor nézték a lefolyást is. Bár nem úgy hogy mérőpohárból mérőpohárba. -
Lorden
senior tag
válasz bogabi #70931 üzenetére
Melóm miatt rengeteg társasházi lakásban fordulok meg, sok helyen mostanra már csak klíma van.
Elsősorban 40-50 éves konvektorok helyett raktak fel, de van ahol még a héra kályhát kellett cserélni.
Ezekben a lakásokban ha vki korszerűsíteni akar akkor marad a Mika kazán vagy klíma.[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz bogabi #70927 üzenetére
A fo problemat nem latod, vagy erted a supporttal kapcsolatban.
Nem erdekel, hogy honnan van alkatresz, egy dolog erdekel mikor van. Mitsu ha eppen nincs, leveszi a polcrol a klimat es kiszedi belole (mint a Makita a szerszamoknal). Pananal meg varod a honapokat, ha egyantalan kommunikalni tudtal a supporttal, hogy kinod van. Nem a Panasoniccal van a baj, a magyaroszagon nyujtott szolgaltatassal van baj, ami nincs a gepek mogott. Altalanossagban a markaval, pl. a Pana TV-vel, stb.. is ugyanez a helyzet. Mondom ezt ugy, hogy a regi futesre optimalizat klimaikat, TV-iket kifejezetten szerettem.[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Egyet nem szabad elfelejteni,fogyasztói társadalomban élünk! (tisztelet a kivételnek) de a vállalkozó célja a minél több felvett megrendelés,ugye ebből van a profit! Mikor Le van írva feketén fehéren 3+2 év garancia,ez mind szép és jó,de mikor valami probléma van, a vállalkozó nem fog abba beleinvesztálni(miért is tenné) hogy legyen elegendő alkatrész, pl termoszter kompresszor,panel,stb, mert ezen neki már nincs profit, ha van is elenyésző ahhoz a profithoz képest mikor megrendelnek tőle egy teljes telepítést! Ezáltal persze hogy meg kell rendelni kínából, vagy japánból az alkatrészt, és igen van mikor 2 nap (ez a ritkább) van mikor egy hét, de sajnos van mikor akár hónapokba is telhet,erre még rájön a megérkezett alkatrész után a szakember mikor tud kimenni,és ez lehet nagyon hosszú idő is!
Saját tapasztalatból írom mindet,hiszen aki emlékszik mi volt nálam az szégyenteljes..Itt megemlíteném a garanciális feltételeket is, ugye adott az x év garanciád, de mikor karban kell tartani mosni kell mint beltér mind kültéri egységet, fizetned kell érte,ez is egy érdekes egyébként, de nyílván ez is profit!
És most jött el az a pillanat,hogy mélyebben nem merülnék bele mert akkor ,olvashatnátok a háború és békét egy posztban
Fogyasztói társadalom,ennyi. Nem érdeke senkinek évekig jól működő árút csinálni, mert akkor nincs profit! stb....
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
lala666
őstag
De, ha csak azzal fűt valaki pont belefagy a saját lakásába annyi idő alatt. Igaz nekem a panasonic borotvához másfél év alatt sem érkezett meg a penge, pedig háromszor telefonáltuk le...
-
senior tag
válasz lala666 #70925 üzenetére
Szerencsére az eset télen történt, így ez nem okozott kellemetlenséget. De úgy is fel lehet fogni, hogy VAN alkatrész hozzá, amit lehet, hogy Japánból kell behozatni, de van. Jó esetben akár 5 év múlva is lesz. Nem tudom, más márkáknál ez hogyan, milyen gyorsan működik, ezért írtam le a saját tapasztalatomat. Az mindenesetre örvendetes, hogy nem szaroztak, csak lassan ért ide. És a régi paneleket sem kérték vissza, sőt, még küldtek 4 új motort is. Szóval ebből a szempontból jeles. A gyorsaság mondjuk nem erősségük.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy nektek mi a véleményetek az alábbi helyzetre: ugyanis rendelkezünk egy Gree Comfort X 3,5kw klímával ami szépen teszik a dolgát, eddig nem is volt vele gond a takarításon kívűl, így gondoltam hogy beruházok még egy ilyen típusra.Az árakat nézve azt látom hogy kb 240.000Ft-től lehet venni ezeket, viszont a klíma telepítő nekem azt mondta hogy kb 280-290eFt között tudja nekem hozni +70.eFt a szerelési díj. Érdemes ezt webshopból megvenni? vagy jobb maga a telepítőtől megvenni? Nem vagyok filléreskedő de azért 40-50eFt-ot azért a mi kasszánk is megérzi sőt ha van lehetőség akkor egy jobb típusra inkább beruháznék (Midea Oasis Plus 3 webes ár:kb 320Eft) Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
sz_gabor
tag
válasz TeeJay #70902 üzenetére
Valószínűleg BRP069C47 modul kell bele.
Van ahol (vagy itt) csak panel (doboz nélkül) és távirányító (minek?) és a magyar telepítési útmutató szerint is csak panel. És van ahol (vagy itt) dobozba van a panel (ráadásul ebbe a videóba dobozos verziót tesz 1:16-nál a FTXF35E-be).
A daikin weblapján sehol sem találok rá utalást, hogy a FTXF35E-be milyen wifi modul kell. A bolt szerint (ahol a légkondit veszem) jó bele a BRP069B45.
Ki igazodik itt ki. -
senior tag
Nekem tavaly volt garis ügyem a Panasonic-kal. 4 klimámhoz küldtek kültéri panelt és venti motort. Igaz, beletelt 2 hónapba, mire kihozták, de le a kalappal, a kitöltött garjegyen kívül és a klimaszerelő véleményén kívül mást nem kértek. A régi (de egyszerűen javítható) paneleket (és a hibátlan motorokat) sem kérték vissza, a 4 új motort meg csak úgy, biztos ami biztos alapon küldték.
[ Szerkesztve ]
-
Katatiki
újonc
válasz lasz10 #70916 üzenetére
Hagyjál már a kínaival, kérlek... Nem celsius alapján keresek gépet elsősorban, hanem, hogy mik a tapasztalatok, korrektség, alkatrész, stb. Igaz, előnyben részesítem a hidegebben is kitartó gépet, ez természetes. De nézd emiatt a remélhetőleg fölös igény miatt hülyének azt, akit ez érdekel. Nem azért kérdeztem itt semmit, hogy együtt kitaláljuk, milyen hideg lesz, vagy hogy melyik fajta húzott szemű mennyire hazudik...
Egyébként Lorden megosztotta velem, amit eddig legrészletesebbnek találtam, mint számok, egyenlőre még majd értelmeznem kell, de akkor is felidegesített, hogy NZ már nincs új gyártás, csak kétszer olyan drága VZ, ami már tényleg feleslegesen erős, vagy az XZ, ami meg nem annyira erős, mégis drága, így tutira AY lesz, mert az legalább drága, de még nem találtam róla csalafintaságot a pár hozzászólással ezelőtti büdös klímán kívül. És azt mondjátok, még rendesek is, plusz van csapatuk itthon. Jó lesz nekem, Köszönöm. -
lasz10
junior tag
válasz Katatiki #70914 üzenetére
"Ezért inkább azzal számolok, ami le van írva," "Én pedig nyugodtabb vagyok, ha minusz 20 van írva és nem 15." Idézet tőled.
A papír mindent kibír, főleg a kínai.
"Persze, ha te tudsz pontos számokat, kiváncsi vagyok, de nem tudsz."
Meg lehet nézni a konkrét számokat, semmit nem jelent, hogy ráírják, -20 fokig fűt, az semmit nem jelent, ha a 2500 Watt hőigényedhez képest tud ~250 Wattot -20 fokon.https://bit.ly/3UUXZYw
-
TeeJay
félisten
válasz vinczepeter2 #70908 üzenetére
Van az elpárologtató, arról a lamellákon lefolyik a víz a csepptálcába, annak bal vagy jobb oldalán van a kivezető cső lefelé és arra kötik a cseppvízcsövet.
Na most ha hasa van valahol a csőnek (gégecsövet vittek a vízszintes szakaszon nem egyenes csövet) akkor nem vagy csak lassan folyik ki a csepptálcából a víz, de láttam már olyat is hogy nem folyt ki a víz teljesen hanem a tálcában maradt mindig 2centi magasan kb.Nálad az lehet hogy már a tálca alja gombás penészes és amikor hűtesz ezt ellepi a víz, azért nem érzel semmit de ahogy leáll a hűtés és szárad ki az egész már a jó fincsi gombás penészes tálcáról is fújja a levegőt.
Nem tudom mivel volt mosva eddig de a Deep Clean-es koktéllal én még minden mocskos gépet úgy kimostam hogy patika állapotú lett.Lekapnám nálad a burkolatot és tesztelném hogy a csepptálca mennyire tud kiürülni ha beleöntök 2liter vizet
-
Katatiki
újonc
válasz lasz10 #70900 üzenetére
Azt használsz, amit akarsz, se kínaihoz, se lélegeztetőgéphez nincs közöm, nem tudom, miért írtad ezt. Nekem a Panasonic aktuális új készletével kapcsolatban indultak meg a kétségek, hogy miért szedték ki az erős és ahhoz képest olcsó gépet az újak közül és hogy válasszak e másik márkát helyette. De már kitaláltam, szóval egyáltalán nem értem a válaszod.
-
lasz10
junior tag
Igaz nem klíma, az megy 20 éve, hozzányúlás nélkül az autó Mitsubishimben, hanem a lambdaszonda tönkrement a garancia lejárta után, de a hazai Mitsubishi képviselet adott gratis egyet, azt mondták, annak nem szabadna tönkremenni 4 évesen sem.
A split klímámat meg úgy választottam, ami ~10 éve tesztgyőztes volt az Ururu Sararával, ugyanúgy 2500 euróért, csak Mitsubishi, beszámolók szerint bekapcsolták 10 éve automatára, és megy, nem büdös, nem hangos, maximum annyit hallani, hogy az érzékelő és a 4 terelőlapát surrog, ha mozgok, de ha lefekszek, akkor azok se, mert indirekt légáramlásra vannak állítva.
Persze a kiválasztás előtt a lakás minden energetikai paraméterét górcső alá kell venni, és ha a lehet, 360 fokban körbeszigetelni a házat. Mondjuk az előző klímánál én se voltam ennyire okos, így saját káromon tanultam.https://bit.ly/3UUXZYw
-
mrmft
senior tag
Ha mar bebudososott, akkor mindegy. Ki kell takaritani a csovezest, eligazitani mert eselyesen igazad van, es van pango viz a rendszerben, es ugy lesz majd jo.
-
Lorden
senior tag
válasz dredjudge84 #70909 üzenetére
Ahogy észrevettem ilyen 30-32 fokos nappaloknál, azért 20 fokra egy lakás és a klíma is több napnyi folyamatos hűtés után áll be stabilban. Bútorok, falak stb mind át van melegedve.
-
dredjudge84
őstag
Nálam szintén zenész. Néha büdös az egy hetes klíma. És egyébként nem is hűt olyan jól, 20 fokra nem tudom lenyomatni vele a hőfokot. 16 fokra állítva tud 22-re hűteni.
-
vinczepeter2
csendes tag
Ma bekapcsoltam a klímát. Korábban írtam, hogy büdös. Hűtéskor most nem volt szaga, gondoltam megoldódott. Lekapcsolás előtt ki akartam szárítani fan only móddal, aztán 10 perc múlva már fújta is a büdöset. Szóval sajnos nem oldódott meg. Arra gondolok, hogy szarul tehették fel és valahol még megül a víz. Lehet, hogy rosszindulatú feltételezés...
Nem tudom.
Egyszer már jöttek ki korábban, mert akkor 3-4 fokot fölé fűtött, alá hűtött, hangos volt illetve akkor is volt szaga. Alig akartak nekiállni, hogy semmi baja.
Majd úgy orvosolták, hogy betömték a falat rendesen és átkötötték a csöveket is, mert eredetileg a régi (másik klíma) kifolyócsövére kötötték az új klímát is. (Ergo 1 csövön folyt a kettő).
Akkor a bűzt azzal magyarázták, hogy a két klíma túl sok vizet termelt és esetleg ott pangott a csepptálcán.
De most úgy érzem még valami telepítési gond lehet.
Persze elképzelhető, hogy egy alapos tisztítás megoldja a gondot, de nem nagyon bízom már bennük. Mindenre azt mondták, hogy normális. Engem meg könnyű átverni laikusként.
Pedig nem akartam véletlenre bízni, márkaboltot kerestem a telepítéshez. -
PROTRON
addikt
válasz TeeJay #70904 üzenetére
Én nem beszarok, csak nem köttetem ki a gázkonvektorom.
Elvégre bármikor lehet valaki olyan bal...asz hogy kiüti 5-6 órára a kerületi trafóállomást én meg nem akarok megfagyni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Katatiki #70897 üzenetére
Én is ezen elvek mentén választottam Fujitsu 12 LTCA-t...megbántam...ezen a területen pont nem jó a túlméretezés, mert akkor az alapgép lesz zajosabb, mert ugye arra van szerelve hogy nagy mennyiségű hőt kell alakítani.
Az én gépem baromira hatékony, főfűtésként télen leghidegebb időszakban és kényelmes komfortos 23-24 fok szoba hőmérséklet esetén:
-egyrészről a 23 nm 4m belmagasságú szobát kifűtötte;
-másrészről a konyha + fürdő összesen 8 négyzetméteren 20 fokot tartott nyitott ajtóval;
-miközben a raktárként használt másik 9 nm szobában kikapcsoltam a gázkonvektort és ott is volt 15-18 fok--raktárnak használom, nyitott ajtóval;Mondom ezt a "szélesőségesen változó" klímaváltozásunk közepette, a leghidegebb napokra...
Persze ez társasházi lakás, mondhatnád körbe vagyok fűtve...a francokat, régi 100éves téglaház, a nagyszoba hátulsó 30 nm fala tűzfal, nincs mögötte másik épület, régi szar tégla, itt baromi sok hő távozik a régi téglákon.
A szomszédoknak konyháik vesznek körbe, ott nincs fűtésük.
Alsó szomszéd állandóan elutazik.
Felettem fűtetlen tetőtér...100 éves társasházi...képzelheted...Direkt megnéztem a leghidegebb pár órákban, 6,5 A áramterheléssel üzemelt, ami azt jelenti hogy optimum tartomány alsó szegmensében dolgozott, tehát nem hajtotta agyon magát. Ez a villanyszámlán is megmutatkozik, egyik napon se volt 20 kWh felett, ami azt jelenti hogy nem volt tartósan 1 kW teljesítmény vagy felette.
Ehhez képest ugye maximálisan 2,2kW-ot kérhet el.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
TeeJay
félisten
válasz arnyekxxx #70903 üzenetére
Amilyen gyenge telek vannak lassan bármelyik fingilingi split klíma lazán végig fűti a telet maximum 0-4fok között többet olvasztanak le meg többet fognak fogyasztani mint egy igazán fűtős gép. Itt azt kell kiszámolni legtöbb embernek hogy áramfogyasztás különbség mennyi év alatt térül meg egy 2-3x annyiba kerülő klíma esetén.
-
TeeJay
félisten
válasz Katatiki #70892 üzenetére
Nem vetted észre hogy egyik héten ilyen cikk másik héten olyan cikk van mindenhol?
Arra mennek hogy mindenki kattintson rá.
Pár hete még azt írták alig lesz tél, ma meg azt olvasom hogy visszatérhet a szibériai tél -30 fokokkal Gondolom kezdődik a gáztárolók feltöltése és be kell szaratni a népet hogy idén mind megfagyunk miközben a mostani télen jó ha 1x volt -5 fok azon kívül szinte esős őszi idő volt max... Persze tudjuk El Nino meg minden jön most meg leáll az Atlanti óceáni áramlat és nyáron 50fok télen -30 lesz de a gyakorlat meg nem ezt mutatjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.