Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz arcitec #80033 üzenetére
Másfél óra alatt cs8nalta meg most. A venti sztem fullon ment. Szinten van egy mitsu 3.5kwos a nappaliban. Ugyanolyan beallitas melett 35nmen boven hamarabb huti le a teret. A haloban dm35 a napaliban hr35 van.
En is azt hianyolom, hogy hamar lehutse.
Hogy tudom tesztelni hogy eleg hideget fuje a belteri?
Hany, fokosnak kell lennie a kifujt levegonek? -
sakal83
addikt
Sziasztok
Erdeklodnek, hogy egy 3.5 kwos Mitsubishi klima nem tudja 1 ora alatt sem 27crol 21Cra csokkkenteni a hőmérsékletet egy 13nmes szobaban automatan, akkor az lehet a klima hibája? (szigetelt ha, ma reggel)
Van vmi modszer, amivel hazilag megtudhatom h kelle klimast hivnom?
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Vsn ket Mitsubishi 3.5 kwos klimam. Nincs tapasztalatom klimak teren, de laikuskent sztem nem igazan hutenek jol. Akar huzamosabb idon keresztul mennek akar fullon is, 25c ala nem tudjak levinni a komersekletet 33nmes terekben, smelyek 15cmrel vannak szigetelve.
Hogy tufom letesztelni, hogy csak irrealisak az elvarasaim, vagy gond lehet?
A kifujt levego homersekletet hogy es mivel tudom lemerni? Milyen cucc kellene hozza?
Köszönöm
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A legkondo kondenzvize a nappalin keresztul a csatornaba lenne elvezetve.
Szükséges ilyenkor klimaszifon?
-
sakal83
addikt
válasz sakal83 #71601 üzenetére
Kicsit frissitem a kerdesemet, mert atgondoltam a fűtés kérdését.
Ti melyiket vennetek uj epitesu jo szigetelésű 35nmes nappaliba?
Elsodleges célja a hűtés. Fűtés csak akkor lenne, ha esetleg elzáródna a gáz. Viszont ebben az esetben szeretném, ha - 20Cban is tudnék 20Cot csinálni a házban.
Eddig ezeket néztem:
Daikin FTXF35C
Mitsubish msz-hr35vfVan esetleg más alternativa, illetve ezek megfelelnének a fentieknek?
Köszönöm
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ti melyiket vennetek uj epitesu 35nmes nappaliba?
Az ar ugyanaz gyakorlatilag. 230e kornyeke.
Daikin FTXF35C
Mitsubish msz-hr35vfKöszönöm
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A lenti klimak kozul melyiket vegyem?
Daikin FTXC35C / RXC35C
Daikin FTXC35D / RXC35D
Daikin FTXF35C / RXF35C
Daikin FTXF35E / RXF35E
Fujitsu ASYG12KPCE/AOYG12KPCA
Mitsubishi Electric MSZ-DW3535nm hűtésére kellene. Futesre csak vegszukseg eseten. Ami fontos a megbizhazosag es a zaj.
Illetve szerintetek mennek fel vagy le az arak a kovetkezo par honapban? Most 2021es arakon vannak.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz csubuka #68584 üzenetére
Van vmilyen frekvencia amit megmernek es azzal kompenzaljak a db-t. Kb ennyit ertettem meg belole
Ha lenne gaz biztos nem szenvednek hoszivattyuval.
A teraszhoz rakom en is adott esetben h ne legyen balhe, es hutesre nem hasznalnam, igy nyaron nem zavarna a teraszon a hang.
-
sakal83
addikt
válasz rmihaly #68574 üzenetére
Hat remélem, mert olyan helyre fogok lehet koltozni ahol mindenkinek hoszivattyuja lesz. Es hat markakepviselettel es ilyen futessel foglalkozo mernokkel beszéltem, elegge elvettek az onbizalmam, hogy kelle nekem az a kockazat amit egy ilyen sok hoszivattyuval rendelkezo lakotelep jelenthet. Jo telepitest jo márkát jo elhelyezest es adott esetben hangatlo falat es értelmes szomszedot kivantak.
Allitolag egyre tobb a problema a tegyuk a haz szomszed feloli faljahoz minel olcsobban típusú beruházói hozzaallassal. Perek sokasaga van folyamatban...
-
sakal83
addikt
Erre esetleg valaki tud valamit mondani?
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ez milyen klima?
Mitsubishi Electric MSZ-DW35
Erdemes megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Ez nem a klimas hasznarol szol szerintem hanem siman egy piactorzito ertekesitesi modell van itthon. Ha pedig torzitja a piacot az elado a vevoknek is joga van tobb info ismereteben alkudni lehet nemet is mondani.
Es kulonben is az epitoipari arak vedese a mai vilagban enyhen visszas... Bpen a szakik szep szammal 2 nap alatt keres annyi penzt mint egy tanar 1 honap alatt... Az a vakasz erre hogy ez a kapitalizmus. Akkor az arak megbeszelese is a kapitalizmus resze
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Bocsi, de az ÁFA még okés, de amíg mondjuk az LG Oled Tv ugyanannyi, max az áfakülönbség, akkor az adó- mind hivatkozás - egy bullshit. Fullon van a piac kínai illetve noname - ami csak itthon brand - készülékekkel, ahogy nézem. Teljesen laikus vagyok, nem akarok okoskodni, de ez a tapasztalatom. Valahogy az építési anyag és a lakásfelujítási eszközök mintha extraproifttal zakatolnának. Én csak nyugatot néztem, de ezek szerint keletre is olcsóbb... (és ez nem az árfolyam, mert nincs köze az összehasonlításnál)
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Koszonom a segítséget. Fujitsut vettem.
Ami vegleg eldontote:
- a Fisher nem nemzetközi csak nevleg. Kizárólag itthon találtam. Ez nekem kvazi árverés.
- Nemetorszagban sem Fisher sem a beszallitojakent emlegetett Gree nem illetve elvetve tatalhato megIlletve az a kérdésem hogy Nemetorszag es Spanyolorszagban miert olcsobbak a klimak? 😀
-
sakal83
addikt
válasz DithenS #44293 üzenetére
Mivel smucig vagyok ezert Toyotam van. Elotte Toyotam es Nissanom volt. a kovetkezo vw lesz. Hogy miert? Mert sajnos a japan kocsi a megbizhato allitas szamomra megdolt sajnos. Volt/van bajuk rendesen. Persze a tobbinek is van:) lehet tobb is de nincs tapasztalatom csak japan autoval.
Ezert is kerdeztem hogy megerie a felarat a klimanal a japan mert nem veszes az arkulonbseg. (a kocsikban 3x csereltem gyari klimat)
Koszonom a valaszokat
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Miben jobb a fujitsu? (elhiszem Nektek h jobb csak tenyleg smucig vagyok igy nagyon meg kell magam gyozni hogy ugyanolyan funkcioert miert fizetek többet. Kocsibol sem visz ra a lelek hogy ne a praktikusat vegyem sajnos... )
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ket klima kozott kell valasztanom:
-Fujitsu ASYG12KPCA 230e
-Fisher FSAI-SU-124BE3 165eA lenyeg hűtsön jol es minel halkabban beleertve a kültérit.
Nagy smucig vagyok de olyat sem akarok ami kompromisszumos nagyon.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest