Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Koszonom sracok!
Osztom a velemenyeteket, olvasgatok, nezegetem az A6000-es teszteket. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
MILC-re szeretnek valtani.
Tudnatok segiteni ebben a kerdesben? [link]
Vazak amikben gondolkodom: Oly Pen E-PL8, Pana GX8-80-800, Sony A6000.
Melyik bajonettcsaladban nagyobb "lehetoseg", melyik a sokszinubb? Szamit az elerheto obik ára is...
Elsokent kitobival kezdenem: 12-32 (Pana), 14-34 (Oly), 16-50 (Sony).
Melyiknek szebb a rajzolata, szinei?
Melyik vaznak pontosabb, gyorsabb a fokusza?
Kitobi utan fenyeros, fix obi lenne a cel, es majd "látom".
Koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Hosszas utanajarast kovetoen lelkesen vetettem bele magam a DSLR vilagaba, majd megszuletett a lanyom, es semmi idom tanulni meg gyakorolni a geppel, meg lassuk be, 1 tonna gyerekcucc cipelese mellett nem hurcolom mar a gepet is...
Es szepen visszakullognek kompaktra.De nem tudom, nem ertem, hogy manapsag semmi keletje nincs ezeknek a cuccoknak? Tehat nem birok eladni egy karcmentes, 5800 expos garis Nikont meg egy 35/f1.8-at ajandek kiegeszitokkel?
Vagy en vagyok eltajolva, vagy manapsag mar a DSLR is olyan a hobbistak koreben, mint a dizel, hogy annyira nem jo, hogy azt vegyem?Reg jartam fotos topikokban, es nem vagyom, mi a trend...
-
zolikaDB
veterán
válasz winhate #36245 üzenetére
D3300 + 18-55 nekem most elég. A képek szépek, élesek, van határ persze, de ugye sokszor adott célra veszünk obit, kompakttal meg meglövünk mindent, és igyekszünk, aztán vagy jó lesz vagy nem.
De továbbra is tartom, h egy Sony RX100 nekem kicsi, és kényelmetlen.
És azt is, h egy Canon 1200D-t lehet szidni, de a full amatőr, kezdő user nem fogja érezni annyira a különbséget a belépős vázak közt.
Max annyi, h könnyebb vele manuál-mókázni, mint Nikonnal.
Én azért vettem Nikont, mert ez van a családban. Kipróbáltam egy 50 1.8-at, de kézzel tekergetni a fókuszt nekem még most szopcsi. Kaptam kölcsönbe egy 16-85 kitobit (D7000-esé), ez tetszik. Nekem megfelel a minősége, míg ezen a szinten vagyok. És igazából pl nem érzem még, h annyira kellene a nagy átfogás. Inkább a fény 2.8-1.8... -
zolikaDB
veterán
válasz bandhajon@ #36239 üzenetére
En forditva mondanam: melyik obival keszitesz olyan kepeket, amik jobbak, mint a kitobis?
-
zolikaDB
veterán
A DCIII kepstabilizator nelkuli, az ISII meg stabilizatoros objektiv, utobbi ertelemszeruen ajanlott.
Ha bele akarsz fogni a tukros vilagba, mind igaz, amit a tobbiek irnak, de szerintem egy jo darabig ugysem a váz fog korlatozni, neked tkp mindegy, nem fogod a kulonbseget erezni.
Ha ugy erzed, gondolod, h megveszed a gepet obival, oszt jóccaka, akkor inkabb vegyel egy kompaktot netan egy Olympus EPL6-ot duplakitben ugyanennyiert, ott sokkal nagyobb atfogast kapsz a penzedert. -
zolikaDB
veterán
Ilyenkor erdemes nezelodni az obi es vaku kinalatban is, mi lesz ha alapon.
Mert tukrost kevesen vesznek ugy, h lesz ra 1 es/vagy 2 kitobi, oszt csokolom. A bovithetoseg es az objektivek miatt javithato kepminoseg (meg jopar egyeb ok) miatt veszunk DSLR-t.
A Sony nem klasszikus tukros gep, hanem SLR. Es a kukucska is egy EVF. Ezen felul egy komolyabb szolgaltataskinalattal rendelkezo belepos gep, kollegamnak van, mar lestem meg, szeretheto.
Ellenben slattyogj el a helyi MM-ba es taperolj korbe par vazat.
En nem temetnem a Canont sem, nezz szet pl indexen, h mennyi es milyen obi van hozza hasznaltan es mennyiert!
En is ilyesmi dilemmaban voltam kb, mint te, s vegul a D3300 mellett kotottem ki - es nem bantam meg. Ha osszeveted a szolgaltataskinalatat a tobbi vazeval, plusz az infrastrukturat (obik, vakuk blabla), meg az arat, rajossz, h eleg esszeru dontes. Dinamika, szenzor szinten a tobbi fole emeli, ISO-ban is siman elmehetsz tovabb, mint pl egy 1200D-vel ( persze a 12600 baromsag).
Uh hajra! -
zolikaDB
veterán
Szia!
Hosszu vivodas utan en a D3300 + 18-55 AF-P mellett dontottem.
Tul sok pozitivummal bir a tobbi vazzal szemben. Ha elkezded hasznalni, akkor meg is tapasztalod.
Sok kulonbseg nincs a D3200-hoz kepest, alulatereszto szuro hianyzik, es kepes kezelni a legujabb kitobikat, mint amit en is vettem. Ez a modell kifuto, ezert nem latsz ujat belole.
A D3300 egy nagyon jo kis kezdo vaz.
Sajnos az 1300D annyit nem fejlodott kepalkotas teren, h megerje a magasabb arat. Ettol fuggetlenul az 1200D is egy jo kis vaz, eleg konnyen kezelheto. Nagyon tetszett, de par ezerrel dragabban a Nikon a plusz tudas miatt lett nalam a befuto. Ha a Canont valasztod, IS obival vedd, vagy csak a vazat, es hasznaltan egy STM obit. -
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Lenne ket kerdesem:
- Hogyan kell elkepzelni egy Sony A5000, A5100 kezeleset a gyakorlatban? Tehat nekem fura, h MILC letere egy tarcsa sincs rajta... Ha uzemmodot akarok valtani, azt hogy kell? ISO, WB, blende, zarsebesseg...?
- Ha jol latom, ez Sony E bajonettes. Ehhez van a Sonynak es a licencmentesseg miatt par gyartonak egy sor idevalo objektivje, vagy kompatibilis mas (akar AF) obikkal? Mert azt olvasom, h a DSLR-ek A bajonettesek, tehat nem egyeznek meg, csak erzekelomeretben. (a gondolatmenet eleg hulyen hangzik) -
zolikaDB
veterán
válasz krisz12071 #35263 üzenetére
Vegyel hasznaltan Canont, Nikont, olcso obik, kiegeszitok, ha megunod, nagyot mar nem buksz rajta, fejleszteni meg tudod.
EOS 450D, 500D, 550D, 600D, 1100D, 40D, 50D illetve D40, D40x, D80, D90...[ Szerkesztve ]
-
-
zolikaDB
veterán
evo87: varok par tesztkepet
Kezdonek mennyire ajanlott elso gepnek egy 60D? Akinek volt/van, annak mik a tapasztalatai errol a masinarol?
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Victoryus94 #34675 üzenetére
Ez tuti, 27-tol januar valameddig volt ez a keszletkisopres. Bar, en nem lattam akkor ennyiert a debreceniben.
Volt D3200 18-105-el 135-ert, D3300 18-55-el 145-ert, EOS 100D, 1200D, 700D akcioban.
Szoval, a kolleganak szerencseje volt[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Victoryus94 #34669 üzenetére
Annyiért a váz van csak. A hozzászóló most keres gépet, úgy értettem, h most volt a D5200 kit 112e HUF.
Nem jól értelmeztem. -
zolikaDB
veterán
Hmm, kíváncsi lennék, h a D3300-asokat (és amikkel működik), mikortól szállítják az új objektívvel? -> [link]
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
MILC vonalon, az Olympusok, Panasonicok, Sonyk kozott milyen minoseget es poziciot kepviselnek a Canon, Nikon gepek? Gondolok itt: M3, M10, 1 J5 modellekre. (E-PL5, E-M10, A5000 es tarsai elleneben)
Koszonom[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz #40935168 #33794 üzenetére
Szerintem ez igy tokeletes! Esetleg par szo az objektivekrol johetne, h pl: belterre ilyen meg olyan fix fenyeros, portrera amolyan, tajfotozasra megint masik stb. Csak nagy vonalakban.
Netán a fontosabb jelolesek objektiveken: kepstabilizator, fokuszmotor, milyen szenzorra valo.
Ha hulyeseget irok, azt is elfogadom -
zolikaDB
veterán
válasz andris1602 #33626 üzenetére
Milyen pakkban erdemes megvenni? Illetve melyik alap kitobival? Gondolkodok rajta, h egy fix, fenyeros obi is jo lenne indulasnak. Te mit ajanlasz?
80hun: Nikon D3xxx, 5xxxx ellenében is inkabb a Pentax?[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Es ha nemcsak Nikon es Canon lehet?
Kerlek, indokold valaszod, h mi az a szempont, ami az altalad javasolt gepet az en igenyeimnek leginkabb megfelelove teszi? (elnezest az onzosegemert) Es igen, az ár valahol 130-180k kozott van, es nem 10-20k-n mulik a hosszutavu boldogsag/elegedettseg
A D3200-at azert mondtad, mert amennyivel olcsobb, annal erdemesebb már 18-105-el venni? -
zolikaDB
veterán
Köszönöm szépen, ez így zanzásítva pont elég az elmúlt pár heti kutakodásomnak.
Olvastam pár véleményt itt a topikban az 1200D-ről. Értem, és belátom, hol a helye.
Mennyire számítana egy totál kezdőnek ajánlható gépnek a jelenlegi 90k-s áráért? Talán emiatt egyből lehetne értelmes obival indítani... (illetve van-e olyasmi, ami a vázon felül 70-80k-ból kihagyhatatlan lenne? netán egy 18-55-ös kitobi és mellé valami fix nagyobb fényerejű?)
A Nikon D3300-hoz képest mik az ordító hátrányai? Ha mondjuk 18-55-ös kitobival nézzük a dolgot mindkét esetben.
Sokat használnám beltérben (család, gyerek), illetve 40%-ban kint (netán nyaralás), de nem távoli tárgyakra, és egy épkézláb videóképesség is jó lenne. Ezt úgy értem, h ne legyen ordítóan rossz.
Vagy létezik az a tézis, h egyes gépek kategórián belül kitobival jobbak, mint más gépek "ugyanolyan" paraméterű kitobival? -
zolikaDB
veterán
válasz jpeetr #33606 üzenetére
En is ebben a temaban kutakodok egy ideje:
- Nikon D3300 (a D5xxx kepminosegben nem hoz tobbet, ahogy olvasgatom/latom)
- Sony A58
- Pentax K50
- Canon 700D
Aztan ahogy en a buksimat torom, van amelyik jobban extrazott, es van amihez olcsobban jutsz objektivhez, ha a kitobis korszakot elunod (persze figyelni kell, mert pl D3300-ban nincs fokuszmotor, igy regi obik nem feltetlen lesznek jok).
Sonynal, Canonnal elofordulhat backfocus hiba.
En azon is gondolkodtam, h jo lesz egy EOS 1200D, es amennyivel olcsobb, a kulonbozetet obira koltom
De megtanulni ugyis a kitobin kezd az ember...
Nem egyszeru kerdes -
zolikaDB
veterán
A 130-180e huf kategoriaban amugy mik a leginkabb ajanlott dslr gepek kitobjektivvel ujonnan, kezdoknek? (a nikon d3300, pentax k50, sony a58 utan/mellett?)
-
zolikaDB
veterán
válasz ANDROID??? #33439 üzenetére
Mik azok a nyalánkságok, amiben a Sony jobb?
-
zolikaDB
veterán
válasz Mr.Csizmás #33424 üzenetére
Ezek új gepek arai?
-
zolikaDB
veterán
válasz MrChris #33337 üzenetére
Ertem. Melyik MILC-ek azok, amiket inkabb megeri megvenni akar kitobjektivvel, akar magaban a vazat plusz melle objektivet, a 140-170 ezres arsavban, a Sony RX100 II, Canon G7X, Nikon D3300 ellenében, ugy, h legalabb olyan jo kepessegei vannak, mint az emlitett csucskompaktoknak es dslr-nek? Es miert?
Ezekkel ugyanugy lehet pl zarido vagy blendeprioritasos uzemmodban fotozni?
Illetve adott keszulekekhez mely objektiveket erdemes kezdesnek megvenni, egy amatornek? -
zolikaDB
veterán
Udv mindenki, szep estet!
Jartam mar a kompakt topikban, jo tanacsokat kaptam. Alapvetoen abbol indultam ki, h a 10+ eves, mar nem hasznalt Canon A530-asom, es szamtalan gagyi mobil utan beruhaznek lassan olyan gepbe, ami jo ideig megorokiti a fontosabb esemenyeket nalunk: csalad, nyaralas, majdan baba stb.
Arra alapoztam, h en se nem olvasok utana, se idom, se kedvem, se tehetsegem. Jo lesz nekem egy kompakt, ha lud, legyen kover, valami csucsgep, ami bolondbiztos, es tuti kepeket keszit, nem kell allitgatni, stb.
Aztan kozben olvasgattam, Scott Kelby is elokerult...
Jelenleg ott tartok, h sehol, de valami fény kigyult... A felelmem az, h mi van, ha elsajatitom valamelyest a fotozas technikai alapjait, de az érzék, egy jo kompozicio elkeszitesehez szukseges plusz nincs meg bennem.
Nezegetem a kulonbozo gepekkel keszult kepeket, teszteket, h mibe fogjak.
Fontos lenne, h a gep jo videokat keszitsen (hang, elesseg, fokusz rendben legyen).
Szoval, ezek vannak versenyben nalam:
- Sony RX100 II, Canon G7X, Panasonic LX7
- Nikon D3300 18-55 kitobjektivvel, Pentax K-50 18-55 es 50-200 kitobjektivvel
Ezek mind 140-180e Ft kozt vannak, ennyit szannek ra. Milyen gepekkel erdemes foglalkozni ebben az arsavban?
Es felmerul a kerdes, h szerenyebb tudassal lehetne-e olyan v jobb kepeket kesziteni DSLR-el, mint egy eleg jo kompakttal??
Koszonom, aki tud segiteni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest