Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz #31733248 #49420 üzenetére
Az adapterezésre direkt nem akartam kitérni, nyilván így bármelyik rendszert fel lehet pimpelni ha akarjuk, de a lényegen ez sem változtat.
Bár ha azt nézem hogy FF üveget is bármikor felcsavarhatok, akkor nincs is nagy baj(#49421) konyi79
Az pont nem kell, de 70-200 2,8 mérsékelt áron jöhet Bár ezt párszor már végig hallgattad -
bercsi
aktív tag
válasz #31733248 #49382 üzenetére
Nem szép dolog Sony felhasználóként szembetrollkodni a márkát, de mikor megnézem ezt az oldalt akkor mindig elkap a sírógörcs.
OK, ott a Sigma sor és valószínűleg az 56f1.4-et be is szerzem, de valahogy jobban örülnék ha a Sony törődne az apsc vonallal is, nem csak az FF sorát bővítené rohamléptekben.
Bízok benne hogy lesz még üveg bőven, mert maguk az apsc vázak nekem iszonyat mód megfelelnek mind kezelésben mind fókuszsebességben, csak hát natív apsc üvegből nem olyan jó a választék mint más milc rendszerekben, szerintem. -
bercsi
aktív tag
válasz fireman123 #33708 üzenetére
Ahogy mondod. Sőt, szinte semmilyen marketingje nincs a pentaxnak
-
bercsi
aktív tag
válasz Victoryus94 #33635 üzenetére
Végülis, kérdésben a válasz
-
bercsi
aktív tag
válasz frankstork #33275 üzenetére
Eperkutyus írt jópár hozzászólást a témában (dslr kontra milc), olvassátok el. D800-ról váltott EM10-re; ha neki "megteszi" a tücsökpöcs akkor szerintem párodnak is jó lenne (feltéve ha nem csak azért ragaszkodik a tükröshöz mert berögződés a "nagy fekete fényképezőgép=profi fotós".-------> na jó, ez lehet kicsit gonosz volt )
-
bercsi
aktív tag
"Ma már az emberek többsége nem a DSLR vázakra bukik hanem a MILC gépekre."
Dehogynem! Épp tegnap voltam a hülyevagyok boltban, a fényképezőgépeknél bámészkodók 95%-a a canikon tükrösöket tapizta.
Saját fülemmel hallottam ahogy az egyik fotógráfer" mondja a másiknak az a5100-at meglátva, hogy "milyen drága ez a gagyi kompakt f.s"....
És ugye azt mondanom sem kell, hogy a nagyon nagy többség a "nagy-fekete-nehéz" tükrösöket még mindig úgy azonosítja, hogy azzal lehet profi képeket készíteni. Agyrém............. -
bercsi
aktív tag
válasz HagaNRG #31346 üzenetére
1 hét után is szeretni fogod
Nálam bizonyított a teszt alatt, amire nekem kell arra tökéletesen megfelel. Túráztunk is vele, végig a nyakamban lógott és áldottam a tervezőt hogy ilyen pehely a gép. Anyagra és kidolgozásra nekem első osztályú a kicsike.
A fogása olyan amilyen, nekem a végén ráállt a kezem. Aztán a boltban tapiztam egy M5mkII-t amin volt markolat, na az úgy brutál baba
Én dupla kittben tervezem venni, később jöhet a 45 és egy 17, vagy 20Az a6000 is nagyon pöpec gép, cimborának az van. Az evf "furcsa" pozícionálása egyáltalán nem zavaró. Nagy előnye hogy van rendes markolata, nagyon kényelmes.
Nehéz a döntés a kettő közt, bármelyiket is választja az ember szerintem nem lő mellé -
-
bercsi
aktív tag
válasz HagaNRG #30763 üzenetére
Hétvégén felmentünk Prédikálószékre csillagokat fotózni, későn értünk fel így napfelkelte lett belőle
Pár tesztkép Oly EM10 + 14-42II (plussz néhány kecskeméti előző estéről és néhány NEX5N + 35/1,8). Nem profi képek, csak mint lelkes tudatlan kezdő lőttem ezeket (A Nex-es képeket nem én lőttem). Nagyon sok potenciál van ebben a vázban érzésem szerint, sőt kollega is megerősített ebben. Pedig neki A6000 van
Egész napos használat során is kényelmes kis gép, nyakba akasztva sem terhes a cipelése. Kezelése könnyű, gyorsan be lehet állítani rajta mindent amit csak szeretnél. Az EVF és a hátsó kijelző szvsz példás, álom ezeket is használni. Mindent összevetve szerelem lett belőle, kár hogy kedden lejár az 1 hét[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
válasz ANDROID??? #30736 üzenetére
Biztos, hogy szeretni fogja
Nálam most van itt egy EM10 14-42 II-vel a próba akció keretén belül, egyszerűen imádom. Soha többé DSLR-t -
bercsi
aktív tag
Én tapiztam tegnap a58-at, a Canon 1200D-hez tudnám hasonlítani...... Játék kategória számomra. Pici a hátsó kijelzője, EVF rossz felbontású, a hozzá adott obi pedig egy műa. cső. Gondolkodtam én is rajta hogy ezt veszem de inkább nem.
Pentaxom volt, szerettem. Igazi igásló
Most az Oly felé tendálok, epl6 vagy em10 lesz a befutó. Jövő hét kedden kapom meg az em10-et egy hétre és indulhat a mindent eldöntő próba -
bercsi
aktív tag
válasz silmatauki #29913 üzenetére
Személy szerint az Epl5-el semmi bajom nem volt mikor körbetapiztam. Az 1200D-vel annál inkább. Eszméletlen gagyi műanyag az egész.. (saját vélemény)
Oly 14-42 objektívek közül melyik az ajánlott? A "II" jelölésű vagy a pancake?
-
bercsi
aktív tag
-
bercsi
aktív tag
Én is most állok gépvásárlás előtt, eddig dslr-t akartam. Aztán körbetapiztam már milcet, köztük az epl5-öt is; és rájöttem hogy kár a nagyobb és nehezebb gépet megvenni mikor ez ugyan azt tudja mint egy tükrös. Könnyebb és kompaktabb ami nekem személy szerint sokat számít.
Jó, nincs rajta kukucska de lehet nem is hiányozna nekem (gépkinövés esetén meg úgy is jönne helyette em5 v. 10). -
bercsi
aktív tag
válasz qpakcovboy #27694 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e ezeken a képeken utómunka; mindenesetre engem ez a minőség megvett kilóra. 110-ért nagyon best buy kategória ez az epl5
-
bercsi
aktív tag
válasz Ricardo128 #27349 üzenetére
Én kíváncsiságból írtam neki egy sms-t. Rögtön jött is a válasz egy visszahívós sms képében
Nem szabad vele foglalkozni. -
bercsi
aktív tag
válasz #40935168 #26926 üzenetére
Sziasztok!
Meggyőztetek, hétvégén megyek is gépet tapizni
Teljesen átlagos felhasználásra kell a gép, művészkedésre ritkán adom (adtam) a fejem. Ami kicsit specifikusabb az a tárgyfotózás, de ez sem profi szinten; csak saját szórakozásra (meg makettek fotózására, de itt kicsit más a fogadóközösség igénye).Ami engem nagyon bekavart, az a két érzékelő közti méretkülönbség. Azt gondoltam hogy a nagyobb jobb.
A keretbe az oly epl5 duplakit fér bele, esetleg egy komolyabb gép használtan. Hétvégén beugrok valami nagyobb elektronikai üzletbe és körbenézem a milceket. Ha komfortosabb és jobbnak találom mint egy belépő szintű dslr-t (canikon és pentax), akkor nincs miről beszélni.
Amúgy privátban várnám epl5 és más tulajok véleményét az általuk használt gépről, megkönnyítve a választást -
bercsi
aktív tag
válasz jjeahh #26903 üzenetére
Ez a gép nekem is mozgatja a fantáziám. Elgondolkodtató nagyon a DSLR helyett.
Egy teljesen trollmentes kérdésem lenne. M43-as rendszert használók nem kerülnek hátrányba valamilyen téren az APS-C-t használókkal szemben? Elsősorban itt a kisebb érzékelő miatt kérdezem ezt (és tényleg puszta kíváncsiságból, ilyen gép nem volt még a kezeim közt). -
bercsi
aktív tag
válasz Colonel993 #26735 üzenetére
Általánosságban úgy fogalmaznék hogy 18-135mm. Ezen belül bármelyik lehetett.
Egyébként nincs kedvenc gyutávom, mindig az adott témához igazítom -
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Lassacskán összejön a keret egy DSLR gépre, viszont bajban vagyok a választással.
Régebben Pentax K100-as gépem volt, szerettem de ezek felett eljárt az idő.
Pentax fronton a K500 és K30 jöhet szóba nálam.
Viszont jó lenne a gyors AF (mostani Pentaxok nem tudom mennyire remekelnek), ezért gondoltam megkérdezem, hogy Canon ill. Nikon vonalon milyen alternatívák lennének?
Általános dolgokra használnám a gépet, néha lenne tárgyfotózás is.
Ami fontos: gyors és pontos AF; jó obi és tartozék ellátottság, színhelyes jó minőségű képek jpeg-ben (utómunkázni nem akarok). Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Árban max 150e a határ, egyaránt érdekel használt és új is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- Lexus, Toyota topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest