Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sowi
őstag
kicsit off...akkor sem fogja erdekelni valoszinuleg, en is ismerek ilyen embereket, akik nem vennenek hasznalt cuccot semmi penzert merthogy az biztos rossz/milyenmar/stb. en meg mindig rohogok amikor feleannyiert megveszem az (alig)hasznalt obit, vazat akarmit
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Wolfy_
tag
-
td
senior tag
Köszi a tippeket!
Ahogy GZolo is mondta, a Sony-nál pl. a CA egy hátrány, amit valaki említett is a blogjában, és ezzel kapcsolatban konkrétan nem is tudom, hogy más gépek hogyan állnak vele.
A másik, ahogy néztem boltban, hogy az A200-zal 60 cm a minimális felvételi távolság (a hozzáadott obival), nem tudom, ez mennyire pontos/helyes adat. A Nikon D40-nél 10 cm, szóval most akkor azzal a Sony-val nem lehet makrózni ("alaphelyzetben")?Ami a Sony ellen szól még, az a CF kártyák ára. Egy SD/SDHC jóval olcsóbb, bár a 3 év gari a Sony mellett egy jó érv.
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Gzolo
senior tag
Ezt megerősíteni tudom, a Sony/Minolta kitobija igenis használható, a többi kitobinál nagyobb átfogása pedig egy kis plusz jóság még. Egy hibája van, széleslátón CA jelen van, szívtam is vele Ps-ben sokat.
Rendszerszinten én azt vallom, hogy bármelyiket veszi az ember, bármelyiket ugyanúgy tudja majd bővíteni. Tényleg csak a fogás, és az első benyomás a döntő, mert mindnek nagy gyári támogatása és használtpiaca van, Sony/Minoltának, Canon-nak és Nikon-nak és a többieknek is. M42-es objektíveket is korlátlanul lehet bármelyikre tenni(persze ha már vett átalakítót). Szóval semmelyikkel sem jár rosszul az illetőt, és osztom a véleményed
-
Szten Márs
nagyúr
Mint ahogy Mercutio kollega is említette, a Pentax használók valahogy nem érzik úgy, hogy szar lenne a jpg, pedig valahogy ők - mi - látják/átjuk nap, mint nap, hogy mit is tudnak ezek a gépek jpg-ben és mit RAW-ban...
Én speciel az utóbbi időben áttértem a RAW + JPG-re, szóval eléggé jól látom a különbségeket, és igen, persze, pixelszintű élességben sokkal jobbat ki lehet hozni RAW-ból, viszont azért igen nagy méretű nyomat kell, hogy észrevegyük a különbséget, a monitoron pedig pixelvadászkodni kell, amit speciel én nem tartok annyira követendő útnak, bár sokan hobbyként űzik. Mindenesetre erős croppokhoz, vagy igazán nagyméretű papírképekhez jobb RAW-ot használni emiatt, ez egyértelmű. A jpg feldolgozás színei, színdinamikája, tónusai, kontrasztja viszont példás, és RAW-ból igen sokszor igen nehezen tudok hasonlót kihozni, mint amit a K10D jpg feldolgozó algoritmusa elémtol. Márpedig ezek azok a tulajdonságok, amit az ember mérettől függetlenül jól lát, amihez nem kell A/3-as nyomat, vagy sokszoros belenagyítás a monitoron - magyarán a legtöbb felhasználásra tökéletes munkát végez a JPG készítő algoritmus, ahova meg már kevés, oda az ember, legalábbis szerintem, amúgy is RAW-ot használ.
KTTech:
De fura, én pont az olcsó továbbépítkezés miatt is használok Pentaxot[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
az olympus rendszer miatt nagyon erős érv a baromi jó zuiko obikínálat. gyakorlatilag az összes obi jó, talán két kivétellel. a 12-60 etalon, de a 11-22 és 9-18 is fantasztikus darabok.
a d90 igen jól sikerült darab. viszont a pentaxszal kicsit gondban lennék. ugyan ott is van sok régi obi, de az új kínálat nem az igazi. szerintem. a váz ára jó, de amúgy nem a kedvencem a rendszer. és hát ott is full kuka a jpg motor, ami azért nem előny.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest