Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopf
csendes tag
válasz balazs1022 #58988 üzenetére
Állókép fotózásánál működhet, azt úgy ahogy, de eddig is meg tudtam oldani szűrő nélkül is, telefonnal is. Sőt, telefonnal még jobban
Itt a fő probléma a vibrálásmentes videofelvétel készítéssel lenne, ez lenne a cél, valamint azzal, hogy nem állóképet rögzítenék, amit kb azonnal haza is vágna a magas záridő, szűrő ide vagy oda, mindegy.
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de sajnos ez nem járható út, ahogy már előtte is megemlítésre került."Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
mmdms
addikt
válasz balazs1022 #58997 üzenetére
Legkorabban holnap delelott leszek a kozelebe, a tipust sikerult leolvasnia vegre, csak egy fel delutan kellett hozza.
Sony alpha 68ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
kopf
csendes tag
válasz balazs1022 #58976 üzenetére
A szűrőt nem, nem is értem, hogyan működne.
A záridőt persze. Nagyobb záridőnél elmosódás és foltosodás, kisebbnél sűrű csíkozás, sűrűbb vibrálás jellemző.
Itt a téma vibrál, pontosabban, másodpercenként körülbelül 60-szor rajzolja tele a képernyőt sávokban. Az emberi szem nem látja ezt, de a kamera igen. Kivéve ha...
De mi az a ha?"Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
wms
senior tag
válasz balazs1022 #58775 üzenetére
Igazán nincs mit!
-
wms
senior tag
válasz balazs1022 #58773 üzenetére
Igen, ajánlott! Nagyon jó kis gép.
-
Neck
veterán
válasz balazs1022 #58714 üzenetére
Itt mind a kettő "élőkép" csak a kijelző más
Ugyanaz a focus. A szenzoron vannak a PDAF pontok, ugyanazt csinálja a gép mind a két nézetben. És nagyon gyorsan[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
HollyBoni
veterán
válasz balazs1022 #58714 üzenetére
Mivel itt nincs tükör, csak "élőkép" van, mindegy hogy a kijelzőt vagy az EVF-et kukkolod.
-
Neck
veterán
válasz balazs1022 #58710 üzenetére
Ha az 56mm APSC "rövid", a Sonyra lehet kapni 85mm f1.8-at is. Nagyon jó ár/érték arányú objektív. Igaz, full frame-re készült, de APSC gépre is ugyanúgy feltehető, és nagyon jó képe van, natív Sony autofocus, stb.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
tvamos
nagyúr
válasz balazs1022 #58703 üzenetére
Nagyon jó képek!
Lehet, megérné kipróbálnod egy eredeti Canon objektívet! (Egy boltban pl.) Az szerintem jobb kompatibilitásban, mint az olcsó kínai másolat
De ha be tudsz húzni egy A6300-at, az is pöpec!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Neck
veterán
válasz balazs1022 #58708 üzenetére
Az picit régebbi váz, hatalmas különbségek nincsenek. AF-ben egy verzióval régebbi, mint az a6100 / a6400, de szerintem a Te felhasználásodra simán jó lesz.
Sigma 56mm f1.4-et ajánlok hozzá, nyitva f1.4-es is beretva, fantasztikus képeket lehet lőni vele.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Érdemben nem tudok hozzászólni, csak a képek miatt, nagyon jók, nagyon tetszenek!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
a youngno az kínai másolata. amúgy javaslom rekeszelj párat, f4-f5.6 körül próbáld meg, ne nyitva. (tudom, ahhoz iso kell vagy fény sajnos)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #58700 üzenetére
Hoztam pár fotót, hogy miket szoktam fotózni, hátha így jobban tudnátok segíteni:
Nah most ugye, mikor szalad, akkor már nehéz befókuszálni. A legtöbb kép f1.4-el készült, és így is sokat számított, ha a feje előre vagy hátra mozgott 1-2 cm-ert.
Meg sok pénzt se szeretnék érte kiadni. Elég amatőr vagyok ezért nem szeretnék rá sokat áldozni. A jelenlegi teljes szett a 2 géppel meg vagy 8 objektívvel 100e alatt megvolt. Ebből a legdrágább tétel az a 1.8/50mm-es obi volt, amit nem is sok mindenre tudok használni. (Utóbbira rosszul emlékeztem Nem Canon, hanem Yongnou, csak előbbit akartam venni, de utóbbit találtam jó áron.Látszik mennyit használom.. )
Látom közben válaszok is érkeztek:
#58701wms:Tehát ezek szerint vázat kell elsősorban néznem. A Sony A szériánál élőkép mellett is gyors az AF? Mint egy mobiltelefonnál?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
side note: az EF 50/1,8 az egy 40 éves konstrukció, csak digitalizálták.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
wms
senior tag
Canon R50, R10, R7, Sony A6100, 6400, 6600. Mindegyiknek nagyon jó a követő fókusza, a gyerkőc és a kutyus nem akadály. Mindkét gyártónak van 50f1.8-as obija, ami szintén igen jónak mondható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest