- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Path of Exile 2
- Starfield
- Xbox Series X|S
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
Én a két saját obimat bevittem szervizbe kalibrálni, mert kellett. Egyet nem kellett, de valószínűleg azért, mert 17-40 nem zavart, azon nem tudom annyira kinyitni a rekeszt . Kölcsön obi járt nálam, az is F/B volt. Ismerősöm a karácsonyra kapott 18-35 a dokkolóval együtt vitte vissza a boltba, nem volt rá idege. Visszakapta a pénzét.
Ami azért ennél is nagyobb baj, hogy a különféle fotós bemutatókon a Canon vázakat úgy rakják ki az objektívekkel együtt, hogy azok köszönő viszonyban sincsenek egymással. Nem is értem, ilyet hogy engednek ki...(részemről meg is lett az eredménye > rendszerváltás).[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Muerte68
addikt
Nekem sem volt,ami volt de azért létező probléma-az AF-tuningos gépeknél is ott van hogy pld nem lehet csak 2 beállítást elmenteni miközben a pontos beállításhoz végig legalább 5 kellene.
Szoktam olvasni a canikon topicokat is és amit pld egy sigmával dokkolóval sportolni kell,hát inkább kihagyom.
Lehet hogy eggyik obival nincs baj de ha már a másik nem jó akkor egy af tuning nélküli gépen belövik az egyikhez,ha nem jó a másikhoz akkor így járt.
Nincs semmi bajom a tükrösökkel,sok helyen jól jönnének,de sokszor meg a méretük meg a súlyuk miatt nem
Én többet fotózom úgy hogy a méret lényeges+nem szeretem ha F/B-re van lehetőség-de sokan használják teljes teljes megelégedéssel úgyhogy nyilván mindkettőnek van létjogosultsága-egyenlőre biztosanEreshkigal-amit én láttam azok közül a Sony-é volt a legjobb utánna az Oly-é-A fuji olyan van is meg nincs is bár az újabb gépeken lehet jobb már
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
-
jjeahh
nagyúr
Úgy tűnik túl jó lett az m50, muszáj kompenzálni, a canon nem hazudtolhatja meg magát...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
80hun
addikt
Ezt a tesztet inkább linkeld be. Mert nem az AF-S-el szokott a gond lenni hanem az AF-C-vel és a Videó közbeni AF-el adapterezett obiknál.
Ezt mindig is utáltam a különböző adapterezett obitesztekben hogy AF-S-t használnak a tesztelők.
Azt mutogassák AF-C-ben mit tud és folyamatosan hogy tartja rajta a témán a fókusztHa találsz egy ilyet hogy AF-C EOS M-el EF/EF-S obival linkeld már be mert ez tényleg érdekel de nemnagyon találok
-
Muerte68
addikt
Azért a Fuji topicban van aki T2-vel futókat fényképez rendszeresen
A másik dolog amitől ismét sikerült elkanyarodni hogy kimondottan kis gépet keresett a kérdező,amit akár zsebben is tud vinni-a dslr-ek nem azok
(#45514) Econ-neked is jelzem hogy kimondottan kis gép+obi a kívánság,150-kerettel,vagyis az adapterezés nagy és nehéz obikkal nem igazán+a 6300-nagyon messze van a kerettől,de bármelyik Sony is mivel ahogy írtad az adapter 45+az "olcsó" obi 80000ft
Néha egész érdekes volna ha a hitviták helyett esetleg a kérdezőnek szólna a válasz
Olyan gépet szeretnék ami kicsi, pl. ha nyaraláskor megyünk bóklászni, akkor beférjen a zsebbe vagy kis tatyóba. De az sem lenne rossz, ha leesik a hó télen és kedvem támad éjszakai, hosszú záridős képeket készíteni havas tájról/csillagos égről akkor az új géppel is megtehessem
Olyan 150 ezernél többet nem szívesen öntenék a projektbe, mert régebben telefonnal fotóztam végig a nyaralásokat és azokat a képeket is ugyanolyan élmény visszanézni számomra.
kis emlékeztető a témáról[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Sleek
senior tag
Nagyon nézegetem a Nikon D3300 meg az 5300as gépeket .
Tényleg kis gépet szerettem volna ,hogy amikor bringázni megyek tudjak fotózni.
De egy ismerős mondta ,hogy gondoljak bele, mennyire fognám a fejem ,ha sziklán bringázáskor valami lenne a kb 150ezres géppel. Vigyem a kis zseb kompakt gépet ,azt ha az leesik, csak kb 30 ezer ft kár ér.
Ezt be kell látnom ebben igaza van.
Viszont városnézegetéskor megint a Milc lenne előnyben mert kisebb helyen elfér illetve mindig ott lehet nálam.
De sajnos mint írtam a fogásokkal nem voltam kibékülve.
Beltéri fotóknál ahol kell a vaku, ott megint csak a milcet részesítettem volna előnyben . Viszont kis vakut ami a milchez illik nem nagyon találtam.Nem gondoltam volna ilyen nehéz kérdés lesz ez.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Muerte68
addikt
ez így van rendszerben érdemes gondolkodni+egy jó obi többet számít mint egy szuper váz,emiatt is érdemes megnézni mi van hozzá
Hiába van egy vázad ha neked tetsző obi nincs hozzá.Mondjuk aki max a két kit obit veszi annak pld ugyan mindegy az van minden gyártónak
Mondjuk azért az se mindegy a váz neked mennyire komfortos kézreálló kezelhetőség stb.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Pana G széria, GH vonal használtan kiesett? + markolattal, féltokokkal és javíthatsz a fogáson. Amúgy ja, abban nagyon egyetértek, hogy hiába könnyebb egy váz, ha a fogása sz*r, akkor nehéznek érzed. Bár amikor a hátizsákban, táskában, nyakadban vagy az öveden van, akkor így is előny a kisebb súly...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
marcyman
aktív tag
Mondjuk én simán benyaltam, hogy az M5 egy könnyebb váz.
EVF-et szeretem, de igazából nem adna annyit, mint a 77D ergonómiája + obik.
Amúgy a 77D-vel még mely vázak vannak kb egy szinten más gyártóktól? Gondolok itt Nikonra, Sonyra, Pentaxra pl.jjeahh: Egyetértek, minél kisebb annál jobb... De miután az X-E1-ről leesett egy gomb a semmitől, most majdnem amondó vagyok, hogy veszek egy picit nagyobb vázat, hátha az jobban bírná a gyűrődést. (Közben meg lehet, hogy nem.)
[ Szerkesztve ]
-
marcyman
aktív tag
Ez amúgy meglepő a Canontól, okos újítás.
jjeahh: Köszi, ezek szerint legalább egy ember használja a ph fórumán.
Ebben az árszegmensben már annyi gép közül lehet válogatni, hogy tényleg nem egyszerű a választás. Eddig nekem sem volt a radaromon ez a Canon, de miután már járt jó pár gép/márka a kezemben még lehet hogy egy jó döntés lesz.A 77D is szóba jött, csak utazáshoz talán ésszerűbb a kisebb gép. Árban majdnem ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
Ezek nem normálisak szerintem
az a baj hogy az ember azt várná egy ilyen kategóriás géptől hogy tudja az időjárás állóságot-és a marketing azt sugalja hogy tudja is-utána jön a kisbetűs rész
A Sony már a telókkal is eljátszotta ezt a reklámban víz alatt halakat fotózott utána kiderült hogy nem nagyon bírja a vizet plusz be is kell dugózni a dolgokat lett is per meg kártérítés belőle
De ez nem Sony sajátosság a reklámokban olyanok mennek aminek a fele sem igaz utána meg a magyarázkodás hogy ők nem pont ezt mondtákLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rapid136
őstag
Arra jó hogy aki azt hiszi hogy a m4/3-on 1,2/100-as objektivje lesz az 1,2/50-ből, az rájöjjön hogy a mélységélességnek eszébe se jut úgy is viselkedni :-)
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
"55mm-en (azaz valójában 88mm-en)" ezt hogy kellene érteni?
Az 55m az 55mm, adott tárgytávolságnál az ehhez tartozó mélységélességet kapod. Ne keverd bele az ekvivalenciát.[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
80hun
addikt
Azért olvasd el a canon topikösszefoglalót.
Tehát a fókusztesztet ekv 88mm-en 2.65m és 4.4m között végezzük..
-
jjeahh
nagyúr
Lehet ezt fokozni . A lényeg, hogy már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a canon apsc szenzorok jobbak, csak mert nagyobbak. Igaz ez már "picit" más árkategória .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy-két fotóból nem érdemes kiindulni, főleg akkor, ha jól láthatóan elrontotta a váz a fehéregyensúlyt és egyébként is van a váznak 13 képmódja, megannyi színnel. Ezen felül pedig finomhangolható a dinamikatartomány, a fehéregyensúly, a kontraszt, a szaturáció és az élesség is.
Az egyik kedvenc tesztelőm például Canonról indult, Fujira váltott, de mivel elégedetlen volt a tájképes színeivel, a Sonynál kötött ki.
-
jjeahh
nagyúr
Az olyan tesztek, amikben a színeket próbálják összehasonlítani szvsz semmit nem érnek... ebben a témában a valós hosszú távú tapasztalat számít, szal csak akkor érzed igazán, hogy miért jó egy oly, ha évekig használtál már olyant. Illetve lehet, hogy akkor sem, mert ez is olyan mint a hifi buzulás, van aki hallja a különbséget egy normális rendszer meg egy gagyi között, de mivel nem mindenki vájtfülű, ezért a többségnek jobban tetszhet a kettőpontegy, mert az jobban adja a basszust
Dióhéjban: ha használtál oly-t, fujit hosszú távon és ráharapsz a tónusaikra, akkor menthetetlen a helyzet, többé sosem szabadulsz ezektől a márkáktól... Vagy ha mégis, akkor mindíg visszasírod majd a színeket. Ha viszont nem érzed, hogy miért jó az olympus kék meg a classic chrome, akkor tökmindegy.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin_Shield
őstag
Ha az MM nem szimpatikus mehetsz szaküzletbe is, Fotoplus, Artwork, Digifenykep, 220Volt stb. Nagyobb esélyel még a kérdéseidre is tudnak válaszolni És MM-ből sem mindegy melyik, önálló kereskedelmi egységek, nem ugyanazt tartják készleten, talán a Mammut a legjobb fotós szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest