Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
válasz zovifapp111 #80996 üzenetére
Sry, látom adatlapon ott van, azt nem csekkoltam...
Brocken 3 belefér? Szerintem jó lesz.
Hoppá, mégse.
Mugen 5 rev b, ha keretbe befér.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
nagyúr
Üdv!
Nem tudom jó helyre írok - e?!
Adott a leírásomban szereplő konfiguráció, ma este szerettem volna videót vágni és konvertálni, de 2x is 10% körül lekapcsolt a gép. Egyből hűtésre gyanakodtam. Megnéztem és Aida szerint 90fok körülre melegszik a CPU annak ellenére, hogy tavaly ősszel raktam össze, tehát a paszta sem régi. Aida stabilitás teszt is megfekteti.
Gyanakodjak mégis valami hűtés hibára, vagy a ház nem jól szellőzik? Pasztázzam újra, majd megint teszt? Esetleg ház vagy hűtő csere? (mondjuk vizesre?)Köszi és bocs ha nem ide kellett volna írni.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
chopin42
addikt
válasz zovifapp111 #80996 üzenetére
A ház típusa azért kell, hogy tudni lehessen, mekkora hűtő fér bele. Ramok pontos típusa ugyanezen okból kell.
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
8600k-ra milyen hűtőt érdemes rakni, 10-13-ig bezárólag. Az se baj ha rgb-s :-) Jól szellőző házba megy.
Köszönöm!Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
kalozhun100
őstag
Hello szerintetek miylen cpu hűtőt vegyek? Keret olyan 10-12k, mastercase pro rgbbe menne, proci az egy i5 lenne, az még kérdéses, hogy 7 vagy 8as széria. Jó lenne ha kék vagy rgb venti lenne rajta. De jó a sima is max majd veszek hozzá külön.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
koenig64
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,esélyes hogy a Brocken 3 lesz.
Üdv.
-
korren
aktív tag
válasz koenig64 #80990 üzenetére
Nekem a Mugen 5 rev. B egy R1800X-et hűt egy viszonylag kicsi (ITX) házban, itt ajánlotta Speed (R) kolléga és nagyon elégedett vagyok vele. Terhelés esetén se hangos, nagyon jó hőmérsékleten tartja a CPU-5. Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
edari
őstag
-
koenig64
csendes tag
Sziasztok!
Scythe Mugen 5 Rev B; Scythe Mugen 5 PCGH Edition és a Alpenföhn Brocken 3 között nem tudok dönteni.
Ti melyiket választanátok? A ház nagy, a magasság nem számít.
Előre is köszönöm! -
edari
őstag
Akkor a Brocken lesz, köszi a segítséget mindenkitől.
-
kolgabor86
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy core 2 quad q8200-as (lga775)- hoz keresnék csendes hűtőt, mert kezd forrófejű lenni (alap 58-60, terhelve 70-80), tisztítás megvolt, újrapasztázás minőségi mx4 pasztával történt. amit kinéztem az egy deepcool gammaxx 300, elég lenne ahhoz, hogy lehűtse? A Gammaxx-ba Külön tetszik, hogy AM4-re is felszerelhető, mert gyűjtök egy ryzen 5 2400g ravenridge cpu-ra, esetleg ha megtörténik a váltás ez elégséges lehet minimális tuningra? Ha van esetleg jobb ennél a piacon ami nem nagyobb 157 mm-nél és nem drágább 8000 ft-nál. Bocsánat, ha hosszú voltam, köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Szia,
Brocken 3 -at tudom ajánlani. (jó ár/érték arányú hűtő)
220w TDP
Én 2 db 140-es ventivel használom (egy hozzá jár) és + 1 felfogatás is a 2.-ik ventinek.
Igényes csomagolás, (BOX) tartalom (csavarhúzó, stb...)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
edari
őstag
Sziasztok
Am4-re keresek hűtőt, kiszemeltem kettőt:
Alpenföhn Brocken 3
FSP Windale 6Melyik legyen a kettő közül? Nem lenne rossz ha forgatható lenne.
2600-ra lesz. -
yorka
tag
Közben kutattam kicsit, és ezt találtam:
Deepcool Gammaxx 400 white
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt0638
tag
-
yorka
tag
Most építek új konfigot, és érdekelne, hogy a régiből tudom-e, érdemes-e hasznosítani a CM Hyper 212 hűtőt?
Ryzen 5 1600 (Gyári hűtő megvan hozzá)
Fractal Design Define Mini C TG
MSI B350M Mortar Arctic
Corsair Vengance LPX 2x8 3200 WhiteUpgrade lenne hatásfokban, zajban az 1600 gyárijához képest?
Befér ebbe a házba vajon?
Kerestem átalaktót hozzá, de nem rendelhető. Esetleg tudtok tippet adni hol keressem?
Esetleg valami szuperhalk alternatíva 10k alatt? (fehér alaplap, RAM borda, eseteg lehetne ez is fehér)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tmate89
csendes tag
Sziasztok .
Tanácsot szeretnék kérni a tapasztaltabb felhasználóktól !
Processzor hűtőt szeretnék vásárolni , lehetőleg RGB világítással felszereltet ( i5-8600K processzorhoz)
Akinek esetleg van jól bevált RGB ledes procihűtője kérem ossza meg velem tapasztalatait
Köszönöm!
Üdv,
Máté -
sztrope
tag
Sziasztok
Ryzen 5 1600 CPU hoz milyen hűtőt ajánlanátok? Sajnos a gyári hűtővel 75fokos a processzorom, ami elég sok szerintem. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Van egy AMD Phenom X4 960T CPU-m és azt szeretném kérdezni,hogy létezik-e olyan processzor hűtő ami nem áll hanem fekszik a ventilátor és megfelelő ehhez a processzorhoz?
-
-
nemethbalazs
tag
válasz blackmacs #80956 üzenetére
Ashura a legközelebbi ram slotig sem ér nálam. Magyarul 4 db. bármilyen ram elfér előtte (legalábbis a Crosshair VI Hero-ban). Egyébként 2 db. Flare X van nekem is az Ashura előtt. 8e Ft ez a hűtő, ennyiért nagyon vad, de AM4 keretet külön kell venni 1200 ft-ért hozzá.
-
blackmacs
aktív tag
válasz Apollo_21 #80958 üzenetére
Az egy Zalman Z9 Neo Plus lenne.
Egyébként egy BQ Pure Rock lett volna az első áldozat.
[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Apollo_21
addikt
válasz blackmacs #80956 üzenetére
Valszeg egymagas lehet mint azt én Vengeance RGB ram párosom...nekem a Shadow Rock 2 mellett elfértek A2-B2 felállásban. Tehát az Ashura és ez is tuti elfér...
Kérdés inkább amiről lehet csak én maradtam le..a ház...[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
blackmacs
aktív tag
válasz Apollo_21 #80954 üzenetére
Akkor mondjatok egy olyan hűtőt ami mellet gond nélkül elfér ez [link]vagy hasonló méretű memória!
Mert ahoz kur..ra nincs kedvem hogy megveszek egy hűtőt,vagy ramot,aztán meg 10 ezreket bukjak azon hogy cserélgessem mert nem férnek el egymás mellett!BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Apollo_21
addikt
válasz blackmacs #80951 üzenetére
Nemtudom mi az elképzelés..de ha egy Scythe Ashura vagy egy BQ Shadow Rock2 neked nem felel meg...inkább a játék víz, ráadásul 120as slim radival..akkor hamár ebbe lovaltad bele magad hogy "egybevíz", a 240es radival szereltet vedd arra a Ryzen-re.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
blackmacs
aktív tag
Üdv!
Belefáradtam már a procihűtő keresgélésbe,végül is találtam egy kézenfekvőbb megoldást gyakorlatilag egy komolyabb léghűtés áráért!Így nem kell azon görcsölnöm majd hogy milyen memóriát vagy procihűtőt vegyek amik elférnek egymás mellett!
Ráadásul tetszetős is meg nem hangosabb a többi hűtőnél,remélem a Ryzen5 2600-hoz bőven elég lessz!
[link]BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
draco31
veterán
Hello!
Hamarosan új gépet vásárolok.
Asrock B360M Pro4 lesz az alaplap, GTX1050Ti a VGA, i3-8100 , elég lesz a gyári fűtés egy melegebb napon neki?
Kingston HyperX FURY 2x8Gb.
Deepcool Kendomen lesz a ház.
Ha nem elég, akkor egy 10-est szánnék rá kb.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
félisten
Sziasztok!
Két procihütöt keresek két külön géphez.
1.) - AM4 - egy 65W-os Raven Ridge procit szeretnék hüteni vele passzívan.
A Raijintek Ereboss-t néztem ki, de jobban örülnék olyannak, ami az alaplap gyári cuccaira megy fel.
(sajnos nagyon macerás annak a gépnek a szétszedése ahova szánom - kicsi, zsúfolt, teljesen darabokra kellene szedni)
Esetleg egy Zalman CNPS9500 AM2 megbírkózna a feladattal venti nélkül?
Pár centivel a hütö felett van egy 5V-ról müködö 14cm venti, ami felfelé fúj.2.) - FM2 - egy 45W-os procit szeretnék nagyon halkan (alig hallgatóan) hüteni.
Itt pont olyat keresek, amihez nem kell semmi a gyári rögzítökböl, és 5-6 ezernél nem drágább - használt is jó.Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Ryzen 2600x-re szeretnék hűtőt, most 3570K-n freezer pro 13 van, de gondolom nem megy rá, ráadásul design build-et szeretnék fekete-fehérben. Nagyon tetszik a Arctic Freezer 33 eSports Edition White, aprón van is egy 10K-ért, ennél többet pont nem szánnék rá. Nem nagyon olvastam róla jókat, de ennyiért már vállalható? Rosszabb mint a 13 pro? Tuningról nem tudok nyilatkozni, még nem tervezgettem. Gondoltam más fekete bordás hűtőre amin max ventilátort cserélek, de nem nagy a választék.
-
chopin42
addikt
válasz sir0cco #80945 üzenetére
Összefoglaló:
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Egyébként melegedni fog, hogy menyire, az függ több dologtól is. Valószínű nem fog megsülni, ha erre gondolsz.
-
chopin42
addikt
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Asrock b360m pro4-i58400 a konfig.
Kell a vrm melegedéssel számolni?
Ez esetben milyen lp,topflow cpu hűtőt érdemes rá rakni?[ Szerkesztve ]
-
imroid
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlás előtt állok és proci hűtőből lenne 2 választási lehetőség. Kérdésem az lenne, hogy melyiket érné meg kinek van esetleg tapasztalatok az adott típusról. A Proci egy i7 8700k. jobban játékra lesz a gép használva.
1. Thermaltake Water 3.0 Riing RGB 2x140mm (CL-W138-PL14SW-A)
2.NZXT Kraken X52 2x120mm (RL-KRX52)
Válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz nemethbalazs #80938 üzenetére
Mugen 5 Rev.B, Brocken 3..elég lesz. Munkagépet úgysem illik kicentizett OCval hajtani.
-
vaakuum
addikt
8 cm-es méretben milyen ventit javasolnátok, aminek a házba befelé és onnan kifelé kellene mozgatni a levegőt?
Hogyan változna a javaslat, ha esetleg kiderülne, hogy csak slim venti jöhet számításba?
A méret miatt ezres fordulatszám környékében gondolkodom. Alaplapon csak 1 db 4tűs házhűtő csati van, az meg már foglalt
Kettő darabra lenne szükségem, jó lenne, ha 8eFt-ból megállna."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulnék
Egy Ryzen 2700X konfig összerakását tervezgetjük, "workstation" jellegű gépként, Agisofthoz.
Az alaplap kérdéses még, valamelyik megbízhatóbb X370 chipsetes alaplap lesz (Segítséget ehhez is elfogadok) .
A ház egy Fractal Design Define R6 lesz, eleinte 1 db, majd 2 db. videókártyával, ( A program tudja használni bizonyos számításrészekhez, jelentősen lerövidítve a munkafolyamatot), így valószínű a VGA-k is jól be fognak fűteni.
24/7-ben fog menni a gép, sokszor táveléréssel, több napos szüntelen számításokkal.
A proci amennyiben bírja húzva lenne természetesen ésszelMilyen CPU hűtőt javasoltok a gépbe? (Szeretném ha az AM4 felfogató szett gyárilag benne lenne, és a venti, vagy ventik évekig halkan elpörögnének)
Néztem párat, de bármilyen javaslatot elfogadokAmiket néztem, és elsőre szimpik, ársorrendben:
SCYTHE Mugen 5 PCGH Edition
BE QUIET! Dark Rock 4
THERMALRIGHT Le Grand Macho RT
BE QUIET! Dark Rock Pro 4
NOCTUA NH-D15 SE-AM4 (azért ez már elég drága, és csak AM4-hez jó)[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Igen, kelleni fog az új paszta, és a régit is le kell takarítani.
Nem nagy ördöngősség, én papírtörlővel szoktam a nagyját, aztán alkoholos törlővel az apraját.
Én Thermal Grizzly Hydronaut párti vagyok, de az MX4 is jó. És nem kell 4g, egy borsónyit kell rányomni kb. Van aki X-et nyom rá, van aki csíkot, ahogy tetszik, a lefogatásnál úgyis szétterül. Youtube-on sok videot találsz erről, ha izgulsz miatta.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Orgi
addikt
Sziasztok, most van egy i3-6100-em Alpenföhn Sella hűtővel, szeretnék i7-6700-re váltani, a hűtő megtartásával. Nem vagyok egy nagy szerelő, ezt is ismerősöm rakta össze több éve, de ilyenkor kéne vennem külön hűtőpasztát is és beszerelésnél letakarítani a mostanit a hűtő aljáról? Ami gyárilag volt rajta... Arctic mx-4-et néztem és gondolom nem kell rá mind a 4 gramm :-) Köszi a tippeket!
-
hegegabi80
addikt
válasz McLaca #80930 üzenetére
Szerintem el is dőlt a kérdés. Ha neked ok a 8K, biztos jobban jársz vele, hiszen rendes magas venti van rajta, ami nyilván alacsonyabb fordulaton több levegőt mozgat, mint az IS-50 15mm-es ventije.
Bár mindkettő 130W-ig ajánlott, de gondolom a BQ halkabban teszi azt.
De a hozzáértők jobban megmondják. -
McLaca
őstag
válasz hegegabi80 #80929 üzenetére
Köszi!
Viszont most dilemma van: találtam 1 éves Shadow Rock LP-t 8k-ért. Ha az a halkabb,mint az IS-50, akkor inkább azt venném. Ebben persze már a többiek tanácsát is kérem.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz hegegabi80 #80927 üzenetére
És szélzaj (kevésbé zavaró), vagy motorzaj hallatszik maximumon?
Milyenre cseréled a ventit?
A 4440 és a 8100 közt van 20W különbség TDP-ben, meg 8nm csíkszélességben, így elvileg a magasabb GHz ellenére sem fűt annyira a 8100. A cserélendő CPU egy őskövület E5400 (6w TDP ez is), stock intel hűtővel. Igazából nemigen láttam/hallottam még sosem maximumon járni, de ahogy olvasom, azóta esett a gyári intel hűtők színvonala, mérete és teljesítménye, szóval inkább nem rizikóznék, kell valami komolyabb.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
hegegabi80
addikt
válasz McLaca #80925 üzenetére
Nekem egy IS-50 hűti az i5-4440-et, amivel meg is vagyok elégedve. Max fordulaton van egy kis hangja, de számomra nem vészes. Szerintem egész jó kis hűtő, a ventije se néz ki annyira gagyinak.
De nekem van itthon másik venti, hogy majd cserélem, de eddig még nem volt rá szükség. (majd a metisben biztos).
Szokott lenni aprón is jó árasítva, így talán nem olyan nagy bukta. BQ biztosan jobb, de az majd a duplája is árban. Van/volt IS-60 is 6 hőcsővel, az a kettő között van árban.
De majd a jobban hozzá értők megmondják.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Na, újrapróbál.
1. Mennyi? valahol 6-7k körül.
2. Ház? Chieftec UC-02B Uni slim: leírás szerint max. 120mm, de inkább 90mm az, ami befér (az oldalsó venti miatt pláne, meg 140mm a ház valós külső mérete a leírása szerint meg 150).
Alul befúj egy 8cm 1500RPM (PWM-es) venti, oldalt (be) és fent (ki) fúj 1-1 120mm-es 1500-as nem PWM-es ventilátor, de 5,5V-ról járatva (12-ről a ház rácsa miatt baromi nagy a szélzaj), így túl nagy huzat nincs odabent (a rácsozat is visszafog elég sokat). Viszont az alsó és a felső - rejtett, nem látszó - rácsot tervezem kivágni a szélzaj miatt, és körkörös huzalráccsal helyettesíteni, így a huzat később jobb lesz. A táp alul-elöl van, külön nyílása van oldalt a levegő beszívásához, így a belső levegő mozgatásában nem vesz részt.
3. Alaplap? Asrock B360m PRO4
4. Processzor? i3-8100
5. Ramok? 2db Crucial 4GB 2400Mhz Ballistix Sport LT , minimál hűtőbordával (elvileg 44mm magas az egész).
6. Egyéb igények? Csönd. Kerregés, berregés, magas frekvenciás sivítás, vagy daráló hang nélkül (az utóbbi még az elvileg csendes ventilátorokra is gyakran jellemző), vagy ezekből a körülményekhez képest a lehető legkevesebb.Fenti méretek miatt torony nem jöhet szóba. Az alaplapon a CPU foglalattól nézve a 2. és 4. RAM slot az elsődleges 2 modul esetén, így az első slotra némileg rálógó borda még nem gond, mert az üres lesz. Bár ahogy néztem az ajánlottak közül, elvileg mind fordítható úgy, hogy nem lóg rá, vagy ha rá is lóg, a 44mm még talán aláfér.
Erősen gondolkodom az ID-Cooling IS-50-en az 5 cső és a direct contact miatt, de a ventilátora elég bazárinak tűnik és a max. 30dB sem túl baráti (de ha így is sokkal jobb, mint az intel stock cooler, akkor bánja a fene). Ha meg lecserélem a ventit, árban majdnem ott vagyok, mint a BQ! Shadow Rock LP, ami 6 csöves és a rács is vastagabb 10mm-rel. És amin az a purewings 2 van (csak PWM-es), amiből a házban van most 2db nem PWM-es és 6V-tól nem eget verően hangosan, de hallhatóan elkezd kerregni. Gondolom, az IS-50 bordája nem tud annyit, mint a BQ!-é, így ha kipróbálom, de nem jön be, és ventit cserélek, sem kapom ugyanazt, mint amit a BQ! tud.
Ötlet, egyéb tuti javaslat?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz Speed® #80923 üzenetére
Értem.
Még erre gondoltam [link]csak ezzel az a bajom félő hogy nem minden RAM fér el alatta az 1. slot-ban.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
blackmacs
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen hűtőt am4 foglalatra?
[link]BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
VTom
veterán
válasz Jano 87 #80919 üzenetére
Kompakt víznél mindig kockázat a pumpa, de fékni nem kell tőle. Érdemes minél több garival venni.
Arctic liquid freezer 240 best buyh ár/érték arányban, ha nem fontos a led.
A ventit kb. mindegyiken érdemes cserélni, ha a zaj is számít.Nekem ID Cooling Hunter Duetem van 2xApache black-kel, tökéletesen elégedett vagyok vele, pedig nem piskóta a konfig amit hűt.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
félisten
Sziasztok!
Egy kifejezetten halk gepen epitek.
65W-os AM4 APU (Raven Ridge) lesz a gepben.
A hazban 3db venti van, mindegyik kifejezetten lassan forog.A procihutovel az a celom, hogy a nagyon halk hutes mellett biztositsok nemi legaramlatot a RAM es a VRM-ek szamara is.
Volt korabban tobb Top Flow hutom is, de mindegyik csak a RAM-ok fele logott, a VRM-ek mindig levego nelkul maradtak.
Regebben a virag formaju hutok voltak a legjobbak e teren, de manapsag nem nagyon vannak iyenek, csak nagyon kis teljesitmennyel.
Milyen egyeb hutovel tudok rasegiteni a VRM-ek hutesere?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
- Holnap rendelem meg a Ryzen 2600X + evvel az X470-es lappal. [link]
- Hazat azert nem fixalom le ,mert most egy Zalman z11 van ,de ha nagyobb hutot ajanlotok akkor cselek hazat is.
- Arban a Noctua 15 is belefer szoval kerdesem az,hogy mit erdemes venni ra. ugy ez X-es CPU es ez az auto tunning tema nem tudom,hogy is mukodik pontosan ,hogy addig huzza ameg a huto birja stabilan tartani.Nem tudom mit ajanlotok. Mondtak compact CM vizet is ,de En nem merek venni compact vizet es 100-t nem fogok hutore kolteni.
Jelenleg a leirasban szereplo jo hutom van ,de arra nem lehet AM4-es foglalatot venni. szoval
Amikben megbizom. Noctua/Scythe/Alpenföhn esetleg Be quit! lehetoleg ezek kozul ajanljatok legyszives. 1:1:1:1 db-t ,hogy tudjak valasztani.
Koszonom szepen a segitsegeteket elore is.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
VTom
veterán
válasz Laraxior #80911 üzenetére
Én a D14-et venném. Nem hoz annyival többet a D15, amennyivel többe kerül. A D14 is bitang hűtő, tehetsz az elejére 14-es ventit, ha akarsz, és 1kg vs 1.3kg azért nem mindegy..
Hacsak nem kell a D15 a magas ramok miatt, akkor szerintem jobb választás a D14.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz CoroStar86 #80913 üzenetére
1 vs. 2 venti (felesleges 2 rá szvsz).
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Nemsokára vásárolok egy i5-8600K-t. Egy Mugen 5 PCGH Editiont néztem ki hozzá, tisztességes tuninghoz. Tud valaki mondani a sima Rev.B. és a PCGH között különbséget pro és kontra? Előre is köszönöm! -
Laraxior
titán
Mennyire van érdemleges különbség a Noctua D14 és D15 között?
70 illetve 90EUR, nem mintha olyan sokat osztana, vagy szorozna az a 20EUR, csak érdemes-e a D15-öt venni?
Illetve a C14-et néztem még, mert az talán fújja az alaplapot is.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
válasz nemethbalazs #80909 üzenetére
2017.09.22.-i vétel (nagykeres beszerzés a CPU)
Érdekes, mert nálam 4/4.1GHz OC-n (korábbi BIOS-al) pár ponttal hoz többet (C.R.) és ez a 3825MHz/2933 CL14 a legjobb érték / párosítás ami 24/7-ben használható (minden szempontból nézve) jelenlegi BIOS 1.5v felett sem viszi a 4+GHz-t (de még a 4-t sem)A Brocken 3-at merlintől szereztem be (ha jól emlékszem 15-16k volt, gyári 2 év garral) és ez jó ár/érték arány (mert jó kis hűtő) + a második venti amit külön vettem rá.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nemethbalazs
tag
válasz MaxxDamage #80908 üzenetére
Akkor szerencsém van ezek szerint a procival. Vagy a lappal. Mindenesetre hallgattam rád, es nem hajtom sem 4.0, sem 3.9 Ghz-en az 1600X-et, igy a proci altal termelt hőt megeszi reggelire az Ashura 500-as fordulaton. Egyébként érdekes hűtő, a fordulat növelésével nem lesz sokkal hűvösebb a proci, talan lassú légáramlásra lettek tervezve a lamellák? Mindegyis, fullon hajtva Agisofttal a CPU-t és a GPU-t, nem megy 64 fok fölé 24 óra alatt. Brutál hűtő amúgy is, es ha azt nézzük, hogy 8k Ft az ára, egyenesen bestbuy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nemethbalazs #80907 üzenetére
Igen, ennyi kell neki. /emlékeim szerint/
MD
-
nemethbalazs
tag
válasz MaxxDamage #80897 üzenetére
Szia! Biztos kell az 1.35 V-os feszültség a 3825 MHz-es órajelhez? Nálam 24/7-ben 3800-on fut 1.175 V-os feszültséggel egy Ryzen 1600x. IBT nem tudja fagyasztani, van hogy napokon keresztül renderel a gép, rá sem nézek. 1.15 V volt a stabil legkisebb feszültség, erre tettem még egy picit, biztos ami biztos
[ Szerkesztve ]
-
válasz Speed® #80905 üzenetére
Jogos / igaz!
A lényeg, hogy stabil 24/7 -re és a többi már mellékes... (majd ahogy mondtam, next gen.. új lap, új CPU és új hűtés is..aztán bódottá )MD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #80902 üzenetére
Talán nem a két végletben nézve lenne igazság. Az említett AIOra statikus nyomásban erős venti kell elsősorban. Nyilván erősebb lenne, mint a jelenlegi, de nem annyival szvsz, hogy megérje firtatni, ennyi erővel vehetsz erősebb procit is.
-
válasz Speed® #80900 üzenetére
Csináltam IBT High és Very High tesztet (elsőnél all venti Silent Modeba volt, Very High -nál Maximum -on)
Kell Maximum IBT teszt is, vagy látható a hiba, magas temp ? (ha van hiba)IBT High / All FAN Silent Mode
IBT Very High / All FAN Maximum Mode
Teszt lefutott, kérdés, hogy az említett vizes cuccal jobb volna a helyzet (azon a gyári ventik is le lennének cserélve extra halkra, Nanoxia Deep Silence 120mm-re)? (vagy tök felesleges a tempeket nézve?)
MD
-
McLaca
őstag
Sziasztok,
i3-8100 csendes hűtéséhez keresek megoldást a gyári helyett, mert ahogy olvasom, tud hangja lenni (elsősorban a kerregő motorzaj és a magas frekvenciás süvítés zavaró számomra). A ház egy 150mm-es slim Chieftec, és a leírása szerint max. 120mm-es hűtő fér bele, de én 140mm-t mértem kívül, és van egy oldalsó, 25mm vastag purewings2 is benne, szóval a toronyhűtők kizárva, mert 105mm (se) marad és akkor épp nem ér hozzá az oldalsó ventihez.
Szülők netezős gépébe menne, tehát OC nincs és nagyon hajtva se lenne (max. anyám facebookos flash csoda játékaival, meg apám 10-15 éves 3D-s játékaival IGP-n). Ár valahol 7.000 körül meghúzva.
Már feltúrtam a fél netet, és a topicot is, megnéztem az összes 140, 120, 92mm-es és low profile versenyzőt.
Először a Raijintek zelos volt szimpatikus a gyártó szerinti max. 20dB-es zajszint és a nagy légnyomás miatt, YT-on is halknak emlegették az intel stock coolerhez képest, de aztán olvastam itt, hogy azon valószínűleg ugyanaz a ventilátor van, mint az IDcooling IS40-en, és az nem igazán előrelépés az intel gyárihoz képest. Akkor az ID-Cooling IS50-et kezdtem nézegetni, elvileg épp befér alá a tervezett 44mm magas RAM. Viszont itt hangosabbnak írják, mint az IS40-et, ami elvileg képtelenség a nagyobb ventilátor miatt. Ugyanakkor itt a topicban írta valaki, hogy IS50-et vett és nem hangos (vajon miért nem azt írta, hogy halk? ).
Tudom, hogy a marketing osztály által megalkotott decibeleket fenntartásokkal kell kezelni, de most teljesen elbizonytalanodtam."Lehetséges még" kategória: Thermaltake Slim X3, Cooler Master GeminII M4 (de ez már drága, és a RAM is necces lehet alatta), Alpenföhn Silvretta (gyártó szerint ijesztően magas maximális zajszinttel), Alpenföhn Panorama (összefoglalóban nincs, de a topicban már volt ajánlva, webshop kommentben viszont azt írják, nem túl combos a légszállítása).
A lényeg a csönd. Ha nyáron sem megy a proci teljes terheléssel 70 fok fölé, az már jó. Egyébként a ventilátoros topicban ajánlott purewings 2 szerintem nem az igazi, 5V felett előjön egy - nem hangos, de - fura morgó-kerregő hang a motorból, és ez eléggé hallható, főleg éjszaka (anyám simán gépezik éjjel 1-2-ig az alvó apám mellett ), így ezt a CPU hűtőben is szeretném elkerülni. Szóval melyik a tuti halk(abb) megoldás?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest