Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RapUGround #1888 üzenetére
Cooler Master Hyper TX2-t vegyél. 5k és bőven jó. Esetleg AC Freezer 64 PRO-t (bár ez gyengébb 2-3fokkal mint a CM). Ezekhez nem kell kiszedni a lapot.
#nincsbennetarcsi
-
szitaati
aktív tag
Sziasztok!
Tervben van új gép vásárlása a jelenlegi házba. Egy C2D 4500 lenne, és húzni is szeretném.
Alapból arra gondoltam szerzek magamnak a feladatra egy Ninját, csak aztán ránéztem a házra, és elkezdtem agyalni... Szóval az egész ház kívül mérve 18 centi széles, a ninja meg ventivel 16... Szerintetek beférne? Fontos lenne, hogy lehetőleg minél halkabban ússzam meg a dolgot Köszi a segítséget.
Attila"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
BPFeri
senior tag
válasz gergo19 #1891 üzenetére
Daert listájához kiegészítésképpen még egy nagyon jó hűtőt ajánlok figyelmedbe !!!
....
-
BPFeri
senior tag
-
Daert
őstag
válasz gergo19 #1891 üzenetére
Hali!
Silent Knight(1-es verzió)
TT Big Typhoon 120
Sychte Ninja(rev.B)
Ezek kb hasonló árban vannak és mindegyik nagyon jó hűtő.Úgy emlékszem tesztekben jobban teljesítettek mint a Zalman 9500.
A tuningot ITT kérdezd.RapUGround: Ajánlom a fenti 3 hűtőt figyelmedbe.
Ezekhez a hűtőkhöz nagy-tágas ház is kell,érdemes vétel előtt méregetni.
[ Szerkesztve ]
-
BPFeri
senior tag
-
gergo19
aktív tag
Sziasztok van egy C2D 6750-es procim jelenleg gyári hűtővel 3200Hzen használom. Szeretnék rá egy komolyabb hűtést 10K altt! A főszempont hogy jól hűtsön hangosság nem számít. Mennyire lehet húzni egy jobb hűtővel 3800Hz lehetséges vagy az már sok? Akkor milyen hűtőt ajánlotok?
-
RapUGround
tag
Sziasztok!
Az akarom kérdezni hogy hűtési teljesítménybe melyik a jobb? A cnps7500 cu vagy a cnps8700? s939 4200+ x2 tuning hűtésének szánom. De fontos szempont hogy az alaplapot ne kelljen kiszerelni a házból, hogy a nélkül tudjam beszerelni a hűtést. Várom hozzáértők véleményét. A hűtést nem akarom 10-11 ezer forintnál drágábban kihozni. -
Qru
MODERÁTOR
CM Hyper TX. Fele annyiba kerül kb és teljesítményben veri (még ha nem is sokkal) a Silentsquaret. Szvsz jobb vétel lenne.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jozef11 #1879 üzenetére
TTS-nél lehet kapni Noiseblockert, meg YS ventiket. Nagy teljesítményűek és 40db alattiak. Utóbbi kicsit drágább (kb 1k-val) de halkabb is. Honalpján fent vannak.
#nincsbennetarcsi
-
cuko#
tag
szerintem inkább lehet egy asus silentsquare lesz 10,5k-ért (valami kontra?)
-
simi01
csendes tag
Azt a cooler master gyártja nem??
-
simi01
csendes tag
Hi all!!
Segítségre lenne szükségem :A procimra szeretnék valmi jobb hűtőt Amd A64 4400+ X2 most gyári hűtő van rajta de elég érdekessen megy zörög stb.Ajánlották az Artic-coolin freezer 64 hűtőt elfoghtaó árban(3K)?érdemes megvenni ?mennyire számít a fordulata mert a gyári 3100rpm
az arti coolig-é pedig 2500max?? -
Daert
őstag
Szia!
Szvsz. nem éri meg,még a Coolink U8-92 is elveri
A mine jó vételnek számít ha 8K körül megkapod ,de ha egy kicsit még hozzáteszel akkor Ninja ezt keresd az apróban itt a Ph-n 8.5-9K
Ezzel bármit lehűtesz.
Azért nem ártana az adatlapod kitölteni pl:konfig.(akkor tudjuk miről van szó)Gvad:a linkelt képen a gyártó egyik legjobb hűtőjét láthatod,1 hátránya van:csak 775.re jó,vagy csak AM2-re.Ez a 2 verzió létezik belőle.Ennyi pénzért újabb fejlesztésű hűtők is vannak univerzális felfogatással.
Ha már ugye megvan a hűtő és látom maradna 775-re,akkor teljesen megfelel.[ Szerkesztve ]
-
jozef11
csendes tag
Hay emberek nekem valami nagyon nagyon jó 12cm-es venti kellene majd max 40DB-es hangerővel és jó magas CFM szállítással. Mit tudtok ajánlani?
-
cuko#
tag
scythe mine, vagy scythe katana cu ? megéri a katana azt a plusz 1,5k-t?
-
Gvad
csendes tag
Prescott proci után maradt egy ilyen hűtő a fiókban:
3.2-es procira tökéletes volt.e2180-as procit,ami viszi a 3.6-ot stabilan(hűtőt sajna nem adják vele valami brutális kinézetű ) ezzel merjem 3.6-on tekerni? Vagy ez már nem lenne elég neki?
-
cuko#
tag
scythe mine-ről mi a véleményetek? (továbbra is 6750-eshez keresek )
-
Atomgeszi
nagyúr
Sztem akkor bevállalom a TX(2)-t. Azt még elválik, hogy mi lesz. RAM-ra leszek kiváncsi, arra majd próbálok valamit házilag eszkábálni(ha szükséges).
Igen, a vga piac most elég szar. Ezért akarok januárba venni gépet, addigra szerintem még elválik, hogy melyik lesz érdemes megvenni, meg az ára is jó lesz.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #1863 üzenetére
3GHz-hez elég bőven a CoolerMaster Hyper TX/TX2. (annyi a különbség hogy a kettes univerzális, jó Socket AM2-re meg Socket T-re is). Halk és pár fokkal jobb mint az AC Freezer 7 pro árban meg kb azonosak. CM Hyper teszt van itt PH!-n, olvasd el, nagyon dícsérik a srácok (nekem AC Freezerem volt anno). VGA ügyben meg várd meg a ph!-s teszeket szvsz. Egyébként én is ezen dilemmázok melyik vegyem januárban...
#nincsbennetarcsi
-
D.Csaba
tag
Sziasztok, nem találtam megfelelő topikot, ezért itt kérdezősködök.
Van valakinek tapasztalata NB hűtés ügyben? Mit érdemes venni és milyen tapasztalataitok vannak?
Előre is köszi
http://www.green6.hu
-
Mercutio_
félisten
válasz Oibacsi #1850 üzenetére
Akkor inkább Zalman 8000-es, vagy TT Blue orb II, ami ahogy nézem szintén zalmi-koppintás, azzal mi a tapasztalat (hatásfok, halkság)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Atomgeszi
nagyúr
Azt gondolom, de annak volt is hangja nem? Hány fokos volt azzal a procid?
Egyenlőre nem akarok annyit. Elég nekem, ha 3Ghz-n kihajtja a 88GT vagy HD 3870(ezek közül még mindig nem tudok dönteni... ) -et. Később még úgyis elválik. TX2es milyen hangos? A KG2 akkor elég rossz.
Félre értettél, az oldalsó lap nincs rajta. Hátul, meg felül van venti, meg alul egy a vga-nak plusz hűtősnek, ami a sínre van rakva amin elvileg csúszna az oldallap.
Mindegyik venti befelé fúj...Nem tom mit lehet csinálni. Talán a hátsó befelé a felső kifelé fújna, de akkor nem tom a vga-nak a ventijét hova, talán oda ahol a pci slotok kimennek, onnan kiszedem a sineket. De itt meg befelé vagy kifele fújjon. Na és akkor így visszatudomrakni az oldallapot.
Néztem a TT XP 120-at is az is jó féle akkor.
Na tehát akkor,Silent Knight
Árához képest viszonylag jó hűtés. Hangja nemtom. Fetet, se ramot nem hűt. Tuning esetén ehhez is kéne ram hűtő.
Hyper TX2
Olcsó, jól hűt. FET-ekhez küld friss levegőt, ramokat nem hűti. Ehhez valószínűleg(tuning esetén) kell ram hűtő
Gemini II.
Közepes ár.Teljesítménye ventilátor függő. Hogy hangja se legyen, drágán kell hozzá venni 2 ventit. Hűti a ramokat, és feteket, nagy helyet igényel
Szal ez a nagy helyzet. Legegyszerűbb ha mindegyiket ki tudnám próbálni, de csak egyet tudok venni, és azt is csak egyszer, szal jól kell döntenem, és viszonylag hosszú távon.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #1860 üzenetére
Nekem 3150MHz-en 1,4V-al is elvolt az E6300-am gyári cooler-rel. Ha nem akarsz 4GHz-et akkor elég egy CM Hyper TX2 bőven. Silent Kinght 1 és 2 között csak annyi különbség van, hogy az egyik PWM-es (a 2es) a másik meg nem. Illetve a második generációson szarabb (kisebb légszállítású viszont gyorsabban forgó) venti van. Inkább akkor már SK1- vegyél.
Ha nincs rendes hátsó szellőzés akkor meg a lapra merőlegesen fújót vegyél, ahhoz elég egy 8-as venti is. (Nekem TR XP 120 van, meg elöl-hátul egy 12-es venti hogy átszellőzön rendesen, oldalapom nekem is luk nélküli.) Most 1,296V-al 3150MHz-en 33-34foks, terhelve 62-63. Max hőfok meg 80, tehát jó távol vagyok még és az enyém nem mai hűtő és csak egy 1600rpm-es coolink venti van rajta.
#nincsbennetarcsi
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen, csak mire veszek olyan ventit, az meg darabonként 4 ezer.
Szellőzés nem nagyon adott... hátsó + fenti venti is befelé fúj oldallap nincs rajta. Előre meg nem tudoksemmit, nincs úgy kialakítva.
A proci előszörmindenképp 3ghz(később, biztos több is). és 1:1 be akarom a ramokkal.
És egy 8as visszafogott venti, az nem lenne jó a ramokhoz, elvileg annak nem sok hangja lenne...csak kérdés légszállítás...
Igen, a lovagot is néztem, abból talán meg inkább akkor már a Lovag 2-t, abba azt hiszem 12 centis venti van. Az elvileg csendesebb meg jobb is(bár ezt is csak következtetem 9<12). Bár erről nem találtam tesztet.
Most már viszont tényleg nem tudok dönteni.Bon3ss: Természetesen nem kinézet alapján néztem, csak elsőre túl sokat vártam tőle.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #1856 üzenetére
Gemin 2-t vennék és nem kéne akkor a ramokfölé aplikálnod házilag ventit. Pl így. Másik érv e mellett, hogy két leszabályozott 12-es a Geminen nem kelt akkora hangot mint egy darab gyorsabban forgó 12-es venti, hatásfokban meg ugyan ott vannak kb. Persze jó ház szellőzés nem árt minden esetben.
De még mindig kérdés mekkora tuningot akarsz? Geilem volt, 2,1V-al 900MHz-en kézmeleg volt. 2,2V-nál nem adsz többet hosszútávon akkor nem kell külön hűtés rá. Ráadásul ha oda ventit raksz akkor újabb hangforrás...
mod: esetleg egy csendes lovag is szóbajöhetne sztem ha nagyon odszkodsz a Gemin-től. Link
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Gyuri27 #1855 üzenetére
Ez igen, elég durván néz ki. De ahogy néztem tesztet. Hyper TX felett teljesít, és kb kétszer annyiba kerül. Szal ez sztem kiesik. Pedig keményen néz ki.
Talán ha rézből lenne, több esélye lenne.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez a teszt alapján , bár ha azt nézzük, hogy ezen volt a legkevesebbet forgó venti, akkor ahhoz képest jó. Nem tudom melyik kéne. Igazából csendet szeretnék jó hűtési hatásfokkal.
Akkor jól láttam, hogy a ramon van borda... E fölé sufnilag kéne aplikálni valami hűtőt? Bár ha a geminII maradna a választás, akkor elvileg az szállítana oda elég levegőt..nemtom melyik legyen.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Gyuri27
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #1853 üzenetére
Hát ha a Gemin 2 nem győzött meg akkor nem tudom mi tudna... Ninja még lehetséges alternatíva vagy Thermalirgh Ultra 120 extrem. Mekkora órajelen akarod hajtani? Ha "csak" 3GHz környékén akkor elég lenne egy CoolerMaster Hyper TX2 is...
Geil Ultrán van borda, ha ennél is jobban hűtenéd akkor aplikálni kéne egy ventit fölé. Vagy vanank kiegészítő bordák, bár elég drágák és a hatásfokuk sem vmi jó. Venitvel többet nyersz hőfokban és olcsóbb is.
#nincsbennetarcsi
-
Atomgeszi
nagyúr
Heló! Régebben írtam ide gemini II-ről, de meggondoltam magam, nem győzött meg a teljesítménye(tesztek alapján). Szal mit ajánlotok (a majd leendő) E2180asra? Tuningolva lesz. Ram hűtőre van szükség(geil ultra), és ha igen, akkor milyen?
Köszi!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Mercutio_
félisten
válasz Oibacsi #1819 üzenetére
Na, ez szívás Ajánlották a Thermaltake TR2-R1-et, de sajnos 84mm magas, nekem pedig max. 7 centi helyem van a proci és a táp között
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
cuko#
tag
helló!
szerintetek egy 6750ösre megfelel egy 'Thermaltake CL-P0370 TMG i1 LGA' ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz bogarfx #1845 üzenetére
AC Freezer és a Hyper TX között kb 3fok a különbség (van teszt róluk itt a ph!-n) a Hyper javára. Nekem volt AC Freezer, plusz egy 8-as házventi, így egy X2-es-t (két mag több hő) 2600MHz-en, 1,475V-al meghűtött. Szóval a Freezer bőven jó tuningra és halk nagyon.
#nincsbennetarcsi
-
bogarfx
aktív tag
Melyiket valasszam
Arctic Cooling Freezer 64 PRO 3900FT
Cooler Master Hyper TX AMD 5300FT
Ja es azert a cooler master nekem kicsit draga ezert lenne jo valami olcsobb es jo hutes de ha a Hyper TX sokkal jobb akkor marad az de csak ha sokkal jobb.
Ja es fontos szempont a halk mukodes es azert egy kis tuning is
Mit lehet tudni az AC hutojerol.Gondolom csendes de alkalmas egy kis tuningra is?[ Szerkesztve ]
-
bogarfx
aktív tag
Udv
Lenne egy 3700+ san diego proci ami az elozo tulajnal ment 2700mhz-en.Na most en gondoltam veszek egy Gigabyte Neon Cooler K8 PRO LED hutot es en is felhuzomvagy 2500mhz-re.Mit lehet tudni errol a hutorol?Asszem csendes de nem hut annyira jol.
Asszem az elozo tulajnak is ilyen hutoje volt es neki ment 2700mhz-en(de ez nem biztos) -
viktor82
őstag
Hello,cpu hűtőt szeretnék venni csak az a probléma,hogy MSI P35 Platinum alaplapom van circuit hűtéssel,és azt nemtudom milyen hűtő fér el a bordáktól?Egy Q6600-t szeretném hidegen tartani 3GHZ-n ,de alapon halk legyen ár nemszámit(vizhűtés nemérdekel)Valakinek ilyen lappal tapasztalata?
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
matuska
csendes tag
Thanx!
Amikor kérdeztem még 3800+ asom volt most viszont 5000+ ! Egy cooler master ck8-8jd2b-99 el hűtöm és 40 fok körül van, igaz 2800 alá nem megy fan speed... Majd újítok egy Hypert! for szívtelen sátán
Ma célzott irányított likvidálás ''feltalálója'' már megkapta a Nóbel békedíjat
-
matuska
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok x2 5000+ procihoz? Előre is elnézést kérek azoktól akiknek a lelkivilágába mászok mert nem volt időm visszaolvasni.
Köszi, Matuska
a célzott irányított likvidálás ''feltalálója'' már megkapta a Nóbel békedíjat
-
J03Y
tag
Hát nem rossz. Zalman és barátai pedig télleg csak extrém tuninghoz kellenek.
-
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a hyper TX elbír huzamos ideig egy 4gigára húzott 6850-est?
Ha nem, akkor milyen hűtőt ajánlotok? Elég lenne már az asus silent knight 2 vagy mindenképp kell az infinity? -
gps2
csendes tag
Sziasztok,
Egy P4 3.0 GHz Prescotthoz (S478) milyen hűtőt ajánlotok? Nem fogom tuningolni, viszont azt szeretném, ha minél halkabb lenne. Ja és mondjuk lehessen kapni is...
Köszi
-
Atomgeszi
nagyúr
Erről a ventiről lenne szó.
Mennyiért, és hol vetted a Te geminidet? Jah és szted ez az NZXT venti(2db) megér 3 ezret?
huhh..12 centi mélység, ezzel nem lesz gond sztem! Te mennyiért vetted Speed(R)-től a ventiket?Köszi!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
dannyl
addikt
válasz Atomgeszi #1822 üzenetére
Tökéletes választás a GeminII! Elég az 1100RPM, mert elég nagyok a lapátok a 12 cm-eseknél, szóval elég hideg levegőt szív a bordára. Hát tényleg necces a hely... ! De ha csak egy ventit raksz rá, akkor kb. nyersz 5 centit, mert mindkettő lelóg eléggé. Annak is bőven jó hűtést kell adnia. Nekem is csak azért van rajta, mert a jó öreg SpeedR ellátott 2db coolermasterrel, és elég halkak.
Ja, a mélység... a bűvös 12cm alaplaptól mérve.
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi! Ez világos, hogy rámegy két 12es venti, de nem tom elég-e a 1100RPM amin forog... Amúgy te megvagy elégedve a gemini2-vel? Mélységet azért mondanál?
Megmértem elég necces
De mind1, elvileg a racket eladom, és csak egy vinyóm lesz meg egy dvd íróm(ami a rack felett van a képen) szal elégnek kell lennie[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Heló! Tervezek új gépet venni, karácsony, karácsony után. A proci egy E2180 lesz. Erre szeretnék egy Cooler Master Gemini 2-t. Az lenne a kérdésem, bele megy-e a házamba. Ilyen házam vanKép. És lenne mégegy kérdésem: Ugye gemini2-re kéne venti. Ami ebbe a házba vannak ventik azok jó lennének rá? Elvileg 1100RPM és 12VDC 0.16A 1.92W.
Köszönöm a választ előre is![ Szerkesztve ]
-
yoid
tag
Thermaltake bigwater 745 vagy thermalright ultra 120 extreme lenne jobb a quad core yorkfieldhez + tuning?Esetleg valami mas huto kene , ami biztos 4 magos prociknak szantak?
-
Mercutio_
félisten
válasz Oibacsi #1816 üzenetére
Nem hangos, vagy nem hatékony?
Igen, elég kicsi itt látszik mennyi hely van a hűtőnek.
-
Mercutio_
félisten
Az alaplap gyárilag tud 10%-os "túlhajtást" , ennél több nem lesz, viszont a ház kicsi és nem nagyon mozog benne a levegő, tehát ha átmelegszik a passzív borda nincs ami hűtse
Bár most azon gondolkodom, hogy a videókártyán kívül a csipszet ami piszkosul termeli a hőt (Nvidia) lehet, hogy egy ati-csipszetes lapra váltással további celziuszokat lehetne csökkenteni?Oibácsi: 6 centis 3000-es fordulaton pörgő ventik, mennyyire csendesek és hatékonyak?
-
Henk
veterán
Hello.Tudnátok nekem abban segíteni,hogy milyen proci hűtő menne rá a lapomra,mert nem nagyon ismerem őket.Vettem egy gigabyte n680sli-dq6 lapot és a zalman 7700cu hűtőm nem fér rá.Részben a silentpipe chiphűtőtől és a lap alján lévő crazycool-tól sem tudom feltenni azt a műanyag keretet ami a hűtőt rögzítené.Ha valakinek ilyen lapja van vagy ismeri annyira a hűtőket,hogy tudná melyik az ami biztosan felmegy rá az légyszi írja meg.Köszi.
-
yoid
tag
Yorkfield-hez melyik huto lenne a legjobb - asus silentsquare pro vagy zalman 9700nt(szurkes-fekete) , vagy valami mas.Tuningolva lesz.
-
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
X2-es topicban kérdeztem, de aztán rájöttem, hogy itt lenne a helye ennek a kérdésnekEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mokus1
addikt
VAn egy Gemin 2-öm alapból 20fokmax 30.Passzivan is elmegy nekem ha csöndet akarok valamikor?
-
jozef11
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem Sycthe Infinity hűtőm van 3 ventivel 3260-on megy a Q6600-om megnéztem menne még akár 3,4Ghz-en is viszont akkor már kevés neki a hűtőm. Tehát kéne valami jobb léghűtő vizet nem akarok. Én a Thermaltake Ultra 120 Extreme-t néztem ki vagy van még ettől is jobb léghűtés? Előre is thanks.
-
gjon
csendes tag
Hello Fórumozók
Asus p4b socket478 alaplamon van, 1,7GHz-es Celeron processzorral. Szeretnék cpu hűtőt cserélni. Nem abból kifolyólag, hogy melegedne a proci, hanem azért mert rohadt hangos (kb. mint egy hajszárító). Szóval idegsítő. Kérdésem valószínűleg nagyon amatőr lesz: az alapokon a proci körül lévő hűtő "foglalat" szabvány méretű? Tehát, ha bemegyek egy üzletbe és veszek egy hűtőt, akkor otthon kell vajon fúrnom-faragnom, hogy bele tudjam rakni?Sötét van itt fiam Pável, világítsunk zseblámpável! | "Egykedvűen sose egyél töltött paprikát!" Konfuciusz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kircipeti #1801 üzenetére
65fok bőven jó, nem hogy még az 55. Jó választás (ezt az eredmény tükrözi a legjobban ) volt. Esetleg lehet jobban jártál volna, ha egy házventit veszel. Bár még nincs későn, mert az új hűtőn a venti fordulatszámát lecsökkented a házventivel kiegészítve maradhat a kellemes 55fok.
#nincsbennetarcsi
-
kircipeti
senior tag
Koszi a tippeket , a thermalright kiesik az ara miatt. A kis neon cooler szakasztott intel gyari borda, csak normalisabb ventivel.
A g-power lite lett volna a befuto, de vegul Alcompot vettem ra feleannyiert kb (3.8k). A proci egy D820 volt, aminek a homersekletet teljes terhelesnel 10fokkal (65->55fok) sikerult az Alcomppal csokkenteni a gyari intel hutohoz kepest, viszont hangban jelentos lett a kulonbseg. Nemtudom milyennek szamit ez az 55fok nulla hazszellozes mellett ennel a procinal, de eddig sem volt vele gond emiatt, akkor ezutan sem lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BestBuy topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Politika
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest