Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Ez itt OFF, van topicja: [Olvasnivaló]
Nem értem a kérdést, hogy 25GB vagy 50GB lemezt vegyél? Azt neked kell tudni, hogy mit akarsz kiírni rájuk. Ha csak sima adatokat, fájlokat, akkor olcsóbb a 25GB lemez, de ha gyári BD-ket akarsz archiválni (pláne 3D-seket), akkor 50GB, mivel ezek mérete általában 35GB felett van. -
gg72
veterán
Illetve ez is tudja: [link]
-
gg72
veterán
válasz
kacsa1977 #3090 üzenetére
Ez így elég merész állítás anélkül, hogy megadnád a fotrrást, ahonnan az infód van. Elég sok külföldi fórumot olvasok, de erről tőled hallok itt először...
Szerk.
Köszönjük, hát ez aztán nem bizonyíték, hogy egy webáruházban hol szerepel a termék (és éppen melyik rendszergazda milyen töketlen hibákat vét)... -
gg72
veterán
válasz
ForRedGlory #3083 üzenetére
Az utóbbi jópár hsz.-ben erről volt szó (Pioneer 209).
-
gg72
veterán
válasz
andris0103 #3067 üzenetére
-
gg72
veterán
Nem tudom mitől lenne rosszabb egy FW frissítés, pléne egy íróra. Én már hetek óta használom és semmi gondom vele. Médialejátszóknál lehet inkább olvasni olyat, hogy valamit elszúrnak egy FW-ben, de azért ott van is mit, azért egy író nem egy űrállomás bonyolultságú szerkezet.
-
gg72
veterán
válasz
szaszapi #3033 üzenetére
Changelogs
208-as széria:
- Add BD-RE TL support media (2x Writing: SONY, Ltd.)
- Adding a BD-R TL media support (4x Writing: Panasonic, Ltd.)
- Add BD-R SL support media (6x Writing: Ritek Co., Ltd.)*
- DVD + R recording performance improvement
- DVD-RAM recording operation improvement
- CD-RW operating improvements in DVD-RW recording operation improvement specific application209-es széria:
- Adding a BD-R TL media support (4x Writing: Panasonic, Ltd.)
- Add BD-RE TL support media (2x Writing: Sony Corp.)
- BD-R/RE recording operation improvement
- DVD-RW recording operation improvement -
gg72
veterán
válasz
Ereshkigal #3026 üzenetére
Az új FW-vel én eddig egyetlen lemezt írtam meg, az jobb lett, mint a korábbi FW-vel: [link]
De egy írás alapján korai lenne bármit is mondani, illetve ez a kis különbség múlhat a lemezeken is. -
gg72
veterán
Kijöttek új FW-k a Pioneer 208 és 209 szériás írókhoz:
[link] -
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz
zsozso1 #2981 üzenetére
Hát ez az összeállítás több sebből is vérzik:
- laptopról való írás kerülendő, ha lehet (annak viszonlyag szűk átviteli keresztmetszete miatt, pl. USB 2.0)
- ugyanez igaz a hálózatról töténő írásra is, túl sok a zavaró tényező, ami elronthatja az írást
Ez a kettő kombinálva pedig finoman szólva sem egy életbiztosítás... -
gg72
veterán
válasz
XIII Ramses #2942 üzenetére
Valóban, kösz, azon átsiklottam.
-
gg72
veterán
válasz
Atomantiii #2924 üzenetére
IngBurn. Csak ha gondod van vele, akkor válts Nero-ra.
-
gg72
veterán
válasz
Atomantiii #2922 üzenetére
Gratula és várjuk majd a véleményeket, 209-ese ha jól tudom, itt még senkinek sincs, de a korábbi típusok nagyon jól teljesítenek.
-
gg72
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #2915 üzenetére
Szívesen.
-
gg72
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #2913 üzenetére
nem fog elromlani hamar
Nem vagyok jövőbelátó, de a Pioneer-rok eddig általában megbízhatóak voltak és az írásminőségük is átlag feletti. -
gg72
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #2911 üzenetére
Azt már mindegyik tud és részemről ez az ajánlott most: [link]
-
gg72
veterán
válasz
XIII Ramses #2859 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
Ereshkigal #2855 üzenetére
Az S08XLT-hez volt egy, de különben nem is nagyon érzem szükségét frissítésnek, mindent szépen ír.
-
gg72
veterán
válasz
Paulo81 #2830 üzenetére
A HP BD335e egy LiteOn eHBU312 klón, itt pl. egy Liteon oldalon szerepel: [link] Itt olvastam róla: [link]
Laptop-ról sohasem fogsz olyan biztonsággal és gyorsasággal BD-t írni, mint PC-ről, legyen az író USB 3.0 portra is dugva, mert a laptop merevlemeze egyszerre szolgálja ki az írást, valamint az összes rajta futó egyéb más folyamatot is. A külső tápellátás így viszont abszolút érthető, én is olyan külső írót vennék notebook mellé.
Hidd el, mire kijönnek azok a lemezek, amiket biztonságosan lehet 6X gyorsabban írni, már más íród és géped is lesz...
-
gg72
veterán
válasz
Atomantiii #2826 üzenetére
A 209-es az újabb, így valószínűleg tovább lesz hozzá FW-frissítés, amúgy írásminőségben nincs igazán különbség köztük.
-
gg72
veterán
Ezt az LG-t már én is javasoltam, a HP amúgy meg USB 3.0 csatlakozós: [link]
Egyelőre nem derült ki számomra, hogy mit is szeretne Paulo81:
- egy megbízható (Pioneer), vagy inkább egy tesztképes (Liteon, Liteon-klón, vagy Samsung) írót?
- USB 2.0 vagy 3.0 csatlakozósat, ha utóbbit, akkor miért? -
gg72
veterán
válasz
Paulo81 #2819 üzenetére
Olvastam.
Nekem is van LC Power házam és tökéletes, 4X és 6X íráshoz is elég az USB 2.0, ha a konfigoddal amúgy minden rendben és PC-ről írsz. Ha laptopról, akkor sem az USB 2.0 a gátja a gyorsabb és biztonságosabb írásnak. Ha csak az USB 3.0 miatt vettél Delock-ot, akkor ebből szempontból fölösleges volt.
Miért lassú a sebessége a Samsung külső írónak? 4X és 6X ez is tud írni, annál gyorsabban amúgy sem szabad.
A Liteon ehbu 212/312 egyelőre sajnos sehol sem elérhető.
Vagy lemondasz a minőségellenőrzés lehetőségéről és veszel pl. egy ilyet:
[link]
[link]
Minőségi lemezekre ez is jól ír. -
gg72
veterán
válasz
Paulo81 #2817 üzenetére
Ha ennyire ragaszkodsz a minőségellenőrzős meghajtóhoz, akkor továbbra sem értem, hogy ez a párosítás miért nem jó (+ más megoldás nem is nagyon van):
[LiteOn iHBS312]
[LC Power külső ház] -
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz
AlexMercer #2763 üzenetére
Az amazon nagyon rugalmas mindenféle garanciális kérdésben, de sajnos mindent nekik kell visszaküldeni, itthon nem lehet intézni.
-
-
gg72
veterán
válasz
Intelligencs #2705 üzenetére
Szerintem fölösleges újra kírni.
-
-
gg72
veterán
válasz
Carasc0 #2688 üzenetére
Nem igazán látom értelmét a BDXL lemezeknek a mai horribilis árak mellett. Nekem Pioneer BDR-S08XLT íróm van, ami támogatja ezt a formátumot, de még nem fordult meg a fejemben, hogy vegyek is ilyen lemezt hozzá...
És mit írnál ki rá?A gyári Blu-ray filmek max. 50GB kapacitásúak.
-
gg72
veterán
válasz
Carasc0 #2684 üzenetére
Íróban mindenképpen Pioneer-t javaslok (208-as típus).
Asztali lejátszó: nekem volt Pioneer 150-esem és most van egy Samsung 6500-asom, összeségében én az utóbbit jobban szeretem:
- szinte teljes értékű médialejátszó (eddig mindent lejátszott, még hálózatról is)
- a 150-es Pioneer-nak az 50GB írott lemezekkel néha gondja akadt (szó szerint)
- 40 colos LCD TV-n nem veszek észre köztük képminőségbeli különbséget
- a Samsung iszonyú gyorsan kezeli a BD-ket (gondolom a kétmagos processzora miatt)
- megjelenésre egyértelműen a Pioneer a nyerő a klasszikus formavilágával, a Samsung egy porgyűjtő fényes fekete házat kapott, nem túl felhasználóbarát -
gg72
veterán
-
gg72
veterán
Ezt inkább itt kellene: [link]
-
gg72
veterán
válasz
Bootyhunter #2578 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
syler123 #2567 üzenetére
Hát ha többet akarsz ráírni, mint ami ráfér, akkor nem, mivel túlírni nem lehet. De ez egy elég furcsa felvetés, mert újraírható DVD-re sem tudsz többet felírni, szóval miért lenne az újraírható BD-lemez értelmetlen?
Vagy vegyél 50GB-os újraírhatót, arra minden ráfér.
Azt hitted, hogy minden BD-anyag 23.3GB-nál kisebb méretű? Hát nem igazán. -
gg72
veterán
válasz
syler123 #2508 üzenetére
DVD és BD nem ugyanaz és sajnos többen tapasztalatból írjuk, hogy BD-ben kerülni kell a Maxell lemezeket, ha ezekre írsz, nemhogy 10 év múlva nem fogod visszazénzi a filmjeidet, de gyakran ez már pár héten belül sem lesz kivitelezhető, olyan gyakori az adatvesztés ezeknél a lemezeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fűnyíró topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest