- Valorant
- PlayStation 5
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
palfitom
félisten
válasz tipuka #155348 üzenetére
Jó lesz a Hydro Pro.
De mehetne akár: System Power 9 400W CM / Pure Power 11 400W / BITFENIX Formula 450W / SEASONIC Focus Gold 450W.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ármester
válasz tipuka #155326 üzenetére
Ez így rendben van.
Lapból B450 Pro4-F, MSI B450-A Pro MAX / Gaming Plus MAX / Tomahawk MAX, esetleg Asrock Steel Legend„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz tipuka #149537 üzenetére
Jó döntés.
Ne félj tőle, egyáltalán nem a "legalja-kategória"!Shadowduet
Szívesen![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz tipuka #149529 üzenetére
szia!
Én alzáról és pcx-től szedném összealzáról: memória, ssd, vga, táp,
SSD meghajtó Patriot SSD Burst 240GB (DP810f2)
Videokártya XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition (XFX128c2)
Rendszermemória Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3000MHz CL16
PC tápegység EVGA 450 BT (EV300k6c)
100 ezer ftmaradék pcx-ről: alaplap, proci, ház, házventi:
GIGABYTE B450M DS3H
Ryzen 2600
Kolink Citadel & Egy-két darab olcsó venti: Bitfenix Spectre, Arctic P12 pl. (2 extra ventivel már 4 ventis lenne a rendszer, 3befúvó, 1 kifelé pl.)
80 240 Ft, ha kettő darab Arcic P12 PWM-t kértek (pwm elosztó meg pár száz ft-os tétel).így akár egy egész korrekt hűtés is kijönne: Gammaxx 300, ID Cooling SE 214X pl.
-
tipuka
addikt
válasz tipuka #149457 üzenetére
Kicsit kavarodtak a dolgok, mert kell ugye új monitor, 185-186k bruttóba kellene besűríteni, 1-2 ezerrel, ha több, akkor már nem jó az emberkének...
Jön alzáról egy xfx 580 8gb 55290 ft-ért, marad kb 130k-m költekezni. A többit iponról néztem, mert egy helyről akkor meglenne minden más (alzáról is jó még, ha van valami jó cucc, mert 25k felett ingyen szállítás ott)Vinyót kivettem a listáról.
Patriot Viper4 3000mhz@cl16 - 21990
Asrock b450m pro4 - 24990
Ryzen 2600 - 40890
Crucial bx500 240gb - 10290
BE QUIET! System Power 9 500W - 19590
FRACTAL DESIGN Focus G - 16990
XFX RX 580 - 55290összesen: 190030
mit olcsósítsak még rajta? elég lesz a FSP HEXA 85+ 450W? 17690Ft lenne, bár eléggé eszik az rx580.
meg gondolkodtam a THERMALTAKE Versa H18 -n, ha elférek benne a kábelezéssel meg a vga-val, amd-s gyári hűtővel. akkor szerintem rámennék, míg kapni 13 390 Ft-rt (bár 1 venti nem ártana bele előre). így oké lenne a keret is rá. igen eléggé fillérß@$zás ez, magamnak nem szórakoznék 1-2 ezer forintom. (tegnap volt persze 20k-rt ram iponon, különben minden oké lenne)
köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz tipuka #149461 üzenetére
ja igen, 8GB-s RX570-t irtal, igaz, de magas felbontasban jobb ha a szamoloegysegbol is tobb van
a ketto kozott altalaban egy 8-10fps szokott lenni fHD felbontasban azonos mennyisegu VRAM-nal es videobeallitasok mellett
az lehet az is, amire szukseg lehet fps game kozben, hogy ne kohhintsen be
35k-ert 570, 40k-ert 580-k vannak, 50k-ert 590 is van garival, az meg ujabb +8-10fps szokott lenni a 580-hoz kepest is.... szoval a 570 57k-ert szerintem nem egy kifejezetten nagy vetel, hiaba uj, ha kell monitor is, es nincs tobb lovetta a 200k-nal, akkor tuti megneznem a hasznaltakat ismonitorbol vmi fullHD 1080p HDMI, DP csatist IPS kijelzoset kene mar venni
27" Philips IPS kijelzos van ujan 50k alatt is HDMI es DP csatival
vagy ha karcos a budget, akkor 24" AOC 36k IPS kijelzosen szinten HDMI, DP csatival
annal kisebbet meg mar nem kene venni ujan
DSUB is van rajtuk, de a dVGA-n olyan kimenet mar tuti nem leszATX-s haz szerintem jo lesz, de en sprolnek rajta a monitorert
egy sima egyszeru 2.0-s USBhub-t meg szamolj bele, de az nem egy osszeg igazabol, de az alap bill-egér-kékfog stb USB-s cuccoknak pont tokre eleg egyetlen USB bemenet is megosztva is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
szerintem dVGA-t vegyetek bele egy hasznalt RX580-8GB-t 45k korul innen az aprorol
RX570-4GB pont nem az a zsuga, ami er meg 57k-t meganalog DSUB kimenet viszont a 3-4 evnel ujabb gamer zsugakon eleve nincs
meg DVI-DSUB atalakitoval SEM mukodik, mert a DVI is mar csakis digitalis jelet ad ki, az analog resze mar kukazodott
nem csak a AMD RX...-ken van igy, hanem az ekvivalens nVidia-kon is... marmint azokon, ami lehet gamerkedni ismert ilyen kotlabb GT1030-n meg lehet van analog DSUB is, de azzal meg a game nem fog menni
mondjuk ezert sem ertem ki milyen indittatasbol vesz/vett meg ujan ~30eves DSUB csatis monitort az utobbi 6-8evben is mar, amikor a DVI is 20+ eves ami helyette jott ki, es a HDMI is van mar 15+...
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Paxker315
addikt
szia!
Lap-proci-RAM rendben. Ahol modositanek:
- HDD: Toshiba P300 ~ kb. 2 ezer Ft-tal olcsobb, bar, hangosabb, mint a Purple [link]
- Tapegyseg: 2019 vegen ne vegyünk Hyper S-t. Helyette: FSP Hexa 85+ 450w, BeQuiet! System Power 9 450w, Evga BT450 kifejezetten jobb ar:ertek aranyuak, de, ma meg (ejfelig) SeaSonic Focus Plus Gold 450w is kijon alzarol ilyen arban (az FSP Hexa85 meg 13ezer korulre).
- Haz: mATX lapnak felesleges ekkora batar. Kolink Citadel, Thermaltake Versa H18 kifejezetten tetszetos, kedvezo aru mikroATX-ek. 1-2 extra hazventit erdemes lehet beszerezni (kolinkhez ketto, tt-hez egy darabot kapsz gyarilag, en szerintem 2 befuvo elore& 1 kifele szallito hatulra nem art ezeknek a komponenseknek!) -
Ármester
válasz tipuka #142908 üzenetére
(#142908) tipuka
Szia!amdrewards oldal szerint Júni 8.-ig, és Július 8.-ig lehet beváltani a kódokat.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz tipuka #139914 üzenetére
(#139914) tipuka
Szívesen. Meglepően közel van a legolcsóbb 2070-ekhez az a Gaming, de azoknál meg jobb„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz tipuka #139910 üzenetére
(#139910) tipuka
Szia!Egészen jó. Táp is rendben van.
De ha kattogsz rajta, nyugodtan mehet 1-el nagyobb is:
FSP Hexa 85+ 450W/550W (80+ Bronze) / Hyper 500W (80+) / Hydro Bronze 500W (80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+), Félmoduláris,) / Raider II 450W (80+ Silver) / Hexa 85+ 450W (80+ Bronze), Chieftec Force 400W (80+ Bronze) / Eco Series 400W/500W (80+ Bronze, 400W-os változaton nincs PCI-e!!), Corsair CX450M (80+ Bronz, Félmoduláris), Seasonic S12II 430W / 520W (80+ Bronz), Bitfenix Formula 450W (80+ Gold), Be Quiet! Pure Power 11 400W (BN292, 80+ Gold) ~14-20kVGA: 580 8Gb?
XFX 580 8Gb + 2 játék ~72k"(ezt tuti nem mondja vissza már senki)"
Ha mégis, akkor többet nem segítünk[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz tipuka #139849 üzenetére
Igazából zsákutca. 13k-ért is. Akkor tudnám elképzelni, ha van otthon lecsúsztatós 6/7. generációs procid és vásárlás nélkül bele tudnád csattintani. Tulajdonképpen a 2 magos Pentiumokon kívül nincs bele jó áron processzor, még használtan sem. Ha a 40ezren nyitó i3-8100 lenyomta volna a használt i5-6500-at 20k szintre, akkor megfontolandó lenne, de ezeket még ma is 35-40ezerért hirdetik...
ATX méret főleg indokolatlan ilyen felhasználásra.
-
Ármester
válasz tipuka #139849 üzenetére
(#139849) tipuka
Mi most vettünk egy kis netezős PC-t anyumnak szintén, 200Ge, 2*4Gb Viper4, 120Gb SSD. Villámgyors, egy ideig elég lesz. Ha meg fogy a procierő később, akkor könnyedén fejleszthető.Szóval én is 200Ge-re szavazok.
Ettől függetlenül tőlem mehet a H270 lap is, de ahhoz apróról célszerű vadászni egy G4560-at.
[ Szerkesztve ]
-
-
palfitom
félisten
válasz tipuka #138587 üzenetére
Szia!
Rendben van.
Ha belefér, akkor én is inkább 2200G-t vennék.
-
Ármester
válasz tipuka #134706 üzenetére
(#134706) tipuka
Szia!Nagyjából jó lesz szerintem. BIOS frissítés nem kell, jól tudod. VGA-ból meg ahogy mondta palfitom, 2 ventis picit jobb.
Többi cucc milyen lesz mellette? Táp? SSD van?[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz tipuka #134706 üzenetére
Szia!
Lap + proci, OK.
Ram: ne sajnálj pár ezer Ft-ot a magasabb órajelűekre, 3000 - 3200 MHz mehet.
VGA: inkább valami 2 ventiset vennék, pl. Alzán és Emagon is akciós, 220V és Aqua. De a legjobb lenne alig használtat az apróról, olcsóbban.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
deja vu
addikt
válasz tipuka #113230 üzenetére
GW2765HT néven keresd, ugyan az.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
KAMELOT
titán
válasz tipuka #64680 üzenetére
Alaplap: H87
Processor: i5-4440 LeC kollégától
VGA: használtan egy HD7870 2GB garanciával
HDD: WD 1TB Caviar Black 5 év garanciával vagy olcsóbban Seagate Barracuda ST1000VX000, 1TB, 7200, SATA III, 64MB (SV35.5 Series) 3 év garanciával.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
válasz tipuka #64640 üzenetére
Ahogy látom szeretitek a Green-t! Mindenképpen! Ismerőstől vettem, mert megvette és sosem használta, szóval saját akaratomból a boltba tuti, Blue-t, vagy Toshiba-t vettem volna... Megkérem, hogy cserének ne ezt adják még a gariztatás előtt.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
stafff71
tag
válasz tipuka #55474 üzenetére
Köszönöm a választ!
Felmerült bennem egy kérdés, ha 3GB-os kártyát vennék, először is ehhez a confighoz van-e értelme, másodszor melyik lenne a legolcsóbb.
Ha nem, akkor marad amit először javasoltál.
Bármelyiket is veszem, beszereléshez van-e valami iránymutatás, vagy leírás, nehogy valami szarvas hibát vétsek ami sokba fájna. -
-
J00hnny
aktív tag
válasz tipuka #51958 üzenetére
Márpedig ennyi ez. Most megtekintettem a két szememmel a raktárban. Én bontottam ki a dobozt
Holnap kiszedik belőle a HDD-t. (Arra nincs szükségem, egyébként gyárilag 1x 750GB WD van benne) Kipróbálhatom, tesztelhetem egy hétig, garancia az nincs. Remélem tényleg annyira jó ez a nekemBekapcsoltam, de ez a kék ház világítás elég gagyi volt nekem, hogy lehet ezt majd kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
nagyúr
válasz tipuka #50880 üzenetére
Köszönöm
Még szerencse, hogy benéztem ide, mert egy ismerősöm jó ráfaragott volna, ha megveszi az összerakott gépet
Ezt nézte ki, mert nem járatos a témában, de szerencsére rákérdezett és mondtam neki, hogy eszébe ne jusson megvenni, mert túl sok a homályos rész a konfigban (milyen 500W-os táp, milyen GTX 560, pontosan melyik HyperX, ráadásul turbó órajel van feltüntetve, ami elég félrevezető...)
Mondtam, hogy várjon, körbekérdezek. MegérteSzerk.: közben láttam a hirdetésben is ott van a 650 vs. 660 összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tipuka #50079 üzenetére
A DX-nél figyelembe kell venni azt is, hogy PCIe x1 -es slottal rendelkezik. Tehát ilyen kicsi rövid slot kell neki az alaplapon. A VGA karik pedig általában 2 helyet is elfoglalnak.
Mondjuk a Z87PRO-n 3 is van az első PCIe slot mellett, meg mögötte is. Az utolsóban biztosan elfér, lehet még a 2.-ban is. A VGA kari háta mögött nem tudom, ugyanúgy ahogy a VOND által írt alaplapon sem. Lehet beleakadna a Matterhorn-ba.
[ Szerkesztve ]
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz tipuka #46943 üzenetére
Tudtommal nem nálatok,hanem nálam volt az alaplap,megpróbáltam leírni a tapasztalataimat róla,de annyira önfejű és erőszakos emberek vannak,hogy csak fúják a magukét és kitalálnak mindent.
Volt már merevlemez,satakábel,operácios rendszer,bios reset,káros program,nem telepítettem újra,stb.stb.... Kitaláltak már mindent az égvilágon,csak hogy megmentsék az Asus márkát. DE itt nem a márkáról van szó,hanem pont egy olyan példányról amit kifogtam,selejt volt,nehezen reagált a saját gépre is,1 percet kellet várnom míg megnyitott egy jpg-t vagy egy videót,vagy megnyitottam mondjuk a vezérlőpultot,windows lassú betöltése csak egy a sok közül. Szó nincs bios cseréről,ilyen dolgokhoz semmi köze,egyszerűen rossz volt a lap,ennyi és kész. Nyilvánvalóan ezt észre is vették a szervizesek,mivel nem is cserélhetnek hibátlan alkatrészt. 10 éve lassan ott dolgoznak,ne nézzétek már őket avagy engem hülyének,ne gyerekeskedjünk már ennyire emberek.
Mostanra semmilyen probléma nincs az új lappal,megfelel a régi bios,megfelel a merevlemezem,megfelel a satakábelem és megfelel az operácios rendszerem is amit használok. A gép stabil,mindenre normálisan és gyorsan reagál,a rendszer is feláll 3-4mp. Dobjuk a témát mert rengeteg az OFF és kérlek titeket,hogy adjuk meg egymásnak a kellő tiszteletet,akkor viszonozva is van,tudtommal senkit sem bántottam meg,kivétel mikor megvédem magam és vissza rúgom a labdát.
Szép estét mindenkinek!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz tipuka #46410 üzenetére
Ha előlről megfújja őket egy 20 cm-es venti, akkor nem fogják egymást melegíteni.
40-45 fokig a WD vinyók nem érzékenyek, a ventid meg 40 fok alatt fogja tartani őket.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
-
gyvince
senior tag
válasz tipuka #45491 üzenetére
szia köszönöm a válaszod
háát igazából 2-3 évre tervezem de tudom hogy így is úgy is hozzá kell majd nyúlnom ha tartani akarom a lépést a játékokkal.
de épp ez a célom hogy egy stabil gépet rakjak össze azért ne keljen hozzá nyúlnom ha el romlik benne valamimég azt is szeretném kérdezni hogy ér e plusz 30ezer forintott a HD7970....mert én 7950-et néztem bele...
és persze konvertálni videót vágni nem fogok..nem szoktam zene hallgatás youtube de ez alap dolog ezt a gépet játékra szeretném kizárólag és legalább 1 évig vigyen mindent stabilan FHD-ba....3D-t nem tervezem és két videó kártyát sem..nem látom értelmétvinyóba meg fogadom amit írtál azt teszem bele SSD meg valszeg egy Samsung 840
még annyi hogy procira a ezek a Corsair H100i meg H80i jobbak mint egy jó léghűtés??
gép ház meg Zalman Z11 lesz mert nagyon meg tetszett
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
afterbit
csendes tag
válasz tipuka #45491 üzenetére
ott a pont. de ahogy te is írtad, ez szigorúan játék terén igaz. csak az az igazság, hogy egy egy renderelés nem mindegy, mert egy kisebb processzor hiába hajtja ki a hiiper szuper videókártyá, ha nem csak az a cél. Tehát ha az én szemszögemet nézzük, akkor amire kell a gép nekem: 3d-s tervezés (na ez is egy memória és procizabáló dolog), renderelés gyorsan menjen, és nem mellesleg, ha ez mind teljesül, akkor ewgy remek vga-t a maradék pénzből, amin elég jól elfutnak a játékok.
Remélem érthető voltam, amit írtál abból sokat tanultam, de remélem megérted én hogy miért mondom mindig azt, hogy erős CPU, amit a videókártya nem is használ ki.. -
afterbit
csendes tag
válasz tipuka #45474 üzenetére
Nem akarok AMD fanatikus lenni, sőt nem is vagyok az, eddig többször dolgoztam intellel, mint amd-vel.
Az én meglátásom szerint egy fx 8320 jobban megéri, mint az i5, mert tudásban az i5 (elfelejtettem melyik verziója) picit erősebb mind az amd, de ha tuningolni akar az ember, amd-ből szorzózármentesség van ebben a kategóriában, így el lehet vele érni egész jó kis teljesítményeket, de a lényeg a lényeg, kb egyforma erejű Amd fx 8320 és i5 között az árnál van 10k, ami nem biztos hogy megér annyit.Illetve ahogy még látom én, az amd a foglalatokkal nem annyira "szórakozik" mint az intel, mivel mikor még egy új procit raksz egy amd-s lapkába, addig az intel már nagy valószínűséggel nem is gyárt olyat, így akkor cserélni kell alaplapot+processzort
Ha tévedtem valaki javítson ki, mert közel sem biztos amit írok, ez egy szubjektív meglátás
-
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #44984 üzenetére
Mindenki elfogadja, nincs vele probléma. Én 1x kaptam ilyen számlát, könyvelő mondta,hogy küldjem át neki emailben és megoldotta.
De ez lehet,hogy sima áfás számla, csak tényleg ki kell nyomtatni. Meglátod, ha megkapod. Vagy kérdezz rá náluk!
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tranceplanet
addikt
válasz tipuka #44974 üzenetére
Igazad lehet! Azért biztos, ami biztos alapon odaírom, hogy ÁFÁ-s számlát kérek. Gondolom sokan rendelnek vállalkozóként is, biztos megvan erre náluk a papírforma. Csak én "nézek, mint kezdő buzi a gőzfürdőben".
-------------------------------------------------------------
(#44975) WP14Az az igazság, ha kicsi a keret és nem lesz később fejlesztés, ez esetben AMD APU a legjobb választás. Nem mellesleg tehet mellé dVGA-t is, ha nem is üzemel a dual graphics, akkor is. Elvégre X4 750K mellé is ajánlunk még 7790-et is. A8 pedik közel van 750K-hoz teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Buci21
addikt
válasz tipuka #44828 üzenetére
kisebb tuning? nonK-s procival az nagyon kis tuning lesz csak... Szerintem simán csapass ennyi pénzből egy Z87 Pro3 lapot, ez kb 6 rugó pluszban, és egy i5 4670K-t, ami 58 rugó, azaz plusz 12k. összesen a vége 18-al lenne így több, kicsit kicsúsznál, de s 1150 fejleszthetőbb marad, mint megvenni a s1155 utolsó generációját.
-
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #44675 üzenetére
i5-4570 leírása, pcx:
"Gyártó: Intel
Foglalat típusa: S1150
Kiszerelés: Dobozos
Magszám: 4 db
Valós frekvencia: 3200 MHz
Szorzó: 32 x
L1 Cache: 512 kB
L2 Cache: 6144 kB
Egyéb képességek: Technológia: 22nm"
DOBOZOS, honnan veszitek,hogy OEM?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Bogyi007
veterán
válasz tipuka #44679 üzenetére
Pcx-nél a saját konfig vásárlásomnál csak azok voltak Oem kiszerelésben amikhez oda is volt írva hogy abban kapható.
A "tosziboszi" és az Lg dvd író volt ilyen...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
totog
tag
válasz tipuka #44669 üzenetére
Igen igen, 4570 lesz. Az viszont nem pcx, mert ott az nem dobozos, mashol 49k-ert mar dobozos is van.
Vga: alapvetoen szeretnek egy jot, egyszer kell beruhazni ra, de van aki szerint a +1gb nem sokat ad, es feleslegesen viszont nem akarok kolteni. (Felesleges ertsd: mar nem olyan jo ar/ertek aranyu upgrade.) Gtazni nem szoktam, inkabb fps-ek.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
totog
tag
válasz tipuka #44659 üzenetére
Szerintem maradok a Kingston SSD-nél.
VGA esetén nehéz a döntés, főleg mert nem igazán értek hozzá. . Ati oldalon 7790 és 7850 között vacillálok. Árban a 2 GB-os 7790 és 1 GB-os 7850 között nincs sok különbség (MSI-s 7850-es már 44k, 3 év garival). Megéri +5k-ért egy 2 gb-os 7850-eset venni?
Néztem a 660-asat is, valamiért GPU-ban AMD párti vagyok, az az érzésem hogy a 7850 jó lesz nekem, húzni egyelőre nem tervezem. Megéri +5k-ért egy 2 gb-os 660-asat venni?Jelenleg így áll a dolog:
Ház: Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház 8,084
Táp: FSP Raider 550W tápegység 15,441
Lap: Asrock B85M PRO4 alaplap 19,366
CPU: Intel Core i5 2.9 GHz dobozos Socket 1150 i5-4570S /BX80646I54570S/ 46,890
RAM: Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1BK2/8 memória 18,265
VGA: MSI Radeon R7850-1GD5/OC 1GB GDDR5 PCIExpress 43,790
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 15,217
SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 23,011
+1: Delock 18178 gumi védőkeret 515
Szum: 190,579Még nézek más boltokat, hátha találok jobb ajánlatot, ez most pcx+aqua.
Itt most vinyó és ház kivételével minden minimum 36 hó gari.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44347 üzenetére
Jut eszembe az USB-s gondodra Usb kivezetés.
Ezekkel együtt (2db-al 4USB 2.0 + a házad előlapján 2db USB2 port) 10db USB2 port 2db USB3 és az előlapon további 2db USB3 ha vásárolsz pl. Sharkoon USB 3.0 Frontpanel B -t. Szóval összesen 14db USB port .....
Bár halkan megjegyzem személy szerint ezeket az olcsósított tuninglapokat nem igazán preferálom.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44344 üzenetére
"Akkor, ha emelni is akarok, még, ha csak egy kicsit a az i5 3470-es órajelén (4-500mhz-t) akkor mindenféleképpen a z77-es lapot kell vennem?" Igen! Kb. így (a zöld mező a H77,B75,.... a lila pedig a Z77, Z68,P67):
(#44345) baluka6
Benéztem ... este van .... Nem kicsi baki pont 11K-s!
De LeC nél megoldható majdnem annyiért.(#44343) SambadiKota
Szívesen!
De ahogy baluka6 rávezetett az Intel CPU árát erősen elnéztem ... Bocs!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44323 üzenetére
Hát én használom a Virtut nekem nincs vele gondom bár azért csodát ne várj tőle.
Sokan panaszkodnak rá hogy játékok alatt nem igazán hozza az elvártakat , sőt inkább instabilitást okoz.
Persze ez függ az adott játéktól , hardverektől ..... végül is "csak" egy szoftver.
"Sokat jelent egy érthető, teljes körű válasz," Akkor megemlítem az ASRock Z77 Pro3 -at is az I5 minimális tuningjához. Bár nem hiszem hogy a teljesítmény optimalizált "S" -es CPU-t tuningolni szeretnéd. Miért a kis fogyasztású CPU?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44288 üzenetére
Szívesen!
A 2db natív SATA3 port a H77-es lapoknál elérhető ....
20K környékén pl.: ASRock H77 Pro4-M , MSI H77MA-G43 ATX méretben ASRock H77 Pro4/MVP .
Az ASRock lapok 2db natív SATA3 porttal és 2db ASMedia-s SATA3 port.
"amúgy ez a Virtu MVP nem csak a prociba integrált vga-t hajtja meg annyira?" Ez nem egy tuningprogram. Hanem lehetővé teszi a dVGA és az iGPU együttes használatát. LucidLogix Virtu MVP[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44277 üzenetére
Szívesen!
"Ha később 1 hangkártyát akarok venni az alaplapba (csak 1 olcsóbb kategóriásat) az befolyásolja méretileg vagy másban? " Max. a VGA hűtését akadályozza valamennyire.
A B75 Pro3 és a B75 Pro3 M között durván 1K van ha biztos bővítenék talán az ATX méretű B75 Pro3 kézenfekvőbb. Pár ATX-es lap emelkedő ársorrendben:
"ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül (már 20K felett).
Asus P8B75-V nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott (már 20K felett)."(#44279) bombibmw
Értem hogy ajánlottabb az XFX -ben lévő venti ~4-5K-val drágább ..... sok fórumtársnak a 15K is sok nem hogy a 19K ....Bazinga!
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz tipuka #44197 üzenetére
6 éve még a Kingstonnál is híresebb és jobb ramokat gyártott.
Egyáltalán nem noname, hanem az egyik legnevesebb RAM gyártó.RAM csip gyártóból pedig a Hynix a csúcs.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Rendszergazda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GAMER PC ELADÓ! I7-8700K/Zotac 3070 Ti/32GB RAM/Aorus 370Z 7/1200W táp/500GB SSD +1TB HDD
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra. I7 9700 / RTX 2070S / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Mac Mini M2 - 16GB RAM - 256GB SSD - Apple Care: 2026.09.26.
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM