-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz fenergie84 #179019 üzenetére
fenergie84Szia,
Jót pakoltál össze, mehet. (tápegységből mehet gyengébb is, még 400-450W is bőven túlméretezett)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz fenergie84 #178980 üzenetére
fenergie84Szia,
Keretösszeg nélkül nem készítünk ajánlást, mert más sokszor "megszívtuk" ("jajj, nem ennyire gondoltam" / "ez sok nekem", stb).
A kérdezőnek tudnia kell, hogy meddig ér a takarója![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ármester
válasz fenergie84 #166719 üzenetére
#166719 fenergie84
Szia!Ha valami alap játék is cél, akkor mindenképp AMD felé nézelődj, de csodát azért ne várj, FC-6-ot pl nem nagyon fogja vinni, ahogy már említették.
Alaplap: Gigabyte B550M DS3H / Asrock B550 Phantom Gaming 4 ~35-38k
CPU: Ryzen 5 4650G / 5600G ~82-96k
+CPU hűtő (OEM procikhoz nem jár) ID-Cooling SE-224XT Basic ~7-8k
Ram: 2*8GB Patriot Viper 4, G.Skill Aegis, Kingston Fury ~22-25k
Össz: 146-167k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
codec
senior tag
válasz fenergie84 #166719 üzenetére
FC5 gt1030-as vga-val is max 35-40 fps fhd-n, a 6-hoz már 1050ti kell ugyanehhez.
1030-at nagy jóindulattal megközelítő integrált vga az a vega amd vonalon. Ha nem muszáj nem erőltetném a csak integráltat játékra. Ha használt is játszik, ott több lehetőséged lenne, de csak integrálttal, megakad a történet.(Bár azt is megértem, ha nem rajongasz a mostani használt vga minőség-ár felhozatalért, emiatt passzolod a használt VGA-t)Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
MZsoltee
veterán
válasz fenergie84 #136808 üzenetére
Csere egy i7-re a jelenlegi konfigba és egy 1070/1070TI vagy Vega56/64 +2*4GB ram.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
dannyl
addikt
válasz fenergie84 #113672 üzenetére
Ha te rakod össze a gépet, akkor csinálhatod azt is, mint amit én csináltam, hogy 3 helyről raktam össze a gépet. Megnéztem mi-hol-mennyi, aztán ahol nagy volt (pár ezres) az árkülönbség, az olcsóbbnál vettem. Azt hiszem Ipon, PCX, Rufusz volt a három bolt.
-
dannyl
addikt
válasz fenergie84 #113670 üzenetére
Ugyan ezeket összerakva VGA nélkül (mert pont 470 nincs nekik) PCX-en. 132,5k. Ha 71-ért megveszed máshol a VGA-t, akkor 203,5k-ra jön ki úgy, hogy kicseréltem az SSD-t HDD-re (1TB EZEX). De nem javasolt pont az űrsebességre növelőt kihagyni (SSD). Inkább akkor Gianni-tól, vagy LeC-től vásárolj, csak a procin fogsz 4k-t rögtön. A többin nem számoltam ki, de szerintem meglenne az SSD közeli árrés. Vagy Most vedd SSD-vel HDD nélkül (PCX 132k + 71k VGA)), aztán majd a következő fizuból kispórolod azt a 13k-t.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz fenergie84 #113618 üzenetére
Aqua mai árak:
CPU: Intel Core i5-6500 dobozos - 61,2k
MB: MSI B150M BAZOOKA alaplap 22,5k
RAM: 8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston memória CL15 10,6k
GPU: XFX AMD RX 470 Black Edition 4GB GDDR5 Videókártya 71k [link]
SSD: 120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury meghajtó 14,3k
HÁZ: Cooler Master N300 13,6k
PSU: FSP Hexa+ 400W 13,8k
Össz: 207 ezerEz nagyon jó gép, sajnos ha faragok a VGA-n akkor sokkal gyengébb kártya jön csak ki. Az RX470 pici tuningal az RX480, GTX1060 nyakában lohol. Majd kéne bele egy 1tb WD blue EZEX merevlemez.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Revoltek
aktív tag
válasz fenergie84 #91449 üzenetére
Ezen torony van. Maradnék a TT márka mellett, mert bejött ez a Hamburg is.
-
Doblós
aktív tag
válasz fenergie84 #91130 üzenetére
Rendben van,megfogadom a tanácsodat.Köszönöm
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Doblós
aktív tag
válasz fenergie84 #91127 üzenetére
Köszönöm a tanácsot,H97 vagy inkább z97 legyen a chipset?
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Zsivaagoo
őstag
válasz fenergie84 #91071 üzenetére
iArena le tudja adni a ráírt teljesítmény 80%-át és baromi jó a szekunder köri védelme --- ergo ha villámcsapás van a közelben megvédi a gépet, max eldurran a primer köre.
Tapasztalatból írom, nem mese. Az iArena az első táp, amire már nem köpködök. Persze a CTG sorozat jobb, sokkal.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Clam
csendes tag
válasz fenergie84 #90772 üzenetére
Köszönöm! Úgy vagyok vele, hogy legyen inkáb kicsit drágább és jó, mint hogy egy olcsóbb vásárlását megbánjam.
Champ1on
Köszi! Szerintem innen is fogom majd megvenni! -
Dusee
őstag
válasz fenergie84 #90755 üzenetére
Értem, az tényleg nem lenne hátrány, ha nem egyből húzni kéne procit, hogy jó legyen.
(#90756) Zsivaagoo: Nem rosszak, árban is elég barátságosak. Tudom, hogy jó lenne rájuk más hűtő, de egyelőre a gyári is megtenné, aztán majd idővel. Köszi
(#90757) membrandj: Házat tényleg kifelejtettem, bocsi. CM 690 (még az 1. verzió), tele ventilátorokkal. A táp ~5 év körül járhat, problémát még nem tapasztaltam vele, ventilátora ~2 éve lett cserélve (meg ne kérdezd milyen típusra, de magas a légszállítása az tuti, anno körüljártam a témát). Ebből a szempontból is jobb lenne az Intel, kevesebbet eszik mint az AMD (bár a 9850BE-nek is 125W a TDP-je, és az is megy), viszont azt néztem, hogy az új alaplapoknak 8pines táp csatija van, az én tápomnak viszont csak 4pines. Olyankor mi a helyzet?
Asrock lapokról egyébként mi a vélemény? Egyik ismerősömnek az van (AM3+, pontos típust nem tudok), Ő nagyon szidja, sok baja volt vele, bár most egy béta BIOS nagyjából megoldotta a problémái nagy részét.Illetve SSD-ből milyet érdemes mostanában venni? 250GB körülit mennyiért vesztegetnek? illetve mennyire gyilkolja őket, ha mondjuk arra van 1-2 játék telepítve (mondjuk GTA5)?
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz fenergie84 #90755 üzenetére
"az FX alá drága lap kell + drága hűtő " Ezt a baromságot tessék már elfelejteni!
Mitől drága egy 24K-s tuninglap? Mitől drága egy 12K-s univerzális hűtő, ami tuningban is jól teljesít? Miért baj az, ha egy tuningprocit tuningol az ember?
Tudsz ezekre a kérdésekre válaszolni, vagy csak "elméleti ember" vagy. Aki még nem látott közelről sem AMD procit.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
SpZ
senior tag
válasz fenergie84 #90742 üzenetére
ASUS H97-PLUS a másik alternativa, pár ezressel dobná meg csak a végösszeget. Ott lenne ilyen probléma?
-
törölt tag
válasz fenergie84 #90734 üzenetére
Köszi, ennek még akkor utánajárok.
-
addikt
válasz fenergie84 #90736 üzenetére
Véletlenül nincs proci limited? Valaki írta, hogy neki 4570 már kevés volt 290X-hez GTA5-ben...
-
hakydakillah
senior tag
válasz fenergie84 #90389 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Meg szeretném kérdezni, hogy elegendő megállni egy 250ezret érő konfig mellett, vagy érdemes +100ért elmenni Core I7, 16GB + erősebb graf irányába?
Mennyire jók most ezek az árak? Érdemesebb bevállalni, hogy tovább tartson, vagy felesleges beruházás? -
kervantas
aktív tag
válasz fenergie84 #90416 üzenetére
Már mindegy. Még ramot meg SSD majd utólagosan rakok bele, amint lesz rá keret.
[ Szerkesztve ]
-
hakydakillah
senior tag
válasz fenergie84 #90387 üzenetére
Szét tudnátok ugyanígy írni egy ennyivel magasabb configot is? Este netes boltokban körbelesnék, és végösszeg alapján meghoznám a végső döntést. Nagyon szépen köszönöm :-)
-
juve600
nagyúr
válasz fenergie84 #90371 üzenetére
vazze ,tényleg 2db gtx 750ti van,persze 1db akart lenni ............
-
juve600
nagyúr
válasz fenergie84 #90368 üzenetére
sztem elösször olvasd el mit irtam ...... figyelmesen........
-
zzola
titán
válasz fenergie84 #90085 üzenetére
Tudom, hogy a házak nem éppen a premium kategória, de az egészben épp az a lényeg, hogy egy olcsó játékra alkalmas gépet kellene összehozni!
A keret továbbra sem fontos, mert az egész nem arra épül, hogy mit lehet kihozni mondjuk 500k forintból, hanem arról, hogy mi felelne meg az elvárásoknak! De legyen akkor 100k![ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz fenergie84 #90066 üzenetére
Köszönöm, és neked is Membrandj. Még annyi (tudom, hogy ez már alaplapos kérdés, de csak ezért már nem megyek át a másik topicba, hogy leírjam a szitut), hogy igazából mi a különbség az asrock pro4, a performance és a killer közt? Szignifikáns dolgokra gondolok.
-
dannyl
addikt
válasz fenergie84 #90064 üzenetére
Ja, RAM az nem kell, azt elfelejtettem írni, hogy van belőle 16Gb Corsair 1600-as. Anno jól összerakott gép volt, csak már koros szegény. SSD is van. A ház ratyi. Konkrét lapot is tudnál írni?
-
nimfas
addikt
válasz fenergie84 #88970 üzenetére
Sirály... akkor rendelem is holnap
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
IMIIKE1998
őstag
válasz fenergie84 #88837 üzenetére
Ha leveszem a grafikát akkor ritkán, de ha feljebb veszem nagy eséllyel játék közben kifagy.Néha a hangszórókból olyan hang jön, mintha mellettem csapódna be egy villám. Pedig 40-45 fps megvan.
Ez a táp kb 5 éve megvan.[ Szerkesztve ]
-
xNAGOYAx
tag
válasz fenergie84 #88813 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget !!! Nagyon hasznos volt
-
xNAGOYAx
tag
válasz fenergie84 #88810 üzenetére
Bocsi, csak gondoltam az a 4ezer már nem oszt nem szoroz, de kicseréltem mindent amit mondtál így olcsóbb is lett 8k-val Annyi változással hogy a i5 4590 helyet sima i5 4690 lett.Érdekelne hogy az fsp raider 550-es táp maradhat vagy kéne nagyobb? ( remélem nem haragszol a sok kérdés miatt xD )
-
xNAGOYAx
tag
válasz fenergie84 #88808 üzenetére
Köszönöm a segítséget akkor így nézne ki a végleges konfig. Kicsivel több mint amit szánnék rá ,de hátha olcsóbb lesz valami jövőhónapig és igen kit-be vannak a ramok 2 db 4gb-os a dual channel miatt és akkor csak 1600MHz ha ne muszáj az 1866 bár az a 1-2 ezer forint már nem számít. Sajnos r9 290-re nem futja pedig egy shappire vapor-x re gondoltam
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-04/05/545922_x3tk28cp6lh7blst_i54690k.jpg
Am lenen még 1 kérdésem az 1155 és 1150 -es foglalat sokban különbözik , mert van nekem egy alpenföhn brocken hűtőm az jó lenne az i5 4690k-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
xNAGOYAx
tag
válasz fenergie84 #88806 üzenetére
Értem, köszi 8gb ram van a képen írja a ram-ot és utána a mennyiséget. A procit én inkább teljesítménye miatt választottam nem azért ,hogy húzzam.Úgy voltam vele ha 250k-ba belefér az erősebb proci akkor miért ne. SSD-m van a mostani gépben azt azért nem nagyon akarok venni, a winyó meg az ssd átkerül az újba az új winyó a régibe.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz fenergie84 #88692 üzenetére
AM3(+)-nál nem ajánlott, max a Fatal1ty-k.
Szerk.: Jaa , ott vannak egész jó lapjaik(pl H81M-HDS, B85M Pro4). Bár sokan csak 2 év garanciát vállalnak rá, emiatt sokan megriadnak a lapjaiktól.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz fenergie84 #86585 üzenetére
Láttam a procis topicban, jobban is jártál, mint az asus h97 plus lappal. Én is ezt írtam volna, csak ragaszkodtál az asushoz..
miklosss2012
Ha ott szerelteted össze, akkor biztos frissítik,de ha valaki csak alkatrészeket rendel, akkor nem fognak ezzel foglalkozni szerintem.
Napokban kifejtettem a procis topicban ezzel az alaplap kérdéssel kapcsolatban a véleményem.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz fenergie84 #86046 üzenetére
Alaplapos topicban érdeklődj inkább. Itt 80%-ban asrock lap van ajánlva, nyilván ezért ebből jön ki a legtöbb hibás is,de az elmúlt 2 évben jelezték max 5-en szerintem.
Nagy számok törvénye.
Valaki a gigát szidja, valaki az asrockot.. Olyan is volt, aki asus-ról váltott asrockra stb.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz fenergie84 #86043 üzenetére
Asus h97m plus
i5-4590
.
Asus h97 plus is mehet,de én inkább asrock h97 performance fatality, killer körül nézelődnék.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz fenergie84 #86041 üzenetére
Írd le a meglévő konfigodat először is.
Alaplap-tól házig.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
őstag
válasz fenergie84 #77796 üzenetére
Ha ritkán játszol és nem végzel számításigényes dolgokat (videós munka, enkódolás...), akkor nem nagyon fogsz semmit észrevenni a cseréből. Látom, hogy már SSD-d is van.
Így hát max annyi értelme lenne, hogy ha most van rá pénz, akkor TMK-s jelleggel az öregedő alkatrészeket tudnál cserélni. Én a tápot is cserélném ilyen okokból.
Ha semmi komolyat nem végzel, akkor természetesen felesleges pénzkidobás a Z-s lap a K-s procival, amihez illene új hűtőt is venni, mert nem tudni, hogy a jelenlegid még megy-e 3-4 évet.
Ha ezek öregek', akkor TMK-s jelleggel inkább táp és hűtőcsere, mint Z-s lap és K-s proci. Ezekből elegendő lenne B85-ös lap és úgy egy sima I5.
3 dolog nem örökös: a mozgó alkatrész, az alaplap és az egészségPS:
I5-750-ről váltottam I5-4570-re... kb. 1 hónapja írtam át az adatlapomon.
Továbbá az I5-750-et videóvágásra használtam sok évig, ahogy a x4-955-öt is azért vettem.Mire használod a gépet? Ez az infó kellene azért, meg egy költségkeret és, hogy mit akarsz cserélni.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Zsivaagoo
őstag
válasz fenergie84 #35465 üzenetére
Ha minden működik, akkor semennyit.
Átlagban 30W-tal fog többet fogyasztani, mint az "intel csoda".
--------------------
Mint már írtam, a táp legyen minőségi, legalább 400 W-os, lehetőleg új.
Örök darab lesz az egész cucc. Még 4 évet simán elvisz.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz fenergie84 #35465 üzenetére
akkorát, ha elvisz mindent a táp, akkor sajnos ennyi volt, és vehetsz újat nem gyakori, de nem szerencsés ekkora értékben gari nélkül vásárolni. Az én hasonló, sőt, szinte az erősebb videokártyát leszámítva ugyanilyen configomra is most jár le kb a gari, vagy legalábbis nemsokára.
#35466) Zsivaagoo :
nem vagyok elfogult intel-fanatikus, nézd meg a konfigom ember! A lap télleg gyenge, heylete 4-5ezerrel többért egy B75-ös lap megteszi, és ez a celeron sem rossz játékra, egy 5750 mellett nem látna különbséget a 4 magos AMD mellett. Ha meg új videokártyát és procit akar, akkor s1155-be bele tudja pakolni az i5-3470-t, míg AM3-ba max beleszuszakol valami Phenom II x6-ost, ami a villanyóra pörgetésére jó, másra sajnos nem sokkal erősebb mint az x4.Akkor fog vele foglalkozni tesód, ha elfogy akakaó 1 másfél év múlva, és akkor akar majd egy jobb videokártyát pl, de egy HD 7850 fölött már a Phenom II x4 kevés, míg s1155-be lehet bármit rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz fenergie84 #35462 üzenetére
ellenben az AM3 platform nem bővíthető, míg a kis cerkát kirakva betehető egy i3 vagy i5 is előrelépés gyanánt. Én az inteles új cuccost hoznám, megéri az árát az AMD-s félkonfig, de nem időtálló, míg a s1155 az.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz fenergie84 #35462 üzenetére
De meg ám!
USB3-at, SATA3-at nem tud a lap, de E-SATA van, tápellátása bika, USB-s külső HDD-ket röhögve viszi. USB tápellátás kb. 3-szor erősebb mint a mezei lapokon.4 db RAM slotja van, atom stabil lap.
-----------
Újonnan kb. 80 k a cucc ára.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz fenergie84 #35460 üzenetére
Az AMD-s félkonfig. Egyértelműen. A Phenom II X4 9xxBE procik szarrá alázzák a "Pentiumokat und Celeronokat".
Ilyen a lapom, 955BE helyett 965BE proci duruzsol benne, az 5750 pedig bikább, mint a 6670 (ráncfelvarrott 5670).
------------------
Kell mellé egy minőségi 400 W-os táp, oszt süvít. VGA később cserélhető erősebbre.
A 955BE húzható nyugodtan 3,6-3,8 GHz-re alapfeszen gond nélkül. 7770/6850 kártyát röhögve kihajtja.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz fenergie84 #35444 üzenetére
Nem reklámozhatok hirdetést, de megtalálod szerintem itt az aprón:
Asrock B75M-GL - 11K" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz fenergie84 #35442 üzenetére
Illetve annyit tennék még hozzá, hogy a memót is apróról venném meg (nem kell kit), ezzel spórolva beleférne egy B75 csipszetes lap, ez jóval jobb lenne. Tudtommal az Ivy proci a H61 lapban csak bios frissítés után fog elindulni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz fenergie84 #35437 üzenetére
A táp típusa kellene és a vinyó SATA vagy IDE-PATA ?
Gépajánló fórumtársunknak ((#35440) Rypejakten) a második ajánlata erősebb lenne játékokra.(#35442) fenergie84
Ezek frankók. A második ajánlat erősebb. Abban az esetben venném a trinity-t, ha tuti nem lesz dVGA vásárlás soha.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Rypejakten
addikt
LAP: Asrock FM2-A55M-DGS - 13K
CPU: AMD A10 5800K - 30K
RAM: Kingston Nano 4GB 1600Mhz Kit - 8K~51K
A VGA-s megoldás így nézne ki:
LAP: Asus P8H61-M LX - 11K
CPU: Intel G1610 - 11K
RAM: Kingston Nano 4GB 1600Mhz Kit - 8K
VGA: Sapphire HD6670 1GB DDR5 - 20K~50K
Az előbbi is képes lenne megbirkózni a HL2-höz hasonló játékokkal, illetve CPU erőben erősebb, mint a második.
-
sketchifun
senior tag
Használtat javaslok, új esetén A4-es APU-val is szűk a keret.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
fenergie84
addikt
válasz fenergie84 #35436 üzenetére
Az kimaradt, h lap+cpu+ram+vga kell neki, táp+ház+hdd van
És legyen a felső keret 50e -
Zirowe
nagyúr
válasz fenergie84 #33296 üzenetére
És tudnál vmi kicsi, jó tápos matx házat ajánlani?
Egyébként elgondolkodtató, mert az fm2-es itx lap +3,8k lenne, tehát ha ahhoz vmi normális és olcsó itx házat meg lehet oldani (pl: ez a codegen 10k alatt), akkor lehet érdemesebb itx-nél maradni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz fenergie84 #33288 üzenetére
Közben addig filóztam éjjel, míg egy ilyenre jutottam:
amd a6-5400k
asrock fm2a75 pro4-mÉs akkor ehhez vmi helytakarékos, kicsi ház táppal olcsón (összesen 1db 3,5"-ös vinyó lesz benne).
Amúgy codegen mx-31-a2-be befér egy matx lap?StLui: sajnos az első már elkelt, a másodikat meg nem bontanám, azon is egybe adnék inkább túl.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Gabesz1019
senior tag
válasz fenergie84 #32216 üzenetére
Értem, akkor nem érdemes ilyen összerakott konfigurációt venni. Jobb ha darabokba veszem meg.
Nekem is ajánlottak már itt, egyet-kettőt. Még alszok rá. -
törölt tag
válasz fenergie84 #32195 üzenetére
Elakadt a hóban
-
syberia
veterán
válasz fenergie84 #32103 üzenetére
Az első lépést nehéz megtenni és miután látja a kezdő user hogy:
-Jéé működik a gééép! világít meg levegőt fúj...wow!https://howbad.info/
-
membrandj
nagyúr
válasz fenergie84 #32103 üzenetére
ODD szerintem teljesen fölösleges, jó ha évente 1x nyúl hozzá az ember.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
syberia
veterán
válasz fenergie84 #32096 üzenetére
Aki sosem rakott még össze annak nem olyan egyszerű,
főleg hogy fél hátha elront valamit...én tudom mert anno kinyírtam
egy s754 lapot...áramtalanítás nélkül pattintottam ki 1 ramothttps://howbad.info/
-
don pardon
aktív tag
válasz fenergie84 #31948 üzenetére
Köszi!
Most nagyon lámának érzem magam, a hogy a lapot nem is néztem meg...
Akkor maradok egy normális háznál, rendes táppalHa 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
W1
senior tag
válasz fenergie84 #31682 üzenetére
Hát akkor ilyen 100-150k közt kéne MAX, és lehetőleg Intel, AMD változat egyaránt legyen lehetőleg, ha erős az integrált GPU az előny, mivel a GTA 5 még nem jött ki, és addig az integrálttal szolidan lehetne valamit csinálni, GTA 5-ig lenne idő gyűjteni VGA-ra.
Remélem érhetően leírtam.
-
sch_a
addikt
válasz fenergie84 #31682 üzenetére
Ha jól tévedek ezt.
(#31681) Strix Aluco
Akkor legalább a monitort jól sikerült választani. Tuning nem lenne. Felírtam a konfigot, köszi! SSD szerintem nem annyira lényeges. Ha i3 helyett menne egy i5 bele, az mennyire lenne érezhető? Notebook VGA-k annyira gyengék, hogy a felső kategóriásokat kivéve, már egy i3 is szinte sok melléjük. Asztali gépekkel tényleg nincs tapasztalatom sajna.
-
trickyy
senior tag
válasz fenergie84 #31675 üzenetére
Ez így van.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz fenergie84 #31675 üzenetére
Úgy hallattam,hogy annyira nem vészes a helyzet. Kompromisszumokkal ki lehet 2GB-al is hozni.
-
sch_a
addikt
válasz fenergie84 #31665 üzenetére
és (#31666) beefjeez
Köszi! Nem én venném, egy ismerősöm kérdezte a véleményem. Akkor esetleg tudna valaki segíteni ebben? Az ár 150ezer környéke, és ugye játék lenne az elsődleges. Egy listát esetleg, hogy mit és hol érdemes venni?
Szerk.:
(#31668) trickyy
Így van, játék az elsődleges. Ha jól tudom monitorja sincs még, de szerintem full hd-ban gondolkodik.[ Szerkesztve ]
-
DJadamka
csendes tag
válasz fenergie84 #30551 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7950_dc2t_3gd5_v2_hd7950_3gb_gddr5_pcie_/215338 amúgy erre gondolsz? ez mennyivel jobb a 660 tinél? vagy jobb egyáltalán?
-
DJadamka
csendes tag
válasz fenergie84 #30551 üzenetére
Őőő csak játékra meg majd videók készítésére
-
Pallor
csendes tag
válasz fenergie84 #30524 üzenetére
Hát akkor még alszom egyet erre, hogy melyik utat választom
Köszönöm szépen mindkettőtök segítségét!
-
Pallor
csendes tag
válasz fenergie84 #30519 üzenetére
Valószínűleg hülye kérdés, és páran le fognak lőni miatta, de mit jelent az, hogy tuningolok. 7950-ből melyik gyártót javaslod te?
-
Pallor
csendes tag
válasz fenergie84 #30507 üzenetére
Szia!
Bocsi, csak szerkesztettem a hozzászólást. Szóval játékra szeretném használni.
-
djnyakesz
aktív tag
válasz fenergie84 #30512 üzenetére
Örülök már csak választ szeretnék kapni mennyire legyek ideges?
-
djnyakesz
aktív tag
válasz fenergie84 #30390 üzenetére
A minőségi honnan indul kb ?
(illetve ha nem minőségi tápom van akkro mekkora kell belőle)[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fenergie84 #30367 üzenetére
Köszönöm.
Még 1 kérdés
ismerősöm vásárol most gépet ,
FM 2 alapokra.Vga nélkül
Komplette 130 ból milyen gépet lehetne vásárolni mondjuk ipontól.?
játékra alkalmas fm2 eset. Ismerősöm amd s így szeretne mindenképpen e vonalon mozogni.
Vga később lenne beszerezve így akár azt is hozzá írhatjátok de a többi 130 ból jöjjön ki ha megoldható.ház van 1 zalman az iponál az tetszik neki z11es
de ha így nem fér bele a 130 as keretbe v a ház egyébként nem a legjobb akkor más javaslat is jöhet.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #29300 üzenetére
Én úgy értettem, hogy az I5-760 kevés már hozzá.
Igen, pont azért gondolkoztam rajta, mert jó lenne valamennyire a pénzemnél maradni =)
Várható akkora gyorsulás/újítás az új szériátol, hogy mindenképp megérje rá várni?A fentiekre össze tud valaki rakni valamit? olyan 70-80k környékén. NYilván, ha az ésszerűség az diktálja, lehet kevesebb is, illetve kicsit több is.
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #29297 üzenetére
Igazából azért gondolkoztam a cserén, mert a jelenlegi alkatrészekre még van majdnem egy év gari, így talán még könnyebb eladni, illetve a GTX660Ti-hez a jelenlegi proci már úgy érzem kevés.
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #29295 üzenetére
Intel vonal. A tápot fent láthatod. 8 Giga Kingstone Hyperx 1600Mhz-es ramjaim vannak. Hogy látni, érdemes várni nyárig?
-
Buci21
addikt
válasz fenergie84 #29228 üzenetére
egy-két embertől télleg elvenném a csavarhúzót pl keresztanyámnak ink szereljék össze, v megcsinálom én, de ő ne álljon neki. pláne OS-t installálni xD nem bonolult gépet összerakni, empirikus elven is megy, mindent csak 1 helyre lehet dugni (leszámítva a front panel cuccait). És jár az alaplaphoz is egy guide, ami leír mindent részletesen, h proci hogyan stb.
(#29233) tal-garius: ez ide hogy??
am kicsit kevésnek tűnik az ára, de lehet h csak retard az eladó. vagy télleg át akar verni vmi hibás szarral.[ Szerkesztve ]
-
ezjó
csendes tag
válasz fenergie84 #29228 üzenetére
Attol félnek, hogy egy dolgot rossz helyre dugnak és megsütik a100+k-s gépüket!:-)
[ Szerkesztve ]
Én vagyok InterFox is! / A10 5800k 4.2Ghz / HyperX 2x4Gb 2600Mhz / Asrock FM2A55M-DGS 555 Xfast / SAMSUNG 120Gb SSD / X360 controller
-
lair
csendes tag
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #28426 üzenetére
Megnézem. Tudom hülyeség, de az AMD cuccoktól félek, mindig megszívtam velük.
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #28423 üzenetére
Akkor megpróbálok valami low profile memóriát beleszuszakolni a hyper212+ alá.
-
Assdak
őstag
válasz fenergie84 #28419 üzenetére
8Giga memórián gondolkozom már egy ideje, csak a Hyper 212+ kitakar egy memoria slotot =)
Nvidia-s alternativa nincs, nem is várható videokártya fronton? -
trickyy
senior tag
válasz fenergie84 #28079 üzenetére
Azt észre se vettem. A tápot kellene először cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz fenergie84 #27649 üzenetére
Jogos, benéztem. I3 nem játszik, inkább most költök kicsit többet, pár évig nem akarok mb+cpu -t cserélni.
-
Vugi
csendes tag
válasz fenergie84 #27600 üzenetére
És a tápon kívül milyen a config?
-
Tomace91
senior tag
válasz fenergie84 #27555 üzenetére
RAM: Corsair Vengeance Low Profile CL9 @1600 MHz
Táp: 550W
Hát Full HD monitorja van de ennyiért nem tudom, hogy bírnák-e a dolgok ezt.@BreeZeRr: Hát undorító tápja van de azt fogja lecserélni ezek után közvetlen. HKC USP-5550
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz fenergie84 #27228 üzenetére
Szerintem FHD-ban nem lesz vele gond, inkább 1155, később i5, akár i7. Bár írhattam volna, hogy apróról vegyen egy Sandy-t 30-32k körül.
Persze, hogy van, csak ennyi volt a keret. Most 7850 vagy 70, nem azon az 5k-n múlik.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz fenergie84 #26628 üzenetére
SzuperSzerda van, készlet erejéig/nap végéig ennyi
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Rabbitf_24
addikt
válasz fenergie84 #26572 üzenetére
köszi a tippet, akkor várok Shellkretor véleményére is.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz fenergie84 #26568 üzenetére
Hát ha jóváhagyjátok, akkor rendelem.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz fenergie84 #26561 üzenetére
A ház az jó nagy, szellőző, nagy VGA-kra találták ki.
Mi a baj a Giga lappal? Nem megy rajt rendesen 2 VGA?
Asus P8Z77-V pro az jobb? -
pohár
félisten
válasz fenergie84 #26534 üzenetére
itt ni
magyarrépa az ott dolgozó[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
válasz fenergie84 #26461 üzenetére
Van aki még nem rendelt?
-
gugu60
csendes tag
válasz fenergie84 #26057 üzenetére
Szia!
Én is az i7 3770K-ra gondoltam. Olvastam az összehasonlító szakvéleményt az AMD-vel, csak nem tudtam elég jól kiértékelni. Csak egy mérnök vagyok. -
trickyy
senior tag
válasz fenergie84 #26020 üzenetére
Szia!
LAP: ASROCK FM2A55M-DGS ~13k
CPU: AMD A4-5300 3.40GHz FM2 BOX 12k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 2x2 Gb KIT ~5k
HDD: van
VGA: integrált-HD 7480D
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~4k
PSU: FSP 400-APN ~9k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k~51k
-
vond
MODERÁTOR
válasz fenergie84 #3696 üzenetére
Hali!
Azon a Giga lapon Etron USB3 vezérlő van, benne van a pakliban, hogy nem fog megfelelően működni... Ezen kívül SATA3 sincs rajta... Ezek miatt (meg úgy egyébként is) inkább ASRock H61M/U3S3, ahogy nézem, ugyanolyan árban van...
Ha csak ennyi a felhasználási terület, akkor prociból bőven elég lenne egy Celeron G530 is... Nem biztos, hogy a Pentium G620 megéri azt plusz 5-6 ezret... Akkor inkább G840...
RAM-ból némileg felesleges az 1600-as, de ha csak párszáz forint a különbség, akkor hajrá... Később még lehet, hogy jól jön, illetve valószínűleg könnyebb lesz eladni...
A táp nagyon jó választás, de brutál felesleges egy ilyen géphez... Egy 350-es FSP bőven elég... Persze ha van, vagy lesz valami középkategóriás VGA is, akkor jó lehet, de ebben az esetben is elég lenne egy FSP400-60APN, vagy Chieftec CTG400...
(#3698) fenergie84: Ha nem kell az USB3 (nálam most már alap), akkor 14 ezerért ott van az ASRock H61M-GS... Nagyon jó kis deszka az is... Prociból jelenleg én inkább vennék G840-et 18 ezerért... Ezzel egy GTS450-et, HD6770-et még nagyjából ki tudsz hajtani...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Félkonfig: I3 8350k + Rx580
- 6. Gen HP Gamer PC // i5-6500 // 16GB DDR4 // GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 // 250GB EVO SSD // 500GB HDD //
- 14 magos Intel Core i5-13500T ASRock H610M-HVS/M.2 R2.0 félkonfig
- Komplett Gamer Szett Sürgősen Eladó.
- Mini ITX Gamer - I7 4790k + GTX 1080 vízhűtéssel, Z97 Wi-Fi, 16GB RAM, SSD, Fractal Design