Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56304 üzenetére
Ez is érdekes, Haswellnél valóban nincs már a +4-es lehetőség...
So believe it or not, an i5-3570 (non-K) is faster at max Turbo than an i5-4670 (non-K).
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56262 üzenetére
bluyoo, egy észrevételem lenne az összefoglahoz:
"Tuningképes lapok:
Elsősorban:
Ajánlott szorzózármentes ("K" jelű) Haswell processzorokhoz ( I5-4670K , I7-4770K).
Másodsorban:
Szorzózáras (nem "K" jelű) Haswell processzorok korlátozott tuningjához ( i5-44XX x , I5-45XX x , I5 46XX x , I7-47XX x).
Intel Z87 chipset"Akkor ez nem igazán állja meg a helyét, mert ebből arra lehet következtetni, hogy az Ivy Bridge-nél már megismert korlátozott +4-es tuningra van lehetőség, holott Haswellnél nincs.
Mit gondolsz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz radi8tor #56271 üzenetére
Ez durván kicsi.
Nekem már egy ilyen is elég lenne, de mondjuk úgyis egy mATX lesz belőle.Na, de ne offoljunk itt, mert aztán megyek a modkerbe!
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Áh, fene ebbe a mITX mániába. Akármilyen kicsi az asztali gépház, úgysem lesz extra hordozható, mert ott van a monitor, perifériák stb.
Lehet, hogy mégis inkább mATX-ben kéne gondolkodnom, ott olcsóbban ki lehet jönni, és mondjuk még tuningos procira, jobb VGA-ra is futná. Igazam van vagy igazam van?
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56123 üzenetére
Már megrendeltem egy tápot (XFX Pro 450W) és egy hűtőt (Thermalright AXP-100), úgyhogy alakul.
Ezek szerint neked nem tetszik az MSI?
Valljuk be, igazából olcsó, korrekt H8x-es ITX lap nem létezik.Jobban szeretnék újat, mint mindenféle féldobozos dolgokat seftelni. Akiknél meg aprón lehet kapni, annyival nem olcsóbb. Inkább veszek 42 helyett 45-ért bolti garis procit vagy lapot, ez eladásnál is számítani fog, hova szól.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56114 üzenetére
bluyoo, megint ugyanoda lyukadtam ki, ahol az elején tartottam.
Ennek az ASRocknak is ugyanolyan gyatra a tápellátása, mint az MSI H81I-nek?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #56096 üzenetére
Na várjatok, most azt olvasom:
There is no K version of the 4570, and since it doesn't support 4 additional bins like the K-series, you're limited to forcing max. turbo on all 4 cores at 3.6GHz, plus any additional BCLK overclocking above 100 (probably in the neighborhood of 103-104) you can get away with.Tehát ez azt jelenti, hogy a Haswellnél már a Z-s lapokban sem lehet húzni a nem K-s procikat? Az Ivy esetén még ugye megvolt az a +4-es lehetőség.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56032 üzenetére
Fejlemények: asszony szerint az asztali gép olyan ódivatú, meg nagy, ezért is akarok kisebbet.
Tegnap mutattam neki a Bitfenix Prodigy-t kékben, és tetszett neki, úgyhogy lehet, a házra szánt keretet meg kell kicsit emelnem annak érdekében, hogy a gép befogadásra kerüljön.
Az a fura, hogy a Prodigy mITX-hez nagynak tűnik, majdnem akkor, mint egy ATX-es. :S
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #56000 üzenetére
Köszönöm, én is itt láttam.
Az ASRock H81-M-ITX vajon teljesen vállalhatlan?
Az USB 3.0 hiánya engem nem zavar.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #55996 üzenetére
Ráadásul én azt látom:
MSI H87 - 27k
Z87 - 33,5k
Szóval ez már azért nem 2k árkülönbség... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55970 üzenetére
Értem én, de nem akarok tuningolni, maximum egy 4570 menne bele. A 4670K drága is, és nekem tényleg feleslegesen drága. Akkor is legyen a Z?
(AC változatot nem találtam itthon.)Nem baj, hogy "csak" MSI, eladhatóság szempontjából? Nekem szimpatikus attól még.
30-ért akkor már lehetne mondjuk ASUS is, nem?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Erről mit gondoltok?
MSI H87I AC.Szimpatikus, WiFi, Bluetooth, bővíthetőség miatt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #55943 üzenetére
Köszönöm, akkor tehát nincs érdemi különbség, ami miatt annyival gyengébb lenne a H81.
Egyébként az szólna mellette, hogy ASUS, ami szimpatikusabb, mint az Asrock, szerintem az árát is jobban tartja valamelyest. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #55939 üzenetére
Ezt írták:
H81 lapot nem tennék egy i5 alá már.
ASROCK B85M-ITX.Akkor a B85 jobb, mint a H81?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #55938 üzenetére
Akkor tehát a kérdés:
Megéri-e az ASUS H87-I PLUS a H81-I PLUS ellenében?Ahogy nézem, más a hálózati vezérlő, meg az egyiket 6 SATA III van, a másikon csak 3, de nekem az is bőven elég.
Illetve valami remote control van a H87-en, de nekem nem elsősorban home theater PC-nek kell.
sasmadár:
Köszönöm, nem akarok már többet offolni, még a platform sem biztos, bár hajlok a 1150 fele, noha az APU is csábító, de az azért korlátozott, és szerintem az értékét sem tartja annyira.Kérdés: van olyan 1150-es nem tuningos lap, amiben van WiFi?
Válasz: nincs.Bár, ha meg mondjuk 10k-val drágább a wifis lap, akkor inkább vesz egy USB sticket az ember...
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz miresz #55931 üzenetére
Milyen VGA legyen?
7790 és 7870 a két határ, előtte 7850-em volt, azt sem használtam ki teljesen,mert az új AAA címek nem is vonzanak, és időm sincs rájuk.Ezt már leírtam, elnézést, amiért ismétlem magam magam.
Viszont FHD-ra úgyis inkább a VGA számít, mint a proci, szóval csak kéne valami.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55892 üzenetére
Köszönöm! Ez nem tűnik rossznak és valóban nincs elszállva árban sem. Igazából az a gond, hogy akár FM2-es, akár 1150-es alapban gondolkodik az ember, a végösszeg azért nem lesz annyival alacsonyabb az AMD esetében sem. Az értéktartása meg talán még így is rosszabb, mint az Intelnek.
Ami még eszembe jutott: ebben lehet tuningolni, ugye? Tudom, nem ajánlott, de max. elég.
Azért kérdezem, mert ugye egy dolog, ha a proci tuningolható, de AMD-nél is van olyan, mint az Intelnél, hogy ugye hiába húzható a proci, ha a lap nem engedi?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55856 üzenetére
CM 120 Advanced.
Supports ultra high-end VGA’s (HD7990/GTX690)Nekem ez még kicsinek számít.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55820 üzenetére
Na várjál.
Most akkor az mATX lapokhoz lehet valami kisebb házat kapni?Az lenne a cél, hogy lehetőleg elférjen az asztalon, pl. a monitor alatt a gép.Lehet, de azért jóval kisebb az ITX lap.
(#55823) jocomen
A kisebb doboz pl. pont a fenti célra elég, és nem foglalja a padlón a helyet.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55813 üzenetére
Köszi, akkor marad a 1150.
Beleszerettem ebbe, milyen praktikus már!
Oldalra a VGA, kis lap, aztán kész is, csak a perifériák kellenek.
20 körül már van normális mITX lap 1150-hez.
ASUS H81I-PLUS-ról mi a vélemény?Előrebocsátom, a szín engem teljesen hidegen hagy.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Létezik AM3+ vonalon miniITX-es lap?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #55797 üzenetére
Szép, az már igaz. Mondjuk egy komolyabb VGA a CM 120-ba is befér.
Most egy laptopot nyúzok, GT540M és 1366x768-as felbontás, de sajnos még ezzel sem birkózik meg rendesen a VGA, ráadásul 100 fokhoz közelít terhelés alatt, pedig csak kisebb indie címekkel vagy régebbi játékokkal szoktak néha játszani, de már ezeket se bírja a VGA.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Úgy vágyok egy csinos mini ITX konfigra, de sajnos VGA-val és monitorral együtt már 200 ezer forintot súrolja.
Csak megosztottam veletek, hogy sírhassunk együtt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #53831 üzenetére
Nem lehet belenyúlni a K mentes procikba, így van, illetve csak korlátozott mértékben, de azt is csak tuningra képes alaplapban.
A nem tuningos lapok pedig egyáltalán nem gyengék, csak éppen nincs a BIOS-ban lehetőség a tuningra, de a jobb fajták bírnák.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem, ez nem wifis.
Nem kell hálókártya, elég, ha veszel egy USB sticket. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Captaindeph #53355 üzenetére
Jó lesz az a lap, egy drágábbat sem fogsz tudni később másképp bővíteni, mint az ASRockot.
(#53354) Imre921
Ez egy nem tuningos lap, így van, de a procid alá tökéletesen megfelel.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz autox3c #52748 üzenetére
Amit a kolléga ajánlott, az egy teljesen jó B85.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz banderasz77 #52692 üzenetére
Ha nem kell extrém tuningra, akkor a 4. is tökéletes lesz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Frissült a téma összefoglaló, köszönjük bluyoo kollégának.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz banderasz77 #52534 üzenetére
+10-15% procierő.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Frissült a téma összefoglaló.
Nagyon ügyi ez a bluyoo kolléga.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz csaszi89 #52398 üzenetére
Ha jó mATX méretben is (márpedig miért ne lenne jó, akkor válogathatsz:
ASRock H87M Pro4
MSI H87M-G43
Gigabyte GA-H87M-D3H
Asus H87M-PRO
Asus H87M-PLUS -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #52227 üzenetére
Mi ez a rondaság?
Most komolyan, minek neked ennyi?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz -FreaK- #52007 üzenetére
Upgrading from Haswell to Broadwell will require a new motherboard
The 22nm Haswell processors have only been available to buy since June this year, but the focus is already shifting to Intel’s next generation of chips and chipset. Notably the 9-series chipset and Broadwell processors.
Broadwell will see Intel move to a 14nm manufacturing process with the chips expected to arrive in the second half of next year.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest