Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45500 üzenetére
Ezt szerintem nyugodtan kőbe is vésheted.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45498 üzenetére
A85 felesleges media-PC-nek, A85 mondjuk A10 5800K mellé dukál.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz werszomjas #45480 üzenetére
970-es széria, ennél frisseb csak a 990, de a HT-n és a CF-en kívül nincs más eltérés, úgyhogy ami utóbbiban menni fog, az előbbiben is. Milyen frissítésre gondolsz, next. gen. AM3+? Mert azt a Jóisten se fogja neked megmondani előre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz werszomjas #45471 üzenetére
ASUS M5A97 EVO R2.0
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz TechN7ne #45420 üzenetére
Erős lap, 8+2-es tápellátással. Milyen procit teszel bele?
ASRock 960GM-GS3 FX
Nekem is ilyen lapom volt, az FX-4100 ment benne 3.9-et.
Miért akarod lecserélni? Az integrált VGA miatt? Ha nem kell nagyon ráfizetned, akkor végülis mehet. A procit is minden valószínűség szerint jobban fogod tudni húzni, de ugye önmagában azért nem érdemes lapot cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz vvillie #45418 üzenetére
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)Elbírja, de nem CF-re való. Inkább egy erős lapot vegyél a CF amúgy sem ajánlott.
Mire kell neked?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45414 üzenetére
Legfeljebb a leendő első hozzászólásban szentelünk ennek a témának pár sort.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45385 üzenetére
(#45383) Def26 válasza BomiBoogie (#45382) üzenetére
Valami hülye szekta van itt, vagy mi a szar?Szegény Def26, vajon mit gondolhat...
Végülis, örüljön, hogy nem játszottuk ki az LGA2011 kártyát. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Majd Mahrenburg felvilágosít. Ez egy vállalat, A Vállalat, nem holmi alantas szekta.
Nem, mert a 990-es, amit mutattál, kevésbé tuningos, mint az ajánlott 970-es, ha meg nem akarsz CF-et, akkor semmi értelme a gyengébb 990-et venni. Úgyhogy hallgass csak ránk, amit mondtunk, az úgy jó.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45377 üzenetére
Így van, egy pillanatra elfeledtem az alapelveket, köszönöm a kartársat, hogy emlékeztetett rá. Def26 kolléga inkább fejezze ki háláját, hogy nem LGA 2011-es rendszert ajánlottunk, ahogyan régebben már megtettük egy másik kérdezővel, aki jelenleg a Provident ügyfélszolgálatánál megkapta a 3453252345. sorszámot.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #45369 üzenetére
Látod, megint mennyit szövegelsz. Én csak egy példát hoztam, de azért megmagyarázod a lapot.
Épp azért, ha nem érdekli, annál egyszerűbb, lenyitja, megnézi és kész.
Én milyen VGA és milyen alaplapot ismerem, másra nem vállalkoznék.
(#45370) Mahrenburg
Te is maradjál már!
Félelmetesen hatásos a cinikusan tudálékos humorod.@Def26:
Nem olyan fontos a 990-es csipszet, ha nem akarsz többkártyásat, a HT-beli különbség meg nem számít a 970-hez képest.@bluyoo:
Def26 kolléga nem akar több VGA-t.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #45367 üzenetére
Nem is szeretnék mást, biztos van még 1000 ilyen topik, de már az FX-et sem vállalnám, vagy az "Azonnali VGA kérdések óráját" sem, mert ott azért már tényleg szerteágazó.
Egy GY.I.K. viszont hasznos lenne, mert a kérdések legalább 70%-ára ugyanaz a sablon a válasz. Lehet segítséget kérni, de néha már azt gondolom, gépeknek néznek, akik azért vannak, hogy válaszoljanak naponta ugyanazokra a triviális kérdésekre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
ASUS M5A97 Evo/Pro legalább.
(#45364) miklosss2012
Én leginkább a közösségi szervező hátteret adnám, nem a szakmait, ez világos. Köszönöm a támogatást. Úgy képzeltem el, hogy mindenki szólhatna, persze nyilvánosan, hogy ha valami elavult, nem pontos, és ha egyetértünk, belekerülne. Gyorsan változnak a dolgok, de azért annyira nem, hogy ne lenne érdemes ezzel foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #45362 üzenetére
Neked sem kéne ennyit szövegelned, bár tudom, hogy titkon élvezed.
A te szakértelmedre szükség lenne, csak egy egyszerű táblázatra gondoltam. Ha legalább néhányan az alapján már csak eldöntendő kérdést tennének fel, megérné.
Most leginkább abból fakad ez a felindulás, hogy az elmúlt hónapokban ki-tudja-mennyi olyan hozzászólásom volt, amiben ennyi állt: "ASUS P8H77-V".
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz nonames #45141 üzenetére
Elírtam, VRAM akart lenni.
Illetve a vga 1-2Gb legyen majdanán.
Nem az számít, hogy 1 vagy 2 GB, hanem az architektúra.A 775 már egy elavult platform, ugyanannyiért kapsz egy 1155-ös lapot, amibe sokkal korszerűbb procikat tehetsz majd. Itt sem csak az a lényeg, hogy legyen "akármilyen" négymagos. Ne hallgass a haverra, kérdezz itt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45064 üzenetére
Mit pihennek ott? Ők termelték a tápban a áramot mókuskerékkel?
(#45068) Gery0505
A negyediket vedd, az is kék és low profile, hogy elférjen.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #45052 üzenetére
Egyetértek "Mahrenburg "The Rock" Johnson(?)" kollégával, az FM2-ben még a csúcsközeli lapok ára is elfogadható, ennyit érdemes rászánni.
Jó, hogy nincsen topik minden egyes alaplap minden apró lábacskájának, eszem-csápom megáll.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #45033 üzenetére
Akkor olyan 25-ös keretben érdemes gondolkodnod: pl. ASUS M5A97 Pro vagy Evo. Eleve egy 990-es csipszet illene a csúcsprocihoz, de abból nem kapsz "olcsón" tuningosat.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #45031 üzenetére
Ez a kettő (tuning és jó tápellátás) általában együtt jár. Miért fontos a jó tápellátás, ha nem lesz tuning?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #44982 üzenetére
Ez hatalmas lett.
Azt viszont megkérdezném, pontosan melyik "helyi" művelődési házra gondolsz, ugyanis a medvedisznórozsomákember feltűnése óta álladóan változtatnunk kellett az ülések helyét, figyelemmel a fennálló havariára.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Strix Aluco #44952 üzenetére
A TX3 nem a nagy hűtőkkel van egy kategóriában, nem érdemes egy Hyper 212-höz hasonlítani. Nálam 4.5-re húzott FX-4100-at tart 55 fokon, úgyhogy nem nevezném "leggyengébbnek". Az 5-6 ezer Ft-os kategóriában igenis korrekt darab.
(#44951) werszomjas
Játékra jelen állás szerint több FPS-t kapsz egy i5-tel, úgyhogy vágj bele nyugodtan. Persze, fHD-n úgyis a VGA számít nagyrészt.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Strix Aluco #44949 üzenetére
Igen, egészen konkrétan a BF3 multiban, illetve most már a Crysis 3-ban is.
(#44948) werszomjas
Na látod, megadtad a választ, egy TX3 megfelelő lesz akár tuninghoz is, akkor pedig mehet a K-s proci.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz werszomjas #44939 üzenetére
Ha nem szeretnél tuningolni, akkor minek a K-s proci? Ahhoz nyugodtan számolj hozzá még 10k-t a hűtőre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Strix Aluco #44918 üzenetére
Ez Ivy Bridge, úgyhogy ott ajánlott kérdezősködni.
(#44917) Kirir
Egyébként a 3770 csak a HT-val tud többet, játékokban pedig néhol még ront is pár FPS-t, nem érdemes évekre előre i7-et venni, inkább spórolsz valamennyit, aztán 2-3 éven túl úgysem tart semmi, illetve kiszámíthatatlan.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én is amondó vagyok, most már terítsd ki a kártyáidat, mert ha játékra kell, a 3570K esélyesen még jobb is, mint a 3770, az árkülönbözet feléből pedig kapsz hozzá egy megfelelő ATX-es lapot. i7-nek akkor van értelme, ha dolgozol vele, és olyan programokkal, amik kimondottan kihasználják a HT-t.
Egy tuningos alaplappal 35-40k körül érdemes kalkulálnod, plusz még egy procihűtő 10k körül.
Ha viszont meg akarsz spórolni 20k-t, nyugodtan nézhetsz egy 3470-et és egy H77-es lapot, érdemi különbséget nem fogsz észrevenni teljesítményben a tuningosakhoz képest.
(#44904) Strix Aluco
Te pedig csak azért, hogy erre felhívd a figyelmet, beoffoltál egyet. Kő-szönjük.(#44906) =HG=
Ez meg a másik, itt mindenkitől megkérdezzük, kő'-e segítség?[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #44899 üzenetére
Nem tennék ilyen ö-kő-rséget, csak, ha kő-rmöd szakadtáig ragaszkodsz hozzá.
Bár mit beszélek, a kő-vön kő-röm nem nő.
Most már mondd meg a választ, amire régóta várunk: Ej, mi a kő? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #44896 üzenetére
Ha tudtam volna, hogy a hozzászólásommal ilyen kő-zuhatagot indítok el, akkor a megírása helyett inkább futottam volna pár kő-rt a ház kő-rül.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #44890 üzenetére
Már ne is haragudj, de mégis mihez kezdenénk veled az akcióban? Csak állnál ott kővé der-medve.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Mahrenburg kollégának. Úgy tűnik, a medvedisznórozsomákember máshol is garázdálkodni próbál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest