Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Még pár napig ingyenes a Wirtu MVP 2.0 Pro a Virtu tulajoknak ... Free upgrade to MVP 2.0
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Picturemaker #56498 üzenetére
Nagyon is keresett topic! Ha nem a legtöbbet látogatott!
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Crank822 #56493 üzenetére
Nem igazán. Az Extreme4 is csak az ASRock agresszív árpolitikájának köszönhetően ilyen "olcsó". Jelenleg néhol olcsóbb mint a Extreme4-M változata ....
De hogy legyen alternatívád drágábban ott az MSI Z77A-GD55, bár nem vagyok benne biztos hogy megéri a jelenlegi ~7K-s pluszköltséget. Sőt ..... Ezért is ajánlottam a 31K-s kereteddel az Extreme4-et, szóval a 32K-s kereteddel is az Extreme4!
Sajnos a 6-7-es sorozatú lappok kínálata már kezd szűkülni pár elég jó vételnek számító lapot már nem lehet kapni (de szerintem 30K-ért akkor is az ASRock-nál lyukadnánk ki). De az Extreme4 akkor is jó vételnek számított. Főleg hogy már akkor is elég jó áron lehetett kapni.(#56495) Crank822
Aki itt a fórumon akik segíteni próbálnak azok tudják mit írnak/beszélnek/kérdeznek, nem kell ahhoz bizonyos rang.
Szóval nem csak azok a fórumtársak tudnak használható segítséget adni akiknek a neve alatt virít a "Szakértő" rang. Amúgy is honnan tudod hogy én az alaplapokban vagyok ...? Lehet a Legszebb nők! topic miatt kaptam ....(#56496) Joezyka
Ezért van a fórum! Örülök hogy sikerült segíteni! Lap terén mire jutottál?Bazinga!
-
Joezyka
senior tag
-
Crank822
tag
válasz Picturemaker #56494 üzenetére
én ezt inkább a szakértő emberekre bizom!,keret kb 32 ezer ig mehet
beyond...
-
bluyoo
nagyúr
válasz Crank822 #56491 üzenetére
Szerintem jobb vétel, ezért is linkeltem .... Z77 Extreme4 vs. Fatal1ty Z77 Performance
Bazinga!
-
Fancy-boy
addikt
Üdv!
25 ezerig FX6300-hoz ez megfelelő lesz?
Tehát konkrétan az, amit linkeltem.
Mivel úgy tudom több változata is van a M5A97 -nek.Ahogy látom, most már egyre kevesebb helyen kapható. Esetleg már kifutó?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
Crank822
tag
Sziasztok!,Alaplapot szeretnék Vásárólni,abba szeretnék kis segitséget kérni hogy megéri e vagy sem!
Proci Intel i5 3570k
Ram F3-12800CL9D-4GBXL 8GB
És ezt a lapot szeretném,Asrock Fatal1ty Z77 Performance Lap Ára 31.000ft Ennél többet nem akarok kiadni!
Vagy esetleg ebben az árban valami hasonlo alaplap is szóba jöhet!
Köszönöm a segitséget előre is
[ Szerkesztve ]
beyond...
-
bluyoo
nagyúr
válasz CSBENCE08 #56482 üzenetére
Nem nagyon értem ... De tuning nélkül is elég combos CPU ne aggódj ezen.
Ha már nemrég felmerült, ajánlom mellé a KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX-et. Már ha nincs még RAM-od.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #56483 üzenetére
Igen a kikötéseid szerint állítottam őket! Hogy melyikre nem sajnálod még a pénzt azt csak te tudhatod.
Így márkán/laptípuson belül egyértelmű hogy ahogy drágulnak, úgy jobb alkotóelemekkel szerelt, egyre több bővítőhelyet, erősebb tápkört és hűtést kapott lapot kapsz. Ehhez jönnek még az extrák mint a WiFi és a Bluetooth.
Pl.:
DELUXE már WiFi-s, Bluetooth-os lap, Intel I217V és Realtek 8111GR LAN, 16+2 fázisú digitális tápellátás, Realtek ALC1150 audio codek, ....
Amíg a Z87-A Realtek 8111GR LAN, 8 fázisú digitális tápellátás, Realtek ALC892 audio codek, ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz bluyoo #56469 üzenetére
Ezeket pont igy csináltam én is, de annyi infon laikus fejjel nem igazodok el.
Egyik ebe jobb, a másik abba, felét nem is tudom mit jelent. Ezért irtam néhány alternativát amire nekem szükségem lehet, és igy választani valami opcionális lapot. Nem akarok feleslegesen 10k val többet fizetni olyanért, amit nem fogok kihasználni.(az mér egy fél hűtés a cpu ra -
bluyoo
nagyúr
válasz CSBENCE08 #56478 üzenetére
"azért kár hogy ennyi különbség." Szinte semmi ....
"mennyire bírja a proci húzást?" Semennyire! Vagyis talán .... de ezek nem tuningképes chipset-ek, egyedül a Z87-es chipset az! Na meg a tuninghoz "K"-s vagyis szorzózármentes CPU is kellene, és a I5-4570 nem az.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Pete55555 #56473 üzenetére
Először hagy jelenjen meg .... Személy szerint nem szeretek tippelgetni és az ilyenkor szokásos morzsák sem mindig bizonyulnak valósnak ..... De pl. egy cikk : Intel Broadwell to Get 9-Series Based Z97 and H97 Chipsets Térjünk rá vissza kicsit később mondjuk 4-5 hónap múlva.
Igen valamennyivel biztos drágább lesz de ahogy a 6-7-8-as sorozatnál megfigyelhettük nem volt akkora nagy árrés. CPU tekintetében meg még jobb a helyzet szinte egy áron kapni 3generációt.(#56475) dantre
Szurkolok!(#56476) CSBENCE08
Original Haswell chipsets. De ezen felül az aktuális lapok között sokszor nem kevés különbség van ... Részemről +1 az ajánlott Vanguard-nak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz #46372352 #56470 üzenetére
Mert időközben átnevezték .... Eszközök->Beállítások->Speciális->Általános->Böngészés->Hardveres gyors ..... elől a pipát vedd ki.
(#56471) Joezyka
Az a lényeg hogy lehetőleg 1,5V vagy az alatt legyen a feszültsége (alapból ugye minél kisebb a feszültség annál kisebb a fogyasztás, melegedés is). Amit linkeltem, ahogy láthatod még alacsonyabb feszültségen képes az 1600MHz-re. Ez nem azt jelenti hogy más kit-ek nem lennének rá képesek rá (pl. az enyém is 1,65V-os és 1,5V alatt is járattam) hanem gyárilag garantált, és esetedben X.M.P. profilban el is van mentve. Szóval az UEFI-ben csak egy legördülő menüből kiválasztod pl. az X.M.P 1 -et és kész is vagy ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Pete55555
addikt
-
crysis88
tag
válasz #46372352 #56462 üzenetére
En Google Crome-ot használok , kikapcsoltam a hardveres gyorsítást a böngészőben és azóta nem csinálja
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Joezyka
senior tag
válasz bluyoo #56468 üzenetére
Rengeteget olvastam a dolgok után és most derül ki, hogy még semmit se tudok kb bocsánat
Én ezt találtam
DDR3-1600 CL9-9-9 @1.5V <- több ez mint amit te linkeltél, mennyiben más a 2 ?Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
bluyoo
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #56467 üzenetére
Szia!
Ebben a sorrendben : Deluxe, Pro, Plusz, A
Az Asus honlapján össze tudod nézni a választott lapokat [link]. Minden lap linkjén pipáld be a "Hozzáadás az összehasonlító listához" mezőt majd fent "összehasonlító lista" majd "összehasonlítás most" gomb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Joezyka #56464 üzenetére
Hát inkább a KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX-et választanám. "XMP Profile #1: D3-1600 CL9-9-9 @1.35V"
(#56466) dantre
Érdekes pedig nálam varázsütésre eltűnt vele a probléma.
"mekex : Nem elég kikapcsolni a hardveres gyorsítást a Firefox-ban (Eszközök->Beállítások->Haladó->Általános->Böngészés->Hardveres gyors ..... elől a pipát vedd ki.), a Flash-ben is ki kell kapcsolni, majd újra kell indítani a Firefoxot.
Elindítasz egy youtube video-t és jobb-klikkelsz rajta. Settings, kikapcsolod a flash hardveres gyorsítását. Újraindítod a Firefoxot és elindítasz egy youtube videót. Jobb-klikk, show video info, ezt kell látni: software video rendering, software video decoding."Bazinga!
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
4670k alá keresnék lapot. Asus-ba gondolkodom, z87A, K, Pro, Plusz, esetleg deluxe.
Melyik lenne a legjobb választás???
Szempontok: Erős áramellátás, jo hangkodek, sata3 leg3db,usb3(mindegy mennyi), egy videokártyás rendszer, Előre is köszi a segitségeket. -
Joezyka
senior tag
válasz Picturemaker #56455 üzenetére
Hello!
nem teljesen idevág, de például egy ilyen ram akkor tökéletes lenne ? 1,5V-on megy cl9es
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
crysis88
tag
válasz #46372352 #56447 üzenetére
Szia. ez általában nem a böngészőben szokott jelentkezni (mármint a fagyás) mert nekem is volt ilyen.
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Joezyka
senior tag
válasz Picturemaker #56459 üzenetére
értem már.
DVI, HDMI VGA-ról meg lesz oldva (1 monitorom van, bár lehet a régit is visszakötöm), előlapi hang meg USB ami kell, füles + pendrivera, minden mást "hátulra" kötök be úgy is.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz Picturemaker #56455 üzenetére
Hopp azt nem is figyeltem, hogy az benne maradt a listába a h81
Szóval az ASUS-sal nincs semmi probléma? a célra tökéletesen megfelel ?
ramokat átnézem, hogy pontosan hány volton is megy.kivitelezés alapon mit értesz?
hány/milyen kártyák mennek bele ?Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Yimbo
újonc
Köszönöm a segítséget srácok, szerintem a bluyoo álltal írt alaplap mellett döntök!
Derp
-
Picturemaker
őstag
válasz Joezyka #56454 üzenetére
Üdv!
A felsorolásból a Z77-es Asrock kilóg, nem a Te procidhoz való. A H81-es Gigát kihagyhatod (nem azért mert rossz) a két memória slot miatt.
A 4570 nem tuningolható tehát bármelyik alaplap szépen elviszi.A kivezetéseket kell átgondolnod, mire és mennyire van szükséged.
A ramoknál olyat válassz ami megy max 1,5V-on, Intel azokat szereti.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
új gép vásárlás előtt állok, és pár perifériában bizonytalan vagyok, mint pl az alaplap is.
Egyenlőre ami biztos:
processzor: INTEL Core i5-4570 ; RAM : KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT;
HDD: SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3; SSD: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300;
VGA az egy gtx 770 vagy 760 de valamelyik ezekből a kategóriákból.
Táp is még kérdéses vagy chieftec vagy FSP lesz, de az másik topic.Tuningolni nem szeretnék, viszont hosszú távra tervezek, max később memória bővítés (még 2 slot memória) esetleg VGA csere 2-3 év múlva. De egy 5-6-7 évig ez nekem gép legyen.
ház az maradna ami van (Aoerocool aeroengine II, szóval egy ATX-es alaplapra gondoltam. Főként játékra, FHD monitorom van. Kb 20-25k-t szánok rá de plusz pár ezer forint nem probléma.
olvastam elég sokat fórumokat itt is meg más fórumokon is, meg az összefoglalót is és az alábbi alaplapokra gondoltam:
ASUS H87-PLUS [link]
ASUS B85-PLUS [link]
GIGABYTE GA-H81-D3 [link]
GIGABYTE GA-H87-HD3 [link]
GIGABYTE GA-B85-HD3 [link]
ASROCK B85 Pro4 [link]
ASROCK Z77 Pro4 [link]
MSI B85-G41 PC Mate [link]Én alapvetően a két asus-ra gondoltam, bár néhol nagyon lehurrogták, és a gigabyte-ot istenítik, valahol fordítva, valahol az MSI a király és a többi nem... szóval ezért fordulok hozzátok, mint szakikhoz
Köszönöm a segítséget előre is
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
CSBENCE08
tag
I5-4570-hez milyen alaplapot ajánlotok úgy 20-25K között?
"olyan nincs, hogy olyan nincs"
-
bluyoo
nagyúr
válasz #46372352 #56447 üzenetére
Mióta beszéltünk a TDR-es topic-ban meg el is felejtettem hogy egyáltalán létezett ilyen gond ..... Biztos hogy TDR hiba? De gondolom már utánajártál ....
(#56449) Picturemaker
Most megint írjam hogy inkább Intel? De viszont lap nem annyival drágább mint egy 8350-alá való deszka. Ha a M5A99FX PRO R2.0-t nézzük kb. 6K a különbség egy jó 970-es laphoz képest.Bazinga!
-
Picturemaker
őstag
válasz bluyoo #56445 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy azt a procit szerintem nem érdemes megvenni. Inkább a 8320, esetleg a 8350 és meg lehet úszni egy "olcsó" lappal a tuningot is.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tomikapc #56442 üzenetére
Asus P8H61-I LX R2.0 ~ 17K (esetleg ha a legolcsóbb megoldást keresnéd DVI-I porttal a GA-H61N-D2V ~12K), hozzá egy keretednek megfelelő CPU pl. INTEL Celeron G1620 ~10K vagy a kicsit combosabb INTEL Pentium G2020 ~13K-ért.
Vagy már modernebb megoldás már natív SATA3 és USB3 támogatással: ASRock H81M-ITX ~18K hozzá INTEL Pentium G3220 ~14K.
Vagy FM2 /FM2+ foglalattal egy APU. Bár itt valamivel drágábbak a lapok és nincs is akkora kínálat mITX méretben.Bazinga!
-
Dalzarus
tag
Hölgyek, Urak tegnap Tera online és League of Legends maratont tartottam, és próbáltam figyelgetni, hogy parasztvakítás-e a Killer E2200 vagy tényleg van-e valami haszna. Ami elsőre feltűnt, hogy LoL alatt és Tera alatt is a pinget és az fps-t is elég rendesen fixen tudja tartani, akkor is ha mellette megy torrent plusz youtube plusz TS. Azt, hogy a ping alacsonyabb-e és az fps magasabb-e ezzel, mint egy enélküli lappal azt nem tudom megmondani lévén nincs összehasonlítási alapom.
Azt pedig nem tudom mennyire ennek köszönhető, lehet hogy csak véletlen egybeesés, de amikor Tera-t toltam volt egy fél óra, ahol több tucat ember spammolta a chatet, hogy szerver lagg így meg úgy, de nekem semmi nem tűnt fel belőle. A legkisebb lagg spike-om sem volt.
Összességében, ha valaki nem futtat 800000 programot ami netet használ, akkor szerintem elhanyagolható léte. Ugyanakkor, ha valaki sokat játszik online akkor a fix ping és fps nagyon jó dolog.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Picturemaker #56438 üzenetére
Nem hinném hogy különösebb különbség lenne köztük (a hőcsövet leszámítva) ugye ezért is a kis árrés. Viszont azért nem teljesen egyformák [link] , [link].
Szerintem egy olyan CPU alá "illik" egy komoly lapot tenni. Egy két drágább megoldás: GA-990FXA-UD5 (rev. 3.0) , SABERTOOTH 990FX R2.0 , 990FX Extreme9.(#56441) dantre
Az I5-ös Ivy CPU-k húzhatók minimálisan a Z77-es lapokban.
Ha újítani szeretnél szerintem várj egy kicsit az új chipset-el szerelt lapokra. Az Intel 9-sorozatú PCH-k/lapok kb. év közepén fognak megjelenni.
Egy i5-3550 azért még nem annyira gyenge szóval én nem javasolnám a mostani váltást.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Tomikapc
aktív tag
A végén mégis itt kötöttem ki Tehát lemondtam az integrált cpu-s cuccokról, viszont szükségem lenne egy belépő szintű lapra és mellé egy belépő szintű procira. Ára minél alacsonyabb legyen, erre kevés a keret :/
Netezés, zenehallgatás, ezekre lenne használva, egy win7 alatt.
2GB ddr3 ramot raknék bele, jó lenne ha lenne rajta valami integrált VGA is (dsub || dvi). Ezen kívül 3 sata portra van szükségem, de az gondolom adott.
AMD/INTEL platform, nekem mindegy
Tuningolva sosem lenne. Köszönöm!Tomikapc
-
bluyoo
nagyúr
válasz Picturemaker #56435 üzenetére
Az M5A97 EVO R2.0 nem támogatja a 900-es FX CPU-kat. Legalábbis hivatalosan nem [link].
Ezért írtam hogy minimum az M5A99FX PRO R2.0 -t mert ahogy én tudom ez a legolcsóbb lap ami hivatalosan képes azokat a "zabagép" CPU-kat kiszolgálni [link].
Azért az FX-9370 220 Wattos TDP-je nem kevés még ha nem is a fogyasztása ... oda már a hőcsöves bordázat sem túlzás.
Sőt ahogy legutóbb is írtam amikor felmerült ez a CPU, a Sabertooth sem lenne túlzás alá sőt.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Picturemaker
őstag
Ha szükséged van CFX-re, vagy SLI-re akkor a bluyoo mester által ajánlott M5A99FX PRO R2.0, ha nincs, akkor az M5A97 EVO R2.0 a minimum. Ezeknek azonos (6+2 digi) a tápellátó része.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Ha jót akarsz magadnak minimum egy M5A99FX PRO R2.0-vel indítasz egy 9000-es alá.
(#56424) dantre
Szerintem ez csak notebook-nál van, szóval asztali gépeknél más megoldás után kell nézned. Legalábbis én még nem halottam róla.
Magam is használok hasonló alkalmazást (bár jelenleg inkább HDMI ....). A Samsung AllShare programmal P8Z77-V+ természetesen egy Samsung Tv (UE40ES6100).
Mondjuk a lapom maga is képes DLNA hálózati lejátszásra mivel Wi-Fi GO! -s lap.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Yimbo
újonc
válasz Picturemaker #56428 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Esetleg tudnál ajánlani egy alaplapot amivel a processzor szépen működne?Derp
-
KAMELOT
titán
válasz Picturemaker #56428 üzenetére
Most nézem én is. Ebben a lapban örülhet ha a FX-6300 elmegy, mert ide mást nem ajánlatos tenni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Picturemaker
őstag
-
Yimbo
újonc
Sziasztok,
van egy ASRock fx-990 extreme 3 alaplapom, és a mostani processzoromat cserélni szeretném egy AMD Fx-9370re. Az ASRock oldalán nem szerepel supportált processzorként, de szétnézve a neten voltak rá utalások, hogy kompatibilisek együtt.
A kérdésem az lenne használ-e valaki ilyet, vagy hasolnó (alaplap azonos és mondhatni a CPU is) configot, vagy tudja, hogy a 2 hardware együtt működne-e?
Az ASRock és az AMD supportnak már írtam, de nem sietnek a válasszal, volt rá egy hetünk de semmi.
Köszi!Derp
-
minek?:S
őstag
-
jim bcs
nagyúr
válasz miresz #56405 üzenetére
jó bátor vagy, kívánom soha ne legyen semmi gixer
az én meglátásom hogy felesleges a K-s proci otthoni használatra pedig én játszok méghozzá Ultrán mert az fontos, volt K-s is most sima és eddig nem vettem észre hogy valamiben is hiányt szenvednék a 3.2ghz miatt
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
M4rko97
csendes tag
hello
Szeretnék segítséget kérni hogy a i5 3570K hoz milyen alaplapot vegyek.
kb 25 szánok rá.
A válaszokat előre köszönöm. -
bluyoo
nagyúr
válasz Gh00st #56415 üzenetére
Szia!
Esetleg egyben megvenni a gépet?
Felszereltségben szinte megegyezik a két lap. Talán a Deluxe valamivel többet nyújt ilyen téren pl. a dual LAN, WiFi, Bluetooth. Az Asus honlapján össze tudod őket nézni.
SABERTOOTH Z87 , Z87-DELUXE. Mindkét linken pipáld be a "Hozzáadás az összehasonlító listához" mezőt majd fent "összehasonlító lista" majd "összehasonlítás most" gomb.Bazinga!
-
Gh00st
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, I7-4770K, 3db Dell U2312HM, későbbiekben R9 290-es VGA mellé melyik alaplap lenne jobb:
- ASUS Z87 Deluxe
- ASUS Z87 SabertoothAz R9-esek hiánya miatt az IGP-t használnám - a Deluxe esetében ez simán megy a DP, MiniDP, HDMI kimenetnek köszönhetően - míg a Sabertoothnál két kimenet van, így +költséggel jár.
3 és 5 év garival, melyik a jobban felszerelt ?Előre is köszönöm, üdv:
gaben[ Szerkesztve ]
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tarzan40 #56412 üzenetére
Szia!
Hát egy majd 10 éves hozzászólásra reagáltál ....
"de a régi gépen nem megy csak két gomb a kormányról és van még pedál is hozzá." Hát ez szerintem nem a mostani géped baja lesz ...
Ha 4 magos CPU kell mindenképpen akkor 20K-ért a AMD Athlon II X4 760K amit megkapsz (négy magos és tuningolható). Viszont VGA terén a 20K-s keret elég sovány szerintem min. egy HD7770 amibe megérné befektetned (~26-36K).
Lap terén a 20K-s keretbe már az ASRock FM2A88X Extreme4+ is belefér. Esetleg ha a mATX méret is mehet az Asus A88XM-PLUS. Mindkét lap már FM2+ -os foglalattal szerelt szóval később Kaveri is mehet bele.
+ AMD Athlon II X4 760K + Asus HD7770-DC-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 ez kb. 70K.
Ha spórolósra szeretnéd fogni Intel oldalon H81-es lappal HD7770-el és egy Pentiummal (két magos) 60K-n belül maradhatsz.
Gigabyte GA-H81M-HD3 , Asus H81M-A. Mindkét lap LGA1150-es foglalattal, végül is teljesen i7-4771-ig fejleszthető.
+ G3220 + Asus HD7770-DC-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 ez kb. 60K. Esetleg egy jobb lap ha belefér a keretbe pl. a Gigabyte GA-B85M-D3H már 18K környékén kapható ezzel a lappal is kijönnél kb. 64K-ból.
Az AMD CPU egyértelműen több szálon az Intel pedig egy szálon erősebb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
.LnB
titán
Na megint itt vagyok, haver azt mondta nálluk (Írországban) 10€ különbség van a K-s és a sima proci között. Szóval megveszi a K-sat. Alá pedig a GA-Z87 HD3 Rev1 lapot. Szerintem így érthető a döntése.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Tarzan40
újonc
válasz Pirkhoffer #2 üzenetére
Hali!
Nekem kellene segítség.
Milyen alaplapot vegyek... hihihi.Szóval komolyan kérdezem, mert eléggé kiestem a dolgokból.
A cél->
Netezés, neten film nézés és a gyereknek néha játék.
A játék alatt is inkább azt értem, hogy van egy multikormány és még
a need for speed -nél vagyunk leragadva, de a régi gépen nem megy csak két
gomb a kormányról és van még pedál is hozzá.szóval inkább ilyen autós játékok a preferáltak.
Elképzelés:
Én kb 20-20k-t gondoltam alaplapra, procira és vga kártyára is.
4magos procit, 1gb vga, 4gb ram-ot szeretnék.
Milyen tokozásút vegyek, amivel ez megvalósítható?
Ha vga és proci tanácsot is kapok, külön megköszönöm az is jól jön.Nem vagyok egy fejlesztgetős, de ha kijön, akkor az sem hátrány.
előre is köszönöm a tanácsokat....
üdv
-
Mahrenburg
őstag
válasz Tomikapc #56386 üzenetére
Úgy értettem, hogy van Dual-Core Zacate is, például ezt a lapot is két magos változattal szerelik. Alapvetően nem rossz a koncepció, csak még nem az igazi, majd a Kabini... De jelenleg egy belépő szintű FM2-es konfiggal tényleg jobban járnál. Esetleg megkérjük Mireszt, hogy írja le a tapasztalatait, ugyanis éppen most üzemelt be egy ilyen APU-val szerelt lapot.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
miresz
veterán
Ha jó lapot akarsz,akkor ez megfelelő lehet az általad kinézett árkategóriában:
De az először kinézett Gigabyte Z87-HD3 is jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
-
miresz
veterán
válasz jim bcs #56404 üzenetére
"te tudod, ő fog kinlódni az amd driver-ek miatt nem én"
Hagyjuk már ezt a baromságot!
"ezek a sima procik annyira erősek hogy régen másik konfigja lesz mire húzni kellene, igazi tuninghoz meg már komolyabb lap szükséges ami 45k-tól kezdődik ehhez szerintem nincs kedve de ti tudjátok"
Meg ezt is!
Nézz rá a konfigomra. 4,4Ghz-t megy alapfeszen a 4770K az adatlapon szereplő lapban.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
te tudod, ő fog kinlódni az amd driver-ek miatt nem én
ezek a sima procik annyira erősek hogy régen másik konfigja lesz mire húzni kellene, igazi tuninghoz meg már komolyabb lap szükséges ami 45k-tól kezdődik ehhez szerintem nincs kedve de ti tudjátok
-
.LnB
titán
válasz jim bcs #56401 üzenetére
Azt nem engedem, hogy Nvidiát vegyen Ezen a K-s procin megy a vita még. Ő se ért hozzá, és én se nagyon. Nekem elég régi gépem van, egy ideje nem követtem a "piacot"
Gigabyte z87 hd3-t azért választottam mert itt az ajánlottak között volt mérsékelt tuninghoz. Gondoltam esetleg egyszer ha kedvet kap tuninghoz, akkor jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
bluyoo
nagyúr
" Tuning szerintem nem lesz." Akkor teljesen felesleges a Z87-es lap és a "K"-s CPU is.
Még ha a haverod olyan vastag is anyagilag.
Ha mindenképpen Giga a G1.Sniper B5 egy elég jó vétel.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
nem irigyellek, viszont ha nem számít a kavics akkor miért nem vesz egy gtx770-et vagy 780 oc-t
én ide akkor is Asus lapot tennék Asus vga-val, nem tudja miről marad le, látszik hogy nem ért hozzá
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AliExpress tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- KONZOL beárazás
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest