Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
MSI A78M-E45-ről mik a vélemények ?
3+2-es bordázott VRM, mennyire lenne jó A8 6600K alá feszültségemelés nélküli tuninghoz ?
Valahogy gyanúsan olcsó a konkurenciához képest[ Szerkesztve ]
-
kodaek
tag
vagy inkább egy ASRock 1150 H81M?
-
kodaek
tag
Sziasztok! Szeretnék venni core-i5 4440 , 8GB RAM, 1 TB SATA 3 winchester, 600W táp alkatrészekből álló gépet erre megfelelő : GIGABYTE GA-H81M-HD3 alaplap?
-
t72killer
titán
Találtam jó árban egy használt GA-990FXA-UD3 rev 1.2-es lapot. A Gigabyte oldal azt mondja, h ez messze nem a legújabb revízió, várható ebből gubanc? (támogatás hiánya, ha később meg akarnám tartani a lapot?)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bluyoo
nagyúr
válasz lulu09 #57894 üzenetére
Szívesen!
Ha sikerül eladnod és már megvan a keret a gépre a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban segítenek a komplett vas összeállításában.(#57895) Mahrenburg
"ha NagySasss két hétig nem cserél konfigot, akkor letargiába esik, s nem szeretném, ha ez depresszióvá mélyülne... " De jó is ha törődnek az emberrel. Lassan rájövök hogy a fejlesztési igazgatói poszt nem neked való! Már a titkárnők tesztelésében végzett odaadó munkádnál is elgondolkodtam ..... Testhezállóbb lenne valami humánpolitikai munkakör, esetleg szakszervezeti poszt.
Természetesen a tervezett Mahrenburg Gepard , Mahrenburg Lion , Mahrenburg Ice Bear , .... lapok maradnak a tervezett lapok között.
Hát nehéz is megállni hogy ne törekedjünk folyamatosan a tökéletes vas összeállítására.
""Esetleg húzhatod a mostani konfigod haláltusáját... " Nade Vezérigazgató Úr, ne légy ilyen kegyetlen!" Ezt kifejezetten jófejségből írtam mint a legolcsóbb megoldást a problémára. Még ha nem is tartom a legjobb döntésnek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #57870 üzenetére
Miklosssssss " ...egy pici mediaPC... ...majd rakok bele egy i5-öt... " - Nehogy 1024x768-as felbontáson akadjanak az AVI-filmek...
" ...hozzank jar arulni a VIA processzorokat." -
Bluyoo- " ...lassan fejlődik a számítástechnika és kevés az újdonság.
Az biztos, hogy DonSassss vágyaihoz/igényeihez képest a fejlesztések behozhatatlan lemaradásokkal küzdenek...
"Gerjeszted a keresletet." - Dehogyis, csak ha NagySasss két hétig nem cserél konfigot, akkor letargiába esik, s nem szeretném, ha ez depresszióvá mélyülne...
"Esetleg húzhatod a mostani konfigod haláltusáját... " Nade Vezérigazgató Úr, ne légy ilyen kegyetlen!
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz lulu09 #57892 üzenetére
Hát ha megvan rá a kereted mindenképp az új platform lenne kézenfekvő, nem egy elavult gépet foltozgatni. Mekkora kereted lenne az egészre?
Esetleg húzhatod a mostani konfigod haláltusáját, akár bolti lappal is pl. az ASRock 960GC-GS FX -el. Ellenőrizd a CPU-d a támogatási listában [link] ha esetleg a spórolás mellett döntenél.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz #59070464 #57890 üzenetére
Hát ha használsz RAID kötetet akkor nem kérdés. Bár egy SSD-vel a fedélzeten meglepődnék ha szenvednél vele. Hacsak nem nagyon fontos adatok miatt tükrözöl.
Valóban valamivel újabb audiochip található az ASRock lapon (bár nem hinném hogy számottevő különbség van köztük). Mondjuk csatlakozók terén sem látok nagy különbséget a két lap között max. két SATA3 helyett SATA2 van egy PCI slot helyett egy PCI-E 1X. A hátlapon meg az optikai S/PDIF helyett DisplayPort.
Viszont segédprogramok, ventilátorvezérlés terén szerintem az Asus jobb választás.
A tuningot meg biztos nem használnád ugyanis az I3 tuningképtelen. Mondjuk a Vanguard-ot inkább nézem tuninglapnak mint azt a csupasz Z87-es ASRock-ot.
Ezért is írtam hogy összességében szerintem neked az Asus megoldása a jobb választás.(#57889) Hunyus
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
válasz bluyoo #57886 üzenetére
Csak annyira gondolok, hogy az egy Z chipset. Jobb audio chip, több csatlakozási lehetőség, RAID, tuning. Uutóbbi az egyetlen, amire meg mernék esküdni, hogy sosem használnám. A BIOS elég ocsmány ASRock-nál és úgy tudom ventivezérlésben is az Asus a best, ami nekem számít. Vanguard felé mozdulnak a gondolataim nekem is, csak érdemesnek véltem feltenni a kérdést, hogy a legdrágább alaplap gyártó legszerényebb, de minőségi lapját válasszam a fent írt felhasználásra, vagy a legolcsóbb gyártó top chipsetes termékét.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz bluyoo #57884 üzenetére
Minden alkatrészt az itteni PH.s LeC tagtól rendelem.
Közben a ram amit írtam az már eltűnt a hirdetéséből,gondolom eladta.Így ezt találtam helyette G.Skill RipjawsX 4GB [2x2GB] 1600MHz DDR3 KIT [hűtőbordás] ez szintén 10k.De ha tudsz 10k jobb 2×2gb ramot,akkor szívesen veszem.Bár Így azért jó,mert mindent 1helyről betudok szerezni. -
törölt tag
Ti melyiket vennétek az alábbi konfigba?
# Fractal Design Define Mini / Seasonic G360
# 2x SWiF2 házventilátor
# Intel i3-4330 @ Raijintek Themis
# Corsair Vengeance 8GB @ 1600 MHz CL9
# MSI 750Ti Gaming 2GB
# Samsung 830 SSD 64GB
# WD Black 1TB
ODD nincs és USB3-as eszközöm sincs jelenleg. Fejlesztés és/vagy egyéb bővítés nem várható. Áruk egyezik és többet nem szánnék rá.Asus Vanguard B85 (minőségi, hivatalosan 5 év, de itthon csak 3 év gar.)
ASRock Z87M Pro4 (olcsóbb, de fícsörgazdagabb)[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz sutyesz96 #57883 üzenetére
"amúgy ráadásul a H61 pci-e 3.0 slotos" Ahhoz CPU is kellene .... Ivy I5-től felfele. De neked semmi előnyt nem jelentene. Ellenben a HTPC-nél is lényeges audio tulajdonságok. A H81-es lapnál már Realtek ALC892 míg a H61-es lapnál ALC662.
(#57882) Hunyus
Szerintem jól döntöttél .....
Esetleg RAM-ból a Kingston HyperX LoVo-t ajánlanám (ha nem sokkal drágább mint a kinézett).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hunyus
senior tag
Na én azt hiszem pontot tettem a végére
Ezek lesznek.G3420 BOX
ASUS VANGUARD B85
KINGSTON HYPERX 4GB [2x2GB] 1600MHz DDR3
XFX 450W Pro-Series Full Wired (P1-450S-X2B9) -
sutyesz96
őstag
Na most állok rendelés elött
Végül mégis csak 1155 lesz belöle (H61MV-ITX + g2020)
Vagy a másik ami szóba jöhet 1150-böl a H81M-ITX + g3220
De szerintem nekem elég lesz a 2020. Vagy nagyon ajánlatos lenne a 1150? (kb +7e Ft)
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
bluyoo
nagyúr
válasz salieven #57878 üzenetére
Azért egy AMD és egy Intel CPU alá készült lapot ne hasonlítsunk egymáshoz.
Mindenesetre a felhozott lapokhoz elég az a bordázat, aminek ha jobban megnézed nem is olyan kicsi a hőleadó felülete. A Z87-PRO-tól szerelik az Asus lapokat méretesebb bordázattal itt többek között már WiFi és Bluetooth is van a laphoz. 47K
Sok sikert a döntéshez.Bazinga!
-
salieven
aktív tag
válasz bluyoo #57877 üzenetére
Nem is az hogy nem tetszik csak fura hogy ilyen vékonyak. A mostani M5A97-es asus lapomon jóval nagyobb vastagabb hűtőbordák vannak és azért csodálkoztam rajta. Amúgy én is az asus-t támogatom jobban de ez a giga meg asrock lapok is jók amiket linkeltél és szerintem azzal sem lenne bajom. Maradjunk inkább az ATX méretnél
PSN: salieven
-
bluyoo
nagyúr
válasz salieven #57876 üzenetére
Minden márka ad ki selejtet ez ellen nem tudunk mit tenni és kétbalkezes felhasználók is vannak szép számban akik írni tudnak.
Mondjuk személy szerint még mindig az Asus-t preferálom (nekem bevált soha nem volt velük gondom).
De ugye azon nem tetszik neked a hűtőborda.
Ha esetleg a mATX méret is játszik 5év garanciával a TUF szériás Asus Gryphon Z87-el szinte biztos hogy nem lenne bajod.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
salieven
aktív tag
válasz bluyoo #57866 üzenetére
Ez a G1 Sniper még pont az a határ ami belefér a keretbe és nem is rossz. Csak nem tudom miért ismerősi körben mindenki szidja a gigabytet hogy az életbe ne vegyek többet Most lehet velem van a hiba meg mit tudom én de úgy tudom intel oldalról jók a giga lapjai. Mondjuk az általad linkelt 2 giga nem rossz lehet az lesz. Asrock lapom is volt nem is egy és egyikkel sem volt probléma idáig. Ezt le kell játszanom még magamba.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #57873 üzenetére
Akkor most már mindenféleképpen optikai?
Mindenesetre párszor már felmerült nem nagyon láttam üzletben sőt még használtan is elvétve.
De van saját topic-ja is S/PDIF(#57872) miklosss2012
Azt én sem tudom. Dobj nekik egy e-mailt ők biztos nem tévednek ez ügyben.Bazinga!
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a GIGABYTE GA-H87-HD3 alaplapról?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz bluyoo #57840 üzenetére
még van pár hét vásárlásig és habár nincs optikai kimenet az asus a88xm-plus-on, bejön a lap.
a hangkari min. +8k lenne.
ilyen, vagy ehhez hasonló alaplapi kivezetés lehet itthon kapni? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #57871 üzenetére
Nem tudom hogy felmenne a sima "Rampage Extreme-re". Meg varok picit a vizel, kicsit kikoltekeztem magam januar-februarban......
@mahrenburg meg olyan mint valami piaci venasszony, hozzank jar arulni a VIA processzorokat. Biztos annak idejen tobb ezret vasarolt belole, most meg rajta maradtak.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #57870 üzenetére
Szavaidból azt veszem ki hogy lassan fejlődik a számítástechnika és kevés az újdonság.
"egy jo kis vizezes van meg hatra " Így már érthető miért is hiányzik a gyárilag vizezett MOSFET hűtés. De ne aprózd el a dolgot EK introduces ASUS® Rampage IV Black Edition water block kit.(#57869) Mahrenburg
Jó boltos lenne belőled! Gerjeszted a keresletet.Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #57869 üzenetére
Cserelnek en hatamlasesnagyonhatalmaIgazgatour ! Csak nincs mire, mindig viszket a tenyerem valamit cserelni...de nincs mit. Jol van ez ahogy van, egy jo kis vizezes van meg hatra oszt 1-2 evig semmi.
Egyebkent van egy pici mediaPC-em..annyira szeretem, azon vagyok amikor nincs melo....van rajta win 8.1 meg Linux.....jo kis masina...majd rakok bele egy i5-ot meg meg 4 gb ramot....meg egy 7750/750-es VGA-t es 1-2 evig ahoz sem kell nyuljak....elkezdek majd verdazni....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #57868 üzenetére
NagySasss már rég cserélt konfigot, gondoltam, felkavarom az állóvizet...
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #57867 üzenetére
Ez ütősre sikeredett! Olvasva már majdnem kezdtem sajnálni az LGA2011 tulajokat.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #57851 üzenetére
Mert egy elavult, régi architektúra, manapság egy tabletnek is nagyobb a teljesítménye, ráadásul nincs a CPU-ban IGP... Minek fejlesztgessék?
-
bluyoo
nagyúr
válasz salieven #57865 üzenetére
Hát ahol nincsenek a tápkör elemei ott egyértelmű hogy nem kell hűteni.
Mindegyik felsorolt lap alkalmas a tuningra. A három közül talán a GA-Z87X-D3H -t választanám.
De 45K-is még ott az GA-Z87X-UD3H vagy a G1.Sniper Z87 is hogy Gigánál maradjak.
Természetesen a másik két lapnak is vannak ugyancsak jó tulajdonságai ....
Szerintem 40K alatt az egyik legjobb vétel a már 2X felhozott Z87 Extreme4.Bazinga!
-
salieven
aktív tag
válasz bluyoo #57862 üzenetére
Azért írtam amit írtam mivel eddig csak AMD oldalon mozogtam és azokban vagyok inkább otthon mint az intelben. Ezért is kértem a segítségetek. Amúgy asusra azért írtam amit mert pl a cpu fölött nem találtam hűtőbordát egyik lapnál sem ebben az árban. Az nem lehet probléma neki? Mondjuk jó amiket te küldtél ott vannak de ott sem olyan hű de hatalmas bordák azok mint pl az msi-nél.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz salieven #57861 üzenetére
"Asusból nem találtam semmi úgy mond értelmeset 30-45 ezer között .." Mert a Z87-PLUS miért nem "értelmes"? Kicsivel többért a Z87-PRO.
Vagy a legutóbb ajánlott ASRock Z87 Extreme4?
Attól hogy nem "killer" meg "gaming" ugyancsak jó lapok.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
salieven
aktív tag
Melyik lenne a legideálisabb választás egy i5 4670k mellé?
- MSI Z87-G45 Gaming
- ASROCK Fatal1ty Z87 Killer
- GIGABYTE GA-Z87X-D3HAsusból nem találtam semmi úgy mond értelmeset 30-45 ezer között .... ez az MSI tetszik csak nem tudom vele a tapasztalatokat,valakinek valami? És esetleg valaki valami biztos alaplapot ezen árszegmensen belül (30-45 ezer) ?!
-
bluyoo
nagyúr
válasz PainKiller13 #57858 üzenetére
Soha nem halt be még RAM-om. És használtan sem nagyon vásárolok. De ezek ellenére, akkor is egy kiskergaris darabot vennék használtan (lehetőleg háztól-házig garival).
A bolton kívüli ügyintézésben meg végképp nem vagyok járatos. Mindenesetre engem irritálnak a hasonló garanciás ügyek. Ha a gyártó vállal rá 5évet akkor az üzlet ahol vásárolok nehogy az én nyakamba varja már az ügyintézést (esetleg a postát).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
PainKiller13
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz PainKiller13 #57856 üzenetére
Ok, de ettől a plusz gari nehogy rossz dolog legyen már.
Mi lesz ha berobog a DDR4 és el akarod majd adni? A kiskergaris terméket mindig könnyebb jó áron elsózni. Na meg aztán attól hogy idáig nem ment tönkre .....Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #57851 üzenetére
Mondjuk ezt én sem értem hogy a csúcskategóriára miért nem ültetik át ......
(#57852) PainKiller13
A CL9 szűkebb időzítés szóval jobb, plusz a Corsair-on van hűtőborda. Ja egy év gari mindkettőre!? Éljen a PCX .... Tessék 5év garival.
Ha már Kingston és PCX, 99 hónap garival [link] Ugyan 1866MHz-es de így tuti megy 1,5V-al 1333/1600MHz-en.(#57853) sutyesz96
"Már csak pénz kell" Senki nem mondta hogy azzal kell kezdened?(#57855) sutyesz96
Akkor már csak a rosszabbik fele van hátra![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz PainKiller13 #57841 üzenetére
Szívesen!
Hát a CPU mem.vezérlője 1333MHz-es (de az 1600-as RAM olcsóbb mint az 1333-as ) és inkább alapból 1,5V-os RAM a javasolt. De ugye az 1600MHz-es biztos menni fog 1333MHz-en 1,5V mellett.
Bár ha nem tervezel nagyobb CPU hűtőt a magas bordás Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9B. 100Ft-al drágább.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz PainKiller13 #57837 üzenetére
Inkább a Gigabyte B85M-D3H-t.
(#57838) Lajkó
Szívesen!
A koaxális S/PDIF kimenetnek nincs egy csomó változata ... 32.oldal 6.pont
Amúgy létezik az Extreme4+-nak mATX-es változata is, az FM2A88M Extreme4+ csak éppen csupasz MOSFET-ekkel (kár érte).(#57839) Bullllit
Szívesen!
"Na majd ha megnyerem az 5-ös lottót " Hát azt hiszem nem az első dolgom lenne az alaplapcsere![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Lajkó
őstag
válasz bluyoo #57827 üzenetére
A mATX-essel az a baj, hogy nem tudom milyen ez az alaplapi akárhánytűs spdif... Még sosem próbáltam sima rca kimeneten digitális jelet küldeni, csak optikán. Persze biztos működik, de mennyibe fáj hozzá a csati ha az enyém nem hozzá való?
A másik két ATX meg már 1/3-ával drágább!
Elég lesz nekem az Asrock FM2A88X Extreme4+ ATX méretben...
Köszi a segítséget! -
PainKiller13
őstag
Gigabyte B85M-HD3 vélemény?
Fontos szempontok:
HDMI+VGA
PCI-E 3.0
36 hó garancia
LGA1150
ár -
bluyoo
nagyúr
válasz Bullllit #57835 üzenetére
Szívesen!
Benne van a nevében hogy hibrid szóval víz nélkül is ... MAXIMUS VI FORMULA.
Bár vízzel jelentkezik meg az igazi előnye "vízhűtéssel, akár 23 fokkal is csökkenthetik a MOSFET-ek hőmérsékletét".
A ROG Armor pedig ugyancsak besegít hiszen az egész hátlap egy hideg hengerelt SECC acél ami a hűtésbe is besegít.
reviewBazinga!
-
Bullllit
tag
válasz bluyoo #57828 üzenetére
Köszi neked is.
Akkor valószínűleg az lesz. +1 a ROG-os lap mellett, hogy a vga-m is olyanMég lenne egy kérdésem:
Az ASUS MAXIMUS VI FORMULA azzal a "páncéllal" csak vízzel használható vagy víz nélkül is jó? (kár hogy a Hero-ra nincs olyan "páncél", mert nagyon tetszetős )
Ez már csak persze puszta kíváncsiság, mert az már bőven nem az én pénztárcám, meg ha lenne is rá inkább másra költeném
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
bluyoo
nagyúr
válasz sutyesz96 #57832 üzenetére
"Keretem a lapra+cpu-ra ~28-30e Ft, ....."
Asus H81M-A + INTEL Pentium G3420
Viccet félretéve azzal az "alacsony" kerettel.Intel LGA1155 erősebb CPU gyengébb iGPU:
ASRock B75M-ITX + INTEL Pentium G2020Intel LGA1150 erősebb CPU gyengébb iGPU:
ASRock H81M-ITX + INTEL Pentium G3220AMD gyengébb CPU erősebb iGPU:
ASRock FM2A75M-ITX R2.0 + AMD A4-4000 3.00GHz FM2Sajnos a kis méret miatti "ártöbblet" mindhárom konfigon erősen megmutatkozik.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
sutyesz96
őstag
válasz bluyoo #57831 üzenetére
köszönöm hogy megértetted álláspontom vagy legalábbis elfogadod
"Miért erőlteted az 1155-öt, amikor itt az 1150 lényegében egy áron?" Ha annyira egy áron van akkor miért nem jó a 1155?
Keretem a lapra+cpu-ra ~28-30e Ft, és HTPC-t építek, ezért is felesleges a sata/usb3. Így mit mondasz?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz sutyesz96 #57829 üzenetére
Most olvasom a "Milyen asztali gépet vegyek?" topic-ot ....... Így már értem a "Ne akarjatok meggyőzni, eldöntöttem, és a voksom az ITX mellett tettem le" mondatod!
Viszont Membrandj kérdése "Miért erőlteted az 1155-öt, amikor itt az 1150 lényegében egy áron?" jogos. Bár a mITX-es H81 lapok drágábbak mint a H61-es de legalább már SATA/USB3 .....Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Azzal a chipset-el/ársávban nem is nagyon van más lap. +1 a B75M-ITX-nek.
Esetleg LGA1150, Haswell CPU-val? Pl. Asus H81I-PLUS ugyancsak 20K környékén.
Bár 24/7-es használatra kicsit komolyabb lapot ajánlanék de letöltős gépnek talán megteszi.(#57829) sutyesz96
"az volt a legolcsóbb" Ok de ehhez akkor minek az alaplapos topic? Ezt idáig is tudtad!
Hát jó pár LGA1155-ös CPU van, de a gyári hűtésen annyit nem variáltak (van a rézmagos változat az I5,I7-ekhez és a tiszta alu a többihez ) de szerencsére nem mondhatóak kifejezetten zajosnak. Szóval mire is kellene neked ez a csoda? Mekkora a kereted? ....
De ezt inkább a "Milyen processzort vegyek?" topic-ban.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz lulu09 #57818 üzenetére
Szia!
Hát több mint valószínű már csak használt lapot fogsz kapni ... Milyen hardverek alá menne? Kereted?(#57820) Bullllit
"A kérdésem az, hogy érdemesebb lenne inkább a MSI Z87-GD65 Gaming" Igen!
A GD65 Gaming és a Maximus VI Hero is komoly kis tuninglap tele hasznos szolgáltatásokkal.
Nézd át hogy neked melyik lap nyújtja a legtöbb neked is hasznos/használható szolgáltatást.
Mondjuk nekem szimpatikusabb a Maximus VI Hero. A ROG csak a legrégebbi, kifejezetten játékosoknak szánt lapcsalád.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Olvastam de nem látok olyan csatlakozókat ami miatt csak is az ATX méret jöhetne szóba.
"ATX-eken van csak elegendő csati." Ezért kérdeztem rá. Hogy esetleg 3 PCI slotra van szükséged? Hogy ATX ...
Pl. a A88XM-PLUS-on nincs meg minden? Ha már a mATX jobb lenne.
ATX méretben a választott lap valóban elég jó választás. A konkurencia csak drágább megoldásokkal van a piacon (ezért kérdeztem volna a kereted). Asus A88X-PLUS, .... vagy ugyancsak az ASRock-tól a Fatal1ty FM2A88X+ Killer.(#57824) sutyesz96
Nekem aztán mindegy mit vásárolsz. Te kérdezted hogy mi a véleményünk kiválasztott csodáról.
Akkor most egy másik CPU mellett döntöttél, tetted le a voksod? Mát hogy H61-es lapot akarsz, vagy csak az volt a legolcsóbb mITX-es?(#57823) baboss
Részemről is +1 az M5A99FX R 2.0-nek.Bazinga!
-
crysis88
tag
válasz baboss #57823 üzenetére
En az M5A99FX PRO R2.0-re szavazok
Az Fx 9xxx szériát is támogatja
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Möhe
addikt
Üdv.
Itthoni letöltős/szerver gépbe szeretnék alaplapot.
ASROCK B75M-ITX
GIGABYTE GA-B75N
Ez a kettő lap benne van az ajánlóban is (ezeket néztem ki vakon) de
- 0/24ó használat
- alacsony házba, alacsony hűtő felszerelése miattköszönöm
-
baboss
őstag
Melyik a jobb ?
1 - ASUS M5A99FX R 2.0
2 - Gigabyte 990FXA-UD3 R 1.2
3 - ASROCK 990FX Extreme 3[ Szerkesztve ]
-
Bullllit
tag
válasz BomiBoogie #57821 üzenetére
Értem, köszi. Amúgy titkon én is affelé hajlok, de még várok más véleményeket is.
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
Bullllit
tag
Üdv
Mivel sikeresn semmi nem jön össze, még mindig nem vettem meg a konfigom.Aztán ebben a sok időben ahol ráértem gondolkozni, arra jutottam hogy lehet beáldoznék még egy kis pénzt az alaplapra.
Az eddigi terv az MSI Z87-G45 Gaming-je volt.
A kérdésem az, hogy érdemesebb lenne inkább a
MSI Z87-GD65 Gamingvagy
ASUS MAXIMUS VI HERO-t venni.
Ha igen akkor melyiket?
Egyébként egy 4770K-hoz kellene amit majd a későbbiekben szeretnék tuningolni.
-
Lajkó
őstag
válasz bluyoo #57817 üzenetére
Arra voltam saját magam válasza, de leírom!
Memó egyenlőre 4 vagy 8GB ddr3 lenne 1866MHz (ha 8 giga akkor daulban), Proci talán 5800K amennyire látom nem éri meg a 6800K a többlet 6-7ezret, fontos lenne a későbbi használhatóság, hogy játszogatni tudjak vele kisebb felbontásban komolyabb játékokat egyelőre az APU által nyújtott később pedig egy dedikált memós vga-val, az értelmes tuning potenciál.
Kell hogy legyen rajta: Gbit-es lan, usb 3.0, HDMI, meg S/PDIF out is lehetőleg optikai, de a koaxális sem rossz.Na ezért gondoltam volna az FM2A88X Extreme4+-re! Minden kütyü meg van rajta, s még elég baráti az ára is!
-
lulu09
csendes tag
Sziasztok! Bajban vagyok, mert elhalálozott az AsusM2N68 -as alaplapom, és nem tudom mivel tudnám helyettesíteni, mert ezt a típust már sehol nem találni.. köszönöm előre is a segítséget! Remélem nem baj, hogy ide írtam..
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Milyen csati?
Téma összefoglaló.
"Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?"Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
sutyesz96
őstag
És ITX-ből az ASROCK H61MV-ITX? Valakinek vélemény?
-
Lajkó
őstag
Olvastam egy kicsit... FM2A88X Extreme4+ lesz!
Ha dobtak ki valami újdonságot azóta akkor szóljatok!Néztem, ezt párban, vagy ebből kettőt! Egész jó árban vannak, de nem látom őket az Extreme4+ memória támogatási listáján! Attól még mennek benne vagy a listáról válogassak mindenképp?
-
kippedli
tag
válasz BomiBoogie #57807 üzenetére
köszi.
-
kippedli
tag
válasz BomiBoogie #57805 üzenetére
Köszi. Szerinted ha 3,1ről ha emelem 3,5-3,6 körülre azt még bírná?
-
bivalyolo
őstag
válasz Picturemaker #57797 üzenetére
A vrm hűtésre voltam kíváncsi az atx lesz akkor a befutó. Köszi
"Let's agree to disagree!"
-
kippedli
tag
Sziasztok. 1,5 éve vettem egy asrock 970 extreme 3-at és egy amd fx-8120-at. Ha semmi tuning nincs a procin és komoly, erős hűtés van a procin akkor is számíthatok throttling-ra? Eddig nem tapasztaltam. Csak most elkezdtem picit előre gondolkodni. Érdemesebb lenne valamit lecserélnem?
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok
Milyen M-ATX deszkát vegyek G3220-hoz? Melyik a legolcsóbb?
-
jimspie
tag
válasz Picturemaker #57800 üzenetére
Meg tudom tenni. Compker-nél vettem. Úgy tűnik van rendes supportjuk és nem utolsó sorban üzlethelyiségük ahova be lehet sétálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Óra topik
- Vírusirtó topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple notebookok
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Suzuki topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest