Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67370 üzenetére
Szerintem felesleges, egy sima proci mindenre elég + nem keveset spórolsz, de te tudod. Ha nem akarsz hangkártyát kvázi egy jobb hangkarival ellátott lapot vennél amivel spórolsz a hangkarin, arra olcsóbban is van megoldás, ahhoz nem kell 50k-s lap.
GIGABYTE G1.Sniper B5
MSI B85-G43 GamingMSI B85M GAMING
MSI B85I GAMING[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Hunyus #67366 üzenetére
Az i5 4460 Haswell Refresh, a B85-ös(+H81, H87, Z87) alaplapok pedig a sima Haswell-hez készültek, vagyis régebbiek. Ha régebbi verziójú BIOS-szal rendelkező lapot kapsz, ami nem támogatja azt a procit, akkor szívtad, mert kell hozzá egy olyan CPU, amit tud kezelni.
ASUS Vanguard B85 > 1803-tól, és ennél vannak régebbiek is, pl a 0214.
MSI B85M GAMING > mindegyik BIOS-a kezeli
MSI B85M-G43 > 7823v36-tól kezeli, és nem a 7823v30-tól
GIGABYTE GA-B85M-D3H > mindegyik BIOS-a kezeli
(nem tudom, hogy milyen BIOS-ú lapot kapnál, lehet, hogy a legfrissebbel rendelkezőt kapnád kézbe)Ha olyan lapot választanál, aminél "kérdéses" az i5 4460 támogatása, ott más procit néznék, pl ezeket: i5 4440, i5 4570.
A hangkártya PCI-os, vagy PCI-E-es lenne? Az Avermedia kártya gondolom PCI-E-es(ismered az Nvidia ShadowPlay-t?). Lehet, hogy ennyi bővítőkártya mellett a VGA hűtése bajos lenne...
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67364 üzenetére
Azért több lesz az mint 40k + hűtővel, a 8 mag meg nem egészen 8 mag, az i5 megeszi. Nem tudom miért nem szeretnél matx-et mivel 1 vga alá bőségesen elegendő és gondolom azt gondolod sokkal rosszabb pedig ez tévedés, ám legyen atx ha az kell. Videóvágásnál és egyéb erőigényes alkalmazásnál a cpu mellett sokkal fontosabb a memória mennyisége, ha munka szinten csinálod az ajánlott minimum 16GB. Azt vedd figyelembe, hogy most minden drágult 4-5k-t.
ASUS H97-PLUS
MSI H97 GUARD-PROde azért vess egy pillantást az matx-re is
ASUS Vanguard B85
ASUS H97M-PLUS
MSI B85M GAMING
MSI B85M-G43
MSI H97M-G43
GIGABYTE GA-B85M-D3H
GIGABYTE GA-H97M-D3H[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67362 üzenetére
Ne gondolkodj, alá egy normális lap többe kerül mint egy i5 alá! Vegyél egy i5-4460-at + egy jó B85-ös lapot és mindjárt előrébb vagy, kvázi nem egy elavult konstrukciót veszel + még keveset is fogyaszt és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #59703 üzenetére
Most erre mit írjak? Több mint valószínű az említett lapok bordájának hőleadó felülete nem nagyobb .... de biztos drágább.
(#59702) lorcsi
Magyar posta ide vagy oda csak úgy nem vesznek el a külföldre menő csomagok ... De amúgy annak az esélye hogy egy 4éves TUF lap tönkremenjen igencsak csekély. Az 5év garancia is inkább jelzésértékű a minőségre nézve. Plusz az esetleges eladáskor is jól jön. Én legalábbis inkább vennék egy garis TUF lapot mint pl. egy ASRock-ot garancia nélkül de nagy bordával.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #57166 üzenetére
Isten ments hogy "gagyi" lapra beszéljelek rá. De a jelenlegi felállás szerint ágyúval mész verébre ...
Ok hogy nem gyenge a g3420, de azért nem egy egy 4magos Q9550. Bár egy szálon valóban jóval jobb a kis Pentium [link].
A G1.Sniper B5 -öt meg a magas kereted és a Giga "hűséged" miatt írtam .... Vannak olcsóbb esetleg mást nyújtó megoldások is.
"Az sem valami olcsó,és én nem hiszek a az alaplapi hang bla bla..." Akkor ha nem gond én is kérdezek. Mit nyújt az a 34K-s lap neked amit a G1.Sniper B5 nem? Vagy mondjuk a egyik legdrágább (24K) mATX-es B85-ös lap a Vanguard B85 nem biztosít egy Pentium de akár egy I7 alatt?
A CPU kérdésébe vegyük a legolcsóbb I3-at és az eredeti elképzelésben szereplő Pentiumot Intel Core i3-4130 vs Pentium G3420. Szerintem több haszna van/lenne mint a Z87-es chipset-nek.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #57164 üzenetére
Értem a dolgot, de a kis Pentium után még van egy pár I3 és I5 majd I7 CPU. Ezek után lehet szükséged a Z87-es chipset-re a "K"-s szorzózármentes CPU-kkal. Mire egy szorzózáras I7 kevés lesz, addigra vagy 3 platform le fog futni .... akkor meg egyszerűbb/jobb döntés lesz az új platformba befektetni.
De látom hajthatatlan vagy .... végül is rosszabb nem lesz tőle a géped.
Vagyis mégis, mert amit most "feleslegesen" elversz pénzt a kihasználatlan chipset-re, abból kipótolva a Pentiumot már egy I3 is meglenne ..... még 15k és I5 ......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #57079 üzenetére
Linkeltem a gyári oldalt .... De főleg hang terén pl. az GIGABYTE AMP-UP Audio.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #57077 üzenetére
Kezdjük azzal hogy Z87-es lapot linkeltél [link].
De azért mert a linkelt lapnál olcsóbb és több olyan extra szolgáltatást nyújt amit jelenleg használnál ....
Falépítésre meg szinte teljesen ugyan az a két lap.
De sorolhatnám a konkurencia lapjait is Asus H87-PRO, MSI B85-G43 Gaming, ASRock Fatal1ty H87 Performance, ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunyus #57073 üzenetére
"kitudja lehet,hogy " Hát akkor kitudja lehet,hogy jó lesz az a lap!
De olcsóbban szorzózáras alá való lap lenne pl. a Gigabyte G1.Sniper B5 hogy márkánál maradjak. De a konkurencia legdrágább/legjobb H87-es és B85-ös lapjai is megállnak ~30K-nál.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest