Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Üdv
Egy FX8320 mellé melyik lapot lenne érdemes megvenni, mérsékelt tuningot figyelembe éve (4-4,2GHz a cél) az alábbiak közül:
ASUS M5A97 EVO R2.0
MSI 990FXA-GD65
ASUS M5A99FX PRO R2.0Lenne értelme a nagyobb Asus-ra költeni pluszban?
-
ST05
őstag
válasz GrooveHero #53492 üzenetére
ugyanaz a 2 lap ezen 3 dolgon kívűl
a kis mATX-en kevesebb a hely SLI/CF nek ( 1 el közelebb enne 2 kártya egymáshoz)
és nincs PCI sín, és vga is közelebb ( feljebb van ) a hütőhöz.. -
MrRaszta
csendes tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni! Szerintetek egy ASUS Crosshair V formula és egy MSI 990FXA-GD80 közül melyiket vegyem? Proci FX-6xxx vagy FX-8xxx lesz (attól függ mennyi pénz marad rá) Videokártya egyenlőre csak egy HD4650 lesz mert azt a kövi fizukor cserélem le. Előre is köszi a válaszokat.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz kristof123 #53495 üzenetére
Egyenlore pihen az otlet, majd Januarban
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Casanova*
veterán
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. A gyors kérdésemre kaphatnék egy gyors választ?
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Casanova*
veterán
válasz MiklosSaS #53490 üzenetére
nem tudom neked bejön-e az mATX. magamnak tuti ezt venném, ASUS Rampage IV GENE lapot. mini házba! kicsike,nagyon erős PC.
egyébként ez volt a legelső i7-4820K + GENE konfig,amit összeraktam magamnak,de lebeszéltetek a 2011 platformról.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
MiklosSaS
nagyúr
Na most nekem kellene egy kis segitseg. A regi mese ujbol, alaplapot szeretnek , lga2011-es 4930K ala, csak Gigabyte es Asus johet szoba. Itt vagy itt szeretnem megvenni, ajanljatok egy jo kis tuning alaplapot ! (a fejemben a Formula van, de mas lap elol sem zarkzozom el)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Captaindeph #53486 üzenetére
Vitathatatlan hogy Asus...mas minoseg mint az asrock !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #53484 üzenetére
Nnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!
-
Sommi
aktív tag
válasz BomiBoogie #53482 üzenetére
Köszi a türelmet, ha előbb olvasgatok mielőtt kérdezek magam is rájöhettem volna !!
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
Sommi
aktív tag
válasz BomiBoogie #53480 üzenetére
bocs közben váltogattam a linket XD
szóval ez is wifivevő ? mert ha az akkor ezt még el tudnám viselni a gép elején isHello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
Sommi
aktív tag
válasz BomiBoogie #53478 üzenetére
köszi a választ !
de az idegesítene ha kiállna álandóan a gépből , inkább egy pci-os vevőt teszek bele
vagy ez pl szintén wifi vevő ?[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem, ez nem wifis.
Nem kell hálókártya, elég, ha veszel egy USB sticket. -
Sommi
aktív tag
http://www.pcx.hu/termek/asrock-fm2a75m-dgs-alaplap-115510
ebben van hálókártya vagy vennem kell külön h wifizhessek ?
-
GrooveHero
addikt
Üdv. gyors, egyszerű kérdés:
Z77 Extreme 4 és 4M között csak a méret a különbség? Tehát funkcionalitásban nincs? Minden pöpecül elfér benne?
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
-
ST05
őstag
válasz MiklosSaS #53465 üzenetére
én értem, hogy világszerte semmilyen tesztet nem hiszel el,
de miért lenne ekkora különbség 2 lap között? ugyanaz a tápellátás, ugyanazok a kondik is( elna)Overclocked Settings:
Asus Maximus VI Hero - 4.7GHz, 47x multiplier, vcore 1.23V
Intel DZ87KLT-75K - 4.7GHz, 47x multiplier, 1.257V
Asus Maximus VI Extreme - 4.7GHz, , 47x multiplier, vcore 1.255V
[link] itt is a
hero kéri a legkevesebbet, és mindenhol dícsérik.
esetleg azt nem tudod kideriteni, melyik bios verzio volt a hero-n amikor teszteltétek?
tuti volt ott valami user fail pedig, kevesebb fesszel ment +200MHz hüvösebben ,ilyen nem létezik..
ennek volna nyoma az éterben ,ha elhiszed ha nem..[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz MiklosSaS #53463 üzenetére
itt benchekbe többet hoz a hero, és kevesebbet is fogyaszt idle..
gryphon 27w
hero 38w
gene 45w
nálad tapasztalt különbségnek nem szabadna lennie, ott valami beállítás különbözött[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Casanova* #53462 üzenetére
Hero: nagyobb feszt kert a cpu, melegebb volt a VRM, a cpu 4.7 GHz-nel nem ment feljebb
Gene: kevesebb feszel is beerte a cpu, langyosabb VRM, 4.9 volt ugyanaz a CPU vege.cpu: i5-4670K
Nekem ennyi eleg is volt ahoz hogy ne vegyem ROG lapkent a Hero-t.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Casanova* #53460 üzenetére
Tuningoltam mindket alaplapal, a Gene az egy kicsi-bors ROG alaplap, a Hero meg egy jatek-ROG.
(#53456) anytime: mar jo regen nem olvastam @mahrenburg hozzaszolasait ebben a topicban. Lehet kivandorolt egy masik forumra es ott megalapitotta sajat
alaplapbuzirajongo taborat ![ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #53459 üzenetére
azért kérdeztem,mert az a fura,hogy a miklosss a hero lapot szidta,a gene lapot pedig dícsérte,ha jól emlékszem.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
jim bcs
nagyúr
1 vga alá elég az matx lap, erre ott van a Asus Maximus VI Gene vagy az Asus Gryphon Z87
ha mégis atx kell akkor jó a Hero de 2. alternatívaként érdemes megfontolni az Msi kínálatát ha már tuninglap kell: MSI Z87 MPower SP, MSI Z87 MPower, MSI Z87 MPower Max
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
anytime
őstag
válasz kristof123 #53435 üzenetére
Mi lesz, ha ezt olvassa Mahrenburg kollega
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerős felső kategóriás gamer gépet szeretne összerakni és az i7-4470K procihoz keres vmi brutál tuning lapot, eddig az Asus Maximus VI Hero-t (talán) nézte, tudtok segíteni, hogy jó választás-e, esetleg más alternatívát ajánlani?
Előre is köszönöm.
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #53445 üzenetére
Teljesen igazad van szerintem is egyszerűbb egy lapot cserélni az egész gépet szétszedve mint egy CPU-t vagy VGA-t bepattintani!
És a gagyi lapot is egyszerűbb elsózni később mint egy szorzózáras CPU-t. Főleg hogy viszik őket mint a cukrot.(#53448) Casanova*
Többet nyújt mint az "átlagos" zajkeltők. De szerintem ha igazán vájt fülű a felhasználó , vagy tényleg komoly hangminőség kell akkor még mindig külön hangkártya ... Ha annyira extra lap kellene inkább a TUF lapok felé kacsingatnék.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bandi0000
nagyúr
válasz kristof123 #53446 üzenetére
Ezzel tisztába vagyok, de váltottam én 3570K-ról 4670K-ra is, és hogy miért? Mert kell
Xbox One: bandymnc
-
bluyoo
nagyúr
válasz kristof123 #53444 üzenetére
Ok , Giga lap nem a kedvencem de nekik is vannak jó ötleteik pl. a cserélhető műveleti erősítő.
AMP-UP Audio Ami a minőségi audio alkatrészeket is ígér.Bazinga!
-
bandi0000
nagyúr
válasz bluyoo #53443 üzenetére
persze fura, de ha abból indulunk ki hogy, én megrendeltem a lapot ramot procit azt ami van a cuccoknál, fő szempont volt hgoy működjön de később se kelljen procit venni, ezért jött a K-s, kövi hónapban megy bele a VGA, aztán meg majd egy jobb lap, és hűtő, mert ha arra várnék hogy mindent egyszerre vehessek meg, addigra jön a broadwell
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #53442 üzenetére
Nem maga a chipset volt a "gyenge" vagy éppen nem ajánlott , hanem néha maga a köré épített lap.
Szóval a H77/87-s lapok drágább chipset lévén általában jobb körítést is kaptak (audio,felhasznált anyagok,...).
De nem hiszem hogy egy tuning nélküli vasba valaki is lehurrogná pl. a G1.Sniper B5 -öt.
Szóval pl. egy 80-90K-s VGA-val ellátott vasba akkor is elég érdekes egy MSI B85M-E33-at választani.
Annak ellenére hogy egy "K"-s I7 is működik benne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #53440 üzenetére
Hát próbáljuk itt a normálisabb hardverek térnyerését segíteni erre lázítasz!
"természetesen fordítva gondoltam" De így már rendben vagyunk!(#53431) bandi0000
A témaindító is módosítva lesz (csak még nem lett frissíttetve).
"Intel B85 chipset
Az üzleti szférának fejlesztve Intel vPro támogatás nélkül, nem csak irodai használatra/HTPC-be , 4db SATA3 porttal."
A B85-ös chipset-et már nem lehet csak az irodába száműzni kijöttek olyan lapok amiket kifejezetten komolyabb igényekre gyártottak.Pl. az oly sokat emlegetett Asus VANGUARD B85 5év garanciával vagy az MSI B85-G43 GAMING a Gigabyte G1.Sniper B5 , ....
Persze ettől az Intel még nem erre gyártotta/fejlesztette a chipset-et.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsomboy #53423 üzenetére
Persze megfelel!
(#53425) cooi111
Mint írtam egy FX-et tuningolni balgaság. És szerintem ezért 2-3K-t spórolni a lapon ugyancsak.
Egy jól felszerelt 970-es lap már ~23k-ból megvan amivel már a tuning is mehet.
Pl. szinte egy árban: Gigabyte GA-970A-UD3P , Asus M5A97 EVO R2.0. A régebbi fejlesztésű GA-970A-UD3 (rev. 3.0) , M5A97 EVO durván 2-3K-val olcsóbban is kapható.(#53427) Casanova*
Ne kavarjátok már meg szegényt nemlétező lapokkal! Nem hiszem hogy vágná ezt a kis "viccem".(#53434) bandi0000
"inkább költök VGa-ra mint egy jobb lapra" Ilyet írni egy alaplapos topic-ban! Hááát .... Szentségtörés![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kristof123
őstag
válasz 150tomi150 #53437 üzenetére
Szia!
Tuning és 1 vga alá: Asus M5A97 EVO 2.0
-
150tomi150
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-8320 proci alá milyen alaplapot ajánlotok?
Az alábbiakat nézegettem:
Gigabyte GA-970A-UD3
Gigabyte GA-990XA-UD3
Asus M5A97 EVO 2.0Ezek közül melyik lenne megfelelő számára, vagy ha tudtok mást javasolni, megköszönném.
-
bandi0000
nagyúr
válasz kristof123 #53435 üzenetére
mondom én , de a 10 éves tervben benne van egy Z-s lap
-
bandi0000
nagyúr
válasz kristof123 #53432 üzenetére
teljesen mind1, én K-s proci alá is betettem Bár ez idézőjelben, mert a nagy tuningosok kinyírnak, de sajnos megszorítások vannak, és inkább költök VGa-ra mint egy jobb lapra jelenleg
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #53429 üzenetére
bluyoonak a pro verzió a kedvence! nincs mese. persze a sima Vanguard B85 is jó.
[ Szerkesztve ]
-
zsomboy
csendes tag
válasz kristof123 #53424 üzenetére
Szerinted ez jobb lenne?
Üdv,
zsomboy -
zsomboy
csendes tag
Sziasztok! Gamer számítógépet szeretnék venni, és ehhez kinéztem egy GTX770-es kártyát, illetve egy i5 4670-es processzort. A processzort nem szeretném húzni, így a kártyára nagyjából 25-30k-t szánnék! Egy Asus H87-Pro-t néztem ki, viszont nem tudom, hogy ez megfelelne-e!
Előre is köszönöm!
Üdv,
zsomboy -
-
bluyoo
nagyúr
Hát ha PCI -os a hangkártyád akkor tényleg szerencsésebb egy ATX méretű lapot vásárolnod.
"Az alsóba is lehet rakni a vgat (1 x PCIe 2.0)?" Hát nem igazán tanácsos. Csak PCI-E2.0 és az is csak 4X-es.
De ha a hangkártyád PCI-E csatlakozású akkor azt a "PCIe 2.0 x16" slot-ba (legalsó) minden további nélkül teheted.(#53419) Casanova*
Jobban kedvelem a puritánabb darabokat. Bár egy lap esetén ugye nem a külső a legfőbb szempont. Legalábbis az esetek nagy többségében nem az.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz kristof123 #53337 üzenetére
VANGUARD B85 PRO
(#53336) Casanova*
VANGUARD B85 PRO Az az igazság nem nagyon tetszik ez az aranyozott dizájn a PRO lapoknál.(#53349) cooi111
Kicsit pontosíthatnád a kérdésed. Melyik AMD platform? AM3+ , FM2 , FM2+ ? De AMD-nél tuningmentes konfigot építeni .....(#53414) KERiii
mATX méretben (is) tökéletes választás! 5év gari ....(#53410) z444c
+4 VANGUARD-nak!Bazinga!
-
z444c
csendes tag
válasz kristof123 #53411 üzenetére
Hát most nézem ha pl. egy ilyet: [link]
beleteszek, a pci-ba meg egy x-fi hangkártyát akkor az a vga ott megfullad gondolom pedig már úgy örültem...Új versenyzők:
ASRock Fatal1ty H87 Performance
vs
MSI B85-G43 Gaming
vs
MSI H87-G43 GamingVagy erőltessem a vanguardot? Úgy gondolom vga alatt kell egy szabad slot legalább, bár nem értek hozzá...
Az alsóba is lehet rakni a vgat (1 x PCIe 2.0)?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
z444c
csendes tag
válasz kristof123 #53393 üzenetére
Ha 4570 mellett döntök milyen alaplapot érdemes? Vanguardra gondoltam van benne pci meg elég masszívnak tűnik.
-
ST05
őstag
válasz #89874944 #53405 üzenetére
na hát ez nekem kínai, de 4mag 8 szálat találsz már sokkal olcsóbban...
1155 fogalalt sandybridge töl kezdve, nagyon erős az intel,
aztán ott vannak az extrémek sem megfizethetetlenek már quad channel-el..
kicsit jobban utánna kellene járni, mennyi szálat használ, esetleg több L3 cache feküdne az
igényeidnek, esetleg milyen utasításkészletet használnál ki,
csak egy példát mutatok egy i5 haswell megfelelő programmal megfog egy 8 szálas fx-et[link]
hiába csak 4 mag, jóval erősebb ,nem véletlen annyival drágább..
ez csak egy lightos 1600mhz memóriakezelés haswell módra, és még lehetne sorolni az okát miért annyi amennyi.. -
törölt tag
válasz MiklosSaS #53401 üzenetére
azt tudtam hogy az apu-ban van, meg az fx-ben nincs, de hogy kinyírták a lapra integráltakat, hát azt nem. Pont azért kéne az fx,mert olcsón van a 8 mag, de ha még külön vga-t is kell vennem, pedig egyáltalán nincs rá szükségem, akkor ez már egyáltalán nem olyan jó.
bandi0000: nem röhög, együttérez
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #89874944 #53400 üzenetére
Az alaplaprol a processzorokba lettek integralva a VGA-ak esw IGP-nek nevezik.
AMD:
APU - van IGP
FX- nincs
Athlon - nincs
Sempron - nincs
Phenom - nincsIntel:
1155/1150 -es processzorokban majdnem mindegyikben van IGP (celeron, pentium, i3, i5, i7) Xeonokban nincs, es van 1-2 cpu amibol kihereltek
2011-platform: nincs (i7, Xeon)~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest