Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz Dyingsoul #53199 üzenetére
LGA775-ös hűtő nem lesz jó a mostani lapokhoz , a mostani OC-k már nagyon másak ha az auto-tuningot nézzük
szerintem lga1150 és i7-4770 + egy jó H87-es lap lenne a legjobb vagy Asus Vanguard B85 ha nem zavar az matx méret és ha elsősorban munkára használod a gépet akkor ne K-s procit vegyél hanem sima i7-est és minimum 16GB ramot így nem lesz gondod
gyári hűtő elviszi, később is ráérsz hűtőt venni
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Dyingsoul
veterán
válasz bluyoo #53197 üzenetére
Az a gondom, hogy nem tudom, hogy mostani procik milyen életkedvvel bírják a tuningot. Például gyakran renderelek videót, ilyenkor el tudnék viselni +500Mhz biztonságos tuningot, de csak ha nem forr fel tőle a proci. Semmiképp nem gyári hűtővel használnám, van egy Asus Silent Knight II-m LGA775-ről amit talán meg tudok menteni 775-ös konfigomból. Ha ez már túl elavult vagy nem illeszthető az új lapra, akkor viszont mást veszek rá, de nem gyári marad.
A jelenlegi konfigommal is voltak gondok tuning terén, ezért nem vagyok biztos a tuningban. DDR2-es ramjaim 1066mhz-esek lennének, és ha beállítom a CPU órajelet megfelelően, hozzá a ramot, akkor egy rövid használat után kékhalál fogad... más emberek is próbálkoztak rajtam segiteni de sehogy nem jött össze a tuning, ezért mindkét opcióra kérek tanácsot.
Esetleg még egy harmadik: a next gen intel prociról van valami előzetes hírünk már?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dyingsoul #53195 üzenetére
Szia!
Először is el kellene dönteni hogy szeretnél vagy nem tuningolni (ez nagyban befolyásolja a lapok árát típusát).
Majd hogy 1155 vagy 1150 -es CPU-t szeretnél. Ha használt akkor az LGA1155 jó választás. Ha nem lesz tuning akkor szerintem LGA1150. Ha lesz akkor lehet vacillálni mivel a Haswell valamivel jobban melegszik mint az Ivy de szerintem megint csak LGA1155 ....
A Qualcomm Atheros Killer E2205-el gondok? Pedig a gyártó szinte csak annyit változtatott a cicomán kívül a Z77A-G43 -hoz képest.
Bár annyiért amúgy is inkább az ASRock Z77 Extreme4 , MSI Z77A-G45 , ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz LógaGéza #53193 üzenetére
Hi!
Kérdezz rá a RAID topic-ban hogy a mostani lapoddal megoldható e a dolog. A két vezérlővel ellátott lapok már viszonylag drágák pl.GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) ....(#53194) anytime
Akkor már igazán asztalra való vas lesz belőle. És a tudat sem idegesít hogy ugyan nem hallod de mégis csak pörög benne valami! Ja de a HDD , ODD mégiscsak ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
20-35 között keresek alaplapot. LGA 1155 vagy 1150 kellene. Egyelőre még nem döntöttem melyik tokozás legyen, erről nem lenne rossz ha adnátok vlaami tanácsot, melyik érné meg jobban. Proci az i7-4771 vagy I7-3770K lesz. SSD és kezdésnek 8GB RAM. VGA elég nagy lesz, még nem tudom pontosan mi, ha számít akkor majd szóljatok. Én is körül tudok nézni ilyen árban csak az a gáz, hogy sejtésem sincs melyik lap miben jobb, illetve széria/tipushibákat nem ismerem. (egyedül a MSI Z77A-G43 Gaming ethernet portjának gyengeségéről hallottam eddig.)- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Olyan alaplapot keresek, amin a SATA3-as vezérlő egyszerre képes kezelni egy RAID0-t, és AHCI módot - esetleg 2 vezérlő van rajta. AM3-as foglalat, az adatlapomon lévő M5A97 R2.0-t váltaná."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bluyoo
nagyúr
válasz minek?:S #53191 üzenetére
Szívesen!
"mennyire megbízható márka?" Annyira hogy kapsz rá 3év garanciát. Minden gyártó termékei között van hibás darab ezt nem lehet kikerülni. De erre van a garancia.
Bár márkában személy szerint inkább az Asus-t preferálom.
De az ASRock lapok szinte mindig nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz anytime #53189 üzenetére
Az már nálam adott! Csak a "K"-s CPU van/lenne hátra és nőhet az az e-p*nisz! Bár mire meglépem elavult lesz a vasam!
Örülök hogy elégedett vagy! Mondjuk a te CPU-d nem kicsit combosabb mint az én kis Sandy-m.(#53188) jim bcs
Legalább nem kell vitázni![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz LonGleY #53186 üzenetére
"A 14 nm még jobb lesz remélhetőleg." Többek között éppen a CPU kis mérete (is) a gond , kicsi a hőleadó felület és ugye a pasztázott CPU kupak alkalmazása és a fesszabályzó CPU-ba való integrálása sem javítja a helyzetet. De egy jó CPU hűtővel gond nélkül lehet halk a rendszer ,főleg hogy nem tuningolsz. Egy jó lappal/ventivezérléssel meg főleg. Várni meg lehet akár 40évet is újítások mindig lesznek amire várni lehet!
(#53185) jim bcs
Sokan szeretnek a mai napig tuningolni. És ugye teljesítményből sosem elég.
Ha nem sajnálnám (feleslegesen) kiadni a plusz ~20K-t , én is vennék "K"-s CPU-t. De mivel kiszolgálja a szorzózáras I5 is az igényeim/VGA-m , így jelenleg ablakon kidobott pénz lenne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
LonGleY
veterán
válasz bluyoo #53184 üzenetére
Megértem, már majdnem beneveztem egy i7-4770K-ra. Tuningolni se tuningolnék. De a másik szempont a minnél kisebb melegedés. A 14 nm még jobb lesz remélhetőleg. :] Most amúgy is kifogytam a zsetonból, és tudok még várni. Sok évre veszek gépet mindig, ahol elsődleges szempont a halkság.
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #53184 üzenetére
na én is így gondolom
nem igazán értem minek erőltetik ezt a tuning dolgot hiszen otthonra játékok alá doszt elég a sima proci, erős közép-felső és felső kategóriás vga-k meg csak elvétve vannak így nem igazán van értelme tuningprocit venni
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz minek?:S #53178 üzenetére
Mind a négy lap jó választás lehet. Ha mATX méret nem kell annyi bővítőhely akkor szerintem az Asus.
Ha ATX akkor én az ASRock lapját választanám.(#53180) LonGleY
"de a Haswell nem győzött meg a szar kupakjával" Szerintem túl van lihegve ez a dolog .... főleg tuningmentes CPU-k esetében. Ok a tuning szerelmeseinek nem a legjobb az biztos de nekik az Ivy sem volt éppen jó ....
És ugye már egy 15K-s Intel Pentium G3220 is majd 3X erősebb mint az 5600+(#53182) jim bcs
Szerintem ő sem fogja erőltetni a tuning vasat. Sajnos a keretbe nem igazán fér bele amit szeretne.Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #53168 üzenetére
igen az már éppen jó lenne de én sem találtam egy magyar webshopban sem 30k-ért , ezért is írtam amit
(#53172) zsolt2cv nos (#53175) bluyoo kolléga leírta mi a lényeg, de szerintem nincs értelme a többletnek, nemhogy 1 de még 2 év múlva sem lesz gyenge az a proci, nem tuningrekordokat akarsz felállítani meg benchmarkokat döntögetni mert oda azért erős tuninglap kellene i7-el karöltve nitrogén füstös környezetben, hanem játszani szeretnél oda pedig a sima i5 doszt elég, i5 mellé ultra grafikához meg erős vga kell
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz bluyoo #53175 üzenetére
Hát igen, sajnos nagyon hülye választás volt ez anno, hogy nem PCI-E kártyát vettünk. Már akkor is 775-ös lehetett volna a lap, amikor a 939-re beneveztünk. A saját gépemmel is hasonló dilemmák zajlanak most, az AM2 5600+ rendszerem szeretném cserélni, de a Haswell nem győzött meg a szar kupakjával. Talán majd a Broadwell...
[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
Sziasztok, melyik a jobb lap (ár/teljesítményben), Asus Vanguard B85 vagy Asrock H87 Fatal1ty Performance?
Egyébként i5-4570 alatt menne.
Üdv.:M.
-
bluyoo
nagyúr
válasz LonGleY #53173 üzenetére
Nekem anno a HIS HD 3650 iSilence III volt a kis kedvenc (azóta sem volt passzív VGA-m) bár már az is PCI-E 2.0-ás volt.
(#53172) zsolt2cv
A legtöbb alkalmazásban tuning nélkül elég egy I5. De persze teljesítményből sosem elég ..... Azt te döntsd el hogy számodra megéri vagy nem a pluszköltséget.(#53174) NYPD
Hát elég nagy különbség van a két lap között. Először is a tápkör (ami elég fontos a tuningképes FX-ek esetében) Az M5A97 EVO R2.0 R.2.0 / EVO R2.0 R.2.0 6+2-os tápkört kapott míg az M5A97 / M5A97 R2.0 4+2 -eset. Szerintem mindenféleképpen megérdemli az a nyolcmagos FX a jobb lapot (is). Elvégre a legerősebb FX ha nem nézzük az FX-9370/9590-et. De ha ennyire számít 1-K miért nem az FX-8120 a kiszemelt? Sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkezik ... Máris megspórolnád a jobb lap árát és még marad is![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz LonGleY #53154 üzenetére
Hát 775-ös foglalattal az AGP és a DDR2 nem olyan sűrűn fordul elő.
Akkor is korlátozott RAM bővíthetőséggel ugyan úgy 2-2Gb mint DDR2-es mint DDR szempontból.Pl. az ASRock 775Dual-VSTA ([link]) vagy az említett 915G-A.
A komolyabb modernizálás nem játszik? Esetleg dVGA nélkül? 3év gari ......
AMD FM2 platform:
RAM : KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G ~10K
LAP : GIGABYTE GA-F2A55M-S1 ~12K
APU : AMD A4-5300 ~11K
összesen: ~33KIntel LGA1155-ös platform:
CPU : INTEL Celeron G1620 ~10K
LAP : Asus H61M-A ~12K
RAM : KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G ~10K
összesen: ~34K(#53155) zsolt2cv
Nyugodtan veheted a Z87-A -t. De hol veszed 30K-ért? Legolcsóbban 34K-ért láttam a PCX-ben.(#53156) fradi81
Ha XMP-s a kit akkor elég az UEFI-ben kiválasztani az XMP profilt.
Ilyen kit pl. a CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9(#53158) jim bcs
Azért az Asus Z87-A már nem rossz választás. Bár azt nem tudom hol lehet 30K-ért kapni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis tanácsot kérni, hogy milyen deszkát vegyek. Itt az aprón szeretném megoldani, maximum 18-20.000 Ft.-ért.
A konfiguráció:
AMD Phenom II 964BE
8GB DDR3-1600
Gainward GTX285 512bit 2GB
Samsung 1TB HDD
Creative SB xtremegamer fatality proA jövőben tervezem újítani kicsit a gépet, ami a fenti kofinghoz képest így változna:
AMD FX-8350
GTX660 TiKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
Gubu0101
veterán
válasz jim bcs #53161 üzenetére
Fx 4100 van hozzá.
Az említett lap komplett gépel van,hétfőn hozom el,aránylag olcsón hozzá jutottam,gari mindenre még 2 év+ szinte nem volt használva.
Idén már lapot nem cserélek,de ha minden rendben vele akkor lehet utána se.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
Üdv Ismét!
Milyen alaplapot?Asus M5A78L-M LX3 esetleg erről valaki-valamit tud?
Fórumon nem találtam semmit,vagy nem látok még ilyen koránUi.: Remélem azt a kevéske pénzt meg éri,bár nem tervezem vele hosszú távon,csak most kapóra jön,főleg hogy gpu-s.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
jim bcs
nagyúr
válasz zsolt2cv #53155 üzenetére
30k karcsú egy normális tuninglapra azt még meg kellene pótolni, inkább akkor ne akarj tuningolni ha nem veszel alá normális lapot, jobban jársz ha veszel egy sima i5-4670-et és egy jobb H-s lapot, 1 vga alá doszt elég az matx lap és ha már annyira tunngolni akarsz akkor inkább gyűjts még hozzá és Asus Gryphon Z87
(#53156) fradi81 szépen beállítod a biosban miután beraktad és akkor 1600mhz-en fog menni
[ Szerkesztve ]
-
dupladé.
csendes tag
válasz zsolt2cv #53155 üzenetére
én most egy olyan z87-a -ba használok szintén egy 4670k-t 4,3Ghz-en és semmi gondot nem okoz a lapnak, szerintem menne kényelmesen feljebb de jelenleg ennyi elég. a vkarira nem tudok mit mondani abból nekem 660as van benne (igaz épp tervezem bővíteni) viszont szerintem a videókarinak majdnem mindegy a lap típusa maximum egy későbbi sli-ben való gondolkodást kell figyelembe venni
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
zsolt2cv
csendes tag
Hali. Lapot szeretnék egy i5 4670k és egy gtx770 vidikarihoz! Körülbelül 30k-t tudnék költeni rá! Tuningolni majd késöbb mindenképpen szeretnék! Asus vagy msi-ben gondolkozok. Kinéztem egy Asus z87-A-t. Vélemény? Jók ezek így együtt? Vagy valami más alaplap?
Üdv.
-
LonGleY
veterán
válasz bluyoo #53153 üzenetére
Igazából egy socket 939-ös, 3500+ sima egymagost kell cserélnie, amúgy Linuxos gép. Vehetnénk ebbe is kétmagosat, próbáltuk is, nem ment. A gépet pedig amúgy is továbbpasszoljuk.
Közben én is a 775-ösöknél lukadtam ki, ez már jó jel. Nem rossz ötlet egyébként, hogy van rajta PCI-E is.. hm..
Az a lényeg, hogy valamilyen formában bele tudjunk tolni 4 gigát. A mostani lapnál az is röhej, hogy slotonként csak 1 gigát kezel.. és csak két slot van. Csak találjak hasonló lapot az aprón...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz fradi81 #53152 üzenetére
A G3420 is kezeli az 1600-as kit-eket szóval érdemes abba fektetned. Lehetőleg XMP-s alacsony feszültségű kit-et vásárolj.
És igen nincs tuning a lapban.(#53151) LonGleY
Hát elég elavult vasat készülsz összerakni ....így hirtelen pl. ECS 915G-A.csak 2-2 RAM slot.
"Modern" LGA775-ös lap DDR2 és DDR támogatással AGP és PCI Express slot. De hardver aprón nincs ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fradi81
veterán
Még valami eszembe jutott, ebbe a lapba [link] érdemes 1600-as ramot rakni, vagy elég a 1333-as mert annyin megy? Elvileg ebben a lapban nem lehet tuningolni ugye.
moto g72, Ninebot d28e
-
LonGleY
veterán
Üdv! Használt lap érdekelne.
Egy AGP-t fogadni képes alapot keresek, amihez van jóféle kétmagos processzor, és van rajta 4 DIMM.
Egy Sapphire HD 3870 van mellé. Ti milyen széiát néznétek? Van vajon DDR2-es lap is, ami még fogad AGP-t? Felütöm én szívesen a hardveraprót, csak még azt sem tudom, melyik socketen induljak el, főleg, hogy csak 10-15-öt szánnék rá procival együtt.
[ Szerkesztve ]
-
belajkl
tag
Micro atx és atx alaplapok között a méreten kivüli esetleg teljesítménybeli különbség van?
tizenezres árkategóriáról van szóA szavak nem számítanak !
-
bluyoo
nagyúr
válasz kristof123 #53140 üzenetére
Nem feltétlen nevezném jobb lapnak. Kinek mire van szüksége. Mindhárom megoldás elég erős ahhoz hogy szinte az utolsó Hz-et is kisajtold a CPU-ból. A Z87-Pro -nak sincs szégyenkeznivalója ezügyben pl. [link] , [link] , ..
Személy szerint inkább a Z87-PRO -t választanám a két lap közül.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz kristof123 #53137 üzenetére
Dehogy nem számít. Viszont nem csak a száma számít. Az is fontos milyen alkotóelemekből épül fel az a tápkör és milyen vezérléssel rendelkezik. A Z87-es ROG lapok már Extreme Engine Digi+ III alkotóelemekből épül fel. nagyobb terhelhetőség .....
Ha megnézed még a MAXIMUS VI EXTREME is 8+2-es tápkörrel rendelkezik. Mint ahogy a TUF szériás SABERTOOTH Z87 is 8+2-es TUF alkatrészek ....
Mint a ROG mint pedig a TUF szériás lapok egy bizonyos célközönséget céloz meg ahogy a "hagyományosabb" vonalbeli ASUS Z87-PRO is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #53137 üzenetére
pro 12+2 plusz wifi , gene 8+2. nem mindegy! de tényleg mit tud a gene,hogy ilyen drága.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #53133 üzenetére
érdekes,mert egy árba vannak. Bluyócska mindjárt megmondja a frankót!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
bluyoo
nagyúr
válasz fradi81 #53130 üzenetére
Pont te kérdezed? "nem használom ki a több szabad slotot" Szóval szinte mindent integráltak már a lapba vagy a CPU-ba.Így a legtöbb bővítőhely feleslegessé vált (legalábbis a felhasználók jó részénél). Plusz olcsóbbak mint az ATX-es variánsok. Ugye kevesebb anyagköltség. Így az olcsóságra gyúró lapok mint a H81-es chipset-el készültek általában nem ATX méretűek.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz fradi81 #53128 üzenetére
Pedig pont Asust akartam írni!
Akkor pl. Gigabyte GA-H81M-HD3 már van HDMI , DisplayPort , +4 USB 3.0 , +előlapi USB3 kivezetés (19pin) , Realtek ALC892 codec és PCI slot az esetleges hangkarinak. Mindez +3101Ft -ért.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz fradi81 #53126 üzenetére
Kezdjük magával a chipset-el ami a lehető legolcsóbb az LGA1150 alá ami természetesen a legkevesebbet is nyújtja. Csak PCI-E 2.0 szinte nulla bővíthetőség irodába való audio.
Nekem mindegy mibe teszed azt a CPU-t. Ha számodra nem éri meg egy komolyabb lap akkor egyértelmű hogy megtaláltad a lapod.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fradi81
veterán
válasz bluyoo #53125 üzenetére
Na ez érdekelne hogy miért fapados Csak a gyenge integrált hangja miatt? Megvehetem a drágábbat, kérdés mi lenne a hasznom belőle, ha mondjuk nem használom ki a több szabad slotot, vagy a jobb hangját, mert veszek majd bele egy rendes hangkártyát.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
bluyoo
nagyúr
válasz fradi81 #53122 üzenetére
Hi!
Ha már a CPU-n sikerült megspóroltunk ~15K-t szerintem költs egy kicsivel többet a lapra. Az a lap annyira fapados hogy már fáj. Az integrált hang pl. irodába ok , de játékra szerintem nem igazán.(#53123) Drachande
Nem igazán ... már ha nem használod ki a RAID -et és a +2-2 db SATA3 és USB3 portot amik helyett viszont kapsz SATA2 és USB2 portot. Ezeket leszámítva csak a chipset különbözik a két lapon teljesen azonosak az utolsó kondiig.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz fail0verflow #53121 üzenetére
Hi!
Ha tuning szerintem ~35K amitől normális lapokat kapni. Pl. Asus Z87-A , ASRock Z87 Extreme4 , MSI Z87-G55 , ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Drachande
tag
Sziasztok!
Most készülök gépet újítani és egy i5 4670 alá próbálok alaplapot választani. Az Asrock B85M Pro4 és a H87M Pro4 lapok között gondolkodtam. Látom, némi csatlakozási különbség van a két alaplap között, de nem tudom, mennyire számít a chipset és a többi plusz. Mivel adna többet a H87, érdemes költeni +3e forintot erre, a B85össel szemben?
Játékra használnám a gépet és semmi nem lenne húzva. -
fradi81
veterán
hali
gépfejlesztés esetén mi szól a lap ellen? Egy vinyó egy hdd, egy vga lenne belerakva, később esetleg egy hangkártya, net, film, world of tanks amire használva lenne, tuning nélkül. Mi a lap gyengéje ami engem érinthet?lap asrock h81m-dgs
proci: pentium g3420moto g72, Ninebot d28e
-
fail0verflow
csendes tag
Helló.
Adott egy i5 4670k cpu+1x8gb corsair 1600mhz+1tb hdd.
Kérdés hogy milyen lapot vegyek hozzá...A gépet játékokra fogom használni, de egyenlőre azt akarom hogy működőképes legyen a beépített grafikus meghajtóval.(vidkártyára még nincs pénz+várok a mantle-re).
A kérdés az hogy mennyire érdemes 1 lapra költeni, oc szempontjából?Nekem van most 70k-m amit szabadon költhetek viszont nemtudom hogy mekkora a különbség egy 20 vagy egy 60k-s lap között. Sokat számít az OC?Mert ha 1 év múlva így is úgy is procit kell vegyek akkor nemhiszem hogy érdemes beárazni 1 drága lapra.Az olyan dolgok mint a wifi, bluetooth nem kellenek, erre nem adok pénzt. -
bluyoo
nagyúr
válasz lupus1337 #53119 üzenetére
Hát akkor kicsit elfogultan a saját lapomat ajánlanám!
Asus P8Z77-V
Asus p8z77-v review
Durván 45K-tól lehet kapni újonnan.
Ha netán inkább az 55k környékén szeretnél , ott van a még erősebb tápkörrel ellátott PRO változata. De hogy válogatni is tudj ott van més az MSI Z77 MPOWER is ugyancsak 45K körüli áron.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zs-zsolti #53110 üzenetére
(#53111) Sebaj Fóbiás
(#53113) zolee0307
Szívesen!(#53112) pendre54
Hát az alacsony feszültségű kit jobb lenne , de jó eséllyel gond nélkül menni fog 1,5V-on is 1600MHz-et. legalábbis nekem a KINGSTON HyperX XMP Grey KHX1600C9D3X2K2/4GX gond nélkül ... csak manuálisan kell beállítani ...(#53115) lupus1337
Ha írsz egy keretet könnyebb lesz segíteni ..... nem kell annyit tippelgetnünk.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
lupus1337
csendes tag
// LOL én nyitottam ezt a topikot, kb amikor 11 éves voltam //
Tönkrement az ASRock Fatal1ty Z77 lapom, mit ajánlotok helyette? Proci i5-3570K, RAM 2x4GB Patriot Viper.
-
addikt
válasz bluyoo #53081 üzenetére
Üdv!
Szóval csak úgy döntöttem, hogy elfogadva az érveket a Vanguardot fogom megvenni. Azért a biztonság kedvéért lenne még egy kérdésem, a jelenlegi memóriám jó ebbe a lapba ? Kingston HyperX 1600C9D3K2/8G CL9"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz bluyoo #53102 üzenetére
Közben találtam egy kis irományt az overclock.net-en a VRM-ekről, és ez alapján én is azt a következtetést vontam le, hogy jó lesz ez a lap nekem! Köszi és üdv!
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
zs-zsolti
csendes tag
-
zolee0307
őstag
válasz bluyoo #53105 üzenetére
Köszi! Cf-rs rendszert nem tervezek, csak érdekelt, tuningos lapot meg csak emiatt nem vennék.
Gondolom ez a tápellátás elég egy i5-i7 tuningmentes procihoz?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
bluyoo
nagyúr
válasz zolee0307 #53104 üzenetére
Szívesen!
Nem! 16X4X szóval nem a legjobb felállás többkártyás rendszerhez. Ha ilyen terveid vannak akkor Z87-es chipset abból sem az olcsóbb darabok. Pl. talán legolcsóbban ASRock Z87 Extreme3 / Extreme4 34k környékén (bolttól függően).
Ahogy elnézem a GA-H87-HD3 a tuningmentes lapokra jellemző 4+1-es tápkört kapott ami nem digitális (Ultra Durable 4 Plus).
Maradva a Giga lapoknál a GA-H87-D3H már digitális vezérlésű tápkörrel rendelkezik (Ultra Durable 5 Plus). Ami miatt természetesen már drágább.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
zolee0307
őstag
válasz bluyoo #53102 üzenetére
Köszi. Megfelel nekem a lap, árban is jó. Viszont azt nem tudom, hogy crossfire esetén a 2. pci-e slot 16x-an megy e. Minden másban nekem jó. A lényeg, hogy megbízható, stabil legyen és kiszolgáljon egy i5, i7 procit.
Tápellátása milyen egyébként?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
bluyoo
nagyúr
válasz zs-zsolti #53096 üzenetére
Szia!
Szerintem megbízhatósági szempontból nincs különbség a két lap között. Ha ez a legfontosabb kikötés talán a TUF szériás lapok adnak valamennyi plusz. Valamivel olcsóbban mint a kinézettek mATX méretben VANGUARD B85. Sajnos (mint azt mostanában elég sokszor leírtam) itthon a kiskerek 3év garit vállalnak az 5év helyett (legalábbis még nem találkoztam olyan üzlettel aki 5évvel árulta volna).(#53098) Viki84
RAID Hogy használnád vagy nem azt csak te tudhatod. Személy szerint én nem használom. A gyorsaságra ott az SSD biztonságra meg a biztonsági mentés. Bár már párszor eszembe jutott egy RAID 0 tömb összehozása de mindig elvetettem a végén.(#53101) Teaway
Megnyugodtam!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz vacak91 #53092 üzenetére
I]"ha nem, akkor hogyan lehetséges?"
Adnak a lap mellé egy kis könyvecskét nem árt átnézni ....
44oldal:
"First/Second/Third Boot Device
Specifies the boot order from the available devices. Use the up or down arrow key to select a device and
press <Enter> to accept. Options are: LS120, Hard Disk, CDROM, USB-FDD, USB-ZIP, USB-CDROM,
USB-HDD, Legacy LAN, Disabled"(#53093) Sebaj Fóbiás
Minden megvan rajta ami a tuninghoz kellhet. Viszonylag erős tápkör ami hűtést is kapott. Szerintem nyugodtan veheted. Bár konkrét órajelekkel nem szolgálhatok!(#53094) zolee0307
Ha megfelel a lap az elvárásaidnak akkor persze megfelel.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest