Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNgabus
senior tag
szerintetek amennyivel "lassabb" vagy pontatlanabb a Nikon fókusza, az hardveres dolog, vagy firmware szinten várható majd a javítás, finomhangolás,
ahogy emlékszem a Sony se egyből a csúcson kezdte, csak a firmware helyett inkább új gépeket dobálta ki a piacra, és sokak szerint a III széria az ami végre tényleg használható lett, pláne profibb célokra is,
a Nikon szerintem nem fog évente kidobálni vázakat hanem mint a DSLR gépeknél volt reszelgetni a meglévőket,
-
HUNgabus
senior tag
Jó reggelt
köszönöm Mindenkinek a segítséget,
nem szeretném ha miattam egymásnak ugranátok, és "lezüllene" a topic, már látom hogy kapkodásomban rossz helyre írtam a kérdésem ezért elnézést kérek,
azért volt értelme végig olvasnom a válaszaitokat, olyan dolgokat is megvilágítottatok amikre én elsőre nem gondoltam, ( 2 gyerek, 2 kutya, 2 cica, gyorsabb mozgások, stb. )
próbálok elmenni megtapizni mind2 modellt, meg ráfekszem a fókusz tesztekre, ahogy többen is írtátok azért e 2-3 gép / márka közül egyik se "bűn" rossz, mindnek vannak előnyei, hátrányai, de azért amire nekem kell arra mind jó lehet,köszi még 1x
szép napot
[ Szerkesztve ]
-
-
HUNgabus
senior tag
igen, én is néztem az árakat itthon és ebayen is, sony-nál sokan a 28 f2 ajánlják ami tényleg nagyon jó, éles csak nem a legjobb portrézni, max amolyan városnézős rárakom és elvagyok vele,
ha az általam sorolt 2 obit nézem itthoni ( hivatalos forrás, nem szürke bolti garis ) akkor :
nikon z6 24-70 f4 kit - 715.000.- , Nikon Z 50 f1.8 177.000.-
sony a7 28-70 738.000.- , sony fe 50 f1.8 84.000.- ( itt ugye igazából egyik obi se egy "nagy" szám )
nikon : 892.000.- vs. sony : 822.000.-
bruttó 70.000.- és a minőségbeli különbség ami ekkora összegnél talán nem nagy összeg, de rendszer szinten nem akarnék "rosszul" dönteni,
megpróbálom a jövő héten megtapogatni valahol a Nikon z6, hátha az segít dönteni,
köszönöm mé 1x a segítséget, észrevételeket
-
HUNgabus
senior tag
igazából már eleve eladásra vettem, tudom jó kis gép de nem akartam nagyobb összeget beleölni egy relatíve elavult rendszerbe a nagy anyagi bukás miatt,
Sony mint látom pár adok-veszek oldalon eléggé pörög, bár inkább a vázak mint az objektívek,
nekem kell egy 50 f1.8 meg egy alapzoom, ez azért majd mindhez elérhető már, max nagyon drágán, sajnos -
HUNgabus
senior tag
sziasztok
nem igazán tudom hová írjam kérdésem, ezért találomra talán ide, ha rossz topic majd törlik/törlöm
előszóban, amatőr családi felhasználás semmi meló, különleges kívánság, stb,
tavaly BF alkalmával szereztem pofátlanul olcsón egy Nikon D750 24-120 kit-et, amit a karácsony után nyereséggel eladtam, látva hogy "mindenki" menekül a DSLR-ből, ( én is MILC-re vágyom rég óta csak ezt a vásárlást anyagilag nem hagyhattam ki )
most ott tartok hogy vennék egy FF gépet, eddig könnyű volt Sony vagy ..., nagyon drágán Leica
jelenleg már bonyolultabb a helyzet mióta a Canon / Nikon is felébredt, sok teszt és összehasonlítás után kilőttem a Canon-t, így maradt a Sony A7 III vagy Nikon Z6
ebben kérném a segítségeteket hogy melyik "rendszer" lehet hosszabb távon élhetőbb, vagy melyik jobb családi dolgokra, focus, stb.
( Sony A7 II gép volt nálam egy darabig 28 F2 obival, az nem volt rossz, csak talán kicsit kicsi, de megszokható )
az alapgépek ára vagy akár kit-ben is nem sok különbség van köztük így az sem igazán mérvadó
Nikon Z6 24-70 f4 - 715.000.-
Sony A7 III 28-70 f3.5-5.6 - 738.000.-( hacsak az nem hogy a Nikon objektíve (jobb) fényerőben és átfogásban is )
nagyon köszönöm a segítséget Mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- Kriptovaluták és az adózás
- Iqos cigaretta
- Szemüveges topik
- Autós topik
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...