Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    Egyébként nem igazán esett szó a napokban bejelentett gépek közül a Fujifilm X-E4-ről, ami szerintem egyébként kifejezetten jó ajánlat lesz.

    Persze, tök jó lett volna ha már kerül bele IBIS, de akkor nem lehet ennyire lent tartani az árát. A Sony A6100-től drágább, de az A6400-nál egy kicsivel olcsóbb lesz és érződik rajta, hogy főleg utóbbit akarják megszorongatni, csak kicsit más filozófiával. Akinek nagyon kell az IBIS, annak ott a Panasonic GX9 vagy házon belül az X-S10 (illetve remélem az X-T40 is olyan lesz majd).

    Egyrészt az X-E4 formaterve szerintem gyönyörű lett (bár egy Charcoal Silver színvariációt igazán elbírna), aki nem szereti a lapos téglákat, felpattinthat majd rá markolatot, másrészt szerintem az E-sorozat most érkezett meg oda, ahova való: Egy főleg utcai fotósoknak szánt, végre dönthető LCD képernyős, rekeszprioritással sebtében fotózós kis gép. Munkagépnek nem kéne a legkevésbé sem, de utcai fotóra, nyaralósnak, utazósnak simán! És videóban is tud mindent ami az árkategóriától elvárható (+ Eterna profil, nem tudom kell-e ennél több mondjuk akkor ha valaki magának videózgat utazás közben, könnyen gradelhető vagy csak egyszerűen rögtön a kamerából kiesve is remek ha jól van belőve az expó és ha nem kell sokat matatni rajta, akkor a 8-bit 4:2:0 is teljesen elég).

    El is kezdtem rá nyáladzani, de mielőtt impulzusvásárolok egyet, inkább megvárom már milyen lesz az X-T40.

    Az is rohadt jó ötlet, hogy a szintén most bemutatott második generációs XF 27mm f/2.8 objektívvel készül belőle kit kiszerelés (mondjuk szerintem egy zoom kit is kelleni fog, ha kicsit szélesebb rétegeket is el akarnak érni). Bár akkor már inkább a 35mm f/2 WR-al kérném kitben és azt hiszem sosem kerülne le róla... kösziszépen! :D

    Ennyit a mai fanboykodásról. :D Nem is a márkának szól ez, inkább annak, hogy utcai fotósként most azt érzem ezzel a vázzal nem akartak senki másnak a kedvére tenni, csak nekem, nincs benne semmi megalkuvás annak érdekében, hogy a minden mást is fotózni akarók kedvére tegyenek, arra ott az X-S10.

Új hozzászólás Aktív témák