Új hozzászólás Aktív témák

  • nozs23

    addikt

    válasz aginor #97340 üzenetére

    Hát ebben nem teljesen értek egyet. A G9 áráért nem találni olyan gépet, ami 10bit 4:2:2 lő internal. De még a közelében sem. És akkor ott van még az egyik legjobb ibis, high fps, dual UHS II, high res. Szerintem még mindig rendben van azon áron, akcióban sokszor 300 körül be lehet szerezni. Persze a szenzor mérettel nem lehet mit kezdeni, az akkora amekkora.
    A 10-25 nincs elcseszve, gyakorlatilag a legjobb MFT objektív.
    Az S5 jelenleg 630 körül be lehet szerezni. Jobb videós specifikációt csak az A7S III ad 1,6 millió forintért (vagy házon belül az S1H). Szerintem egy misi különbséggel azért el lehet neki nézni a gyengeségeit.
    A linkelt Blackmagicben pedig nemhogy béna, de semmilyen AF nincs, ahogy ibis sem. Teljesen más közönségnek készül és szintén 1 milliós áron.
    Én bírom a Panát, szerintem korrekt vázaik vannak, korrekt áron. A legnagyobb hiányosságuk a videóra is megbízhatóan használható AF, ehhez nem fér kétség.

    A Panasonic-ról nekem mint brandről az a képem alakult ki (teljesen szubjektíven), hogy nagyon jó minőségű cuccokat gyárt, de technológiailag valamennyire mindig le van maradva. Pl a Pana tévém. Nagyon jó, de még akkor is a plazmát gyártották, amikor már senki más se. Ugyanakkor hány éves is lehet? 11-12? És még mindig működik.

    A Panasonic azért gyártott sokáig plazmát, mert képminőség tekintetében minden szempontból köröket vertek az akkori (de akár mostani) LCD-kre is. Az Oled tévéikkel is ott vannak az élvonalban.
    A GH5 videós tulajdonságait is csak évekkel később tudta átvenni a többi gyártó. Tehát nem mondanám, hogy technológiailag le vannak maradva. Fotós szempontból az S1 széria úgy van összerakva, megcsinálva EVF-től kijelzőn át az IBIS-ig, ahogy egyik másik FF rendszer sem. Persze ez mind szép és jó, amíg nincs megbízható AF.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák