Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz Kristof93 #95409 üzenetére

    "Egy a7m3 vagy a7r3 és egy Sigma 24-70 2.8 komolyabb kompromisszum nélkül kiváltja az összes zuiko pro objektívet 12 és 40mm között, beleértve a fixeket, olcsóbban, könnyebben, praktikusabban."

    Már megint tipikus íróasztal mögötti okoskodás. Az az objektív 835 g (!!!), nehezebb mint az Oly 40-150/2.8! Fotóztál már ekkora objektívvel folyamatosan mondjuk 2-3 órán keresztül? (portréfotózás, ahol kevés a megállás) Mert én igen. Íróasztal mögül jól hangzik hogy milyen szuperul "kiváltja" mondjuk a Pana 25/1.4-et (FF-ben 50/2.8 ami matek szempontjából bele is esik a tartományba), csak éppen a valóságban egész máshogy néz ki a "praktikussága".

    Meg mondhatod hogy mellé még milyen jól "kiváltja" az Oly 12-40/2.8-at is sőt rendszerszinten nyersz vele két fényértéket, aztán menj egyikkel meg másikkal (más objektívek társaságában mert többel megyek, nem elég ez a zoom tartomány, főleg uwa oldalról) repülővel, kézipoggyászban külföldre, vidd egész nap, menj egész nap túrázni lentről a tengerpartról fel a hegyekbe, és rájössz hogy dehogyis váltja ki mert egyáltalán nem erre van ott szükség.

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák