Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz lugosi #95400 üzenetére

    Hát itt most van pár tárgyi tévedésed szerintem. :B :R
    Az E-M1-nek Sony, Nikon és Canon oldalon nincs APSC milc megfelelője, a Fuji-t viszont nem ismerem annyira. Az a6600-nak az aktuális M5 és a Pana megfelelője a párja (jelenleg G90). Az E-M1 egy MUNKAGÉP, ehhez "méltó" szolgáltatásokkal (abba most ne menjünk bele, hogy a szenzor alkalmas-e rá), mint pl: dupla memóriakártya foglalat, időjárás álló kivitel, zárszerkezet és kezelőszervek tervezett élettartama, testre szabhatóság, ergonómia, stb. Meg lehet nézni, hogy mennyibe kerül, már ha van ennek megfelelő milc FF váz, mert a Sony-t leszámítva nekem nem rémlik. Ha hobbista szempontból nézzük, akkor az E-M5 ugyanezt tudja, mint a két említett váz (sony, fuji), csak jóval olcsóbban, pl.: em5mk3 - 325.600Ft, a6600 - 445.600Ft ugyanazon a helyen. Az viszont igaz, hogy ha csak a váz árát nézzük, akkor a Sony az a7mk3-al rendesen alávágott az m1mk3-nak (m1mk3: 548.500Ft, a7mk3: 600.000Ft), bár a teljes rendszer ára még így is jóval alacsonyabb a m4/3 esetében.
    Ha csak hobbista szemszögből nézzük, akkor a kifutó (em-1mk2 - 377.000Ft) profi gépet 15-20%-al olcsóbban kapom meg, mint az APSC haladó amatőr Sony-t. Ez nekem annyira nem tűnik rossz üzletnek, még a kisebb szenzorméter ellenére sem. ;) Persze tudom, hogy sokan nem jutnak el addig, hogy rendszerben számoljanak, hogy fel tudják mérni a saját igényeiket, vagy, hogy túl lássanak a "nagyszenzor" sznobizmuson, nekik hiába is mond az ember bármit. Az is tény, hogy az m4/3 egy rétegrendszer, nincs benne sokkal több potenciál a piaci részesedést tekintve, mint amit már kihasított magának. Ezt próbálta az Oly azzal ellensúlyozni, hogy PRO termékvonalat épített, mivel azzal növelhető a nyereség azonos volumen mellett, de szerintem itt egy kicsit elszámolta magát, mivel az utóbbi pár éven fejlesztésbe befektetett pénz nem tudott megtérülni -nem térülhetett meg- amilyen ütemben jöttek a pro optikák.

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák