Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
- Marvel Snap
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Téged ismerve merült fel bennem a kérdés , Xiaomi hogy-hogy nem?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz Luck Dragon #1 üzenetére
Olyat fogok a nappaliba valószínűleg, egészen pontosan:
Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU)
Csak kicsit lebeszéltek róla, hogy nem fog addig frissülni mint az Amazon meg gyengébb a képminőség.
De másodlagosnak szerintem megteszi.
Viszont azt úgy látom így is, hogy az Amazon magasan erősebb. Igaz dupla annyiba is kerül. 😆
Amúgy jó döntés volt ez, hogy tablet helyett ezt a rendszert raktam össze.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
csibe1
addikt
Szépszép, csak azért a Type C már illett volna a 2nd gennél.
Nekem is van pár darab, csak még nem üzemeltem be.
Az első gen FireStick4k van beüzemelve, de megy szépen.
Netflix, SkyShowtime, smartyoutube megy gond nélkül.
Aztán lett egy Hako Pro meg egy Strong Leap S3-as.
Jó ez az új 4k max, de külső meghajtóról semmit sem tudok nézni, szóval itt már bukta a dolog, nálam legalábbis.
Inkább egy certifikált Google vagy Android TV box, a stickeket meg majd eladom.
Azt bánom, hogy tavaly ilyenkor nem vettem inkább két Hako Pro-t, akkor még jó árban voltak aliról akcióban.
Azóta szépen felment az áruk, itthon meg vicc amit kérnek érte." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
A Micro USB-t anno én is néztem, de igazából arra, hogy folyamatosan táplálja árammal teljesen mindegy nekem. Csak fura 2023-as fejlesztésnél. 😆
A bekapcsológomb is érdekes, mert kb tényleg csak bekapcsolja, de egyébként suspend van, az is három lépcsőben.
1. Fogaskerék gomb, aztán odanavigálni az altatashoz, és megy is aludni.
SmartYoutube: ebben nem lenne reklám, de ez harmadik féltől van.
Nekem Amazon Prime, Max, YouTube-a van, tökéletes a streamelési céljaimnak.
Mondjuk a dedikált NetFlix helyett Max vagy YouTube gomb is lenne, vagy ha rálehetne társítani Ezeket.
A beállításokba még nagyon nem mentem bele.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
"Jó ez az új 4k max, de külső meghajtóról semmit sem tudok nézni, szóval itt már bukta a dolog, nálam legalábbis."
Habár a Google Play nem vagy csak körülményesen telepíthető, de bármely .apk a szokásos módon külső forrásból telepíthető.
Az áruházhoz elméletileg egy meglévő Google email címet kell hozzáadni a címjegyzékhez a play apk-át telepíteni. Elméletileg!Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Azt vettem észre, hogy nagyon technikai jellegű a termék képességeinek megközelítése.
Amazon Prime előfizetés nélkül félkarú óriás ez az eszköz.Totál közömbös, hogy a tápot milyen csatlakozóval szerelték.
Az fontosabb, hogy korlátlan méretű tárhely áll rendelkezésre a képeid tárolására. A prime videóban magyar nyelven is elérhető filmek és sorozatok vannak. Felár nélkül elérhető rengeteg zene. Felárral rengeteg zene CD minőség felett illetve térhangzással Atmos és/vagy 360RA formátumban.
Nálad a Prime jelzésű termékek ingyenes házhoz szállítása nem játszik szerepet. (Gondolom.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Hieronymus #6 üzenetére
Azt vettem észre, hogy nagyon technikai jellegű a termék képességeinek megközelítése.
Amazon Prime előfizetés nélkül félkarú óriás ez az eszköz.
Csakhogy évek óta VAN Amazon Prime előfizetésem. Anno még az Ember a fellegvárban miatt vásároltam (most nézem negyedjére, annyira tetszik az az atmoszféra), illetve Fallout.ot is megnézem újból, immáron a Sticken ezeket.
Amazon Prime Video - PROHARDVER! Hozzászólások (ekkor kezdtem ,2022-ben).
Az FWTD-t és a térséget is ezen néztem végig. Most emelték meg 899 Ft-ról októbertől 1900 Ft-ra, de megtartom természetesen. Több mint 10 éve van folyamatosan HBO-m (MAX). Az is alap nálam. Volt Disney+-om is, hónapokig, ameddig 590 Ft/ hó volt, de már a Disney olyan árban van, hogy lehet inkább NetFlix kellene... de! Jelenleg az Amazon + MAX + Youtube, bőven lefedi az igényeimet. Vannak persze olyan dolgok nyilván, amik csak a másik kettőn vannak meg. Valahogy a Disney felé húznék...Nálad a Prime jelzésű termékek ingyenes házhoz szállítása nem játszik szerepet. (Gondolom.)
Nos, itthonról rendeltem, mert Amazonon akkor pont nem volt akcióban. Most meg úgy látom, hogy a bejegyzésed alapján ki is vezethetik bizonyos régiókból:Amazon Fire TV Stick 4K Max - LOGOUT.hu Az élet / Akármi bejegyzés
Nekem az számított, hogy olyan sticket vásároljak, ami sok-sok évig támogatott lesz. A Google volt számomra sokáig a favorit, de ott éppen átmenet van, ráadásul az új drágább is lesz, be sincs vezetve, és sokkal szerényebb hardveres erőben. Az Amazon Stick 2028-ig támogatott. Tehát elsősorban a hardveres erő, és a szoftveres támogatottság hossza, másodsorban ha már nem olcsó, legalább legyen itthoni garancia, ha valami van, akkor így nem én ütközök ilyesmibe, hogy Németországból rendelni, aztán Ausztriából szállíttatni, hanem csak annyi a dolgom, hogy elküldöm Sopronba, aztán ők szervezik. Illetve nekem nem mond ellent azzal, hogy jaj, magyar vagy?! Magyarországon nem forgalmazzuk, így jártam. Hanem akkor küldöm Sopronba, és 24 havi garanciám van rá, hogy cseréli (és esetleg saját költségére) vagy hogy hogyan oldja meg, az nem érdekes, mert 24 hónapig hivatalos papírom van a bolti garanciáról, és megnéztem, hogy megbízható helyről rendeljek. 1989 óta megy a bolt, szóval szerintem megbízható!be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Még az STB van hátra:
Van képernyőkímélő is:
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
csibe1
addikt
válasz Hieronymus #5 üzenetére
Valamit félreértettél.
Nem a Play áruházat telepíteném a stick-re, hanem egy külső meghajtóról néznék filmet; pendrive, SSD stb.
Ezt a stick nem igazán tudja, mert nem erre tervezték, külső meghajtóból csak a FAT32-re formázottat látja, az NTFS-t nem, mert az amazon ezt így oldotta meg.
Szóval inkább nem szenvedek vele." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
válasz Trailblazer #10 üzenetére
Mondjuk valami oka csak van, pl rengeteg ilyen portjuk maradt ki.
Bár már közelebb van a 10-hez mint az 5-höz az évek száma, amikor elterjedt az USB-C.
Viszont mivel kb sosem fogom belőle kihúzni, teljesen mindegy, az áramot ugyanúgy felveszi és leadja amire a Sticknek szüksége van. Érdekes, hogy Xiaomi-nál is ez van.
Ja Magenta nekem is van az újfalui lakás miatt csak Szoboszlón az itteni címemre nem tudom őket áthozni teljesen, csak SiM-mel.Az egyik legújabb WiFi szabvány a 6E (másik stick-ről nem is hallottam ami ezt tudná), és mellé Micro USB. 👌
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
csibe1
addikt
válasz Hieronymus #12 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy az NTFS-ért fizetni kell, de itt direkt úgy csinálták meg; hogy nagyméretű fájlokat (720p,1080p stb. 4GB felett) ne tudj megnézni külső meghajtóról, csak streaming-en vagy esetleg NAS-on keresztül.
Az is android ami a stick-en fut, de az amazon rendesen átszabta a saját igényeihez, hogy inkább csak streamingre legyen megfelelő.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
"...az amazon rendesen átszabta a saját igényeihez, hogy inkább csak streamingre legyen megfelelő."
Tekintettel arra, hogy az Amazon streaming szolgáltató. Nem meglepő. A táblagépei is erre vannak kihegyezve. Nem általános felhasználásra gyártja az eszközeit.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
csibe1
addikt
válasz Hieronymus #14 üzenetére
Igen, sajnos nem ez az univerzális eszköz.
Pedig a rendszer szerintem nagyon jól fut a sticken.Ma olvastam ,hogy a guggli elkaszálja a Chromecast cuccokat, valamivel erősebb hardverű cucc lesz 100 dollárért. Ehh, csóriság van arrafelé, nincs pénz lóvéra? [link]
Máshol írták ennek kapcsán, hogy GoogleTV-t is optimalizálják, mert a gyártók jó része 2/16 GB vagy 2/8 kombóval dobta piacra cuccait, mert streamingnek nem kell sok RAM meg tárhely.
A Strong LEAP S3 az 2/16 GB (GoogleTV), de a 4GB RAM-ot azért az is elbírta volna.
Valamikor majd kipróbálom a 2nd gen stickeket, de most jobban megfelel a Hako Pro. (Android TV)
A 1st gen 4k-val nincs gond, a családban használják, nem panaszkodtak semmire.
Youtube, streaming (Netflix, Skyshowtime) megy szépen.
A hozzá vehető világítós távirányító az nagyon szuper!" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
"
Ma olvastam ,hogy a guggli elkaszálja a Chromecast cuccokat, valamivel erősebb hardverű cucc lesz 100 dollárért. Ehh, csóriság van arrafelé, nincs pénz lóvéra
?"Pár hete olvastam. Amikor láttam, hogy:
1. Drágább lesz
2. Sokkal gyengébb lesz mint az Amazon
3. Még heteket vagy hónapokat kell rá várniAkkor döntöttem el, hogy Amazon vagy Xiaomi kell.
A jelenleg még kapható, de már elkaszált vonal fele ennyi tárhellyel:
27-45K között kapható úgy, hogy nem lehet tudni, hogy meddig kap még szoftveres frissítést. Nyoma sincs "készletkisöprős akcióknak".Persze, a médialejátszoknál a biztonsági frissítések az érdekesek, mert Android terén az Amazon és a Xiaomi is a 11-es verzión van, miközben az 2021-ben jelent meg. A telefonomnál már az Android 15-öt várom.
Máshol írták ennek kapcsán, hogy GoogleTV-t is optimalizálják, mert a gyártók jó része 2/16 GB vagy 2/8 kombóval dobta piacra cuccait, mert streamingnek nem kell sok RAM meg tárhely. :F
Ez így van, nekem is csak Amazon Prime (nagyon jó bitrátával nyomja, a router forgalmazásából láttam), Max, és YouTube-ra kellett.
-
Amúgy a link sebesség is remek!
[ Szerkesztve ]
-
Az új chromecast eszköz nem fog jelentős újdonságot hozni, a most kivezetett változathoz képest a streaming támogatásában. Plusz funkciók kerülnek bele.
Már elérhetőek az első tesztek, bár ezek csak a kora változatok tesztelései.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Nem RAM van benne ROM helyett?
Vagy valamirol lemaradtam?Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
válasz fogselyem #19 üzenetére
Lemaradtál. RAM a memória, ROM a belső tárhely. Persze nemcsak olvasható.
-
-
-
válasz fogselyem #22 üzenetére
Keress rá tableteknél mit ír.De átírtam belső tárhelyre.
Mall ára:[ Szerkesztve ]
-
-
válasz GoodSpeed #23 üzenetére
Pontosítok.
RAM: 2GB LPDDR4 memória.
Háttértár: 16GB. Hivatalosan nem közli az Amazon, hogy SSD vagy mi van benne.
Ezen van a FireOS. A maradékékon osztoznak az appok és felhasználói adatok.ROM biztos van valamennyi a rúdban. De nincs jelentősége a felhasználók számára.
-
válasz Hieronymus #26 üzenetére
Annyiból van ROM része, hogy ezt nem tudod letörölni, leformázni, főleg nem teljesen.
Amúgy egy érdekesség: Android 11 van ezen is, és a Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) is.
A Google oldaláról nézve idén februárban már ez az OS nem kapott magától az Android fejlesztőjétől frissítést:
A kérdések amik felmerültek bennem:
1. Miért ragaszkodnak a 4. évét taposó Android 11'-hez a médialejátszókat gyártók?
2. 2028-ig ugye nem az Android 11 foltozgatása lesz?
3. Ugye nem az Android 12-re fognak ugrani hanem mondjuk a 14-re?
-
csibe1
addikt
válasz GoodSpeed #27 üzenetére
"A Google oldaláról nézve idén februárban már ez az OS nem kapott magától az Android fejlesztőjétől frissítést"
Ez annyira nem meglepő, mert a FireStick-en a saját FireOS fut, ami android alapú oprendszer, de nem a guggli féle android.
Szerintem a frissítéseket az Amazon intézi.
Ezért is vannak benne a korlátozások, hogy pl. az NTFS fájlrendszert nem kezeli.Szerintem meg ezzel vásárlókat veszít, mert nálam itt bukott meg, hogy nem tudok nagy méretű külső meghajtót csatlakoztatni.
A rendszer amúgy általában tetszik, szépen fut minden; de miért használjak két eszközt ha nem muszáj.
A SkyShowtime-ot úgy kellett külső szoftverrel feltenni, a HBO-nál szintén ugyanez a helyzet.A szolgáltatók által certifikált, elfogadott boxoknál nincs ilyen gond; egy eszközben megvan ami nekem kell.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
válasz GoodSpeed #27 üzenetére
"Annyiból van ROM része, hogy ezt nem tudod letörölni, leformázni, főleg nem teljesen."
A ROM csak olvasható háttértár. Read-only memory. A ROM általában lassú, de legalább nincs szüksége folyamatos energia ellátásra, a tartalma megtartásához. Tekintsd az SSD ősének.
Az eredeti megoldást, újra írás előtt UV fénnyel kellett törölni.A számítógép részegységeiben és a számítógép indító rendszerében is van. Az utóbbi biztosítja az eszközök öntesztjét és az adott operációs rendszer indításához szükséges folyamatot irányítja.
Ez nem vesz el közvetlenül helyet a RAM-ból és a háttértárból.
Kis ügyeskedéssel szinte mindegyik ROM-ot lehet írni. De nagy öröm nem lesz a ROM törlés vége. Hely nem szabadul fel, de legalább az eszköz is a hulladékudvarba kerül. Javítani lehetne, de sokba fájna. Nem érné meg.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Hieronymus #29 üzenetére
Tudom minek a rövidítése a ROM olyan 27+ éve! Ugyanez a helyzet a RAM-mal is, csak ugye sok helyen tényleg ezt a ROM-ot írják tableteknél stb.
A konkrét példa a Xiaomi hivatalos oldaláról:
Xiaomi TV Box S (2nd gen) - Xiaomi Magyarország
Ha ROM lenne, frissíteni sem lehetne rajta semmit. Mert nem lenne lehetséges írni.
#28csibe1:A SkyShowtime-ot úgy kellett külső szoftverrel feltenni, a HBO-nál szintén ugyanez a helyzet.
SkyShowtime-ot olvastam az összefoglalójában a másik topicnak, szerencsémre engem nem érint, az Amazon Prime - mely évek óta megvan, de eddig az abszolút alap csak a MAX volt a maga több mint 10 éves előfizetésével, innentől két szereplőssé teszi az alap streaming szolgáltatók körét - mellett a MAX volt az, amit egyből beállítottam. A MAX esetében sem kellett bűvészkednem, egyszerűen letöltöttem az Amazon AppStore-ból és már ment is. A Disney + újból aktív nálam, az is alapból fel volt telepítve.
A Youtube-ból a hivatalos appot használom. Ha valakinek van Adguard előfizetése (nekem lifetime van 2017 óta), akkor a routerben elvileg elég az Adguard DNS-t megadni, és nincs több reklám. Eddig nem adtam meg a routerben, mert PC-re alapból fent van a kliens, laptopra szintén, telefonra megint pipa, de a Stick esetében nem lehetséges feltenni, viszont ha a Routerben beállítom, a Stick úgyis arról kapja az adatot
Sőt public:
Connect to public AdGuard DNS server (adguard-dns.io)be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz Hieronymus #31 üzenetére
Nem. Csak azt mondom, hogy ezt írják sok helyen (helytelenül). Storage helyett ha már angol.
-
válasz GoodSpeed #30 üzenetére
Nos beállítottam az imént, YouTube-ön tesztelem. 😆
-
válasz GoodSpeed #33 üzenetére
Nem igazán nyírja a reklámokat. 😆
-
válasz GoodSpeed #34 üzenetére
Nem is fogja.
A YT nem különíti el a tartalom és add szervereket. Nem lehet egyszerűen szűrni.Az egyéb tartalom szűrésének nem ez a legjobb módja.
Pi-Hole + RaspberryPiA DNS szerver inkább gyors és cenzúra mentes legyen. A tartalomszűrést megoldja a Pi-Hole. (És te.)
-
válasz Hieronymus #35 üzenetére
Na igen, a Windows-zos verzió, azért nyírja:
De ahogyan írod, még ott is van, hogy át-át csúszik.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #36 üzenetére
A nyilvánosan elérhető adguard szerverek csökkentett képességekkel rendelkeznek.
A router használatakor egyéni kapcsolatot kell használni.
Ehhez támogatni kell a routernek a DNS-over-HTTPS, DNS-over-TLS vagy a DNS-over-QUIC szolgáltatások egyikét.https://d.adguard-dns.com/dns-query/123456789ABC
Címzéssel lehet elérni az egyedi DNS szervert.A FireTV stickre az Android appot fel lehet tenni. Ugyan úgy mint a más a forrásból származó appokat.
-
-
válasz Hieronymus #38 üzenetére
Annyiban igen, hogy még ugyanazon a 2K-s monitoron Windows alól nem váltott fentebb 1080p-ről, addig így már ugyanazon a monitoron azt írja ki, hogy Ultra HD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest