Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz aginor #93287 üzenetére

    "Ez egy pro üveg, ne legyen decenteres! :K Amúgy ezt hogyan szoktad ellenőrizni?"

    Én is ezt gondoltam a Pana-Leica 12-60-ra, hogy PRO, aztán amikor a városban fotózgattam feltűnt, hogy 12mm-en elég életlen az egész bal rész a jobbhoz képest.

    Sokféleképpen ellenőrizhető. A legegyszerűbb, ha állványra teszed a gépet, középre fókuszálsz és a téma (ház oldala, kerítés, stb.) legyen merőleges a kamerádra, klikk és a bal és jobb részét (ne csak az extrém széleket) tedd egymás mellé. 8-18 esetén én első körben 8mm-en nézném meg és egyet rekeszelve, ugyanis akkor felerősödik a jobbik fele és még nagyobb lesz a különbség a két oldal között, amennyiben decenteres.

    Hozzáteszem, azóta 2szer volt szervizben, mindig azt mondták, hogy javították, közbe pontosan ugyanolyan rossz. Most is ott van már 3 hete, cserélni ezeket nem nagyon akarják, nagyon bánom, hogy nem néztem meg azonnal, csak akkor még nem ismertem ezt a hibát.

    Sajnos ez nem PRO vagy nem PRO kérdéskör, a Pana-Leica 12/1.4-re is mondják net szerte, hogy az árához képest elég gyakori hiba, nekem a Zuiko 25/1.8 is ilyen volt. (az már javult valamennyit a 2. szervizelés után) Szerintem a minőség ellenőrzést spórolják le, lehet úgy vannak vele hogy pár % hibás termék még belefér, páran úgyse veszik észre, aki meg igen azt majd vagy javítják, vagy mint nekem a Panát, nem. :(((

Új hozzászólás Aktív témák