Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz aginor #93117 üzenetére

    Nagyobb a G9, de ezáltal (és a jobb formatervezésnek hála) sokkal jobb a fogása. Rendesen meg tudom markolni. A gombok, tekerentyűk is jobban kézre állnak. A G80-on eléggé túllógtak az ujjaim mindenhol. Azt is egész jó volt kezelni, de biztos, hogy kisebb kezű embereknek tervezték.

    Az általános gyorsaság is sokkal jobb. Hamarabb reagál mindenre (talán a rec/play váltás lehetne még gyorsabb). "Lát" a sötétben alapból is, de erre még rá is lehet segíteni többféle módon.

    A három tárcsa nekem iszonyú nagy könnyebbség. Mindig arra vágytam a G80-nál, hogy ne kelljen gombokat nyomkodni ahhoz, hogy a rekesz és a záridő mellett az érzékenységet is változtatni tudjam. Hát, ez itt meg is oldódott, szépen ráprogramoztam a hátsó tárcsára az ISO változtatást. :)

    Az EVF brutális, a felbontása "végtelen", és akkora, hogy szinte alig tudom befogni a szememmel. Akinek esetleg túl nagy lenne a 0.83-szoros nagyítás, az választhat két kisebb közül is.

    A akku jó másfélszer-kétszer tovább bírja, mint a G80-é. Így az ajándékba kapott második gyári akksival már bőven ki tudok húzni hosszabb, akár egész napos forgatásokat, fotózásokat is. Ha esetleg mégis elfogyna a szufla, akkor ezt a vázat már lehet működtetni USB-ről is.

    A temérdek funkció gomb, a részletes beállítások, a teljes személyre szabhatóság meg egy álom, de azt kérted, hogy ne ezekről írjak. :)

    Egyelőre két negatívumot tudok felhozni, de mindkettőt megoldottam már. Az egyik, hogy a visszanézés gomb nekem nagyon rossz helyen van a bal oldalon. Az általában kihajtott kijelző és a mikrofon csatlakozó miatt amúgy is macerás lenne odanyúlkálni, de ilyenkor nem is szívesen veszem le a kezem az objektívről. De egyszerűen megoldottam: beáldoztam egy jobb oldali FN gombot, és átprogramoztam oda. A másik, hogy a felső státusz LCD-t én nem valószínű, hogy használni fogom, így számomra jobb lett volna, ha átkerül oda a módválasztó tárcsa, vagy akár egy másik, amit többet használnék. Tudom, a GH5-ön pl. ott van. De azt még akcióban is csak plusz 150 ezerért tudtam volna megvenni.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák