Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
Két R-es verzió is volt mostanában hirdetve, 22 és 25 ezer körül mentek el, mindkettő törött rögzítő gyűrűvel. Szóval ki lehet már az R verziót is olcsón fogni.
aginor: wireless optikai TTL-t tud az i40, nem? Ez mindenképpen előny. Rádiós TTL-t tudtommal egyáltalán nem tud az m4/3 rendszer egyelőre, nemcsak az i40-ből hiányzik.Nekem FL-36 van, a wireless TTL hiányán kívül hátrányként a két AA-s akku miatti újratöltést szokták felhozni (ez az R verzióra is igaz). Szerintem nem olyan vészes azért a helyzet, múltkor lemértem, nyitott blendével (f2-n) két másodperc alatt újratölt, szűk rekesszel (f8) felszalad 8-10 másodperc körülre.
-
Suszi66
csendes tag
válasz Grga_Pitic #73503 üzenetére
Az egyik R - 25 ezerért, házhoz szállítva - itt van nálam
Nem reménytelen a keresés... -
hegyimorc
senior tag
válasz Boedoer #73497 üzenetére
Metz 50 AF-1
Használtam Metz 24-t is, mert kicsi, könnyű de mégis sokkal több mint a vázba épített pislákolók, de ha rendes vaku kell, akkor mindig az 50-t vittem.
(Most épp nincs vázam, amire feltehetném , úgyhogy pihen. Az eladásán is gondolkodtam, de ha később mégis kellene, úgysem vennék mást)
Említették a Nissin i40-t, mert pici és könnyű. Biztos ez?
Nekem nem tűnik se kicsinek se könnyűnek. Ugyanúgy 4 akku kell bele, ami miatt nem könnyű és a méretei is olyanok mint egy rendes vakunak, csak picit rövidebb. De ugyanolyan vastag, úgyanolyan széles ... ha pakolni kell, kb ugyanott fér el, mint a többi nagyvaku. Nem volt még a kezemben, csak neten nézegettem, mert Fujira is kellene valami.Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Lassú Víz
addikt
válasz Boedoer #73497 üzenetére
Az a baj, hogy a fényt egyáltalán nem érdekli, hogy mekkora géppel fotózol. A fényforrás ereje, felülete, távolsága, visszaverő felületek nagysága, távolsága, színe számít. Legjobb eredményt stúdióvakukkal, fényformálókkal, derítőlapokkal lehet elérni, ez a legritkább opció. Értelmes áron vannak állványok, soft boxok vakukhoz is, de annak is kell hely, előkészítés, cuccolás. Ráadásul a modellnek rosszabb, ha nincs beállítófény és a semmiből villantjuk meg, mi meg nem látjuk az árnyékokat. Akkor már inkább az előző, amíg van áram.
Végül, de nem utolsó sorban jöhetnek a gépre tett vakuk, illetve deríteni le lehet tenni slave-t is tudó olcsó(bb) manuálisokat. Egy kicsi, fehérre festett szobában bármi jó, amit felfelé tudsz fordítani. De egy nagy belmagasságú teremben, pláne ha a mennyezet helyett a (fa) tetőszerkezetet látod, semmit nem alapozhatsz az indirekt fényekre. Ilyenkor vagy telibe villantod a témát, vagy fényformálókkal próbálkozol. Sokszor vannak környezeti műfények is, amihez a vakut színezni kell(ene), hogy egységes maradjon a WB. Ahhoz meg kell a nagy teljesítmény. Fentiekre való tekintettel leggyakrabban egy Yongnuo Yn560 IV manuális vakut használok, rajta egy Dörr SLR PRO-4 diffúzor tölcsérrel. Persze méreteiben nem épp MFT a rendszer, mert E-M1 + HLD7 + MMF3 + ZD14-54 MkII, de még ezen is bazi nagy Cserébe szép lágy árnyékok vannak, olyankor is működik amikor a mennyezet nem fehér, vagy átkozottul messze van.Hátránya a mérete, hogy előre kell gondolkodni, és van, hogy újra kell lőni a képet, mert nem sikerült eltrafálni a beállítását. Ezért szemezek egy Metz 64 AF1 TTL-t tudó vakuval is. A Yongnuo marad slave vakunak, méhsejt ráccsal díszítő fénynek, meg ilyesmik. Van még egy FL36 is (az volt meg hamarabb), és sokszor jön jól, amikor a manuális vaku nem használható, pl. nagy sebességű vakuszinkron.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
őstag
Gyári Oly FL-600R-es vakum van, amit - több/kevesebb sikerrel - egy Lumiquest LQ-122 "fényterelővel" próbálok használni.
Ez az első külső vakum, így nem igazán tudok róla pro/kontra érveket írni. -
hegyimorc
senior tag
válasz madgie #73509 üzenetére
Nagy, az biztos. Az EM5-re kellett a markolat is, hogy vakuval is rendesen tudjam fogni, de hát ez egy ilyen játék. Olyan nincs, mint a MIB-ben a tücsökpöcs. Vagy nagy és akkor igazi vaku vagy kicsi és akkor olyasmi mint egy vaku
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
válasz madgie #73515 üzenetére
Nem is (csak) az ereje miatt, hanem mert gyorsan tölt, tud HSS-t ... stb.
Mondjuk Nikon után a CAF anno leszoktatott arról, hogy sportot akarjak fotózni ... de ha már foci, amennyit ott fotóznék arra elég lenne egy magnéziumporos vaku is
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
neevous
tag
válasz hibavissza #73489 üzenetére
Foleg, ha Lightroomozol, akkor tudsz teljesen jo profilokat gyartani a gepeidhez.
Volt GF1-em, E-P1-em, E-PL1-em, GH1-em, G3-am, most X100-am es mindegyikbol ki lehetett hozni a konzisztens nekem tetszo profilokat, ameddig ehhez van megfelelo mennyisegu informacio, de ez mar a sokak szerint hasznalhatlan 12mp-es szenzorokban is megvolt. A dinamika egy masik tortenet, de nem ereztem ebben sem oriasi kulonbseget a 12mp-es szenzorok es a GH2 kozt peldaul. Ebben nekem lenyeges ugrast az X100 hozott, ami foleg fekete-feher konverzioknal jon elo.
Az egyetlen kulonbseg amit latok a ket gyarto kozott ilyen teren (azok a gepek kapcsan, amiket probaltam), hogy a Panakkal melosabb a profilgyartas, de ha ez megvan, akkor nincs szignifikans kulonbseg a gepek kozt, annak ellenere, hogy tonalityben jobbak a dobozbol kiveve az Olympusok. Persze ha Olympusos szineket akar feltetlen valaki, azt roppantmod nehez profilozassal letrehozni, mert nem sok koze van a valosaghoz.
Nem vagyok a techbuzulas hive, de itt nagyjabol le vannak irva a dolgok, hogy miert lesz mas mas gepekbol ugyanazzal a szenzorral mas vegtermek.
[link][ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Boedoer
csendes tag
válasz pandur99 #73518 üzenetére
Ez az, ami többek között nem tetszik: "Swivels 60° left, 90° right". A meike teljesen körbefordul és gyorsabban újratölt, meg tud még egy-két pluszt.
-----------------------------------------------------------
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását!
Azt hiszem meggyőztetek - vagy én saját magamat - a nissin i40-ről. Az oly vakuknál (nem beszélve a metzekről) kisebb, de a számomra fontos paramétereket tudja elfogadható kulcsszámmal és sebességgel.
Számomra az e-m5 a 12-50, 45, 20-as triumvirátussal a kompaktságról is szól, ezért még véletlenül sem gondolkodok portrémarkolatban és hatalmas villantókban. A jelenlegi szettem 3 objektívvel elfér egy akkora tatyóban, amibe a jó öreg oly e-1-et önmagában is nehéz lenne beletuszkolni. Ehhez kell nekem egy kicsi, kompakt, de okos vaku. Persze a táskában nem fog elférni, de azzal a jópofa kis övre akasztható tokkal a probléma megoldva és a vaku is mindig kéznél lesz.
Szép fényeket!
-
pandur99
aktív tag
-
BTom1970
tag
Sziasztok!
Nissin i40 vakuhoz vennék AA méretű akkumulátorokat.
Li-ion -t nem lehet kapni sehol. Vagy nincs is ilyen?Vegyek Ni-Mh-t, kb 2600mAh-sat?
köszi!
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Balinov
titán
Sracok, ne lojetek le, de Nikon-hoz (D90) valo vezetekes kioldot kb 0 eselyes hasznalni EM-5-hoz, ugye? Mas csati/elektronika/stb?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz pandur99 #73525 üzenetére
gondoltam, koszi. Kene vadaszni valami normalisat, de mikor utoljara neztem akkora valasztek volt,hogy inkabb hagytam a fenebe
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
neevous
tag
válasz BTom1970 #73522 üzenetére
A legtobb lithiumos akksi 3,7V-ot ad le, hiaba ugyanaz a meret, ami meg nem, az indokolatlanul draga. Az Eneloop teljesen jo lesz neked.
Ha megis lithiumosat vennel, akkor lithiumos toltot is vegyel melle, mert Ni-Mh toltovel felrobbannak.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Balinov
titán
koszi a felajanlast, legkozelebb talan aug vegen, ha sikerul elmenni Necroekat meglatogatni. Neztem ebayen megint, de vagy extra jack csatlakozosak, vagy akkora, mint egy bollerkes nyele..valami kicsi,ugyes kene...ki mit ajanl?
-
Studi
veterán
válasz Balinov #73529 üzenetére
Ez az ügyes féle, ilyen meg az olcsó.
Az E-System gépek legtöbbje azonos csatlakozóval rendelkezik, így nyugodtan kereshetsz azokhoz való kioldókat. Kivétel a profi sor (E-1, E-3, E-5), azok hála az égnek más csatlakozóval bírnak...
-
ati3x
senior tag
válasz Boedoer #73520 üzenetére
Nekem is em5 van. A 12-50 helyett (mellett) beujítottam egy 12-32-öt (nomeg egy gm1-et, de ugye arra nem megy fel a nissin. Max kisvakuval tudnàm elsütni, dehàt minek) van 45-ös is, na 20még nincs. Szóval ez a cucc a12-32 és 45-ös meg a nissin bizony belefér egy olyan tatyóba, amibe egy tükröst kitobival nem tudnàl belepaszírozni. Szal jó dolog tud lenni..
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Panasonic mikro 4/3-ra van valami ajánlott, korrekt átfogású zoom lencse? A 12-32 helyett kellene valami olyan, ami 35mm ekvivalensben 29 alatt indul és elmegy 100-140-ig, tehát ebben a formátumban 14 alól induljon és a vége legalább 60-70 legyen.
Ha jól sejtem, akkor az Olympus onik is minden kompromisszum nélkül felmennek, működő AF-fel, stb?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Studi
veterán
Szia!
Sajnos hiányoznak ezek a közepes átfogású zoomok. Vannak a klasszikus kitobik, sokféle 14-42, pár 12-től kezdődő, és a leghosszabb ezek közül az 50mm (ekv 100)-el végződő Oly 12-50/3.5-6.3. És vannak az ultrazoomok, 14-140 vagy 14-150 átfogással.
Igen, Oly, Pana keresztbe kompatibilisek. Annyi, hogy ha Panasonic vázad van, azokban általában nincs stabilizátor. Ha szeretnél stabit, akkor Pana obik közül tudsz válogatni.
-
pandur99
aktív tag
Egy ilyen van, a Panasonic 14-140 OIS, amiben stabilizátor is van. Ha új a géped és abban is van stabi, akkor ennek m.Zuiko megfelelője is jó: 14-150, akár a régi, akár az új, II-es, időjárásálló verzió.
http://www.photozone.de/olympus--four-thirds-lens-tests/682-pana14140Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
evo87
őstag
A 14-140-et néztem már, brutál új ára van, de vélhetően használtan majd ki lehet fogni... GM1-re kellene.
Amúgy a 14-42 is előrelépés volna, még ha kicsi is. Alapvetően a nagyjából mindenre jó 18-105-ös Nikon lencse utódját szeretném megtalálni, amire relatíve csekély az esély.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
|AP|
veterán
ha GM1-re kellene, akkor szerintem a legjobban akkor jársz, ha bevállalod az obicserélgetést és a 12-32 mellé veszel egyet az apró 35-100-ból is. Fényerős fixnek meg egy Oly 45/1.8, 25/1.8 párost, vagy ezek Pana megfelelőit, vagy a jó öreg 20-as palacsintát.
Ezek a nagy átfogású utazó zoomok túl nagyok az apró vázhoz, ráadásul valóban nincs is olyan, ami 14mm alól indulna.(Jó is lenne egy 12-60, valami normális méretben)
-
evo87
őstag
válasz MrChris #73542 üzenetére
Már a 14-42 is korrektebb átfogást ad, de abból is van a sokak által kevésbé preferált 1-es, a jobbnak mondott 2-es és a kis pencake powerzoomos.
Egyelőre még gondolkodom, aztán meglátjuk mi lesz.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #73495 üzenetére
Találtam az egyik gépen egy 6-os ACR-t. Úgy, hogy nem tudtam melyik-melyik és váltogattam őket a képnézőben, nem tudtam észrevenni különbséget. Úgyhogy az emlékeim csaltak meg. A zajszűrés tényleg jobb lett és talán a sárgás tartomány később csordul tele (főleg a túlexponált képeken), de marginális a különbség.
-
Oly-Service
tag
Akit esetleg érdekel PEN-F bemutatónap
Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Madár, macska, gyorsan mozgó állatok fényképezésére megfelelne egy E-PL6 esetleg E-PL7-s váz Pana 100-300-s obival felvértezve?
Jelenleg egy Nikon 1 S1-l nyomulok. Sajnos ahhoz brutál áron lenne elérhető a 300-s obi és egy új váz sem ártana hozzá gondolom. -
t72killer
titán
Gyors mozgás közben (követő af...) nemigen fogod lekapni őket, ez inkább dslr, vagy ha m43, akkor pana dfd-képes rendszerre alapoznék, nagyobb fényerővel.
300-as obi m43-on (1"-on meg pláne) nagyon brutális, ez 600-800mm ekvivalens...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t.imi
addikt
válasz t72killer #73547 üzenetére
Ennyire nem vagyok benne egyenlőre. Pl a Pana gh4-re gondolsz ? 4kila nem igen van erre A m43 obi választék + kis súly miatt nézegetem ezt a rendszert. Nikonra kb semmi sincs, DSLR nagy méret és tömeg.
Egy kompaktabb vázra lenne szükségem, ami természetfotóra is megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest