Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz madgie #73299 üzenetére
Köszi a kiegészítést, fontos infó persze, csak nem derül ki belőle, hogy állunk fókuszkeresés és C-AF megbízhatóság terén. Anno az öreg d7000+4/300-as nikkorral nem volt gond pillanatok alatt madarat fogni és követni, most a 2.8/40-150-es oly néha azt se tudja milyen nap van (vicces volt, az eladójánál nem tudtam éles képet produkálni vele, pedig nem szaladt el a falról a kép, csak túl impresszionista volt - lehet nem szereti a modern art-ot a kicsike).
Amúgy hogy állunk, mennyi NG fotós nyomul m43 cuccal? Expedíciós felszerelésnek szvsz jó, mert ugyebár egy antarktiszi útra 2-3 vázat visz az ember - és ez elég komoly többletsúly a divatos 5D meg az új D500 esetén, ha mondjuk 2-3db e-m5-höz hasonlítjuk. Esküvőket tol itt valaki (főgépként) OM-D-vel?
Idén olimpia, ha tele lesz a pályák széle az említett 4/300-al, az meggyőző érv lesz.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
madgie
titán
válasz t72killer #73301 üzenetére
Szóval kijelented, hogy szar az mft AF-ben, majd mikor valaki megcáfolja ezt (mérésekre alapozva), akkor jön a kiegészítés, hogy dehát C-AF, meg hunting. Lehet az eladó 40-150-énél sem az objektívvel volt a baj
"Idén olimpia, ha tele lesz a pályák széle az említett 4/300-al, az meggyőző érv lesz"
Nekem az a meggyőző érv, ha adott feladatot meg tudok oldani adott cuccal. Neked a reklám? Akkor ötven éve is csak Leicával lehetett street photo-t lőni.
[ Szerkesztve ]
-
wms
senior tag
válasz shouryuken #73295 üzenetére
Gratulálok! Jó tanulást és szép fényeket hozzá!
-
Dolphin
tag
Most kiragadva egy esetet... Mindegy, FF-es obit rá lehet csavarni APSC-re, igaz, ez nem volt benne a hozzászólásomban. Köszi a választ!
t72killer: ismét nem sikerült értelmes mondatot olvasnom tőled.
NEm ide, de prémium klubtagságival, vagy mi ez itt a fórumon, az értesítések száma is csökken? Tehát ha én nem látok egy hozzászólást, akkor annak értesítését se? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dolphin
tag
válasz madgie #73308 üzenetére
Most ezt nemértem hogy jön ide.. Én nem beszéltem ilyesmiről. Azt mondtam, hogy ha tegyük fel! a Sony-ra egy lassabb üveget tettek, és úgy mérték, míg Nikon-ra egy gyorsat, vagy a Panára pl a 20mm-eset de Oly-ra a 12-40-et, akkor nem releváns a sebességeket csak a vázakkal azonosítani, tehát a táblázat váz + obi párossal lenne igazán mérvadó vagy pontos. Persze lehet elérhető leggyorsabb objektíveket feltenni, és akkor az eredmény is közel pontos lesz, csak (számomra) ez nem jött le ebből
ui: de hosszú lett, bocs. túl van ragozva.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Dolphin #73306 üzenetére
Pár napja még úgy volt, hogy új hozzászólásként mutatta a kedvencekben, de a hozzászólás nem jelent meg. Ami inkább fürdővízzel a gyereket is esete, hogy a rejtett tag hozzászólásaira adott válasz is eltűnik. Ez a fórum meg tipikusan nem úgy működik, hogy minden önálló gondolat új hozzászólásba kerül. Sokszor egy hozzászólásba kerül többre független hozzászólásra adott válasz.
Parci, nem lehet ezzel valamit csinálni? Gondolom a fáradtságos munkával belénk nevelt "ne írj újat, szerkesszél" elvet nem könnyű megváltoztatni. Talán nem is célszerű.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
.mf
veterán
Akkor tényleg volt egyszer egy működési zavar, a gép szoftverének is hideg lehetett, mert lefagyott de kikapcs-bekapcs akkucsere után újra működött. Azonban nem ez okozza a hibakódot, mert azután az út után megnéztem az exposzámot (hogy a time-lapse képelések mennyire darálták a zárat), és akkor még nem volt benne ez a hiba. Ez szinte pontosan 1 éve volt, azóta most néztem meg először, és közben azért történtek dolgok, 1 bringás tanyálás, 1 fotóstáska bringáról lebukfenc, valamint 1 motorbaleset, de a gép azóta is működik tovább, csak ez a 8222-es hibakód megjelent.
Épp most győztem meg magam, hogy nem kell még az elektromos-záras EM5m2, mert két év alatt csak 21k ment bele, tehát ilyen tempóval előbb avul el, minthogy a zár tönkremenjen
Pollai: ez egy neked való klipp
A zene kicsit meh, de néhány egész jó kép és érdekes épület van benne.Lassú Víz: nem lehet, hogy azért, mert már mindannyiunkat ignore-ra raktál?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
tag
Sziasztok,
Mivel egyáltalán nem vagyok otthon a videózásban egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy szerintetek érdemes egy kb. ilyen kategóriájú ~150e Ft-os~ kézi kamerára beruházni vagy az Oly OMD E-M5-öm (jelenleg van egy 45mm F1.8-am és egy 14-42 kitobim, de akkor beruháznék egy nagylátószögre pl. pana 20 f1.7 vagy sigma 19 f2.8) hozzná ennek a kamerának a szintjét videó terén?
/teszt videók alapján elvileg hozza, főleg fényerős fixekkel/
Körülmények ahol használva lenne:
-bátyámék esküvője és egyéb családi események a jövőben
Előre is köszönöm a válaszokat!Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
t72killer
titán
válasz mikloss #73319 üzenetére
Használt g6 nem játszik? Olcsóbb a kézikameránál és köröket ver rá+az eredeti om-d-re videóban. Másik kérdés, h mekkora a felelősséged a dologban, csak úgy brahiból "legyen videó is", vagy (kimondatlanul is) profi munkára vágynak?
Használt gh3 lenne a tuti, bár olyat régen láttam, nem tudom mennyiér adják kilóját
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz t72killer #73320 üzenetére
Profi fotós lesz, úgyhogy inkább a minőségibb "legyen videó is" kategória lenne.
Pana G5-öm volt, személy szerint nem szerettem(bár a videós oldalát nem használtam ki, tudom, hogy a panák pont abban jók...)
Inkább maradjunk a kézikamera vs. fényerős fix nagylátószög+e-m5 opció kérdésénél.Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
alba-regia
aktív tag
válasz shouryuken #73295 üzenetére
Gratulálok hozzá. Fél éve használom, megelégedéssel.
-
aginor
veterán
válasz alba-regia #73323 üzenetére
Szia!
Tudnál róla mondani párszót? Mit szeretsz, mit nem szeretsz benne.
Shuttershock, rolling ahutter, képsteb, stb.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Sefter #73281 üzenetére
DSTE-t sokan használnak (én is), rákereshetsz a fórumban. Szerintem most az AliExpress-ről a legegyszerűbb beszerezni.
mikloss: a G6+Pana 20mm együtt használtan simán kijönne a videokamerára szánt 150 ezerből. Annak is van előnye, ha két vázad van, pl. lehet kamerázni és fotózni egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
bercsi
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz hibavissza #73328 üzenetére
A GX8 lapkája tényleg jó Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van, igaz, nem az x-pro2.
-
Mercutio_
félisten
válasz bercsi #73327 üzenetére
Fent volt már előző héten is, csak akkor még nem volt kiárusítós logó, ahog ynézem el is happolta valaki az E-M10 duplakitet.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz t72killer #73329 üzenetére
"Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van"
És abból pont kiderül, hogy hülyeség az egész mérés (X-E2 vs X-T1)
A GX8 is fenejól sikerült "lapka", megöli az APS-C-t is... elég megnézni, mit csinál a "régi" tizenhatos MFT szenzprhoz képest műfényben, magasabb érzékenységen
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Panasonic Lumix DMC-GX8 vs Olympus OM-D E-M1
Volt már valakinek ez a kettő? Nem a kezébe abba nekem is voltak. Használta e valaki legalább egy hétig őket? Mi a vélemény? -
MrChris
nagyúr
Csak a Econ meg ne lássa
Amúgy meg a GX7 16MP-es szenzorhoz képest is hangyapöcsnyi volt a különbség amit a fényerős fix kínálattal át is ugrik a m4/3. -
Nippon
őstag
Aha, szép álmokat!
-
80hun
addikt
Pana 25/1.7 tulajok hogy szuperál az obi?
Rendeltem egyet remélem nem nyúlok melléFL-LM3 vakut próbált már vki e-m10-en vagy e-m10m2-n?
Kézikönyv szerint lehet használni csak a legrövidebb záridő max 1/200 -
t72killer
titán
-
-
80hun
addikt
válasz Suszi66 #73339 üzenetére
A használatiban ez van: • Az FL-LM3 típus használható, azonban a legrövidebb elérhető exponálási idő 1/200 mp lesz.
Az amazonon találtam egy ilyen véleményt:
Despite being advertised as being exclusively from the OM-D EM-5 MkII, I purchased it, and have had success using it with the my OM-D EM-10 MkII.It's not the most powerful flash, but it's small, compact, and can be both swiveled and tilted (up to 90 degrees). While not recommended by any means for professional, studio usage, it is leaps and bounds better than the built-in flash.
Igazából arra voltam kiváncsi hogy vki próbála e már más vázon.
-
frankstork
aktív tag
Ma sikerült egy újabb lommal gazdagodni.
Vettünk hdmi kábelt az e-m10-hez...
Képnézegetésen kívül semmire sem jó.
Az volt a terv, hogy laptoppal össze kötjük, képfényezés közben majd egyből vissza nézhető a fotó, meg miegymás.
Semmi. Ha be van dugva csak a képeket lehet megnézni...
:-S
Mindegy. Tablettel meg lehet oldani, szóval az lesz. -
madgie
titán
válasz t72killer #73337 üzenetére
Nem értem, mi marketing van abban, ha otthon, beltérben akarod a családot fotózni, vaku nélkül. Tudom, itt egyesek a tesztábrákra izgulnak alapérzékenységen, de az az igazság, hogy abban már sok-sok éve bőven jó minden. Akkor van kihívás, ha nem optimálisak a körülmények (ami az esetek nagy százalékában amúgy is úgy van), és abban láthatólag nemhogy jobb az új lapka, hanem egyenesen visszalépés (ami valljuk be vérciki, eddig max a Sony csinált hasonlót).
-
t72killer
titán
válasz Dolphin #73345 üzenetére
Mert van benne használható infó is, és ha tudod, mennyivel van eltolva az iso skála (CaNikon mínusz Oly, új panák = ~1FÉ), akkor brandek közti összehasonlításra is jó.
#73346: a sony-n kívül mostanában gyárt vki szenzort nagyobb mennyiségben? Tudom, a pana csinálja az egyik aktuális 16mp-es m43-os eresztést, a sigma csinálgatja a Foveont (sajna elég alaplángon), a Fuji meg már csak bérgyárttat a Sonyval.
[ Szerkesztve ]
-
Nippon
őstag
válasz hibavissza #73343 üzenetére
Mást mutat, mint a DXO. Meg lennék lepve, ha dr-ben lelépné az A6000 szenzorát.
-
t72killer
titán
válasz Nippon #73348 üzenetére
Annyi lehet, h a gx8 iso skálája a valóságban le van maradva fél-1FÉ-vel.
#73346: a panának mindenesetre elismerés az e-m1 szenzoráért , kár, h a fuji gyártórészlege egyelőre kikopott a versenyből.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz t72killer #73347 üzenetére
Ebben a kategóriában majdnem mindent a Sony gyárt, ja. De arra gondoltam konkrétan, amikor a Sony NEX-en sietve áttért a 24 MP szenzorra, pedig több hátránya volt, mint előnye. Persze most már más a helyzet, de nem kellett volna váltani, míg meg nem lett normálisan reszelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs