Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz Parci #35241 üzenetére

    Egymás mellé kéne tenni egy D70-est, meg egy D7100-ast aztán lehet fogást csekkolni, hogy mennyit "fejlődtünk" az elmúlt pár évben. :DDD

    Ami többek között a NEX-es tapasztalatokat illeti, mintha kezdenéd érteni, hogy miért preferálom mirrorless fronton a féltégla jellegű vázakat a DSLR like kiálló markolatos gépekkel szemben. Ez utóbbit nagyon könnyen és rengetegféle módon el lehet rontani. Például nem marad elég hely az ujjadnak, nem elég vastag, vagy épp nem elég magas. Ezek egy kiálló markolat esetén nagyon könnyen problémásak lehetnek. Főleg egy pici mirrorless váznál, ahol a méretek miatt nagyon könnyen becsúszhat valamelyik probléma, vagy akár mind egyszerre.
    Egy féltégla váznál, főleg ha kellően az vastag, mint egy X-E1 ezek nem jelentenek gondot. És ha nem raksz rá nagyon nehéz obit, meg nagy vakut akkor szinte csak előnyei vannak.

    Kár hogy GX7 nem volt, arra még kíváncsi lettem volna. Az az X-E1-hez képest nagyon hasonló fogást igényel. Nagyjából azonos vastagság, és a Panán ugyanúgy a vázra fekszenek fel az ujjaid, mint a Fujin és a kiálló viszonylag nagy bütyök igazából csak arra szolgál, hogy mikor jobb kézben lóbálod a gépet akkor se érezd azt, hogy mindjárt kicsúszik a kezedből.

Új hozzászólás Aktív témák