- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
jasonka
aktív tag
Hello Kedves Topictársak !
(Tudom : őskövület - de nekem még jó - hogy ne kelljen mindent cserélnem... )
Szóval : jól működő 478-as tokozású PIV 2,8 Ghz 512/800-as Northwood-om egy szerencsétlen véletlen következtében elhalálozott...
Ugyanilyet szeretnék venni - de meglepetésemre az Intel weblapján - emitt :
http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=27447
azt találtam, hogy ez nem tudja a HyperTreading-et - holott igenis tudta !
- és a valóságban is - tudta !
(Mindez csak azért érdekes, mert eszerint a MOSTANI adatok ezekről a régi cuccokról nem pontosak ?
Felmerült ugyanis, hogy érdemes lenne-e egy kicsit nagyobb órajelű Prescott-ot venni - de kérdés, hogyyaz pontosan mennyivel melegszik jobban ?
A mostani Intel weblap szerint 2,8 GHz-esben nincs is HT-s processzor,
csak 3.0 GHz-sben...)Hja kérem ! A Belváros !...
-
I_Am
veterán
Egészen-egészen biztos, ugyanis a ''fedőnév'' vagy kódnév meghatározza a gyártástechnológiát is. Nézd meg az Intel oldalán a Gallatin, Nortwood, Willamette, Prescott magokat és a különbségeket.
És olyan nem létezik, hogy 1 MB-os NW, egy másik létezik az EE - Extreme Edition amiben viszont 2MB az L2 cache.
[Szerkesztve]Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Mukky
csendes tag
és olyan meg abszolút nem létezhet hogy 1Mb-os Northwood még akkor sem ha az 130nm technológiával készült? Ha meg 90nm-es és 1Mb-os akkor az meg már holt biztos hogy nem Northwood?
-
Mukky
csendes tag
Tehát azt mondjátok hogy nincsen 90nm-es technológiával gyártott Northwood ? És ebben 100%-osab biztosak is vagytok ? egészen egészen biztosak ?
-
Mukky
csendes tag
netto brutto
Pentium(R) 4 S478 3 GHz / 800MHz 1MB+FAN 3 év 3 év 40 976 Ft. 51 220 Ft.
http://aruhaz.sav.hu/termek.php?csoport=Processzor
olyan nincs hogy nincs ilyen proci ha négy helyen is lehet kapni !?!?! -
Mukky
csendes tag
- Intel Pentium 4-D [Northwood] 3.2GHz
- Socket 478 / 1 MB L2 cache / 800MHz FSB / OEM
Tulajdonságok:
Architektúra: 90 nm-es gyártási technológia
Processor sebessége: 3,2 GHz
Rendszerbusz sebesség: 800 MHz
Socket 478
L2 Cache: 1 MB
OEM
4 boltban lehet kapni ezt a procit
bruttóban: 50.281ft
tényleg nem hallottatok még erről ? Akkor ez jót jelenthet... -
Domike
tag
Ha fontos a halk(abb) gép, akkor Northwood.
Lecseréltem a 2.8-as Nw-omat 3.0-as Prescottra, és 3x szedtem le a hűtőt/szilikonoztam újra a procit, mert nem akartam elhinni, több, mint 10 fokkal melegebb mint a régi. (100% terhelésen közel 65 fok) Aztán utánaolvastam, és ez van. Gyorsan el is adtam, és vettem helyette egy 3.0-as Northwoodot. Nem érezhető sebességkülönbség a 2 között. A Presscottot egy Antec Plusview 1000 házba szerelve adtam el (2 db 8 cm-es venti hátul), abban kielégítő a hűtése, de hangja is van rendesen.
Nekem többet ér a csend (moddolt DTK CAS74 Bővebben: link )Never say never...
-
Mukky
csendes tag
http://www.intel.com/cd/products/services/emea/hun/157085.htm
nézzétek meg a honlapot itt van !!!!!! -
Lest4t
aktív tag
én meg az a64 et ajánlom
-
VladimirR
nagyúr
cikk: Bővebben: link
kereso: Bővebben: link -
Mukky
csendes tag
LGA775 foglalatossal most nem foglalkoznék mert az egy többlet költséggel járna ugyanis akkor le kéne a videókártyát is cserélni mert oda meg a PCI Express-es VGA kártyák valóak. Tehát S 423/478 as foglalatba...
A Northwoodban is 1MB-os L2 cache van ez az a bizonyos Intel Pentium 4-D , ezért volt nehéz kitalálnom hogy most akkor Prescott vagy Northwood. -
bullseye
addikt
Szerintem nincs is Pentium 4-D, de ez lehet sima rosszindulat.
Ami az S478 mezőnyt illeti: Prescott (kisebb csíkszélességű gyártástechnológia) nagyobb l2 cache, de hosszabb pipeline. A sebességkülönbsége Northwooddal 3 Ghz környékén elhanyagolható... Az újabb Prescottok állítólag már nem is zabálnak és melegednek annyit, de ált. a Northwoodot ajánlja mindenki, mint már jól bevált kiforrott technológiát.
viszont órajelkülönbség esetén nincs is kérdés, a nagyobb jobb (kivéve, ha az A64 is belép a képbe...)'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
őstag
-
Mukky
csendes tag
Hy Folks!
Éppen egy új gépre készülök... csak nehéz kitalálni hogy a Intel Pentium 4-E [Prescott] 2.8GHz vagy a Intel Pentium 4-D [Northwood] 3.2GHz -e a jobb vagy éppen miben jobb a másik?
Érdemesebb Northwood-ot venni vagy a Prescott is ugyanolyan erős mint a northwood? most vegyük azt hogy a GHz-k egyenlőek tehát magáról a ''technikáról'' beszéljünk.
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest