-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz werszomjas #113096 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Amint megjön a pénz felszámolom az erste vonalat, aztán azzal egyidőben kiutaltatok mindent.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
üdv
Tegnap délután eladtam minden részvényem az erste-nél.
Mikor írodik jóvá a számlámon? Még mindig azt írja, hogy elszámolás alatti tételek vannak.
Illetve innen kilehet majd utalni az eurot is pl revolutra?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Revoluton voltak részvényeim, amiket eladtam.
Szeretném kivenni a pénzt, de nem engedi, azt írja, hogy eladásból származó el nem számolt nyereség: xxxx $.
Befektetni engedi, kivenni nem. T+2 nap bőven megvolt már.
Mik a tapasztalatok kivétre, mi lehet a gond?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
A színtiszta aranynak, ezüstnek van csak piaci ára. Étkészletnek, meg egyéb feldolgozott színesfém cuccoknak annyi az ára amennyit adnak érte jófogáson és egyéb helyeken. Ezüstből az ékszerek se érnek valami sokat, arany ékszerekért meg hatalmas szenvedés normális árat kapni.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
Rc-be már be se lehet lépni többet? Kéne onnan az instrumentum listám. Sok dolog volt lementve, nem emlékszek mindre.
-
vendingo
veterán
Beléptem az erste brokerba. Nem gondoltam, hogy visszasírom az RC elavult gagyi felületét.
-
vendingo
veterán
válasz üzenabakusz #73806 üzenetére
Én minden limitet megemeltettem bent a bankban, mert appból csak max 500-ig engedte.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Várható, hogy a mostani adós bejelentés miatt megint drasztilusan gyengül majd a forint?
-
vendingo
veterán
válasz VoltanIgor #72223 üzenetére
Rc. Aztán be is fektetném. Parkoltatni is jó itt, mert nincs költsége.
-
vendingo
veterán
Megvan a megfejtés a kiutalásra RC-n. Simán csak T+2 nap, nem kell váltás utàn is megforgatni.
-
vendingo
veterán
válasz PredatorZoli #68889 üzenetére
Volt azóta vétel, eladás is. Semmi opció se kivétre, se átvezetésre.
-
vendingo
veterán
válasz aujjobba #68837 üzenetére
Csak az bosszant, hogy ez nem csak egy sima váltás és kiutalás. A pénz az elmúlt hónapokban többször is megvolt forgatva forintban és euroban is. Végül euroból akarok kiszállni forintban. Nem pénzváltással játszadozok.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz PredatorZoli #68815 üzenetére
A pénz 100%-át meg kell forgatnom?
-
vendingo
veterán
válasz PredatorZoli #68810 üzenetére
Hétfőig várok, hátha. Jelen helyzetben nem látom értelmét bét-be forgatni ekkora összeget.
Amúgy mit lenne érdemes venni, amin legkisebb eséllyel bukok lóvét? Otp?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz PredatorZoli #68797 üzenetére
Fantasztikus. Forintot utaltam be, átváltottam eurora, többször is megforgattam, most visszaváltottam, és nem férek hozzá? Vicc. Adtam volna meg deviza számlát, de közjegyzőzni, vagy személyesen kellett volna bemennem.
-
vendingo
veterán
Ma váltottam eurot forintra RC-n, a tranzakció létrejött, a számlán ott a forint, de nem tudom kiutalni. Van valami várakozási idő váltás után? Költeni, átvezetni tudom, kiutalni nem.
-
vendingo
veterán
Kripto nálam -38%. Sikerült nagyobb tételben vwce vásárlást is csinálnom 97.5 euron. Még örültem is neki, amíg másnap nem kezdett beszakadni. :)
Most agyalok, hogy a maradék mozgó tőkémet mire herdáljam el. Vagy veszek holnap még vwce-t, vagy várok még jobb beszállóra. Ilyenkor sajnálom, hogy csak euroban áll a pénzem, dollárban jobb ötleteim lennének.
60-40 kötvény-etf arányom van. Ez az év eddig hatalmas minusz. Raiffeisenben nem volt kedvem tovább ücsörögni.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Oppenheimer #68370 üzenetére
Melóba nincs nálam telefon. Otp vételkor 3x 13 órát dolgoztam, a végén tudtam beszállni gombokért.
-
vendingo
veterán
válasz Oppenheimer #68354 üzenetére
Pár napja állítottam be rá limitáras vételt. Tegnap a limitem felett zárt pár centtel. Boldog voltam én is.
-
vendingo
veterán
.Államkincstárban felszívódtak az eurók. Nem egyedi eset, többünknek is eltűnt az összes pemap!
Ki mit tud erről? Apukám hívta őket, megkérték, hogy fáradjon be személyesen hozzájuk.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Szerintetek value és energy etf-be érdemes jelen helyzetben befektetni?
-
vendingo
veterán
válasz Oppenheimer #67871 üzenetére
Most lehetne vásárolni, persze a forint is ilyenkor a legszarabb.
-
vendingo
veterán
válasz dani0113 #67747 üzenetére
Tököm a raiffeisenbe. 12-n eladtam a felét, csak 86 cent bukta volt részvényenként, ma meg a maradékot 11 dollárért.
Az etf-nél arra voltam kiváncsi, hogy a mekkora árfolyamon érdemes elgondolkodni a beszálláson. Nem a pénzmennyiség érdekelt.
-
vendingo
veterán
Szerintetek mi lehet az az összeg, amikor már érdemes lehet vang allw és msci world-be beszállni?
-
vendingo
veterán
A részvényeim felét kiszórtam minimáslis buktával csütörtökön, a maradékot meg ma reggel jó nagy buktával. Inkább átcsoportosítok majd allw etf-be. :)
Örülök, hogy időben léptem, így nem fáj annyira a bukta.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz PredatorZoli #67185 üzenetére
Nem hiszem, hogy annyira belenyúltam volna ebbe a papírba.
-
vendingo
veterán
válasz dani0113 #67160 üzenetére
Legutóbb is kiseggeltem egy cég részvényeit. Másfél év után -40% bukta lett. 2x nem csap ugyanoda a villám, szóval kivárok.
Sberbank sorsra szerintem nem fog jutni, ahhoz túl kevés az orosz kitettsége, illetve jók az eredményei. Lassan, de szerintem rendeződnek a számok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Tart valaki rajtam kívül raiffeisent? Kb. mikor és mennyi osztalék várható? Gondolkodok, hogy még vegyek-e, vagy inkább eladjak.
-
vendingo
veterán
válasz VoltanIgor #66607 üzenetére
Én szétosztottam. Egy részét randomnál, egy részét pemáp-ba, egy részét revoluton tartom.
-
vendingo
veterán
válasz szabi__memo #66491 üzenetére
Bízom benne, hogy beszakad.
-
vendingo
veterán
válasz Oppenheimer #66267 üzenetére
Én is ezért kérdeztem inkább. A másik, hogy ha vennék otp-t, akkor a teljes részvény portfolióm banki szektorból lenne. Kivárok.
-
vendingo
veterán
Érdemes visszaszállni OTP-be?
-
-
vendingo
veterán
Perpill mibe érdemes valutát tolni? $/€
Pemáp most annyira nem érdekel, mert nem akarom minden vagyonom ott tartani. Vegyek etf-et, pl vanguard allw, vagy esetleg van valami bestbuy részvény jelenleg?[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Stanlee #65402 üzenetére
Félénk egyre gyakoribb, hogy 1 milláért van lakás, ház... 1 milla/nm, ami még csak nem is új, hanem használt. Szaros lefingott közművek nélküli penészes, salétromos garázs 6-10 milla. Mélygarázs beálló 5millától...
-
vendingo
veterán
Tegyetek képbe:
Tudtommal nekem kell az adóbevallást módosítani/csinálni az RC-n produkált nyereségem után.
Ma mindenképpen arról akartak meggyőzni, hogy RC megküld mindent a NAV-nak, nekem semmi dolgom nincsen. Változott valami az utóbbi időben? Én leragadtam az exceles szöszmötölésnél.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz VoltanIgor #64636 üzenetére
Államkincstárnál regisztrálj, és ott vegyél. A többi helyen "lehúznak".
-
vendingo
veterán
válasz Stylewars_kp #64474 üzenetére
11000-nél adtam el, olcsón vettem, tutira mentem. Ha lemegy megint 10k alá, akkor veszek, most nem.
kavalkád: Spórolni kell nagyrobesz. Nem élvezkedni akarok, hanem közlekedni.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Gigicuci #64462 üzenetére
Új motoroknál is minumum 2-3 hónap, népszerűbb modelleknél min 6-8 hónap a várakozási idő. Az árak már most az egekben vannak.
.mf: Nagyon téblábolok. Pont mentem volna motort venni, erre jött a háború, és visszaléptem, nem mertem belefektetni a pénzem. Motor kéne, mert kocsi kiváltásra tök jó lenne tavasztól őszig, főleg ha jönnek a magas benzinárak. Sv után lett egy afrika twin, azt most adtam el, SH300 , SH350 a kiszemelt, de tetszik az adv350 is.
Másik opció, hogy veszek egy spórolós motort olcsón, a maradék ~ 1-1.5 millát meg beforgatom részvényekbe, papírokba, aztán max ősszel veszek valamit, amikorra látom merre tart a piac. Ha sikerül elkapni a következő "OTP"-t, akár még kereshetek is egy kis mellékest.
-
vendingo
veterán
Épp motor vásárlás előtt álltam, a mostani események előtt. Szerintetek mennyire fogják befolyásolni az új és használt járműpiacot a mostani események, árfolyamok? Jobban járnék, ha a jármű árát inkább beforgatnám valami tartósabb dologba, vagy inkább most vegyek valamit, mert később nagyobb drágulás/hiány várható a járművek terén?
-
vendingo
veterán
válasz kavalkád #64418 üzenetére
Jó, hogy írod.
Eddig még soha nem kértem kifizetést, ezért nem foglalkoztam vele.
Mi van akkor, ha az a számlaszám már nem él, amivel beregisztráltam? (Sberbank )
Lehet valahol módosítani, hogy hova kérem a kifizetést?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Én is ledöbbentem, hogy milyen kapkodások voltak a napokban RC számlanyitással, meg OTP vásárlással kapcsolatban. Olvastam olyat a héten, hogy valakinek még bankszámlája se volt soha életében most meg "pénzügyi szakértő lett" hirtelen, mert sikerült összekapaparnia annyi infót, hogy egy bank és RC számlát összehozzon nagynehezen.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz kavalkád #64110 üzenetére
Friss rc felhasználó voltam. Vásároltam egy részvényből, aminek jók voltak a kilátásai. Egy bejelentés után hirtelen megindult az árfolyam, de azt se tudtam hogy hol, hogy tudok eladni. Viszonylag sietnem kellett, mert éppen munkába indultam, így 20 perc szarakodás után feladtam. Másnap már nem volt érdemes eladnom, mert visszaesett. Tartottam még egy darabig, aztán -40 ezerrel szálltam ki belőle 1 év után. Érdekes, hogy a többi platformmal soha nem volt gondom, minden ment azonnal, érthető és átlátható volt. ( plus500, etoro)
-
vendingo
veterán
Én szép összeget buktam az elején a szar kezelhetőség miatt. 30+ ezer plusz helyett 40 ezer minusszal zártam. Normális felület után (etoro) tértem át az rc-re, kb olyan mintha valami régi szovjet atomerőmű rendszerét használtam volna. Nagyon sok idő volt, mire viszonylag elsajátítottam a kezelhetőségét, de még így is egy rakás fos. Ha valami érdekel, akkor más platformokon nézek utána a dolgoknak, rc-re csak venni és eladni megyek, másra nem való.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz julius666 #63987 üzenetére
Én a volksbanknál nyitottam számlát, aztán sberbank lett belőle. Most itt tipródok számlaszám nélkül, a fizetésem is apukám számlájára megy. Online nyitottam 2 számlát, több nyp az átfutási idő. Gyors átváltottam a játékpénzem, aztán bevásároltam otp-t.
-
vendingo
veterán
Kincstáron kívül más tuti alternatíva, ha esetleg hajlandó lennék tovább parkoltatni a pénzem?
Miért írtad a 2-3 hónapot? Akkor nincs bünti ha kiveszem?
Illetve van 2025-ös és több 2026-os máp+ papírom is. Ezekkel érdemes most kezdeni valamit? Kivenni és esetleg pmáp-ba rakni?
-
vendingo
veterán
Üdv
Jelenleg hova lenne érdemes raknom a pénzem? Elsősorban nem a hozam, hanem inkább az értékállóság lenne cél. A mostani bizonytalan időszakra keresnék neki helyet. Máknál, rc-nél, illetve revolutnál vagyok. Örülnék, ha nem lenne bebetonozva évekre. Pár milláról van szó.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz bigdady #63608 üzenetére
Én is most olvastam. A náluk lévő pénzem megy revolutra, reggeli után meg nyitok számlát valahol, hogy csütörtökön már oda jöjjön a fizum.
Még az egyenlegem se tudom lekérni, rendszerhibát dob a mobil app.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Lex Icon #63486 üzenetére
Én úgy is hívom. :)
Más: szerintetek érdemes lenne a váltáson gondolkodnom? Csak arra használom, hogy legyen hova utaltatni a fizum, utána meg megy minden revolutra, államkincstárba. Pár ezer forintnál több nem szokott pihenni náluk.
-
vendingo
veterán
Rendben, írok nekik. Amúgy mit jelent amit írtál? Nem vagyok nagyon járatos a témában, ilyenről még nem hallottam.
Usd pink sheet.Amúgy pontosan mit is kéne írnom nekik, hogy megértsék a gondom, meg ne tűnjek teljesen baleknak? Normál részvényekkel értelmes platformokon nincs gondom a kereskedéssel, mindig csak az rc-vel vannak gondjaim.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv. Infó kellene. Random capital-nál vettem régebben cd projekt-et, viszont az elmúlt napokban/hetekben nincs semmi változás, vagy legalábbis nem látom. Más kereskedelmi platformokon látom a napi mozgást, de rc-nél semmi nincs.
Van valami tippetek, hogy mi a bánat van?
Kicsit aggódok, mert nem szotyipénz áll benne.
Ezt látom egy ideje:
-
vendingo
veterán
Megint gombokért van cd projekt, ha valakit érdekelne. Nem tett jót nekik a hacker támadás, meg hogy nem fizettek a támadóknak. Viszont sanszos, hogy nagyon lassan fognak emelkedni az árak, mert ezt az ütést már a földön kapták.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla