Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok. Mit ajánlanátok?
Kb 15M forintunk parkol a folyószámlánkon, kb 3 éven belül szeretnénk lakást vagy házat vásárolni, szóval bármikor kellhet a pénz, de lehet hogy évekig nem fogunk hozzányúlni. Mit ajánlanátok, mit érdemes csinálni vele, hogy kevésbé értéktelenedjen, és bármikor hozzáférhető legyen ha kell?
Előre is köszi! -
SkyLaci
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget szerenék kérni hogy teljesen átlássam a PMÁP működését.
Ha most akarok venni 1 000 000 forintért PMÁP-ot akkor azt látom hogy az 1M forintomért 986 000 névértékű állampaírt kapok, ami megjelenik a portfóliómban is.
- Ez a 986 000 forint napról napra növekedni fog, vagy ez egy állandó érték és más növekszik?
- Ha holnapután el akarnám adni az állampapírt (ami nyilván hülyeség, csak azért kérdezem, hogy megértsem), akkor ezt a 986 000 forintot, amit látok a portfóliómban tudnám visszautalni a folyószámlámra vagy ennek 99%-át?[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
Sziaszok.
OTP értékpapír számlán meglévő állampapírt hogyan lehet eladni? Háromféle felületen próbálkozom, de mindenhol csak újat tudok venni és a meglévőt nézegetni . -
SkyLaci
őstag
Sziasztok.
Van ötletek, hogy miért nem lehet a PMÁP 29/J holnap esedékes kamatfizetését PMÁP-ba történő újrabefektetéséről rendelkezni? [kép] -
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Egészségpénztáros GYED kiegészítés maximális összegét hogyan lehet kiszámolni?Anyuka fizetése kb bruttó 600e = nettó 400e volt.
Októbertől kap majd GYED-et ami minden bizonnyal nettó 241500 ft lesz, de határozatot még nem kaptunk (igényletünk, de kitudja mikor küldik), anélkül pedig az EP ügyfélszolgálaton nem tudtak semmit mondani, én pedig az egy mondatos leírást nem tudom dekodólni.
"gyermekgondozási díj kiegészíthető a folyósítás időtartama alatt az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig"
Oké, de mi is az ellátás alapjául szolgáló összeg? a bruttó fizetés? a nettó fizetés? vagy a minimálbér kétszerese? annak a bruttója vagy nettója? vagy ezek valamelyikének 70%-a? na erre nem kapok választ csak a fent idézett mondatot, amitől nem leszek okosabb.A baba áprilisban született, a tavalyi befizetéseket már kivettük születési támogatásként, most az idei és a jővő évi befizetéseket és igényléseket szeretnénk jól időzíteni.(ha rosszúl időzitünk, könnyen járhatunk rosszabbul mint a PMÁP-pal járnánk, ha mondjuk túl sokáig áll a pénz az EP számlán, vagy ha korán fizetünk be és időközben kivezetik a kedvező kamatozású PMÁP-ot amit az EP befizetés helyett vehetnénk az adott összegekből)
Anyukának Generali EP számlája van, apukának OTP-s, mindkettő EPből ki akarjuk facsarni a maximumot,
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok,
Államkincstártól közvetlenül tudok készpénzt felvenni állampapírok eladása esetén?
Lakásvásrlás miatt nyúlnék a megtakarításainkhoz, több 10M forintrol lenne szó.
Ha jól értelmeztem a bankom készpénzfelvételi díjait, akkor ezt bankszámláról felvenni több 100e forintba kerülne, ezért gondoltam, hogy talán közvetlenül az államkincstártól is lehet, és úgy talán olcsóbb. -
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne első Babakötvény vásárlása előtt.
A +10%-os, évente max +12000 forint támogatás kihasználása erejéig szeretnék most vásárolni.
1. A start számlára átvezetendő életkezdési támogatás (42.500ft) után is ad az állam +10%-ot az átvezetés évében, vagy csak az általam vásárolt babakötvények után?
2. 120.000 ft névértékű (jelenleg 137.836ft-ba kerül) babakötvény utánkapomkapja meg a 12.000 forint támogatást, vagy már 120.000 ft értékű vásárlás (jelenleg 104.472 névérték + a kamatai) után is? -
SkyLaci
őstag
Sziasztok,
Állampapírt lehet magánszemélyek között kincstári felületen átvezetni?
Lehetséges ingatlan vásárlás során az önrészt így állampapírban kifizetni?
(Még ha én nem is járok jobban vele, az eladónál tovább kamatozhat a PMÁP) -
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Kincstári értékpapír számláról más személy számlájára értékpapír átvezetése sikerült már valakinek?
Én többször próbáltam, de semmi sem történt, és nyoma sincs a probálkozásoknak.
[kép] [kép]
Ingatlanvásárlás előtt próbáljuk a jobb értékpapírokat családtagoknak, ismerősöknek eladni, elcserélni rosszabbra, ezért kéne az átvezetés működjön
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest