Hirdetés
-
GAMEPOD
Moszkva poszt apokaliptikus romjai alatt. a metró alagutakban élő. az atombomba után életben maradt embereket halálos veszély fenyegeti a felszínről és a metró állomásokról. A mutánsok egyre gyakrabban hagyják el a mérgezett felszínt és jutnak be a különböző katakombákba, alagutakba. Ezen felül ahelyett, hogy az emberek egyesítenék erőiket az állomásokon létrejött városok egymás ellen is harcolnak a hatalomért és egy fegyverért mely a katonai pincékben van elrejtve, ami eltörölheti a megmaradt emberiséget a föld színéről. Artyomként harcolva a remény által hajtva, mi leszünk a kulcs az emberiség fent maradásához, a végső fény a legsötétebb órákban.
A játék, úgy mint az első része egy FPS túlélőhorror lesz, melyben most nem csak egyjátékos, kampányt, hanem többjátékos módot is kapunk.
Hozzá tartozik még, hogy megjelent mindkét részhez egy könyv ami a történetet meséli el, melyeket Dmitry Glukhovsky irt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Elkezdtem újra a Last Lightot, egyrészt nosztalgia, másrészt készülök 2018. 08.-ra.
-
Weareus
addikt
Lassan felrakhatom újra a gépre a játékot...
Meglesz hozzá újra a vas...
Kellene készítenem eből is egy végigjátszást... -
Weareus
addikt
"szabog4
(senior tag)
Ilyen szutykokkal nem élek."Ahogy érzed, nem tudom hányszor próbáltad, mondjuk elsőre a helsing nem mutatja meg igazi arcát.
Igazából az a fajta fegyver, ami folyamatos "törődést", odafigyelést igényel, ráadásul teljesen felpumpált állapotban sziszegve visszaereszti a levegőt egy szintig és mivel alapvetően silent kill fegyver, ha a sziszegést nem veszed figyelembe, meghallják közelről. Továbbá kevés lőszer megy bele és minden egyes soron következő lövésnél gyengébbet sebez, tipikus meglepetés fegyver, amivel célozni kell, a lőszer hozzá pedig a legdrágább, mégis ingyen megoldható. -
Weareus
addikt
Főleg, hogy ha figyelembe veszem, hogy a számomra rokon-játékok (Alien Isolation, Singularity, Dead Space) reménysugarat sem mutatnak arra nézve, hogy folytatás készüljön belőlük.
Remélem, ez a széria életben marad még egy darabig. Rajtam nem múlik, én a LL-t is előrendelésben vettem meg. -
Weareus
addikt
Itt nézz szét.
A választ megtalálod. -
Weareus
addikt
válasz
RetepNyaraB #426 üzenetére
Nem néztem meg, hogy mennyiért megy most a 7970, de ahogy ezt írtad, ránéztem az Ipon-ra, 120 körül van a kari.
.
Azt hittem lejjebb ment már az ára, meg hogy a középkategóriát is csak alulról surolja. Közel három éve vettem 120-ért a második karit!!! Ezt nem értem... -
Weareus
addikt
C3-ban cc. 8000 h.szólás, itt még 500 sem, wtf?
Jah, multi,
Én már előrendelésben megvettem a játékot, kissé félve (biztos voltam benne, hogy az első részt lehetetlen felülmúlni), de csak most veselkedtem neki, hogy végigjátszom, pontosabban 4 nappal ezelőtt, s most az ötödik végigjátszás után vagyok (először normál, majd Spártai RHC és Túlélő RHC mód 2-2-szer).
Véleményem: tévedtem, minden téren sikerült felülmúlni az első részt, hatalmas gratula a fejlesztőknek.
A grafika (fény-árnyék), a kinti helyszíneken a környezet reagálása a viharokra, sár és eső fröcskölése, fák hajladozása, a hangok mind-mind olyan színvonalt képviselnek, amit eddig még soha nem volt szerencsém a monitorom képernyőjén látni és a fejesemből hallani. Rögtön az elején, amikor Anna sniperkedik mögöttünk egy 180 cm-es "ágyúval" a kezében, mi pedig előtte (és alatta) próbáljuk meg túlélni a nosalis-ek támadását, nos mikor ott elkezdett lőni, olyan hangok jöttek elő a 7.1-es fejesből, hogy majd összerosáltam magam, mintha a villám csapkodott volna az ágyam mögött a kerbe...
Végigolvastam (most, többszöri kijátszás után) jó néhány tesztet róla, és természetesen összességében pozitív visszhangot kapott az Opus, de volt sok építő jellegűnek szánt kritikai észrevétel is, a legtöbbjével nem értettem egyet, bár volt amelyikkel igen:
1. Multi hiánya. Hülyeség, ne barmoljuk má' szét az atmoszférát a multival. Mennyé' COD-ozni v. esetleg ott a Stalker.
2. Lineáris, cső-fps. Marhaság, a linearitást többféleképpen lehet értelmezni, még akkor is, ha tudjuk, h. jelen esetben mit ért alatta az ítész. A Metró (Angliában 'Tube', vajon m'ér'?) egy lineáris cső, néha kanyarodik, de ennyi (elágazás, csomópont is van, persze...). Komolyra fordítva: itt a többszöri végigjátszás igényét-lehetőségét az adja meg, hogy egy nagy termen sokféleképpen átmehetsz a katonák között, többféle útvonalon és módon; settenkedve, hozzá sem érve senkihez, mindenkit leütve, elkábítva, de gyilkolhatsz is "silent killel", esetleg half-silent killel (ha az utolsó néhány ürgénél elbaltázod, észrevesznek, de már nem akarod újrakezdeni), aztán be lehet rontani MG-lőszerrel betárazott, nagy táras, lézerpointeres AK-val rambó módjára (ez kb. a nehezebb fokozatokon instant öngyilkosság), de rejtőzködve is le lehet szedni őket AK-val, egyesével úgy, hogy rád se lőnek, mert nem vesznek észre, bár keresnek ezerrel.
Ez eddig hány mód is?
Jah és a külső helyszíneken most már a mutánsok mellett is elosonhatunk, darálhatjuk őket, de működik a silent kill ott is, csak ki 'kéne' próbálni...
3. Főellenfelek. Nos, ezzel félig egyetértek, a főellenfeleket nem erőltettem volna én sem, de azért nem sikerültek rosszul, és annak ellenére, hogy a jó "öreg Doomos klasszik húdenagyvagyokbamme, te meg rohangáljál körbe-körbe valami zárt arénában" c. történet zajlik, a főellenfelekre sem kell lőszert pazarolni (elég pár lövés), ha az ember rájön a trükkökre.
7-800 MG lőszerem mindig maradt a végére (kivéve ha daráltam), a többi lőszertípusból pedig inkább eladtam mint vettem, hogy ne kelljen otthagyni sehol, hiszen most már - az első résszel ellentétben - csak a MG-lőszerből lehet nálunk korlátlan mennyiség.
Szóval röviden a multi baromság, a Metro meg legyen lineáris cső-fps és kész. Persze a csomópontoknál lehetett volna variálni és sokkal többet kihozni belőle, hogy valóban ne legyen "lineáris", de én ezért nem tudok haragudni, meg azért elsőre akkor csak még jobban eltévedtem volna.
4. Grafikai és animációs hiányosságok. Hát ezzel sajnos egyet kell értenem. A Metro minden gyönyörűsége ellenére bizony hordoz a grafikai megvalósításban néhány komoly, sőt ordító hiányosságot. A karakterek animációja még csak-csak (bár ez sem tökéletes, láttam már jobbat), na de az arcok, a bőrszínek és tónusok meg a haj, szőrzet az valami baltával faragott minőség.
Mindezek miatt nálam 9.9/10, egyszerűen nincs szívem többet levonni a játéktól.Egyébiránt a jó befejezést harmadszorra sikerült előcsalnom (saját erőből) és azért jól esett, hogy egész más lett a történet...
A sztori árnyalt, összetett, a karakterek, személyiségek megfelelően kidolgozottak (most nem a grafikára gondolok, bár nyaktól lefelé erre sem lehet panasz) jók, erre egy szavam nem lehet.
Gépigény.
Visszaolvastam a topikot, a piros-zöld történetet, meg hogy NVidia logo, stb, nekem meg Ati kártyám van, mondjuk azért meg van támogatva a kicsike... (adatlap).
Most akkor leírom, hogy nálam mi van (hiszed v. sem, de ez):
HD felbontás felett (1920x1200), minden (de minden) kimaxolva (Tesselation, 16xAA, SSAO 4x(!!!), Physx ON(!!!)), Very High beállítások mellett 50-70 FPS-sel megy a játék, de ha a SAO-t leveszem 2x-esre, akkor duplázódik, kikapcsolva pedig ritkán esik 100 környékére, de gyakran jár 180-190 körül és felett. A többi beállítás kapcsolgatása (AAA, Physx) szinte alig befolyásolja a framerate-t.
Mondjuk nem értem ezt a Physx-dolgot; az Nvidia "magáévá tette", ezért a nem Nvidiás játékok tojnak rá magasról, hiszen ott a Havok, ami szintén tudja ugyanezt, az meg ATI-s, pontosabban "nyílt történet, mindenki számára hozzáférhető", és hiába a Physx-opció meg az Nvidia logó a játékban, ha egyszer oda van írva az is, hogy Havok, csak meg kell nézni és tudni kell, hogy az mit jelent....
Ráadásul a Metro első része sem arról volt híres, hogy azonos árú zöld vga-n jobban ment volna, sőt! Pedig a logo-t ott is belevarrták; és akkor szarok az ati-driverek, hm...A gpu-k kihasználtsága csak az átvezetőkben esik 80% alá, játék alatt átlagosan 90% és felette.
Minden hardver, alapon megy, órajel és volt-emelés nem volt szükséges a játékhoz, egyedül talán 4x SSAO-nál éreztem volna szükségét, de én nem vettem észre annyi grafikai javulást (noha kétségtelenül szebb lett a játék!), ami miatt érdemes lett volna eltolni a procit 4-5 GHz-ig (vízzel 4.5-öt stabilan megy, felette nem próbáltam), a kártyákat meg catamaxig v. a fölé emelni, bár a víz miatt azok is bírták volna.Hát. kb. ennyi, kicsit lehetett volna nehezebb, kicsit adhatott volna kevesebb lőszert, meg erősebb ellent, de azért nagyon-nagyon jót szórakoztam vele és még fogok, multi nélkül is.
Yt-os végigjátszás várható tőlem, ahogy a folytatás is a fejlesztőktől.
Abba már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha ezt is képesek lesznek felülmúlni a fejlesztők.
This is
...izé...
will be
Spartaaaaaa!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest